Körte larinskaya

 • Szerzői: Falkenberg E. DE., Mazunin M. DE., Putyatin B. ÉS. (FGBNU URAL FEDERÁLIS Agrárkutató Központ az Orosz Tudományos Akadémia URAL ágának)
 • Megjelentek: Az ussuri körte szennyvízcsatorna 41-15-9 x Kedvenc Clappa
 • A feltételezések éve: 2002
 • A magzat tömege, g: 110-130
 • Az érés időzítése: Ősz
 • A gyümölcs eltávolításának időtartama: Szeptember 5-10
 • Célja: Asztal
 • A növekedés típusa: Silnorosloye
 • Hozam: Magas
 • Magasság, M: 6-ig

Lásd az összes jellemzőt

Őszi körte Larinskaya – nagyszerű lehetőség a téli friss gyümölcsök tartalékára. Az esés elrejtése tökéletes érettséget ér el egy hűvös helyen történő tárolás után. Az asztali fokozat friss formában történő használatra készült, főzési kompotesok, gyümölcslevek, lekvárok, lekvárok, lekvár és cukrászda számára is.

Az eltávolítás története

A kultúrát az Orosz Tudományos Akadémia Uraltudományi Urális Federal Agrári Kutatóközpontba hozták. Falkenberg Ei fajta tenyésztők. DE., Mazunin M. DE., Putyatin B. ÉS. Larinskaya az USSURI PEAR 41-15-9 palánták keresztezésének eredménye és a Clappa kedvence. A tenyésztési eredmények állami nyilvántartásában a körtét 2002-ben regisztrálták.

A fajták leírása

Nagy ellenálló (legfeljebb 6 m) A fa görbe közepes vastagsággal és szabálytalan alakú. A csontváz ívelt ágak közel 90 fokos szögben indulnak a csomagtartóból. Görbék és vastag íves hajtások borított barna kéreg, könnyű csepp. A sötétzöld nagy széles levelek sima felületűek és a vastag közepes hosszúságú merev. Körte virágzik nagy és illatos finom hajú fehér virágok, ovális szirmokkal összegyűjtött egyszerű virágzatok. A nagy lovaknak van egy lanceális formája. Zagazi egyszerű és összetett gyűrűkön, gyümölcs táskákban alakul ki.

Gyümölcs jellemző

A kivehető lejárati időszak alatt a közepes méretű (110-130 g) rövid károsodott gyümölcsöket zöld színnövényekben festik, egy fénysárga palettát kondenzálnak, amelynek a fogyasztói érettség elérése után rózsaszín blush.

Ízi tulajdonságok

A krémpapír sűrű textúrával rendelkezik, lédús és édes, könnyű savanyúsággal kiegészítve, de türelem nélkül. Az ortilonous, vastag és rövid gyümölcsökhöz kapcsolódó gyümölcsök, amelyek sima bőrrel vannak ellátva, számos és jól látható szürke szubkután pontokkal.

Összetett:

 • Cukor – 9,7%;
 • Száraz anyagok – 13,8%;
 • Titrált savak – 0,8%.

A kóstoló Bizottság értékelése – 4,5 pont 5 lehetséges. A gyümölcsöknek jó mellük van, és novemberig lédús és vonzó marad.

Érés és gyümölcsözés

Tavasz (5 év a leszállás után) A fajta az őszi típushoz tartozik: a betakarítás szeptember első évtizedében kezdődik. Rendszeres gyümölcsözés.

Hozam

Larinskayát nagy hozammal különbözteti meg: átlagosan az egyik fáról akár 46 kilogramm, és 1 hektár – 83 center.

Régiók növekvő

Az Ural Régióhoz rendezett rendezés.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Sajnos Larinskaya részlegesen önfenntartó, és nem képes teljes körű betakarítást adni anélkül, hogy a szomszédos beporzók ugyanazzal a virágokkal rendelkeznek. Ezek közé tartozik a Northerkhan és mesés.

Leszállás

A vázlat és a szelek által védett napelemek ültetése. Optimális idő – tavasz, hogy az üzem növelje a gyökérrendszert, és megragadja a téli. Ha a vetőmagot az ősszel megszerzik, akkor jobb, ha a ferde pozícióba mennek tavasszal. A talajnak termékenynek kell lennie, laza, Suglinka körte nem tetszik. Ebben az esetben a talajt a folyó homok, humorozás, komposzt bevezetésével kell elvégezni.

A leszállási pálya mérete – 80x80x110 cm. A gödör alján egy vízelvezető réteg merül fel, a termékeny földet ezenkívül szerves, fa hamu, komplex ásványi műtrágyákkal gazdagítják. Egyidejűleg a vízelvezetés backfillingjével, a támogatást egy szelíd növényre telepítik. Ezt követően a termékeny föld egy részét egy Holdoch öntik, amely szerint a növény gyökerei elosztásra kerülnek. A palánta elalszik a földet, miután a gyökér nyakát a felszínen marad.

Növekvő és gondoskodás

A fiatal palánták ültetése után gondoskodnak róluk, nem különböznek a hagyományos. Fiatal ültetvények rendszeres és bőséges (20-30 liter) öntözés. A második év faluja már sokkal kevésbé valószínű: legfeljebb 1 alkalommal 30 nap alatt. Felnőtt körte további öntözés nélkül. A műtrágyák alkalmazását egyidejűleg az öntözéssel végezzük, amely hozzájárul a gyökérrendszer gyors asszimilációjához, és felnőtt fákat kezelünk rendkívüli módszerrel. Larinskaya körte sört, és megsérti az USSURI körte palántákat, látszólag nem figyelhető meg.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A körte magas rezisztenciájú fák, mint egy körte galline doboz, valamint az ilyen betegségek, mint egy passz, szellőzés, bakteriális égés. Hasonlóan bejelentett jellemzők ellenére meg kell emlékezni, hogy 100% -kal ellenáll a bakteriális égési sérüléseknek, nem számítanak semmilyen kerti fa, nem számít, egy körte, egy almafa vagy valami más. Rendszeres óraellenőrzések és kéregek szükségesek minden esetben, valamint az első kert terápiája az első jelek esetén.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A felnőtt fa jól tolerálja a hőt, jól illeszkedik az aszálynál, megkülönbözteti a jó fagyállóság.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása