Körte starkrimson

  • Szinonimák nevek: Piros kedvenc
  • A magzat tömege, g: 180-200 (legfeljebb 300)
  • Az érés időzítése: Nyár
  • A gyümölcs eltávolításának időtartama: A július közepétől augusztus elején
  • Célja: Univerzális
  • A növekedés típusa: Magas
  • Szállítási képesség: Közepes
  • Eladhatóság: Magas
  • Magasság, M: 4-5
  • korona: vastag és feszített, piramis

Lásd az összes jellemzőt

Körte Starkrimson, vagy Ed, a kedvenc egy nagyszerű, nagyon szép körte az igazi málna szín (Crimson – az angolul. karmazsinvörös).

Az eltávolítás története

A körte az Egyesült Államokban 1939-ben volt Michiganben, az északi állam nedves kontinentális éghajlaton. A fényes színe a kedvenc Clapppart falu véletlen mutációja köteles. 17 évvel később a fajta szabadalmaztatott volt, és megkapta a második nevet Red Clapp-k.

A fajták leírása

A fa nagy, növekvő, 4-5 m magas, piramis vastag koronával. Az első rendű ágak nagyon alacsonyak. A levelek keskeny, sötétzöldek, néha a burgundi reflexió. Virágok krém. Május közepén virágzik a középiskolában. A növekedés ereje alacsony, a fa visszafogott.

Gyümölcs jellemző

A körte nagy, 180-200 gramm, az egyes gyümölcsök elérhetik a 300 grammot. Az űrlap harmonikus, nem szűk, és nem zavarja, de az átlagos konvex rész nagyon térfogatú, a gyümölcs kifolyója elegáns, vékony. Körte szépen szűkíti a vastag gyümölcsöket. Színezés a sztovagolható érettség színpadán sárga, gyümölcsök fogyasztói érettség alatt – fényes, málna-piros. Vastag szín, jel. Hófehér hús, nagyon puha, szelíd és kanhary. A bőr nagyon vékony, de sűrű, erős, fényes. A gyümölcsök közepes szállítási teljesítményűek, 1 hónap. Árucikk minősége – magas. Gyümölcsök bemutatható, igazított, gyönyörű.

Ízi tulajdonságok

Íz édes édes savanyúsággal, szokatlan, aroma van. A körte sokoldalú, bár természetesen gyakrabban fogyasztják friss formában. A billetek desszertje, az olvadó gyümölcsök a szájban túl jóak. De ha szükséges, a gyümölcsök bármilyen más célkitűzésre is elküldhetők: lekvárok, lekvárok, kompótkezetek.

Érés és gyümölcsözés

Nyár, a gyümölcsök július közepéig eltávolítják augusztus 1. évtizedét. Gyümölcs, jó képződés évente, jó lágyság – már 4-5 évvel a leszállás után gyümölcsök lesznek. A betakarítás jobb, ha nem haladja el, körte hátborzongató.

Hozam

Kitermelés közepes – akár 35 kg 1 fa.

Régiók növekvő

A körte nagyon szelíd az Orosz Föderáció feltételeinek növekedéséhez. Michigan körülbelül 10 fok déli, nem pedig Moszkva szélessége, de nehéz összehasonlítani az élesen kontinentális éghajlatot és a nedves tót. A körte azonban aktívan növekszik, különösen az Orosz Föderáció európai és déli részeiben. Jó növekszik a Krasnodar területén. A fajta próba és kísérletek, emellett, rendkívül későn virágzik a nyári körte számára. Képes -38 ° C-ra fagyasztani.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Körte önzetlen, csak női virágok hordozója. Ezért ugyanazon a helyszínen más fajtákat kell ültetnie. Jó lehetőségek – Egyéb nyár, látványos körte: konferencia, Williams, erdei szépség, desszert, panna, decanka tél, Bere Ligel és Bere Bos.

Leszállás

Leszállási szabvány, mint minden körte. A jó vízelvezetés kötelező a telken, a körte nem viseli a nedvességet stagnálás. Ezenkívül alacsony nyers helyeken érzékenyebbek a téli hideg időjárás és az instabil demi-évad időjárásaira. A helynek napos, meleg, laza tápanyag talajjal kell rendelkeznie, védve a széltől.

Legjobb kerület – birs. Ezen a raktáron gyümölcsöző lehet a harmadik évben. Az erdő körte, a vakcinázás is megérkezik, de a gyümölcsöket nem szabad a 7. évnél korábban várni. Az 1-3 éves korú oltott palántákat előre előkészített gödrökbe ültetik, ahol több komposztot öntünk, a szuperfoszfátot és a kálium-műtrágyákat hozzáadjuk. A tápanyagkeverék jobb, ha legalább 2 hetet élvezhet, hogy ne égesse meg az üzem gyökereit. Mielőtt beszállna a tápanyagkeverékről, kúpot készítenek, megszórjuk a szokásos földön, egy vetőmagot telepítenek rá. A gyökerek szépen kiegyenesednek, rázzák a palántát, elkezdenek elaludni a földön. A talajt úgy állítják be, jól öntözik, lazítsa meg és mulasztja.

Növekvő és gondoskodás

A körte nagyon ellenáll az aszálynak, de ez a minőség relatív. Csak azt jelenti, hogy a körte nem fogja megverni vagy megfosztani a korona kertészét, ha nincs elég nedvessége. Néhány leírás szerint a körte nem csökkenti a termés szintjét száraz években. De a magas hozamok és a fa jó növekedése nem számíthat. A körte bőséges rendszeres öntözésre van szüksége, különösen egy fiatal növényre. Csak ültes fák öntözött 1 alkalommal hetente.

Az első virágok korai megjelenése esetén jobban eltávolították, hogy a növény jó növekedést kapjon.

A körte nagyon ellenáll a nagyobb betegségeknek és kártevőknek. De a “Phytoosporin” megelőző feldolgozás is hasznos lesz.

Értékelések áttekintése

A Pear Starkrimson már klasszikus, arany alap. Még azok is, akik nem foglalkoznak a kertészetben, hallottak ilyen fajtákról. A fajta hátrányai nem elegendőek, mindenki kifizeti a gyümölcsök ízét és szépségét, visszafogott magas növekedést, amellyel könnyen kezelhető. Nincsenek vélemények, hogy a hozam kicsi, ez a fajta, valóban nem ad eredményeket, mint néhány kereskedelmi fajtát, de örül, hogy a termés stabil. Vélemények a körte csiszolási körte jelen vannak, a méret nem haladhatja meg a 120 grammot, ezért a leírások többségétől és gondozásától függ, mint a legtöbb leírásban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: