Körte talgar szépség

 • Szerzői: DE.N. Katsuko (Kazah Gyümölcs- és szőlészeti kutatóintézetek)
 • Megjelentek: Ingyenes külföldi erdei erdő szépség
 • A magzat tömege, g: 170
 • Az érés időzítése: Ősz
 • A gyümölcs eltávolításának időtartama: szeptember végén
 • Célja: Friss forma
 • A növekedés típusa: Emlékmű
 • Hozam: Magas
 • Szállítási képesség: Jó
 • Eladhatóság: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Csodálatos örökletes minőség a körte Talgar szépség meghatározta a kiváló minőségű szülőket és a kazah szakemberek magas képesítését. Majdnem fél évszázada, nagyon kedveli a finom gyümölcsöket és könnyű gondot. Az újonnan érkezettek kertészkedése csak egy megtalálás.

Az eltávolítás története

Talgar Beauty – A Kazah Gyümölcs és Viticulture Research Institute egyik vizsgált veteránja. 50 évvel ezelőtt kapott fajta. A kultúrát egy szakemberek csapata fejlesztette ki, a Katsoiko A vezetésével. N. Az erdei szépség beporzás alatt. A munkafolyamat során számos más típusú körtét használtak: Konferencia, Kerte.

A Talgar Beauty-t úgy tervezték, hogy meleg szélességben növekedjen, sikeresen termesztik a Krasnodar és a Stavropol területeken, valamint az északi kaukázusi kerületekben.

A fajták leírása

A kultúra átlag, ritkán nő több mint 3 m. A konfiguráció széles választékának koronája, a közepes sűrítés, az ágak enyhén lógnak, az ágrészhez viszonyítva közel 90 fokos szögben helyezkednek el. Vastagságú, közepes, bontatlan, barnás árnyalatok.

A mulatságos vesék nagyok. A Ringats gyümölcsöző formációkkal ellentétben áll. A tenyészet esetében a fenofennel jellemzi: a megkezdési táplálkozás a növekedés 4 éve lehetséges. Ezt követően folyamatosan bőséges hozam van, minden évben növekszik. Az öregedő gyümölcs szeptember végén fordul elő.

Nagy levelek, tojás alakú konfiguráció, hosszú él, sötétzöld gömb alakú, fényes, hosszúkás merevek. Növényszövet-rezisztens és fagyálló, nem félnek a hőmérséklet -30 fokig, és a kis fagyasztások gyorsan gyógyulnak. Kultúra a noncaper gondozásában.

A kultúra fő előnyeiből megjegyezzük:

 • A termesztés könnyűsége;
 • tészta- és fagyállóság;
 • magas szintű ellenállás a legtöbb tipikus betegségnek;
 • nagyfokú hozam;
 • a körte meggyulladó szállítása;
 • Kellemes ízű tulajdonságok;
 • Kielégítő születés és szállítás.

A hátrányok közül a körte durva konzisztenciája és az időszerű reaktív szükségessége.

Gyümölcs jellemző

A gyümölcsök szépnek tűnnek, nagyok (súlya 170 g), hosszabbított körte konfiguráció, közelebb a tetejéhez kissé őrült lehet. Kindle sima, tömörített, fényes és kissé olajos, fő színű halványsárga. A gyümölcs nagyrészt fényes karmasza van. A szubkután szálak számos, a körte festetlen oldalán zöldes, és a napenergia általában világos, kicsi, de egyértelműen észrevehető. Az átlagos sűrűségű szint, finom szemcsés, lédús kéregek esetén.

A szerencsétlen gyümölcsök 2 hónapig tarthatnak a pincében (decemberig). A ridden gyümölcsök megbízhatóan tartanak ágakon, nem esnek ki, ami nem túl jó, mert a körte nem alkalmas a használatra.

A kémiai összetétel: cukrok – 9,0%, titrált savak – 0,37%, szárazanyagok – 15,0%, Aszkorbinsav – 7,0 mg / 100 g, katekinok – 54,0 mg / 100 g nyersanyag.

Ízi tulajdonságok

A gyümölcsök édesek, étvágygerjesztő, ízlési tulajdonságok javulnak a tárolás során.

Érés és gyümölcsözés

A gyümölcsök szeptember után felszállnak. A fogyasztói érettségi körte október-novemberben érte el. Az első hozamok 4-5 éves növekedést jelentenek. A következő gyümölcsözés évente történik.

Hozam

Nagy hozamú kultúra – akár 20 tonna, 1 hektár.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A kultúra nem önfenntartó: növény-pollinátorok nélkül is rendkívül alacsony lesz. Más szóval, a pollinátorok körte (például hoverla vagy konferencia) közelében van jelen.

Leszállás

A növényi kirakodás sorrendje nem sok más a más fajták leszállási folyamatától. A legjobb idő ez a tavaszi idő. Április elején a vese még alvó állapotban van, és a fa sikeresen alkalmazkodik. Meleg éleken, az őszi kiszállást. Jobb, mint más alkalmazkodási éves palánták, akiknek nincsenek oldalsó gallyak, vagy nem több, mint 10 cm. A palánták testrészének legalább 10 mm átmérőjűnek kell lennie, a felületi réteg deformációi nélkül. A gyökerek nem hajlamosak.

A Talgar Beauty nem közömbös a Naphoz, így a kiválasztott területeket nem szabad árnyékolni. A kultúra toleráns a talajhoz, de kerülni kell a homokkövek és az agyagterületek kirakodását. A SUULT SOILS és a semleges média paraméterekkel való szorítás meglehetősen alkalmas. A törpe nedvesség magas elhelyezkedésével a falut speciálisan kiképzett magyalra ültetik.

Növekvő és gondoskodás

A kultúra egyszerűbb, de az elemi gondozás még mindig megköveteli. Tartalmazza a tipikus tevékenységeket: öntözés, etetés, kis vágás és profilaktikus permetezés. A közepes szélességi növekedés során télre készüljön. Fontolja meg az ellátás néhány aspektusait.

 • Intenzív öntözés szükséges a fák növekedésének első két-három évében, a gyökerek fejlődéséhez és megerősítéséhez szükséges. Érett palánták bőséges öntözésre lesz szükség a hajtások (nyár elején) és az öregedő körte (augusztusban) – akár 20-25 Verders a faluban. Az öntözés után feltétlenül.
 • A fa táplálásának első két éve nem szükséges. Ezután a tavasz elején a termékeny talaj közelében a növények a karbamid vagy nitrát (kb. 15 g / 1 m2). A gyümölcsök áramlása után a sekély hornyok a közeli térben, a humusz vödöréhez, 50 g szuperfoszfát komponenshez és a literhez (1 szigorú) közelében.
 • Koronák alkotják az életet. Vágja le őket a tavasz első évtizedében, mielőtt bevonva van, a sebek különleges összetételűek.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A kultúra legfőbb előnyei a legtöbb betegség és az alacsony rovarkárosodás mértékének megbízható védettsége. A kora tavasszal elvégzett hagyományos megelőző eljárások általában megbízhatóan megakadályozzák a betegségek és a kártevői támadások előfordulását. Az elemi gyakorlatok mellett, beleértve a vasgőz vagy betörőfolyadék használatát, a nép recepteket széles körben használják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: