Körte újév

  • Szinonimák nevek: Újévi tél
  • A magzat tömege, g: akár 160
  • A növekedés típusa: Emlékmű
  • Hozam: Magas
  • Magasság, M: akár 5-6
  • korona: Endentálós
  • Formában: körte alakú
  • Festés: zöldes-olíva, málna elpirul
  • Hús : lédús
  • Íz: savanyú

Lásd az összes jellemzőt

Téli fajták körte nagyon nagyra értékelt kertészek. Végtére is, az ilyen fákból származó gyümölcsök nem csak nagyon ízletesek, hanem kiváló tenyésztés is. A téli körte kiváló képviselője – Újévi fajta. Az ilyen növény jellemzői hasznosak lesznek megtanulni azokat, akik az év hűvös időpontjában tervezik betakarítást.

A fajták leírása

Az új év a Bryansk tenyésztők munkájának eredménye. A növény kaptuk 2016-ban, és azóta szerzett hatalmas népszerűsége dacifics az egész országból. A közepes minőségű fa eléri az 5-6 méteres magasságot, gyenge koronával rendelkezik. A kéreget sötétszürke tónussal különbözteti meg; ő durva az érintéshez. Barna ágak, ív alakúak, a csökkenés gyenge. A lombozat telített smaragd színű, alak alakú, szélei enyhén hullámzik.

Gyümölcs jellemző

A téli körte leírt különféle fajtája a körte alakú forma gyümölcse és az átlag feletti méret. Egy körte tömege 160 gramm. A gyümölcs olajbogyó-zöld színe, és mindegyikben van egy finom málna elpirul. A bőr meglehetősen durva. A magvakkal ellátott kamerák nem különböznek nagy méretben.

Ízi tulajdonságok

Az új év sűrű és durva bőrén egy lédús fehér hús, telített aromájával. Körte van egy savanyú íze, amely már sok kertész. Ezt az ízét 90 napon belül élvezheti a gyűjtemény után – pontosan annyit tudsz elérni a fajta érett gyümölcseit.

Érés és gyümölcsözés

Új év elindítja a gyümölcsöt, amint 5 éves. A növény az átlagos érésű kultúrákhoz tartozik. A fogyasztói lejárat szeptemberi vagy október közepéig eléri. Ugyanakkor összegyűjti a termést.

Hozam

Ez az ábra a leírt fa nagyon magas. A megfelelő agrotechnológiával körülbelül 60 kilogramm körte lehet összegyűjteni. Gyümölcs kultúra évente.

Régiók növekvő

Az új év jól érzi magát a Távol-Keleten, az ország középső sávjában, az urálokban, a moszkvai régióban. A déli régiókban azonban a hozamjelzők nem esnek.

Leszállás

A leírt fajtát tavasszal és ősszel lehet ültetni. Ha a leszállást tavasszal végzik, akkor az időzítést az április 3-án 3 évtizede május 3-ig terjedjen. Ha ez ősz, akkor a növényt 2 évtizede szeptember 2-tól 2-ig tartja október 2-ig. A leszállási telek naposnak kell lennie. Optimálisan, ha a körte nő lesz a déli oldalon. Valamint a kultúra nem tolerálja a talajvíz közelében.

A leszállási gödröknek paraméterekkel kell rendelkezniük 75x75x75 centiméterben. Alsó réteg – vízelvezetés, majd tápláló talaj. A Föld biztosan megtermékenyíti a hamu és a szuperfoszfátot (200 és 250 gramm, illetve 250 gramm). A központban vannak kötegek egy mérőn. A leszállás során gondoskodni kell, és hogy a gyökér nyakát a Földkel kell zárni.

Növekvő és gondoskodás

Az újévi körte nem igényel nagy időköltséget a kertészből. A fő pont az öntözés. Csak ültetett minták öntözöttek heti, de a felnőtt fák elég és havonta egyszer. 30 nappal az öntözés betakarítását megelőzően le kell állítani. Az utolsó dózis 5 vízvödrök. Ha az üzem 5 évnél idősebb, vegye legalább 6 vödör. Az ősz utolsó hónapjában a nedvességterhelésű öntözést végezzük.

E fajta táplálás is fontos. Egy szezonra legalább 5-szer meg kell tenned a műtrágyákat. Ugyanakkor a szerves és ásványi műtrágyák alternatívnak kell lenniük.

Kötelező és vágás. Ez azt jelenti, hogy a levegő legalább 5 fokkal felmelegedett. A szárakat meg kell vágni, hogy egy egészséges ruhával láthassa (általában egy fehér fa). Megakadályozzák, hogy a hajtások átlépése lehetővé teszi, hogy az utóbbi lerövidítse a külső vesét. És persze, érdemes mindig eltávolítja a száraz és tanított ágaikat, valamint azokat, amelyek lenyűgözött a betegség. Munka után meg kell kenni a kerti Wara szakaszainak helyeit.

Annak érdekében, hogy az új év fái több betakarítást kapjanak, sok a közelben kell lennie. A pollen körte Northerkhan használatának legegyszerűbb módja. Ez a legjobb választás.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Újévi körte nagyon ellenáll a plesésnek és a galoppnak. De a gyümölcs rothadás és a fekete rák elég gyakran találkozik. És a körte is megtámadhatja a szót, a körte kullancsot, gyümölcsöt.

A betegségek és kártevők megakadályozása megakadályozza a megelőző kezelést a növényzet különböző szakaszaiban. A kezelések ütemezését követni kell. Nem utolsósorban és helyes mezőgazdasági mérnöki.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

Újév – nagyon téli hardy osztály. Egy egészséges fa problémák nélkül tolerálja a fagyot -35 fok. A rövid száraz időszakok sem ártanak sem, de még mindig nem éri meg több hónapig víz nélkül.

Ami a talajt illeti, az új év jól fog növekedni a Sulace Soils és a Loams Semleges savassággal. De ha az agyag vagy a homok túl sok, a növény gyorsan bérbe fogja.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása