Különbségek a petrezselyemből

Kinza és petrezselyem – ezek fűszeres gyógynövények. Sok hasonlóságuk van – különösen a lombozat formája, amelyből a leggyakrabban zavaros. Milyen különbségek vannak ezek a növények között, és hogyan lehet megkülönböztetni egymástól, mondd el nekem ebben a cikkben.

Különbségek a petrezselyemből

Különbségek a petrezselyemből

Hogyan lehet megkülönböztetni a megjelenést?

A Kinza és a petrezselyem kétféle fűszeres zöldség, amely az első pillantásra hasonlónak tűnhet. Azonban azonban számos különbség van, elsősorban külső. Észrevenni őket, szorosan kell néznie és fedezze fel ezt a kulturális növényzetet. Tehát a petrezselyem az esernyő családjára, az étkezési osztályra vonatkozik, e tekintetben ez a növény hasonló a Cilitro-hoz. A petrezselyem vegetációs periódusa körülbelül 2 év, a magassága 30-100 centiméterig érhető el, és a gyökérrendszer egy rúd. A Kinza is van egy rúd gyökérrendszer, de éves növény, amelynek növekedése 40-120 centiméterben változhat.

Ezeknek a növényeknek a szárai eltérnek egymástól. Tehát a petrezselyem több apró dugványon elágazó, amelynek tippjei láthatók a juhar szórólapok. Míg a petrezselyemlemez nagyon nagy és világos zöld. Kinse is egyenes és függöny, az ágak a felső részen, és a levelek némileg kevesebbek. Ha úgy érzi, lágyabb lesz, hanem a petrezselyem levelei helyett. Érdemes mondani a két növény virágát, gyümölcseit és virágzását.

Tehát a petrezselyem virágok különböznek a Cilantro-tól. Szín: zöldesülnek, a yellowness tolvizálásával, és általában a komplexumernyők virágzatától közelebb kerülnek a szár tetejéhez. A növény gyümölcsei kissé hosszúkásak és ovoid formájúak. Ugyanakkor a petrezselyem virágzik a nyár elejétől és júliusban, és a gyümölcstermelés időtartama augusztusra esik. Ha beszélünk a Cilitro-ról, akkor a virágok fehér vagy rózsaszín színűek, ezek gyűjtése virágzatban, egy komplexumban is, a színmag tetején. Kinse Gyümölcsöknek gömb alakú vagy tojás alakú formája van.

Ez a növény június elejétől virágzik, és júliusban végződik, és a gyümölcs érési ideje általában augusztus és szeptember között tart.

Különbségek a petrezselyemből

Különbségek a petrezselyemből

Összehasonlító szag

A Kinza és a petrezselyem nagyrészt különbözik egymástól, egy kifejezett szaggal – vele, hogy megkülönböztesse a növényeket egymásból, meglehetősen egyszerű lesz. Szóval, ha szippantani, megértheted, hogy a petrezselyem illatos és kellemes. A KINCE is érvényesül egy torta szaga, és ha a magjai még nem érik, illatuk meglehetősen specifikus lesz – sok emberre hasonlít, ami a hibákból származik, amikor veszélyezteti a veszélyeket. A növény ezen jellemzője kémiai összetételének köszönhető.

Elég ahhoz, hogy elveszítse az ujjak közötti növényzet lombozatát, hogy megértsük, hogy az Ön előtt – petrezselyem vagy Kinza. A kinse szaga meglehetősen erős, sőt néhány pillanatban vágás, ez hasonlít egy citrompostripre, míg a petrezselyem illata lágyabb lesz.

Mi más a különbség?

Alkalmazás

És a petrezselyem és a Kinza olyan gyógynövények, amelyeket aktívan használják elsősorban a főzésben, amelyet a fűszerük magyarázata. Kintz, mint általában, gyakran megtalálható az ázsiai ételekben, kaukázusi, és néha latin-amerikai konyha. Ez a növényzet fényes és torta ízlést ad, miközben még a hőkezelést is elhalasztja, nem veszíti el a szagukat – ez azért van, hogy gyakran hústermékkel kombinálják, és a halételek főzéséhez és a levesek főzéséhez is használják. Gyakran ez a zöldek használnak salátákat vagy bruckette főzését.

A petrezselyemnek nincs ilyen erős aromája, mint a Kinza. A szaga nem képes megfulladni a főzés során használt más fűszereket. Emiatt gyakran független fűszerezésként és más fűszerek kiegészítőként használják. Az edény előkészítésekor azonban érdemes megfontolni, hogy a petrezselyem kalóriatartalma meghaladja a koriander kalóriatartalmát – ez különösen fontos azok számára, akik gondosan figyelik az étrendüket. Tehát a petrezselyem kalóriatartalma körülbelül 40 kalória, míg a Kinza kalorikus tartalma – 25.

Herb adatokat és népi gyógymódot használnak. A petrezselyem, mint általában olyan betegségek kezelésére szolgál, mint az ateroszklerózis és a cystitis. Ez a fűszer segít abban, hogy megszabaduljon a szem alatti teremtménytől, valamint javítsa a lábak állapotát, ami gyakran hosszú séta miatt gyulladhat meg. A Kinza ugyanakkor aktívan használják a gasztritisz kezelésére. Ez magában foglalja a szemek gyógyszereit is. Ezenkívül ez a fűszer képes érzéstelenítő és gyulladáscsökkentő hatást biztosítani.

Gyakran ezeket a gyógynövényeket a szépség szférájában használják, nevezetesen: kozmetikai. Például a Kinse magok gyakran használják a hajtermékek gyártásában. Az ilyen gyógyszerek segítenek normalizálni a haj szerkezetét, és megakadályozzák a tippjeik keresztmetszetét. Ezenkívül az esszenciális koriánsolajat gyakran használják, mert elősegíti a fejbőr állapotának javítását, miközben nem teszi lehetővé a peeling és a korpásodás megjelenését. Petrushka gyakran az arc gondozására szánt pénzeszközök egyike, amelyet a fűszer alacsony allergiánsa magyaráz. Az ilyen eszközök segítenek megszüntetni az irritációt és a szilárdságot, tisztítsa meg a pórusokat, szűkebbé tegye őket, és hozzájáruljon az akne elleni küzdelemhez is.

Különbségek a petrezselyemből

Különbségek a petrezselyemből

Kémiai összetétel

Kémiai összetételű, ezek a fűszeres gyógynövények is visszaküldnek. Így a petrezselyem részeként megtalálhatja a következő tápanyagokat, amelyek hiányoznak a Cilantro: szerves savak, keményítő, valamint A-vitamin. A KINCE nagyobb mennyiségű vitaminokat és antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek petrezselyemben nem fog működni: ezek P és B vitaminok, telített zsírsavak, valamint magnézium.

Vannak hasonlóságok – mind a korianderben, mind a Petpushában vannak rost, szacharidok, csoportok vitaminjai, kálium-, vas, foszfor, kalcium és nátrium.

Különbségek a petrezselyemből

Termesztési szabályok

Kinse és petrezselyem különböző követelményeket biztosít a növekvő szabályokért. Tehát a Kinza már szereti a fényt, és nem különbözik a fagyállóságban, ezért jobb választani azokat a helyeket, amelyek jól világítanak a nap. Ebben az esetben ez a kultúra rendszeres öntözést igényel, és megszünteti a gyomnövényeket, és növekedése biztonságosan csak a termékeny talajban történik, semleges hidrogénjelzővel. Kinse leszállás általában a tavaszi, vagy az őszi hónapokban történik. Ugyanakkor úgy van elhelyezve, hogy magjai 10 centiméterben vannak egymástól, és a sorok 30 cm-esek. Amikor a magok tábla, a növényeket be kell kapcsolni.

Érdemes tekinteni azt is, hogy a hőben, azaz a +35nál nagyobb hőmérsékleten, ez a növény kezdeményezhetően fulladást kezdeményez – pontosan ezért leszállás történik olyan korán. A petrezselyem leszállása általában február óta és az ősz közepéig fordul elő, míg körülbelül három vagy négy héttel kell rendelkezniük az oltások között, ami szükséges ahhoz, hogy a fűszer rendszeresen megadja a betakarítást. A Petrezselyemmel, a sorok között ajánlott sorok között 15 centiméter, és a magvak között – 5 cm-ben.

Ebben az esetben ez a növény nem olyan szeszélyes, mint a Kinza – a fagyállóság megkülönbözteti, és ellenállhat az alacsony hőmérsékletnek, amely -10-re csökkenhet.

Különbségek a petrezselyemből

Különbségek a petrezselyemből

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása