Leszállási szőlő az őszi palántákban

Sok kertész preferálja a pontosan őszi ültetési palánták szőlőt. A szezon végén végzett eljárás gondos előkészítést és ágyakat és ültetési anyagot igényel.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Érvek és ellenérvek

Az őszi palánták keresőszőlője mind előnyöket, mind hátrányokat tartalmaz. Tehát meg kell említeni, hogy ebben az időben Kostikov általában meglehetősen erős és jól fejlett gyökérrendszert alakított ki. A nyílt talajon való találgatás, a kultúra meglehetősen gyorsan alkalmazkodik, és ezért bármilyen probléma nélkül a telekkel való ütközés nélkül is van, ha alacsony hőmérsékleten vannak. A palánta kirakodott palánta csatlakozik a tavaszi időszakhoz, meglehetősen erős és egészséges. Ez azt jelenti, hogy képes lesz ellenállni a gombák, vírusok, rovarok hatására, és azonnal megkezdi a növekedést és a rögzítést.

Egy másik előny az, hogy A talaj leesik a csapadék és olyan jól megnedvesített, ezért nem igényel további öntözést. A csemeték piacon ősszel van egy árcsökkenés és körének szélesítése – ez lehetővé teszi, hogy válassza ki a legmegfelelőbb beállítást a legjobb tulajdonságait. Az őszi eljárás legfőbb hátránya, hogy a hűtés elvesztése hűtés közben.

Elvben a padlóburkolat jelenléte, valamint a telek következetes előkészítése megakadályozza az ilyen kellemetlenséget. Emellett betartása minden ajánlást lehetővé teszi, hogy edzett esetekben a tavaszi, amely megbirkózik akár a tavaszi fagyok.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Időzítés

Az őszi leszállás október elejétől kezdve, mindaddig, amíg a talaj elkezd befagyni. A dátum kiválasztásának fő szerepét azonban határozottan a régió éghajlati jellemzői játszják le. Az idő kiszámítása úgy van kiszámítás, hogy legalább egy hónapig – és félig balra az első fagyok érkezése előtt, hogy a seedlock új helyen alkalmazkodjon. A hőmérsékletet ebben az időben a határokon belül +15 +16 nap és +5 +6 éjjel kell tartani.

Így Oroszország déli részén, a leszállás október közepétől és november elején történik. A Moszkvai régió és a középső sáv régiói számára sikeresebb lesz október első felében, a Leningrádi régióban – az augusztus utolsó napjaiban és szeptember első napjaiban. A Volga régióban, Szibériában és Uraláliában jobb, ha az első két szeptemberi héten megnöveli a palántákat.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

A hely kiválasztása és előkészítése

Az a hely, ahol a szőlő palántái elhelyezkednek, meg kell felelniük a kultúra követelményeinek, azaz jól megvilágított és védett a hideg széltől. A legjobb, ha egy ágyat egy déli, nyugati vagy délnyugati oldalon bárki rendelkezésre áll a helyszíni épületekben. A ház, a garázs, a pajta vagy a zárt veranda a nap folyamán felmelegedhet a napról, és éjszaka, további fűtéssel felszerelhető. Ennek eredményeképpen az érlelés folyamata a gyümölcsök jelentősen felgyorsul, és maguk is elérik az édesség szükséges szintjét. Ha lehetséges, az épület süketfala a délre nézve fehér, jobb fény és hővisszaverődés. A kultúra csemetékét 1-1,5 méter távolságra ültetik őtől.

A szőlőültetvény nagyszerűen érzi magát a déli, délnyugati vagy a nyugati párt lejtőin. Éppen ellenkezőleg, nagyon rossz, hogy eldöntsék, hogy az alföldi kultúrát ültetik, ahol a hűtés során minimális hőmérsékletet figyelnek meg, és az árvíz lehetőségét is lehet. Ne panaszkodjon a kultúra és a felszín alatti víz felett, mint 1,5 méter.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Egy másik fontos szabály az, hogy a szőlő busta legyen, A távolság 3 és 6 méter közötti távolság a közeli fákig, amelyek képesek a tápanyagokat a talajból húzni. A teljes körű szőlőültetvény kialakítása, az északról délre. A rudak dimenziói ebben az esetben 2,5-3 méter, és az egyes palánták közötti lépés 2-3 méter.

Ami a talajt illeti, a legtöbb szőlő szeretet Chernozem, Suplink és Light Föld, És a rosszabb reagál a sós mocsárra. A savas talaj normalizálása lime vagy dolomit liszt hozzáadásával normalizálódik, és a tőzeg talajai dúsítják a folyami homokkal 2 vödör négyzetméterenként. A szőlőhöz tartozó gödör előre ásás – 2-4 hétig, hogy a Föld letelepedjen, és a talajban készült műtrágyák, és ne provokáld a gyökér folyamatokat a jövőben. A horony mérete átlagosan 60-80 centiméter mélysége, szélessége és hossza, bár természetesen a gyökérrendszer méretét követi.

A felszín alatti vizek bezárása esetén a kutak alját szükségszerűen 5-7 centiméter vastagságú gumi-vízelvezető réteg készítik el. Ezután a legjobb, ha két réteg megfelelő talajkultúrát alkotnak.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Az első egy keveréke pár-tripla vödör humidiation vagy komposzt, 250 g szuperfoszfát, az azonos mennyiségű kálium-szulfát, 3-4 vödör termékeny talaj és kilogramm fahamu. Óvatosan vegyes komponensek töltsünk egy lyukat 20-25 centiméterre. A lyukakban 10 centiméteres termékeny réteg van kialakítva, amelynek fő célja a műtrágya gyökérrendszerének gyökérrendszerének megakadályozása. A mélyedés tartalmának számítástechnikája, azt egy vödör vízzel kell öntözni. A szőlőből készült gödrök rendszerének másik változata 10-15 centiméterrel a csernozjom vastagságú réteggel kezdődik. Ezután a kutaknak átdolgozott trágya vödörnek kell lenniük, és egy megfelelő műtrágya réteg kialakulása. 150-200 gramm koszorú, 400 gramm hagyományos szuperfoszfát vagy 200 g kettős szuperfoszfát lehet 150-200. Opcionálisan, az adott szakaszban egy pár fa kocsi doboz. Befejezi a “összetétel” egy másik csernozjomrétemet.

A fenti séma alkalmas a szőlő leszállásra agyag talajon vagy csernozjon. A homokos talajok esetében azonban a helyzet kissé eltérő. Kezdetben a gödör 10 centiméter mélyebb és szélesebb körű. A mélyedés alját az agyag “kastély” készíti el, vastagsága 15 cm, valamint a gumioid fragmentum. A következő réteg ugyanaz, mint az előző rendszerben, kiderül a táplálkozási területről és a csernozozokról.

Az egyetlen kivétel a magnéziumot tartalmazó potash műtrágyák kötelező használata. A kész gödör bőségesen öntözött több vödör folyadék használatával. Az ilyen öntözésnek háromszor meg kell ismételnie az intervallumot, egyenlő a héten.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Ültetőanyag előkészítése

Az ültetési anyag előkészítése első szakaszának kell lennie a megfelelő helység helyes választása. Egészséges éves kell használnunk, aki legalább három fejlett gyökérfolyamattal rendelkezik, és a növekedés 15 centiméterből áll. A példa alapja vastagsága 5 milliméterből és a lövésen kezdődik – rusztikus vesék vannak. Túl rövid palánta az őszi leszálláshoz nem illeszkedik. A leszállási anyagnak hiányoznia kell a sebek, sérülés vagy érthetetlen foltok. A munka megkezdése előtt érdemes megnézni egy palántát: Ehhez az 1 centiméteres hajtások egyikét a tetejére rövidíti – egy világos zöld árnyékot kell felfedezni egy szeleten.

Néhány nappal a gyökér eljárás előtt, a palántát vízben áztatják, hogy elég enni. A növekedési szőlő stimulálásai nem különösebbek, de az agyagból, a Cowboat és a víz “csavarja” hasznos. Elvben a heteroacexin oldat alkalmazható továbbá, amelyben a vetőmag kell állnia. Néha 1 evőkanál méz és liter víz keverékét stimulátorként állítjuk elő, mint szőlő. Azon a napon, amikor a szekárd által kivágott növény nyitott talajtetőt. A legtöbb esetben legfeljebb 1-2 centimétert kell eltávolítani, hogy ne károsítsák a gyökérrendszert, de a felső és az oldali folyamatok teljesen el kell vágniuk. A palánta is csökkenti a szem számát 1-2 darabra.

Ezt tisztázni kell Az őszi leszállásra szolgáló csemeték az óvodában vásárolhatók, de önállóan felmerülhetnek. A második esetben az ültetési anyag előkészítése tavasszal kezdődik – ez az akkor, ha a vágás levágódik, ami ezt követően gyökér. „Házi” vágó óvatosan eltávolítjuk a zacskóból, hogy ne sértse meg a gyökérzet, ami után áztatjuk 12-24 órán át vízben. Hasonló eljárás lehetővé teszi a maximális tisztítását a gyökér folyamatok a felesleges földről. Közvetlenül leszállás előtt, a gyökérzet ragasztás különböző irányokba, és túl sokáig folyamatok van vágva, és a fennmaradó dip keverékében egy cowboat és folyékony agyag.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Technikai leszállás

A kezdő kertészek lépésről lépésre kell lépniük, hogy kövessék az őszi leszállás utasításait a nyílt földön – csak ez garantálható, hogy a kultúra képes lesz télen tartani, és a következő tavasz aktívan fejlődik aktívan. Miután a gödör “felveszi”, és a levegő kitölti az összes meglévő ürességet, elkezdheti a munkát. Az éves palánta szépen helyezkedik el a lyukban, és gyökereit a kerület körül forgatják. Jobb, ha a növény felső szeme 10-15 centiméterre ment a talajba. Elvileg jó lesz, hogy zavarja őt az észak felé irányába. A növény elalszik a halvány föld felét, amelyet ezután tömörítenek és öntöznek egy vödör vízzel. A lyuk nedvességének elnyelése után teljesen kitöltött.

A megfelelő növényi szőlőnek jól kell lennie. Egy BERA-val vagy törmelékkel távolították el, általában 60-65 centiméter mélységgel rendelkeznek. Ebben az esetben a palántát szépen helyezik el a kutak aljára, majd kissé felvonókra, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyökerek kiegyenesítsék és meghozzák a szükséges pozíciót. Ideális esetben a földalatti folyamatoknak 45 fokos szögben kell elhelyezniük, ami megakadályozza a hajlításukat. A kút alszik és tömörül, és egy kis holmik van kialakítva a tetején.

A következő tavaszi szőlő felismerése problémák nélkül, érdemes ragaszkodni a csap mentén.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Az óvodában a leggyakrabban az éves vagy akár egy kétéves vegetatív palántát vásárolhat. A növény, amelyet egy tartályban vagy edényben termesztenek, zárt gyökérrendszerrel rendelkezik, és így a gyökerek korlátozott hossza. NsA kútban való részvételt óvatosan kell cselekednie, és nem engedi, hogy a Föld ragyogása a gyökérrendszerből. Meg kell említeni, hogy a vegetatív palánta 25 centiméter mélységét igényli a csirkemen és 30 centiméter a homokban. Az előtartó gödör tömörül és 2-3-szor öntözik, az intervallum valahol egy héten. 7 nappal az utolsó öntözés után közvetlenül benne, a konténer alatti mélyedés 55 centiméter a csirkemen és a 65 centiméter a homokon.

Az előre meghatározott palántát szépen eltávolítják a tartályból a föld földjével együtt, és a mélyedésbe mozognak. A gödör azonnal tele van tápanyagkeverékkel, tömörítve és öntözött. Egy csapot kell eltemetni, amelyhez egy vegetatív hajtás rögzítve van. Ha a szőlő korábban nem tette át az akklimatizálási eljárást, akkor a leszállás első 7-10 napján meg kell védenie a déli oldalra telepített retegelt lemezeket vagy ágakat.

Egy másik módja a növényi szőlőnek, megköveteli, hogy a négyzetméter ásása 80 centiméterrel. A képződménye során két földfelvételt azonnal felkészítünk: a föld felső harmadának első harmada a kutakból kivont, a második pedig a talaj többi részéből származik. Az első csomó keverjük egy humidier, hamu kg és 500 gramm hamuzsír-foszforsav műtrágyák. Visszatérünk a gödörbe, hogy körülbelül 50 centiméter maradt a föld rétegéből a felületre. A talaj bőséges, és szükség esetén ugyanolyan szintre jelentkezik. Ebben a formában a gödör néhány hétig marad.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Az ültetés napján egy fából készült csapot egy mélyülésbe vezetnek. A kirakodott csemete azonnal csatlakozik a segédtervhez, és a gödör tele van az első halom fennmaradó földjével. A második csomó tartalmát egy nagy frakció vagy sekély zúzott kő homokja egészíti ki, amely után aktiválódik, hogy kitöltse az elmélyülést. A vetőmagot 30 centiméterrel elárasztják, polietilénnel és öntözött 3 vödörrel borítva.

Meg kell említeni, hogy minden esetben fontos ellenállni az egyes palánták közötti kívánt távolságnak. Elvileg azoknak a fajtáknak, amelyek gyengén nőnek, elegendőek lesznek az 1.3-1,5 méteresnek, és súlyos, 2-2,5 méteres szabad helyre lesz szükség. A palánta leszállt az ősszel, rendkívül fontos, hogy télen tartsák. Fiatal ravendice néhány héttel a kiszállást követően, meg kell védeni a mezőgazdasági, szalma, amely lombozat vagy egy ilyen barátnő, mint például a ponyvás vagy műanyag palackok. A legegyszerűbb módja annak, hogy egy üveg szódát szeletelt nyakukkal és a palántával fedjük le.

Ha az ágyakat ponyvával vagy levelekkel zárják le, akkor a tetején egy földréteget is alkothat. Azonban a legnagyobb hatékonyságot bizonyítja kombinációja több módszer: talajtakarás szalmából vastag legfeljebb 5 cm, borított polietilén és száraz tőzeg réteget képező 15 centiméter.

Leszállási szőlő az őszi palántákban

Leszállási szőlő az őszi palántákban

A következő videóban megtalálja a szőlőnyílás éves palántáinak egy nyílt gyökérrendszerrel.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása