Leszállási szőlő

Leszállási szőlő – olyan folyamat, amely különös figyelmet igényel a kertésztől. Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre. A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Ha jobb, ha ősszel – ősszel, tavasszal vagy nyáron?

Határozza meg, hogy a szőlő helyesen üljön, a hajtások megjelenésére alapulhat. A legtöbb fajta legjobb ideje – őszi és tavasz, nyáron nem kívánatos.

A hideg régiókban az augusztusban augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre.

Az őszi leszállás esetén csak a növények alkalmasak:

 • nevetséges szőlővel;
 • fejlett gyökérrendszerrel;
 • 8-10 szemmel.

Az őszi átszállás nyitott földre, a gyenge növények egyszerűen nem élnek túlélni. Ha van egy fejletlen gyökérrendszer, zöld szőlő, akkor várjon tavaszig.

Leszállási szőlő

Az őszi leszállásra készített hajtások előre öntött meleg vízbe kerülnek – így tömörül. Az eljárást megismételjük a Föld gyökereinek gyökere után. Az ilyen intézkedések az őszi leszállásban növelik a szőlő túlélési arányát, csökkentik a fertőző betegségek károsodásának kockázatát.

Téli csemeték szükségszerűen lefedik. Érdemes, hogy a menekülést Loutrasil vagy bármely más rostos agromature anyagból csomagolják polipropilén alapján. Ez növeli a sikeres télen való sikertelenség esélyeit, hogy nem a ridden szőlő végéig.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

A tavaszi leszállás ideje a talaj + 10-12 fokos fűtésének pillanatával kezdődik. A norma közepén április 3 Decada-nak felel meg. Fontos, hogy a légköri hőmérséklet a leszállás idején ne essen +14 fok alá. A vegetatív hajtások esetében ezek a határidők május végéig eltolódnak, hiszen sebezhetőbbek a külső tényezők hatására.

A korai agrotechnikai eseményeket a szőnyeg szőnyegének kezdete előtt kell elvégezni, azaz, míg a növény nem adta a vesét. A gödör ebben az esetben meg kell főzni az ősszel, és tavasszal kb. 3 héttel a növény átadását megelőzően, fedje le a fekete filmet, hogy melegítse a földet.

A nyár nem a legkedvezőbb idő a szőlő növények számára. De ha szükséges, az üzem biztosan összeáll a Föld szobájával, hogy csökkentse a gyökerek sérülését.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Válasszon helyet

Növényi leszállás állandó helyen – egy fontos pont, amely különös figyelmet igényel. Amikor a szőlő a nyílt talajban és az üvegházban a helyszínen növekszik, figyelembe kell venni a fény oldalán lévő tájolást. A könnyű kapcsolt és termálos növény számára optimális, délnyugati, déli vagy nyugati helyszín. Nos, ha a palántákat a házak vagy más épületek közelében helyezkednek el – lehetővé teszi, hogy a hajtások éjszaka extra melegedjenek. Ez a technika jól működik a fajták adaptációjával az északi régiókban az átlagos öregedés arányával – a bogyók gyorsabban tesznek, sokkal édesebbek.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

A legjobb megoldás a lejtőkön való leszállás során a kiállítás déli, délnyugati és nyugati részei is.

Fontos elkerülni az alföldet, ahol a szőlő megfordul, hogy hajlamos legyen a fagyok megerősítésére. Javasoljuk, hogy ne helyezzen szőlőt és közel a nagy fákhoz. Jobb, ha 3-6 méterrel visszavonulnak tőlük, hogy a nagyobb “szomszéd” gyökérrendszere nem befolyásolta a palánták növekedését.

Leszállási szőlő

Tekintsük a talaj típusát

A különböző típusú talajok figyelmet igényelnek az ültetési növényekre. A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

Fekete malom és agyag

Meleg hajtások kereslet, mielőtt leszállás az ilyen talajokban a gödörkészítés. A 80×80 cm méretű négyzet keresztmetszete és 80 cm mélysége van. Az alsó részen egy speciális táplálkozási réteg 250 mm-re magas:

 • 7-10 hurver humoring;
 • termékeny alapozó a szintre;
 • Ásványi műtrágyák (300 g szuperfoszfát és potash);
 • 3 liter fa hamu.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Mindez körülbelül 10 cm mélységben van elhelyezve, tömörítve. 5-10 cm-rel a termékeny talaj laza rétege borítja. A párna tetején körülbelül 50 cm-es tér van – a leszállásra használják, előzetesen kialakítva egy Holmik a gödör közepén. Fontos, hogy a viharvert növény “sarokja” 0,5 m-es bupú, a domb tetején volt. A gyökereket kúpnak kell feszítenie.

A rövidített dugványok csemeték függőlegesen, hosszabb, több mint 25 cm-es – ferdén, hogy a jövedelembázis 25 cm-re van a gödör széle alatt. A talaj tetejére nem adunk hozzá, tömörítve, 20-30 liter vizet öntött a gyökér alá.

Miután megszáradtak a talaj felső rétege, lazítás előállítása, kettős öntözés 14 napos időközönként. Ezután a talaj laza, mulched, ismételje meg az eljárásokat a nehéz esőzések vagy a nedvességtermelés után mesterséges módon.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Homok

A homokba való leszállás különbségei vannak. Az ilyen talaj sokkal fogékonyabb a hőmérsékleti ingadozások hatásaira. Nyáron intenzíven fűtött, télen gyorsan és mélyen mérséklik. Ugyanez vonatkozik a tápanyagok, a nedvesség megőrzésére. Összetétele miatt a homokos talajok kezdetben kiderülnek, hogy a szegényebb fekete sooth és agyag.

Ezt a hiányosságot a szőlő ültetésével a gödör mélységének növekedésével 1,05 m-re növeli, miközben megőrzi a méretét. A “hidraulika” alján egy vastag agyagból 20 cm vastagságú, hasonlóan egy csészealjhoz.

Leszállási szőlő

A humusz táplálkozási párnáját, a termékeny talajt és a műtrágyákat legfeljebb 250 mm-re helyezzük.

A kálium etetésének kiválasztása a szoba előtti szobába, fontos, hogy előnyben részesítsék azt a tényt, hogy magnéziumot is tartalmaznak. A 60 cm-es mélyedés, a gödör szélének növekedésének alapjához legalább 30 cm-nek kell maradnia. 7-10 napos intervallummal történő öntözés háromszor történik. Intenzitása nő. Az 1 üzem 30-40 liter vízzel járul hozzá.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Érdemes ültetni a különböző fajtákat a közelben?

A különböző fajtákból származó szőlőültetvény kialakításában meg kell helyezni őket olvasztókkal, figyelembe véve számos tényezőt. Például a növénycsoportosítás eloszlik:

 • időpont egyeztetés;
 • időzítési érés;
 • fagyállóság;
 • magasság bokor.

Az amatőr szőlőtermesztés túllépésének félelme nem éri meg. De jobb választani kultúrákat gazdagabb virágokkal, amelyek gyakorlatilag nem függenek a rovaraktivitástól, amikor a pollen átadása. Ezek kevésbé függő és külső tényezők. Bokrok, amelyek csak női típusú virágokat alkotnak, kötelező helyet igényelnek az öngyilkos fajták mellett.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Műtrágyák a leszálláskor

A szőlő által megkövetelt alapszerelések a leszállás során – Szerves műtrágyák humusz formájában, komposztban. Ők bőségesen, akár 70-100 literenként. Az ilyen etetés a növények tápközeget képezi. A komplex műtrágyákat száraz formában adjuk hozzá közvetlenül a talajhoz – általában szuperfoszfát, valamint kálium- vagy kálium-magnézium-keverékek 300-500 g.

Vegyünk egy erősen jelzett talajt, hogy a fa hamu és a hamu, elég 3 l 1 m2.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Vegetatív csemeték ültetése

A fő szabályok itt azonosak a furcsa és zöldséges palánták esetében.

Lunka 250 mm mélységét agyag talajban vagy csernozagomban, 300 mm-ben – a homokban. Az ültetési rendszer ültetése a helyszínen egyénileg határozható meg, a növények különbözőek alapján. A gödörbe történő előkészítése a szőlő alatt előzetesen történik a szükséges műtrágyák alkalmazásával, figyelembe véve a talajtípust. Ezután tömörítjük, 2-3-szor 7-től 10 napos időtartammal 20-40 liter vízzel – ez lehetővé teszi a talaj zsugorodásának elérését.

Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott. Van egy zárt gyökérrendszerük, amelynek zöld növekedése legalább 15 cm. Ha a 2 hajtás, mindegyiknek körülbelül 70 mm hosszúnak kell lennie.

Leszállási szőlő

A konténerekben lévő palánták szokásos módon ültethetők, kiküszöbölhetik őket a héjból. Annak érdekében, hogy a földes kényelem könnyen eltávolítható legyen, a növények 5-6 nappal a földre való átadás előtt 5-6 nappal megszűnnek.

Ha a második telepítési mód van kiválasztva, a tartályt csak le kell vágni. Ezután az elkészített platformot a kútba helyezik, a talajok elaludnak, és nem érik el a 25 mm-t a zöld menekülésig. Ősszel vagy tavasszal (amikor szeptember-októberben leszáll “), a fossa 1 oldalról ásott. A műanyag tartályt vágjuk, eltávolítjuk.

Ez kevesebbet biztosít, hogy a zöldségpapács gyengéd gyökereit károsítja, serkenti a gyógyulási folyamatok kialakulását a dewnings elnyomásában, amely a szokásos ültetési módszerrel az idő múlásával kell kitörnie.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Kiképzés

A palánták előkészítésének folyamata a talajra való átadáshoz az anyag ellenőrzésével és kiválasztásával kezdődik. Az egészséges fiatal növények mindig erősek, virágok, foltok, fekete pontok, raid nélkül. Normál vastagság számukra – 3 mm-ről. A leveleknek zöld színűnek kell lennie szürke vagy barna, egyenletes festés nélkül. A kész ültetési anyag kiválasztásakor jobb, ha előnyben részesítjük azt a tényt, hogy egy jól látható gyökérrendszerrel átlátszó tartályba kerül.

Az éves hajtások jól érintettek. Van egy szelet, világos zöld lesz. A növények 3 vagy több vese. Az éves növekedés okozott, szalma színe van. Fontos megvizsgálni a növényeket a foltok, hibák jelenlétére.

Leszállási szőlő

A szorongó jel a szemek bukása az enyhe nyomás után tekinthető.

Lehetetlen, hogy az elkészített palánták vezethessenek, dehidratáltak. A leszállásra való felkészüléskor tiszta feszített vízben 12-24 órán keresztül tisztítják. Ezután az éves menekülést levágják, csak 3-4 csúcs marad.

A gyökerektől mentes felső csomópontok, az alsó csak frissítés. A kivétel az ültetési anyag a rövidítésekből nyert növényi anyag. Ebben az esetben az összes gyökeret csak vágják le, anélkül, hogy teljesen törölnének. A növekedést javasoljuk, hogy “DNOC” gombaellenes előkészítéssel kezeljük 5 g / 1 liter vízben.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Kioltás

A növényi palánták szükségszerűen megkeményedést igényelnek, lehetővé téve, hogy megakadályozzák a kiégésüket a napsugarak hatása alatt. Ez így történt.

 1. A 4-6 napos növényeket egy lombkorona alatt vagy a fák árnyékában tartják, hogy folytassa a könnyű napot. Az alacsony világítás alatt és magas hőmérsékleten termesztett vegetatív palánták esetében a keményedés ideje 1,5-szeres. Felismerheti őket vékony hosszúkás hajtásokkal és nagyon könnyű levelekkel.
 2. A következő 8-10 nap nyitott helyen található. Szükséges, hogy a palánták érintkezzenek a nap egyenes sugaraival. Ezen a keményedési végeken.

Érdemes megjegyezni, hogy a palánták, amelyek nem adták át ezt az eljárást, a korai tavaszi leszállás (április 3. holtjában), mikro hiányában. Ebben az esetben bizonyítani fogják a növekedési megállást, a Webességet és az öregedési hajtásokat. Tehát a télre készülnek. Nem szükséges félni – június végéig, vagy korábban visszaállítja a növekedést.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

A tavaszi ültetés szakaszai

A 2. évtizedei április közepétől a május közepéig, a földre való leszállás a viharvert egylövöldözős palánták alá tartozik. A zöld növényi hajtások átkerülnek a talajba, nem pedig május vége, és júliusig. A PIT előkészítést előre végezzük, körülbelül 1 hónap.

7 nappal a nedvesség utolsó részét követően a tartály alatt lévő lyuk az előkészített területen van kialakítva: 55 cm mélyen csirkékben vagy agyag talajokban, 65 cm – a homokon. A palántázó tartályból szépen kivonták, az előfeszítő edzés előtt.

Fontos, hogy ne pusztítsa el a földet, ahol a növény található.

Leszállási szőlő

Ezt követően a kút tele van termékeny talajjal, tömítéssel és alaposan öntözve. A palánták mellett a csapok. Növényi harisnyakötő történik. Nem akklimatizált palánták az első 10 napra szüksége lesz egy diatenant képernyőre a déli oldalról. A fák vagy rétegelt lemezek ágaiból készült, laplap.

Az élet első évében a zöldséges körzetnek szüksége van a figyelmet. A bokoron távolítsa el az összes oldalsó hajtást, kivéve a központi. A harisnyakötő határozottan megőrzi.

Ha a bokrok nem egyedileg vannak elhelyezve, akkor szőlőültetvényt képezhet a tartókon, előre hajtott pólusok 2 m magasságban 60 cm mélységig a földön. A köztük lévő távolság körülbelül 2,5-3,5 m, majd a huzalt a talaj fölé húzza a talaj felett 40, 70 és 100 cm magasságban, tegye a referencia korlátokat a palánták számával. A szőlő ülteti a sorokat, mivel növekszik, ez lesz a biztonsági másolatok, megkönnyítve az ellátást és a betakarítást.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Őszi leszállás szakaszai

Az ültetési szőlő az őszi időszakban októberben fordul elő, a legtöbb fagyért tart. Fontos figyelmet fordítani a gyengéd fiatal menekülés védelmére. Ehhez mesterséges menedék egy műanyag palackból, 3 lyukkal a légáramláshoz.

A leszállás sorrendje ilyen lesz:

 1. a hely kiválasztása;
 2. A 80×80 cm-es gödör méretének kialakulása és előállítása;
 3. A palánta elhelyezése az épített Holmik számára;
 4. Elaludt nélkül műtrágya a horonyhoz;
 5. A menedékhely felszerelése az oldalról körültető műanyag palackból;
 6. 3-4 víz vives öntözése.

Mielőtt a fagyok csak gondoskodnak a menedéket a fiatal szőlőbokrok számára.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Landing Cherenkov

Cuttings – A saját gyökérrendszerük nélküli folyamatok – mindig gyökér az ősszel. Miután a lombozat esik, egy egészséges gyümölcs gondolkodású szőlő levágódik, elválasztva a lövöldözős hajtások központi szakaszait. Számos jövőbeni hajtás keletkezik 20 cm hosszúságú 2-4-es életben.Ezután egy nedves primerbe kerülnek, körülbelül 15 cm távolságra egymástól, meleg vízzel, hideg vízzel borítva.

A tavaszi túlnyomó dugványok hajtásokat adnak. A fagyok megszűnésével a mini-üvegház szellőztethető. Teljesen nyissa ki, csak akkor, ha folyamatosan meleg napokat állapít meg.

Leszállási szőlő

Milyen kultúrákat lehet elhelyezni a közelben?

A kert és a kerti növények között van néhány növény, a szomszédság, amellyel kedvezőnek tekinthető a szőlő számára. Több csoportra oszthatók.

 1. Siderats. Gazdagítják a talaj nitrogént. Ez a kategória hüvelyesek és gabonafélék – rozs, mustár, lupin, lóhere. Fontos, hogy a növények megragadják a nedvességet. A száraz régiókban az ilyen szomszédság sokkal veszélyesebb lesz, mint a szőlőhasználó számára.
 2. Uborka. A darálón való növekedés függvényében jól hengereltek szőlővel.
 3. Eper. A szőlőszőlő árnyékában lévő körülmények jól illeszkednek a bokrokhoz. És a gyökérrendszer mélységének különbsége nem teremt versenyt a nedvesség és a tápanyagok számára.
 4. Hagymát és fokhagymát. Ezek a legtöbb rovar természetes ellenségei.
 5. Rózsák. Ezeket a penészszőlőre veszélyes jelzésként ültetik. A rózsákon korábban megnyilvánul.
 6. Korai tavaszi káposzta. Ezek befolyásolják a szőlő növekedését és fejlődését.
 7. Zöldek. Spenót, Sorrel, kapor nem károsítja a szőlőt. Elhelyezhetők a folyosón.

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

Leszállási szőlő

A szőlőbe való neutraliffect gyümölcsfák – szilva, cseresznye, almafa és körte. Fontos, hogy elegendő távolságot kell biztosítani, hogy ne árnyékolja a bokrokat. Ellenjavallt szőlő “szomszédok” formájában málna, paradicsom, más szenvedélyes növények, kukorica.

Melyik évben a termés elvárása után?

A szőlő a telken, a kertészek örömmel várják a betakarítást. De ne siess. A Chernkov kirakodásának első rúdjait csak 4 év után szabadítják fel. A növényi vagy éves palántákban ez a folyamat gyorsabban halad. Az első csokrokat 2-3 évig gyűjtheti.

Leszállási szőlő

Tippek a kezdőknek

  A szőlőültetvényeknek sok olyan pillanatra kell nézniük, amelyekkel kiderülnek. Olyan fontos tippek között, amelyek szükségszerűen segítenek mindent, a következő pontokat meg lehet jegyezni.

  1. NE van a szőlőmagok túl közel az épületekhez. A köztük lévő minimális távolságnak 0,7 m-re kell lennie.
  2. A homokos talajokon jobb, ha egy árokat alkalmazunk a növényi szőlőre.
  3. Az északi régiókban a palánták gyakran elhagyják a sokkot (menedékben) a jelkefékhez. Ugyanakkor a növények nem fordulnak le a földre, hanem hagyja el az értékesítőket, csak megszórja a földjüket. Télen a palánták átkerülnek az alagsorba.
  4. Ha a leszállás nem pont, gondosan meg kell terveznie a különböző fajták helyét. A spontán elhelyezéssel nehéz megfigyelni a növények közötti távolság sebességét. A gyümölcslé-borfajták esetében 0,8 m-es étkezési helyekhez tartoznak – legalább 1,5 m.
  5. Az oltott ültetési palánták nem függőlegesen, hanem vízszintesen, szögben. Ellenkező esetben a déli vagy európai éghajlati zónákból származó növények bizonyítják a szőlő gyenge érését.

  Leszállási szőlő

  Leszállási szőlő

  További információ a szőlőállásról az alábbi videóból tanulni fog.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása