Malina Begganka

 • Szerzői: Kokinsky támogatja az IBSP-t
 • Javítás: Igen
 • Bogyó szín: Arany sárgabarack, sárga
 • Íz: Édes és édes, szép
 • Érlelési idő: Korai
 • Súly bogyó, g: 2,5-3 g, legfeljebb 6 g
 • Hozam: 2 kg bokorral (76,3 c / ha)
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Magas
 • Célja: Univerzális, gyakrabban frissen használható
 • Helyezze el a kirakodást: épületek falain, kerítések

Lásd az összes jellemzőt

A Malina szabályok fajtájában eltávolították a VSISP Kokinsky támogató állomáson. A fokozatú rajongók amatőr kertészek, előnyben részesítik a bogyók univerzális típusát. A fajta egyedülálló, mivel sárga és arany-kajszibarack gyümölcse van, amely nem csak étvágygerjesztővel néz ki, hanem gyönyörű ízléssel is megkülönbözteti.

A fajták leírása

A bokor magassága 1,7-2 m, gyengén gonosz, hajtás előre, majdnem összetört, világosbarna-barna ősz. Lépési hatékonyság jó – 7-9 darab egy bokoron. A leveleknek nincs szélei, a levéllemez zöld és ráncos, közepes éles szegfűszeg észrevehető a szélek mentén. Spikes rövid, zöld, lokalizálva a hajtások alján.

Az érés időzítése

Jelzett korai érés. A bogyók első gyűjteménye július második felében esik, a második betakarítás ősszel későn történik.

Hozam

Nagy hozam: 2 kg a bokorból, ami körülbelül 76,3 c / ha. Jó körülmények között a termelékenység jelentősen növelheti.

Bogyók és ízük

Gyümölcs hús – szelíd, savanyú édes. A bogyók bármilyen alkalmas edényhez használhatók, de általában friss formában használják. Illat – vékony, fény. A gyümölcs mérete közepes, általában a tömeg 2,5-3 g, és elérheti a 6 g-ot. Berry forma – lekerekített kúpos, szín – sárga. A bogyóknak jó jóléti, de nem szállítható.

A termesztés jellemzői

A kertész, amely úgy döntött, hogy növekszik ezt a fajta, meg kell ismernie néhány szabályt előre:

 • A leszállás ajánlott a homokos talajon jól kihagyott víz előállítására;
 • 2-4 héttel a leszállás elkészítése előtt;
 • Kedvező leszállási idő – rugó, ajánlott talajhőmérséklet egyszerre legalább 15 ° -kal;
 • A legmegfelelőbb etetés a tavaszi – egy korovyat, az őszi kálium és foszfor;
 • A nedvesség megmentéséhez ajánlott speciális hornyok létrehozását és a talajt, mivel a fokozatot a nedvesség megkülönbözteti.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Általánosságban elmondható, hogy a fokozat nem additív a talaj típusához, de amikor a leszállást kell viselni, szem előtt kell tartani, hogy az üzem szereti a napot és a felét. Például egy megfelelő hely a webhely elrendezéséhez az épületek vagy kerítések falainak területe.

A gödör előre készül. A földet a földet egyenlő részekkel összekapcsolják humuszral, adjunk hozzá fa hamut (1 st.). A kapott keverékből a mélységben, hogy hollyk, ahol a menekültet ültetik, a gyökerek a korcsolyák felett vannak elosztva. Ezután elalszik, míg a nyak nem törött. A föld rohadt, öntözés.

Ritkítás

A tavaszi vágás során szokásosan eltávolítják a télen fagyasztott vagy szárított hajtásokat. Ha csak a felső rész sérült, akkor a hajtás megengedett az első egészséges vese számára.

Az őszi időszakban meg kell szüntetni a nem deplett zöld hajtások, valamint azokat a hajtásokat, amelyek a tavalyi szezonban maradnak – a bogyók még mindig nem nőnek. Ezeket a gyökér alatt kell vágni. Télen az üzemnek csak teljesen egészséges ragasztott toleráns hajtásokat kell tartalmaznia az aktuális szezonban.

Öntözés és etetés

A fajta málna megtermékenyítése a növekvő szezonban következik. Javaslatok vannak táplálék növényekre.

 • Tavasszal a kultúra fejlődésének időszakában, táplálja a bokor nitrogént – hozzájárul a zöld tömeg kialakulásához.
 • Amikor rügyeket fektetnek, használjon csirke alomot vízzel (1: 20) vagy vízbird (1: 10).
 • Mielőtt a gyümölcs elkezdi önteni, fogadja el a növényt kálium és foszfor segítségével, hogy erősítse és növelje az állóképességet.
 • A kálium és a foszfor helyett a fa hamu használata, amely csökkenti a talaj savasságát (például a talaj gyakran megtalálható, például Oroszország középső sávjában).
 • Nos, a fajta málna válaszol a gyógynövény infúzióra. Tegye a füvet egy hordóba (félig), öntsön vizet, adjunk hozzá nitrogén műtrágyát (1 st. L.), és hagyja, hogy a keverék 1,5-2 hétig ragaszkodjon. Ezután csatlakoztassa az oldatot vízzel (1: 3) és vízzel a bokor a gyökér alatt. Ne dobja el a fű többi részét, terjessze be egy sugárzást – egy ilyen talajtakaró védi a talajt a kiszáradásból, és további táplálkozásként szolgál.
 • Az ősszel a potash-foszfor-keverékek relevánsak lesznek.

A fokozat mérsékelt öntözést igényel. Száraz időjárás esetén ajánlott nedvesíteni a talajt 7-10 naponként, az esős időszak alatt nem igényel öntözést, ha a földet legalább 40 cm mélységre nedvesíti.

Fontos, hogy virágzás előtt öntözhessük a gyümölcsöket, a betakarítás után és télen. Javasoljuk, hogy 30 cm-t a bokortól egy barázdától 15 cm mélységig, majd öntsük ott – közvetlenül eljut a növény gyökereihez.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A bemutatott fokozat megkülönbözteti a magas téli keménység. Nincs szükség. Javasoljuk, hogy kövesse a hajtásokat, hogy ne szakadjanak a havas tömeg alatt. Ha erős fagyok várhatóak, akkor a növény védett nemszövött padlóval. Senki sem szükséges, a Szövetség jól ellenáll a télnek.

Betegségek és kártevők

A leggyakoribb gombás betegségek általában nem érintik a fajta málnáját, de a probléma lehet webes kullancs vagy mycoplasma növekedés. A fajták szerelmesei is Rabid szúnyog, Malino-Strawberry Weevil.

Tavaszi és őszi, laza területek 8-10 cm mélységig, és kiküszöbölik a növények maradványait a gyökerekből – jó védelem a paraziták ellen. Jobb, ha elkerüljük a kémia virágzását és a rovarok mechanikai megszüntetését.

Reprodukció

Ez a fajta a gyökér utódok fajtájára készült. Ezek a szülői bokortól tavasszal vagy közelebb kerülnek a nyár végéig. A gyerekek ugyanúgy, mint a hétköznapi palánták.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása