Malina bogatyr

 • Szerzői: Supermanalis óvoda, Moszkva régió, Oroszország
 • Javítás: Igen
 • Bogyó szín: Málna
 • Íz: savanyú
 • Érlelési idő: Közepes
 • Súly bogyó, g: 15-20
 • Hozam: 5- 12 kg bokorral
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Magas
 • Gyümölcstermelés időszak: július elején augusztus
 • Vérzik: Jó

Lásd az összes jellemzőt

Dsors Malina Bogatyr viszonylag új faj. A növény a moszkvai szupermanalin óvodában származott. Minden évben rajongói egyre inkább egyre inkább.

A fajták leírása

A bokor magassága 180-200 cm, kompakt. Hajtás erős, erőteljes, reprofitális. Az interstices lerövidül, tüskék – hiányzik.

Az érés időzítése

A Raspberry Rgazyr a közepes vezetékes távoli osztályokra vonatkozik. Az első bogyók július elején kóstolhatók. Ugyanakkor a betakarítás nem egyidejűleg – júliusból, és augusztus végéig 5 díjat fizethet.

Hozam

A bemutatott fajta termelékenysége nagyon magas, egy bokorból összegyűjthető 6-12 kg bogyók.

Bogyók és ízük

A gyümölcsök málna színűek és kúp alakúak. A bogyók nagyok, súlyuk eléri a 15-20 g-ot. Az íze kellemes, savanyú, édes, a gyümölcs számára is kifejezett illat jellemzi. A Málna Bogatyr betakarítása kiváló tenyésztéssel és jó szállítással rendelkezik.

A termesztés jellemzői

A fajta leszállásakor érdemes figyelembe venni a következő tényezőket:

 • Ez egy szárazságálló minőségű, de az időszerű öntözés sikeres betakarítást eredményez;

 • Annak ellenére, hogy a magas fagyállóság, a durva éghajlat és egy kis mennyiségű hó, a téli kultúra az agrárterrel borított, hogy megvédje a földrészt a fagyasztásból;

 • Ne tervezze meg a málna a földön, amely legalább egy kicsit szűrve, a beszállás előtt, hogy a lime csökkentse a savasság csökkentését;

 • Nem hajlandó növelni ezt a fajtát a régióban rövid nyáron, mivel a bogyóknak nincs ideje növekedni.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Az ilyen málna föld legkedvezőbb leszállása termékeny és mérsékelten nedvesnek kell lennie. A mészmérték mennyisége körülbelül 0,5 kg / 1 kV. M. Nézze meg a gerinc eltávolítását a felszín alatti víz futóhelyéről. Malina Bogatyr kényelmesen érzi magát egy jól megvilágított telken.

A legjobb, ha egy cserjéket szállítanak arra a helyre, ahol a borsó nőtt fel, bab, bab, petrezselyem, kapor, fokhagyma, íj. Kerülje az ágyakat, ahol korábban tartott burgonya, paprika, padlizsánok.

Ritkítás

Ez a kuste megköveteli, hogy egy straak formáló vágást. Fontos, hogy megcsípje a mester fő szárát 10 cm-re. Az esztétika esetében a pörkölő sertésekkel sztrájkolt ágak megszűnnek. Ezek az akciók közelebb kerülnek az ősz közepéhez. Tavasszal a bokrot a tél folyamán megsérült hajtások megszüntetik.

A stambabinalfajta helyettesítheti a csere hajtásokat. Ha az összes hajtás eltávolításra kerül, és elhagyja az egyiket, akkor a növény egy olyan fa formájában lesz, amely ellenáll a nagy gyümölcsök súlyának, és a széllökéseket állítja. Ha elhagyja a bokorot a Boosternek, és lehetővé teszi, hogy növekedjen, akkor a sikeres betakarítás valószínűsége csökken.

Öntözés és etetés

Ez a fajta nem szereti a bőséges nedvességet, a fa száraz idejében, havonta 4-szer vízzel. A víz mennyisége egy vödör a bokoron. Fontos, hogy nedvesítsük meg a talajt a gyümölcs kötelező időtartama alatt – ebben az időben a kultúra sok erőt tölt. Ha egyáltalán feloldunk, akkor nem fogja befolyásolni a bogyók ízét, de kicsi lehet. Általában hidratáló a helyszínen, ahol a málna tartalmazza, kertészek ajánlott a csepegtető öntözés módszer.

A műtrágyában egy bokornak szüksége van évben háromszor.

 1. Az első etetés tavasszal virágzásból származik. Ebben az időszakban a karbamid oldatát adalékként alkalmazzuk (20 g vödör vízenként), egy literre minden egyes esetben. Körülötted a kultúrát komposztdal.

 2. A második alkalommal a fa megtermékenyíti, amikor a bogyók kialakulnak. Ebben az időszakban releváns lesz kálium lesz.

 3. Az utolsó etetés az ősszel történik, ezért foszforot használnak.

Betegségek és kártevők

A fajta stabilnak tekinthető az antracózis, a verticillosis és a didimella előtt. De a pawkin tick vagy gallikusoknak félnek félelem. A betegségek megelőzése érdekében használhat kettős feldolgozást: a tavasz a tényleges eszköz BI-58, ősz – betörő folyadék 3%.

Reprodukció

Az ilyen málna tenyésztése két módon lehetséges.

 1. Pornó. Ehhez külön kell elviselni a folyamatot a talajjal együtt, és egy másik helyre esik. Már a következő szezonban várhatod a betakarítást.

 2. Cherencia. Ehhez meg kell ásni egy bokorot, és elválasztja a root vázlatokat a vesékkel. Helyezze a homokos tőzegbe szubsztrátra, hogy gyökerezik. A következő évben a csemeget nyitott földre átültethetjük.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: