Malina dnuniva

  • Szerzői: Lengyelország, Selective Intézet G. Brozin
  • Javítás: Igen
  • Bogyó szín: Élénkvörös
  • Íz: édes
  • Érlelési idő: késő
  • Súly bogyó, g: 5-6
  • Hozam: 4 kg bokorral
  • Helyezze el a kirakodást: alföldi és dombok nélkül, távol a felszín alatti vizektől
  • Gyümölcstermelés időszak: Augusztus óta és fagyért
  • Vérzik: Igen

Lásd az összes jellemzőt

Kertészők és gazdálkodók növekvő málna a földön, egész idő alatt új bogyók, amelyek a leginkább ellenállnak az időjárás kataklizmáknak, és magas hozamokat adnak. Ezek közül az egyik a Malina Delni lengyel fajta, aki már sikeresen próbált sok dacketet.

A fajták eltávolításának története

Delniiva elég új, még mindig rosszul tanulmányozott, de nagyon ízletes bogyó fajta. A lengyel tenyésztők kevesebb mint 10 évvel ezelőtt vezetett. A faj szülői gyökerei a polka fajták, a polán, az örökség és a tulamin, amelyből egy új típusú növény vette a legjobbat és hasznos.

A fajták leírása

A növény egy közepes méretű bokrok, sűrített szárakkal, éles tüskéket söpörnek. A bokor magassága nem haladja meg az 1-et.5 méter, nem kell kötődnie, építeni támogatja, és a bogyók a levelek fölé kerülnek, ami nagymértékben leegyszerűsíti a betakarítás folyamatát.

Az érés időzítése

Az érési időszak a nyár végén kezdődik, és az első fagyok érkezésével fejeződik be, a termés visszatérésével több mint 90%. Ez a fajta később utal, mint az ilyen típusokhoz képest, mint például a Polka, ez korai tekinthető. Az üvegház körülményeiben az ilyen málna november végéig gyümölcsöző lesz.

Régiók növekvő

Ez a fajta meglehetősen ellenáll az időjárási ingadozásoknak és több betegségnek, így a középső sávban, Délen, Szibériában, a legfontosabb, hogy megfeleljen az összes feltételnek, leszállási és gondozási szabályoknak.

Hozam

A málna hozamának mutatói nagyon magas. A termésben számíthat a leszállás első évére. Átlagosan mindegyik bokor akár 4 kg bogyót is összegyűjthető, ami tökéletesen tárolódik és szállítható, ami fontos, ha a málna ipari skálán termesztik. A bogyók könnyen eltávolíthatók, de ne sírj és ne sötétedjenek.

Bogyók és ízük

A Malina DNUNIV-t nagy kúp alakú bogyók jellemzik, sűrű és lédús textúrával, amely ellenáll a deformációnak. Gyümölcsszín világos piros, és az aroma telített. Minden bogyó tömege eléri a 6 grammot.

A termesztés jellemzői

A kompakt málna bokrok nem igényelnek hatalmas részeket a földön, nem kell megépíteniük a steler, kiváló jövőbeli aggodalmuk van, de saját sajátosságaik vannak.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A növényi leszállás tavasszal vagy őszén történik. Ezt megelőzően a webhely gondosan előkészítve van – a gyomnövény eltávolításra kerül, a talaj részeg, és hidratálója történik. A legjobb talaj egy look és fekete talaj semleges vagy csökkent savassággal. Az optimális hely lesz egy olyan telek, amely jól világít a nap, ahol nincs erős szél és vázlat. A szélvédelem kerítés lesz. A sötét terület a növekedés lassulásához és a hozam romlásához vezethet. Ezenkívül ez a faj nem olyan, mint az alföldi és hegyek. Egy helyen a növény növekedhet és jó hozamokat adhat 8-10 évig.

Ritkítás

A szálakat a teljes betakarítás után végzik, azaz őszi mélyen. Ezt korábban nem ajánlott erre, mert időt vesz igénybe a gyökérrendszerben lévő előnyös anyagok kiáramlása érdekében, amely a növény előkészítésének alapja a következő fejlesztési és gyümölcstermelésre.

Öntözés és etetés

Az öntözést az ültetés után kell elvégezni, a gyümölcsök virágzásában és érlelésével, valamint száraz időszakokban. A növények nagyon nagy igényesek a takarmányozáshoz. A visszajelzés a leszállás előtt, majd a növekedés és a gyümölcsözés időszakában történik. Nem ajánlott nitrogéntartalmú műtrágyákat használni, amelyek megakadályozzák a növénygyökerezést.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A növény nagyon ellenáll a fagyoknak, de a rövidítés után a szárak kissé ajánlottak.

Betegségek és kártevők

A lengyel málna nagy immunitással rendelkezik a betegségek betegségei és a kártevők. Ez ellenáll a webdoboznak és a szürke rothadásnak, de a profilaktikus intézkedéseket kell elvégezni. Speciális megoldásokat használnak profilaxisként.

Reprodukció

Az üzem gyorsan megszorozza a gyökér utódok segítségével, amely elegendő a gyors fajtájú hígításhoz. A gyökerek ültetése előtt egy speciális agyagoldatba kerül. A bokrokat egyedileg vagy egy sorban építheti, miközben 1 méter távolságra tartja egymástól.

Értékelések áttekintése

Annak ellenére, hogy az osztály nagyon új és rosszul megtanult, a kertészek és a gazdálkodók lelkesen nőnek, mivel a málna bogyók nagyon édesek, illatos és hasznosak. Sok gazdálkodó megjegyzi az ellátás, a leszállás tömörességét és a magas hozamok tömörségét, még gyakori szélekkel és esővel is.

Az amatőr kertészek jellemzik az ilyen típusú növényt, amely teljesen nincs szeszélyes, gyorsan növekvő, gyümölcsöző, ami a legfontosabb, hogy hasznos műtrágyákkal összpontosítson. A hátrányok közül a csemeték magas költsége van.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: