Malina glen di

  • Szerzői: Skócia
  • Javítás: Nem
  • Bogyó szín: halványpiros
  • Íz: Kellemes, kiegyensúlyozott, édes, savanyú
  • Érlelési idő: késő
  • Súly bogyó, g: 6-10
  • Hozam: 5 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy
  • Gyümölcstermelés időszak: Július
  • Hozam mértéke: Magas

Lásd az összes jellemzőt

A külföldi kiválasztás málnafajta között a fejlemények nagy része az Egyesült Királyságba tartozik. Az eredményeket a kelet Molling Kísérleti Állomás Angliában széles körben ismertek, és a skót tenyésztők váltak híressé a Glen sorozat. Az egyik sikeres innováció a Glen Di fokozat volt.

A fajták eltávolításának története

A fajta bemutatása az éves kiállítási gyümölcsökön zajlott a jövőben a Dundee skót városában 2014-ben. Raspberry Glen Dee eltávolítjuk az Institute of James Hatton – a legnagyobb szervezet Skócia foglalkozik a kutatás területén a mezőgazdaság és földhasználat. Rubus Idaeus Glen Dee (0447С5) folytatta a híres Glen Sharietal vonalat. Ez a sorozat világszerte nőtt, nagyon népszerű Európában, és a málna piac 90% -a Skóciában foglal el. Körülbelül három évig a Glen DEE fajta átadta a tesztet, amely során kiváló hozamjelző volt a Glen bőséges és Glen Fyne már elismert kereskedelmi fajtáihoz képest.

A fajták leírása

Késő és nagy hozamú, fagyálló minőségű Glen di képez egy kompakt, magas bokor, erőteljes szárak nélkül tüskék és nagyon nagy édes bogyók. A kártevőknek és a nagyobb betegségeknek ellenálló növény. A betakarítást jól szállítják, és hosszú ideig tartják, miközben kiváló terméknézetet tartanak fenn.

Az érés időzítése

Később a fajta érése lehetővé teszi, hogy betakarítást kapjon az időszak alatt, amikor a fő nyári fajták gyümölcsöződnek, és a javítói még mindig a virágzó szakaszban vannak. Dátumok: Július – augusztus elején. A gyártók, mint Glen Di egy híres változatos Octavia: az északi területeken a brit, az fertures 5 nappal később Octavia, és a déli – egy kicsit korábban.

Régiók növekvő

A gyártó által ajánlott Glen Di fajta a brit piacon kedvelt, és készen áll arra, hogy meghódítsa más országok piacát. Már információ van a málna sikeres termesztésével és akklimatizálásával kapcsolatban Ukrajnában. Oroszország kertészei nem elég, a fajta még mindig rosszul vizsgált, és nem elég.

Hozam

A Glen di egy stabil produktív minőségű, amelynek kitermelése 7% -kal haladja meg a GLEN EMPL mutatókat. Nincsenek tüskék – pozitív tényező a betakarításkor. Kivételes méret, számos bogyó egy virágnézeten, és kiváló minőségük lehetővé teszi az ipari ültetvények számára, hogy körülbelül 5 kg-t gyűjtsön egy bokorból.

Bogyók és ízük

A Glen Di gyümölcsöknek köszönhetően kellemes aromája és édes kiegyensúlyozott íze van, amelyet egy teljesen kis sav megkülönböztetnek, anélkül, hogy aspracice lenne. A szacharóz jelenlétének mutatója Brix: 11-ből 12. A hideg nyári sav bogyókban sokkal többet jelenthet.

Forma gyümölcsök hosszúkás, kúpos, hülye végződéssel. Az érett bogyók világos vörös, egyenletesen nagyok, 6-10 g tömegűek, jól zsúfolt csontokkal. A fajta kiváló szállíthatóság és égetés, mivel a Glen Di száraz és sűrű gyümölcsök gyümölcsei különböznek. Malina nagyszerűen használható friss formában, sütés, desszertek, dzsemek és lekvárok, a téli fagyok.

A termesztés jellemzői

Az 1,8-2,2 m magasságú gravitációs üzemnek kemény sima szárak vannak, amelyeket ajánlott össze kell kötni. A tavaszi metszés, az elválasztó és a beteg ágak eltávolítása. Ősszel, Malinnik hígítva, eltávolítja a bombázó kétéves hajtásokat és a felesleges gyökér sertést.

Fontos annak biztosítása, hogy a víz ne alakuljon ki az esőből vagy az öntözés során, ami a gyökerek megerősítéséhez vezethet.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A leszállást még egy kis lejtőn, napenergiával, jól leeresztett területen kell választani. A málna elődei nem lehet eper, burgonya és paradicsom.

Glen di jól növekszik a lángoló talajban, vagy humuszokkal és tápanyagokkal telített szorongókkal.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A fajta elég fagyállónak bizonyult. Általában a téli felkészülés, a szárak rugalmasak és ki vannak dobva a megfigyelő anyagot vagy a husknikot. Egy ilyen menedék különösen szükséges a nyitott területen, hogy a fagyos szél ne szárítsa meg a növényt. Ha a hely széltelen, akkor a Glen vonal málna tökéletesen tökéletesen tökéletesen tökéletes. Vannak visszajelzési adagolók az Omsk régióból: Scottish Málna csendben túlélte a havas téli fagyokat -40 ° C-ot.

Betegségek és kártevők

Sajnos Glen di lehet csodálkozni a fitoofluorosis (gyökér rothadás). A kártevők más betegségeihez és kárához ez a fajta nagy stabilitást mutatott. A speciális Gene A10 védi a növényt Raids Raids-ből.

Reprodukció

A fajta fajta leghatékonyabb módja – gyökér utódok. A méhüzem számos gyökér sertést ad. Meleg hajtások esnek az ősszel, válassza ki a legerősebb, távolítsa el a leveleket, és ültetve egy felszerelt talajba.

Zöld malacok, amelyek magassága körülbelül 5 cm (“csalán”) 3-4 lapú rozettával történő tenyésztéshez. Spors, amelyek legalább 35 cm távolságban vannak a bokortól. A Lore Földön az aljzatok elkülönülnek és üvegházban vagy termékeny talajban vannak elhelyezve.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: