Malina India nyár

 • Szerzői: Belföldi kiválasztás, Ivan Vasilyevich Kazakov
 • Javítás: Igen
 • Bogyó szín: Élénkvörös
 • Íz: savanyú
 • Érlelési idő: késő
 • Súly bogyó, g: 2-3
 • Hozam: 1 – 1,5 kg bokor, 4-5 t / ha
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Magas
 • Kóstoló értékelés: 4
 • Célja: Friss fogyasztásra és feldolgozásra

Lásd az összes jellemzőt

Keressen egy személyt, aki nem szereti a málna nagyon nehéz. Vékony illat, finom ízlés, vonzó megjelenés – mindez a kultúra gyümölcseire vonatkozik. Különösen érdekes a málna javítófajtákhoz, kétszer gyümölcsöző. Az egyik ilyen fajták India nyár.

A fajták eltávolításának története

A hazai kiválasztás eltávolítható málna fajtái körülbelül 50 évvel ezelőtt kezdődtek. Az indiai nyár az egyik az első volt. Ivan Vasilyevics Kazakov hozta ezt a fajot, de ez történt a kertészeti és óvoda minden orosz válogatott és technológiai intézet alapján. A kiválasztáshoz két másik fajtát alkalmaztak: szeptember és hírek Kuzmina. Az India Nyár állami nyilvántartásában 1995-ben hozzájárult.

A fajták leírása

A leírt fajta málna kompakt, átlagos és gyenge raktár bokrok, amelyek elérik a magassága 100-150 centiméter. Azok, akik visszahelyeznek, elágaznak. A fiatal példányok rózsaszín árnyalattal rendelkeznek, és azok, akik már 2 évesek voltak – barna. Minden hajtás könnyű viaszral van borítva.

Levelek a babiy nyári középső, majdnem lapos, zöld. Formában hasonlít egy háromszögre. A lemezlemez megkülönböztethető a simaság, de a kis ráncok szinte mindig. Ami a tüskéket illeti, elég fúrványos, kemény. A könnyű lila színű vékony és egyenes tüskék a menekülés teljes hossza mentén helyezkednek el.

Az érés időzítése

Az indiai nyár sokféle érlelésnek számít. Ha a fajta évente nő, akkor az első gyümölcs várható augusztus végén. A frució továbbra is az első jelentős hőmérséklet csökkenése. Kétéves gyümölcsös másolatok szezononként kétszer. Az első betakarítást június végén gyűjtik össze, a második – augusztus végétől és a fagytól.

Régiók növekvő

Lehetséges málna és központi, központi fekete föld, Észak-Kaukázus régiók növekedése. A legmagasabb hozamok a Krasnodar területén, a Krím, Dagestan. Északi területek is alkalmasak a kultúra termesztésére, de itt kell várnunk egy kicsit kevesebb hozamot.

Hozam

Az indiai nyár megnyerte a kertészek szeretetét a nagy hozammal. Kulturális bokrok szó szerint adományozott bogyók. Egy bokorból 1-1,5 kg bogyókból és hektárból 4-5 tonna. Az összegyűjtött bogyók jól fekszenek, ne veszítsd el a látványt. Nagy távolságokra szállíthatók.

Bogyók és ízük

A málna gyümölcsök gyümölcsei élénkvörös színűek és lekerekített kúp alakúak. Szinte a menekülés teljes hossza mentén található. A bogyók szélén kissé hosszúkás, az átlag mérete. Minden gyümölcs súlya 2-3 gramm.

A bogyók íze savanyú, nagyon kellemes. A hús piros, lédús, sűrű, kényes szerkezetű. Az aroma vékony, esős, becslések szerint 4 pont. Univerzális bogyó cél: friss formában használható, valamint az üres lapok és a kompótékok újrahasznosítása. A fagyasztott gyümölcsök nem veszítik el ízüket. 100 grammban körülbelül 30 mg C-vitamint tartalmaz.

A termesztés jellemzői

A fajta málna termesztése a palánták helyes kiválasztásával kezdődik. A szakértők azt javasolják, hogy kétéves mintákat vásároljon egy tartályban. Az ilyen esetek gyorsan elhagyják az új helyet. A leszálláskor fontos, hogy ellenőrizze a gyökér nyakát a Földkel. A gyökérzónát szalmával kell zárni. A leszállás után megnyugtatja, hogy 40 centiméter legyenek.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A nők számára a nyarat vékony vagy homokos talajok választják ki. A talaj savasságának semlegesnek kell lennie. Ne menj olyan kultúrát, ahol a paradicsom és a burgonya korábban nőtt. A jó elődök cukkini, uborka lesznek. Még mindig a málna szépen nő az almafák és a ribizli mellett. A telek kell lennie a szintű helyszínen, az alföldi és a legjobb helyek nem alkalmasak. Fontos, hogy sok nap legyen.

Ha a palánták nyílt gyökérrendszerrel rendelkeznek, akkor jobbak az őszi, körülbelül egy hónappal a talaj fagyasztás előtt. A konténerekben vásárolt példányokat bármikor el lehet ültetni. A leszállás előtt készítsen egy telket, tisztítsa meg a régi gyökerek és a növények maradványait. 20 kilogramm humoring, 50 gramm szuperfoszfát és 300 g – a leszállás előtt 20 napot hozott. A növények közötti leszálláskor 0,7-1 méteres távolság figyelhető meg, és a sorok között 2,5 m.

Ritkítás

A vágás típusa attól függ, hogy hányszor a kertész tervezi a betakarítást. Éves példányban, minden lövés a föld körül. Csináld október végén. Ha kétszer szeretné összegyűjteni a betakarítást, kétszer távolítsa el a kétéves hajtásokat, már megadta a gyümölcsöket ebben a szezonban. Az évesnek 15 centimétert kell lerövidítenie.

Tavasszal egy megfiatalító vágást kell elvégezni, száraz és nem vizuális hajtások eltávolítására. Extra szárak kivágottak, így 5-6 csupasz lövés a cserje. A gyökér testvéreket is el kell távolítani.

Öntözés és etetés

A málna gondozásakor a nyár fontos az öntözésre utalni. A túlzott vagy hátrányt nem szabad megengedni. Vízkultúra hetente egyszer, egy vödör víz (10 liter) megy minden egyes bokor. A legjobb, ha a vizet vagy a sprinkling módszerét. A második út a leginkább alkalmas a hőre. A csepp öntözést nagyra értékelik. A víz benyújtása után a föld 7 centiméter mélyen lazult.

Az adagolók is szükségük van. Tavasszal kívánatos a nitrogén, a szerves, például csirke alom vagy korovyan használata. Közelebb július közepéhez, jó hatás ad nitroamofosz, és miután gyümölcsözés után érdemes segíteni a kultúra szuperfoszfátot és kálium-sót. Ezenkívül a málna nagyon jól reagál az ilyen műtrágyákra, mint a “bogyó”, “Kemira”, “Luba”.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Amikor a gyümölcsözés véget ért, az indiai nyár málnájával kétéves hajtásokat levágnak. Ha hosszú ideig nem esik eső, magas minőségű öntözést költünk (20 liter a bokor alatt). A kultúra fagyállóság nagyon magas, így ha van hó, akkor nem lehet lefedni. De a gyökérzónát közvetíteni kell. Éves hajtások rögzítik a huzal ívek és szigetelik a mezőgazdasági.

Reprodukció

A nyár szaporodása többféleképpen lehet.

 • Kiemelés (zöld). Ezt a módszert júniusban végezzük, 5 centiméteres vágást végzik, és a műanyag pohárba gyökerezik őket. Hajtások csíra, öntözött, termékenyítve. Ősszel állandó helyre lehet ültetni.

 • Ragyogó (gyökér). Amikor a szezon véget ér, a gyökereknek 10 centiméter darabokra kell ásniuk és megosztaniuk. A darabokat a helyen ültetik, a víz és a mulch. A fentiekkel borították. Tavaszi menedéket eltávolít, az átültetést az ősszel végezzük.

 • Bokor. A málna eltávolításra kerül a földről, 5 részre oszlik, gyökerekkel és hajtásokkal. 45 centiméterrel vágott szárak. A kapott részeket állandó helyre kell ültetni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: