Malina meteor

  • Szerzői: Kokinsky támogatja az IBSP-t
  • Javítás: Gyenge
  • Bogyó szín: Rubin, piros
  • Íz: savanyú
  • Érlelési idő: Korai
  • Súly bogyó, g: 2,7 – 3 g, legfeljebb 5 g
  • Hozam: Legfeljebb 2 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy
  • Célja: Univerzális
  • Gyümölcstermelés időszak: június végén, június 8-10

Lásd az összes jellemzőt

A Kokinsky Reference Point alkalmazottainak erőfeszítéseinek köszönhetően számos egyetemes kinevezés merült fel. A tenyésztők két fajtát kombináltak – Kostinbrodskaya és a Kuzmin hírei.

A fajták leírása

A fajta nagy és erőteljes cserjék, amely 180 és 200 centiméter közötti magasság elérése. A hajtások gyengék és egyenesek, miközben kompakt. Az ágakat könnyű viasz raid, a felső – a leminősítéssel borítják. Az üzemet olyan kis és rövid tüskék borítják, amelyek gyakorlatilag láthatatlanok.

A szezonban egy növényi forma 8-10 hajtás. És sok rohadt sorot is képez. Maximális ágokat érnek el a második évben. Ha a málna a kerítés közelében nő, a cserjék nem köthetők fel. Annak érdekében, hogy gazdag növényi szükségszerűen betartsák az intenzív mezőgazdasági mérnöki és kényelmes időjárási viszonyokat.

Az érés időzítése

Meteor – félszárú gyümölcskultúra. A bogyók korai elején állnak. Az első díj júniusban történik. Az éghajlat jellemzőitől függően a betakarítást június végén vagy elején kapják meg.

Hozam

Magas hozam – A Grade Meteor egyik jellemzője, amely vonzza a kertészek figyelmét. Legfeljebb 2 kilogramm málna beszerezhető egy növényből. Külön megjegyzés a magas fókuszok és a szállítás.

Bogyók és ízük

Malina Meteor festett egy fényes rubin árnyékban, teljes érleléssel. A méretek átlagosak, és a bogyók tömege 2,7-3-5 gramm. A betakarítás során a gyümölcsök könnyen leválaszthatók a gyümölcsökből. A megfelelő tárolással nem különböztetik meg a gyümölcslét, miközben fenntartják az áruk tulajdonságait. Alak – tompa kúpos vagy lekerekített kúpos. Egyidejűleg lédús és sűrű. Íze – savanyú. A cukor mennyisége – 6 és 9% között. Savak – 1,5-1,7%.

MEGJEGYZÉS: Gyümölcsöket gyakorlatilag nem használják az elakadások vagy dzsemek főzéséhez, gyakrabban fagyottak.

A termesztés jellemzői

Kerti bogyó szereti a napot. Talaj preferenciák – mérsékelt sav vagy nedves. A magas fagyállóság miatt a málna alacsony hőmérsékletű régiókban termeszthető. Az agrotechnológia egyik szabálya mérsékelt öntözés. A nedvesség kötelező a rendszeres gyümölcsözéshez. Valamint az egészségügyi vágás. Leggyakrabban Malinnikov található Oroszország középső sávjában.

A palánták ültetése javasolt tavasszal, mivel a root rendszer sérülékeny a jegesedés előtt. A munkát csak akkor végzik, ha a fagyok visszatérésének kockázata. Malina könnyen tolerálja a kis fényt. Hogy a fiatal növények gyorsan illeszkedjenek, a talaj táplálja a navigációt vagy a humuszt. Néha használt fa hamu.

Az ültetési anyagot meg kell vizsgálni. A növények hibái, betegségek jelei, száraz és gyenge gyökerek. A leszállás után a fiatal növényeket 10 liter ingatlanvíz sebességgel öntözik a cserjön. A málna körüli talaj száraz hordóval vagy tőzeggel borított, mulcsfunkciót végeznek, amely támogatja a szükséges nedvességtartalmat. Vágó dugványok vezetése, 30-40 centiméter hosszúságú.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A kerti kultúra kiválasztását jelentősen befolyásolja a malnix letétének kiválasztása. Az épületek déli oldalától, valamint a falon vagy a kerítés mentén fűtheted cserjéket. Ha lehetséges, ajánlott választani a webhely javára ezzel a tulajdonsággal.

A Malinnik területének előkészítése a tavaszi leszállás csökkenésében kezdődik. Az árokötést 30 centiméter mélységben végzik. A növények gyorsan illeszkednek egy új helyre, kis mennyiségű szubsztrátot helyeznek az alján. Az előkészítéshez keverje össze a párás, a madár alomot és a hamut. A növények közötti optimális távolság – 50-70 centiméter, a málna sorai között – 1,5-2 méter.

Ritkítás

Vágott málna az egészségügyi megfontolásokból. A tavaszi vagy ősz elején végzett munka. A második lehetőség előnyösebb. Távolítsa el a törött, vékony, betegeket, száraz és gyengített hajtásokat. Ezek az intézkedések szükségesek a fertőzések megelőzéséhez. És a sérült ágakon is lehetnek veszélyes rovarok lárvák. A már visszaszorított hajtások teteje, az őszén levágott. Télelés után a kihalt ágakat vágják. És a vágást nyáron végezzük, ha a növény túlságosan buja növekszik. Extra hajtások elvékonyodnak, így csak 7-9 egészséges és erős szár. A deformális ágak szükségszerűen eltávolításra kerülnek, ami a betegség terjesztését okozhatja.

Öntözés és etetés

Ha a tél havas volt, akkor a kora tavaszi öntöző Malinnik nem feltétlenül. A talaj hidratálja az olvadékvizet. Rendszeresen hidratáló szükségszerűen hidratálja a bogyók érlelését. Fiatal palánták minden héten a leszállás első évében öntözöttek. Még a gyümölcsök gyűjtése után is az ültetvény öntözött, hogy a növényt a közelgő telek előtt telepítse. A tapasztalt kertészek minden alkalommal hidratálják a földet, mielőtt etetéseket készítenek. A zavaró szezonban Malinik rendszeresen öntözi az őszi esőzésekig.

Malina felnőtt cserjék megtermékenyítik legalább 2-3 alkalommal szezonban. Annak érdekében, hogy a zöld tömeg üres és buja, a talajban a talajban ammónium-nitrátot adunk. A következő alkalommal az etetés a virágzás folyamatában és a gyümölcsök öntéséhez. Menj a kiegyensúlyozott ásványi komplexumokhoz és a hamuhoz. És a következő lehetőségek hatékonyak: a gyógynövények, a komposzt és a madarak almája. Az ősz vége alatt a sertéshús vagy a tehén trágya szétszóródott.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Ha fennáll annak a veszélye, hogy a málna nem túlélheti a téli télen, Malinnik-t kell készíteni az év kemény idejére. Az ágak bukása még mindig eléggé hajlékony, ezért a földre kell szorítani, és fedjük le a burkolatot vagy a tartós filmet. Malina jobban megmarad a magas hótakaró alatt.

Betegségek és kártevők

Annak ellenére, hogy a meteor fajta nagy ellenállással rendelkezik a betegségekkel és a veszélyes kártevőkkel szemben, a növények fertőzések és más kórokozók szenvednek. Az immun növényi rendszer a következő tényezőket szenved: kedvezőtlen időjárási viszonyok, leszállás, az agrotechnika be nem tartása, a túlzott műtrágya vagy a tápanyagok hiánya.

Az egyik leggyakoribb betegség – lila folt. Lehetséges, hogy lila foltok határozzák meg. A bogyó ültetvény védelme érdekében rendszeresen meg kell tisztítania a területet a növényi maradványokból, elegendő szellőzést biztosítva. A szegények kezelésének egyik módszere a bordeaux folyadék (1%) permetezése. A feldolgozás a hajtások kialakulásának kezdetén történik, a virágzás kezdete előtt és virágzás után. A második hatásos eszköz – réz klasszikus feldolgozása (3-4 gramm anyag / liter víz).

Reprodukció

Azért, hogy a gyökerek nagy számú utódot alkotnak, segíthet a bogyó ültetvényt bármilyen probléma nélkül. Ők szépen leválasztják a fő rhizomát és transzplantált egy új helyre. A munka tavasszal és ősszel töltött.

Egy másik módja a málna megosztására a megosztottsággal vagy a zöld dugványokkal. Az egyes új palánta megosztása során a teljes körű gyökérrendszernek továbbra is fenn kell maradnia.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: