Malina Sokolitsa

  • Szerzői: Lengyelország
  • Bogyó szín: Élénkvörös
  • Íz: Desszert
  • Érlelési idő: átlagos
  • Súly bogyó, g: 6-10
  • Hozam: 17-20 t / ha
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Közepes
  • Célja: Friss használat, mindenféle újrahasznosítás
  • Gyümölcstermelés időszak: Július
  • Vérzik: Igen

Lásd az összes jellemzőt

A külföldi kiválasztás innovációi között a RASP Sokolitsa az ilyen népszerű fajták összes legjobb tulajdonságait, mint Polan és a Molling ígéretei. Képviselőik között az agrokultúra nemcsak a racionalitás nagy teljesítménye, hanem a sok gombás fertőzés tartós immunitásával is.

A fajták leírása

Oroszországban a lengyel málna viszonylag a közelmúltban jelent meg. A Sokolitsa mind a nyílt talajban, mind az üvegházakban termeszthető. A gyümölcs 2 éves menekülől kezdődik. De ez nyilvánvaló figyelemre méltó jelek és az 1 éves ágak terménye. A desszert fajtákra utal. A gyümölcsöket friss formában és újrahasznosítottak.

Az érés időzítése

A gyümölcsözés idején a középső típusra utal. Azonban az időszakok nagymértékben függnek a termesztési régiótól. Oroszország középső sávjában az első gyümölcsök júliusban élvezhetők. A déli régiókban június elején érett bogyók jelennek meg.

Az üvegházzal rendelkező málna, a betakarítás nem fog sokáig várni, a gyümölcsöket május közepétől összegyűjthetjük.

Hozam

Nagy hozamú. Egy bokorból akár 7 kg-ig is összegyűjthető, vagy 17-20 t / ha. A termés mennyisége 30 t / ha-ra emelkedhet az alagút termesztési folyamatával. Az összegyűjtött bogyók megtartják az űrlapot hosszú távú tárolással, nem áramlanak a szállítás során.

Bogyók és ízük

Sokolitsa nagyméretű fajtákra utal. A bogyók rendkívüli formájúak, enyhén hosszúkás és kissé zárva vannak az oldalakon, hasonlóan a hosszúkás hengerhez. A bogyó súlya eléri a 6-10 g-ot, a másolatok találkoznak és nagyobbak.

Színes telített, élénkvörös. Íze desszert, édes, málna aromával. A cellulóz a konzisztencián sűrű, nem terjed, és nem összeomlik.

A termesztés jellemzői

A mezőgazdaság gondoskodik az ellátásról. A fajta tökéletesen tolerálja a száraz nyarat. A talaj felesleges nedvessége rendkívül pusztító a növény számára.

A sikeres termesztéshez, előnyösen málna. Így a bokrok magassága 170-200 cm nem fliunge az érett bogyók súlya alatt. Ezenkívül a nagy leszállási módszer lehetővé teszi a levegő számára, hogy szabadon járjon át a szárak között, és ne engedje, hogy a gombás fertőzések a kultúra szaporodásához.

Sztrippelés, erős és sűrű. Hajtások arcoid ívelt tetején, közepes vastagságú, kemény. Középméret levelek, gazdag zöld színű, keskeny tortákkal.

Sokolitsa szükségszerűen télre készül. Az első megfázás kezdetével a palánták körüli talajt formázzák, a hajtások azon túl vannak, és agrárterrel vannak borítva. Lehetőség van távolítani a kultúra védelmét, amikor a fagyok veszélyét elhalasztják, és a meleg időjárás telepítve lesz.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Telek választani napos, védett erős szél. Előnyösen egy kis magasságú helyek lesznek. A növény kategorikusan nem tolerálja a nedvességet.

A málna tökéletesen nő a termékeny talajokon (láng vagy leves). A szegény alapozó szükségszerűen ásványi és szerves műtrágyákkal van gazdag.

Ritkítás

A metszés évente 2-szer töltött. Az őszén eltávolították a 2 éves szárakat, amelyeken fagyottak voltak. Tavasszal a szaniter tisztítást a helyszínen a törött és fagyasztott ágakból végzik.

Meg kell vágnia egy fiatal sertést. Folyamatosan figyelemmel kell kísérnie. Mivel a túlzott sűrűsödés hátrányosan érinti mind a betakarítás, mind a növények egészségét. A túlzott árnyékosság hozzájárul a gombás betegségek kialakulásához.

Öntözés és etetés

A fajta nem túl igényes a nedvesség mennyiségéről, ami nagyon releváns a déli régiók számára. A szezonban csak néhány szabálytalanságra lesz szükség a virágzás és a gyümölcsöt.

Szezonként 3-szor táplálja az üzemet. A rugó nitrogéntartalmú műtrágyákat készít a zöld rész jobb fejlődéséhez. Ez lehet ásványi anyagok és szerves (Ash). Amikor a gyümölcsök kialakulnak, komplex műtrágyákra van szükség.

Összességében, miután betakarítás után foszforra van szükség, amely lehetőséget ad arra, hogy a málna télen elkészítsék a málna elkészítését, hogy a következő szezonban gazdag betakarítással legyen.

Reprodukció

Sokolitsa Propagate nem lesz munkaerő. Minden évben nagyszámú fiatal stroke-t hoz létre, amely az új Malinnik könyvjelzőjét használhatja.

A csemetéket tavasszal (ha egy állandó plusz hőmérsékletet hoznak létre), vagy esik (a levél esik). Az urálok és a szibériai számára előnyös lesz a tenyésztés. Ebben az időben a kultúra ideje lesz a gyökérre és az erőt a közelgő kemény tél előtt.

A beszállás előtt, egy lyuk vagy 10-15 cm mélységű árok. Előre leképezés humusz, hamu, foszfor-potash műtrágya formájában. A bokrok közötti távolság – 60 cm, sorok között – 1 m. 35 cm-ig terjedő csíkok.

A megvásárolt palánták segítségével nyitott gyökérrendszerrel ajánlott számukra a növekedési stimulátor oldatára több órán át. Javasoljuk, hogy zárt gyökerekkel rendelkező növényeket szerezzen. Esélye, hogy el fognak jönni, fent.

Leszállás után a körülöttük lévő talajtárgyár, öntözött és mulched. Több évig eléggé táplálkozott. Ezután a rendszeres trágyázás.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: