Malina Takes

  • Szerzői: Finnország
  • Íz: Édes méz
  • Érlelési idő: átlagos
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Fagyálló -40ºС
  • Célja: Friss fogyasztásra, gyümölcslé betakarítására és fagyasztására
  • Gyümölcstermelés időszak: július végén
  • Ritkítás: Tavaszi vágás száraz menekülés
  • Hozam mértéke: Magas
  • Megjelentek: Princenica x málna
  • Szinonimák (vagy latin neve): Ő egy

Lásd az összes jellemzőt

Malina Hayes fajta új formára utal. Oroszország nagyon népszerű a Dachens és a kertészek között. A fokozat szerette a gondoskodás, a magas kártékonysági ellenállás és az ízlése miatt.

A fajták eltávolításának története

A Rasina Hake szerzői Finnország tenyésztői. A fajta megjelent, amikor a herceg és a rendes málna növényét átlépi. Latin név – Heisa.

A fajták leírása

A bokrok kinyílnak, nagyon kemény és tüskés. A háromszög alakú tüskék az egészben találhatók. A bokor magassága eléri a 150-180 cm-t. A fajtát az új fiókok kis képződése jellemzi.

Az érés időzítése

Hayesnek átlagos érése van. A frució július végén kezdődik, és 2 hétig tart.

Régiók növekvő

A Malina Takes-t szinte minden régióban termesztik Oroszországban. Téli keménységének köszönhetően nagyon gyakori az északi régiókban.

Hozam

A fajta nagy hozamú.

Bogyók és ízük

Bogyók kerekített kúp alakú, élénkvörös. Egy bogyó súlya 4-5 g. Íze édes, méz, van egy kis sav, aroma fényes, bogyó. A gyümölcsöknek univerzális célja van. Frissen fogyasztják őket, és a gyümölcsleveket is és fagyasztják.

A termesztés jellemzői

Ültetett málna kora tavaszi vagy őszi, gyümölcsözés után. A tavaszi leszálláshoz a talaj elkezd felkészülni az őszi, őszi – legalább 3 héttel a leszállás előtt. A nagy palánták nagyon rosszak, így körülbelül 0,7 m magasságú növényt választanak. A csemetékben 2 szára van egy jó gyökérrendszerrel.

Olvasson tovább  Cseresznye bystrinka

Malina Plant 2 Ways: Snack és árok. Patch módszerrel a bokrok közötti távolságnak 1 m-esnek kell lennie, és a sorok között – legalább 2 m. A palánták gyökérrendszerének beszállása előtt a földjal kevert tehén-oldatba kerül. Ez az esemény javítja a gyökerek számát.

Amikor az árok leszállása, a sorok közötti távolságnak 1 m-re kell lennie. Az árokban lévő csemetéket 40 cm távolságra ültetik egymástól. Mielőtt a növényeket földbe helyezzen, a szerves és ásványi műtrágyák elaludnak az árokban.

Az ültetés után a növényeket bőségesen öntözik, és a jobb nedvességmegtakarítás érdekében mulasztják. Hogy a palánták jól illeszkedjenek, végezze el a metszést. A palánta magassága a vágás után 30 cm-nek kell lennie.

Egy helyen a málna bokrok legfeljebb 10 évig nőnek, majd a talaj rossz vitaminok lesznek. A bokrok rosszul nőnek, és a betakarítás jelentősen csökken.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A málna válasszon ki egy jól megvilágított telket, kis lejtővel. Ha a napfény a bokrok nem elég, a fiatal hajtások elkezdenek nyúlni és árnyékolni más szárakat. A kirakodás helyszínének talajának laza, könnyű, semleges savassággal kell rendelkeznie.

Ritkítás

Keresztre keresztezi a málna bokrokat tavasszal. Távolítsa el a száraz és kihalt hajtásokat. Szintén szaniter metszés szükséges a szezon alatt.

Öntözés és etetés

A kultúra egy szárazságállóságra utal. Az öntözést ritkán hajtják végre, de bőségesen. A standard séma szerint a bokrokat 3-szor öntözik a szezon alatt: tavasszal – az akadályok kialakulása során, nyáron – legalább 4-szer 3 hónap alatt, októberben – a téli előkészítés előtt.

Feed málna 3-szor szezononként. A tavaszi időszakban víz nitrogén trágyázó, fa hamu és szuperfoszfát. Az oldatot a gyökérrendszerre öntjük. A virágzás során a káliumon és a szuperfoszfáton alapuló műtrágyák, valamint a fa hamu és karbamid. Az őszi időszakban a bokrokat szerves műtrágyák táplálják, ezáltal megváltoztatják az elveszett tápanyagokat.

Ha a bokrok gyengék, akkor további táplálékot termelnek a vízzel elvált trágya formájában. Minden egyes bokor alatt legalább 3 liter megoldást tartalmazott.

Olvasson tovább  Almafa Everest

Fagyállóság és a téli előkészítés

A fajta málna nagyon téli ellenálló. Winter -40 ° -ig terjedhet. Ha a téli régióban alacsony hóborítóval, a bokrok különleges webes borítással vannak ellátva. A menedékhelyek nem szükségesek, ha a hótakaró meglehetősen nagy.

Betegségek és kártevők

A fokozat nagyon jól illeszkedik a fertőzésekhez és kártevőkhöz, így csak megelőző intézkedéseket hajtanak végre kártevők és betegségek. Rovarok, amelyek károsíthatják a kultúrát: málna bogár vagy repülni, eper és málna weevil. Ritkán bokrok kaphatnak mérgező harmat, antracnose, didimella.

Reprodukció

A fajta gyengén új hajtásokat képez, így a tenyésztés alkalmas a bokor megosztására. A reprodukció olyan, mint az összes javítófajta.

Értékelések áttekintése

A Malina Hase Gardeners-szerelmesei és a Dachniks csak pozitívan reagálnak. Ez a fajta nagyon könnyen kezelhető. Ne zavarja a dachensonokat még a kis bogyók is, mivel csak szépek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: