Malina Terency

  • Szerzői: Guna All-orosz válogatás és technológiai intézet Kertészeti és Nursery Rossel Chojax
  • Bogyó szín: Lila piros
  • Íz: édes
  • Érlelési idő: átlagos
  • Súly bogyó, g: 8-15
  • Hozam: 6-10 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy
  • Célja: friss fogyasztásra és otthoni üregekre
  • Gyümölcstermelés időszak: Július 8-10
  • Vérzik: Nem

Lásd az összes jellemzőt

A málna hasznos és minden szeretett bogyó, amely szinte minden nyári területet növekszik. A magas hozamú fajtákat a szerelmesek között a legnagyobb keresletben használják – a szerelmesek, nem túl igényes gondozás és hőmérsékletcsökkenés. Ezek közül az egyik a Terente viszonylag fiatal változata.

A fajták eltávolításának története

Malina Terente 1998-ban megjelent Malina Terente a hazai tenyésztők többéves erőfeszítéseinek köszönhetően. A fajta kétféle viszonteladók következtében származott – Tarusa és Patricia. Ezután a növény megszerezte a nevét, és kezdett tanulni és növekedni.

A fajták leírása

Malina Terente olyan növény, amely hasonlít egy mini-fát, a tüskék nélküli tüskék, nagy szórólapok és fényes izzadt bogyók.

Az érés időzítése

A gyümölcsözési időszak körülbelül 4-5 hétig tart. Az első bogyók a nyár közepén jelennek meg, és az ősz kezdete előtt érkeznek. Néha ez az időszak a régió éghajlati jellemzői miatt eltolódik. A bogyók érlése egyenletesen fordul elő, ami nagyon fontos, amikor a betakarítás jön.

Régiók növekvő

Az optimális régió a termesztéshez és tenyésztéséhez a mérsékelt fagyok és kis hóesések zóna. A téli hőmérséklet -30 ° C alatti régiókban a málna bokrok kiváló minőségű szigetelést igényelnek. A leszállás az őszi időszakban lehetséges, és tavasszal, azaz március vége – május eleje.

Hozam

A növény szintje és a növény helyes fejlődése attól függ, hogy a bokrok hogyan ültetik a helyszínen, valamint az ellátási szabályok betartásától. Az átlagos nagyméretű bogyó 6 kg, bokor. A kedvező időjárási viszonyok és a növények rendszeres etetése esetén a termékenység jelentősen növelheti a 10 kg-ra.

Bogyók és ízük

A málna bogyója nagy gyümölcs, egy fényes színes kúp alakú fényben. Mindegyik bogyó tömege 8-10 gramm, de a bokor alján valamivel nagyobb lehet, elérve a súlyát 12-15 g. Az édességek teljes érleléssel rendelkeznek málna, és az aroma még a méltatlan gyümölcsökben is meghallgatható. A Raspberry Terente meglehetősen húsos, de alacsony sűrűséggel, amely gyakorlatilag kiküszöböli a szállítását, így frissen használható, vagy azonnal megőrizheti, cook kompoteseket, kisineket.

A termesztés jellemzői

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A növény ültetése a napfényes teleken kell lennie, ahol nincsenek tervei és erős szélei. Az optimális hely egy olyan lángoló talaj, amely jól tartja a nedvességet. Az egyik helyszínen a málna bokrok növekedhetnek és 10 évig leesnek. A leszállást úgy kell elvégezni, hogy a bokrok védjék a szél északi oldalától.

Ritkítás

A metszőberendezések rendszeresen teljesítenek, törölve a brutális hajtást, sérült, deformálódott. Dupla módszerrel metszés. A jó bokor 8-10 hajtás. A beszerzést tavasszal és ősszel végezzük. A vágott ágaknak meg kell égetniük a különböző növényi megbetegedések elterjedését.

Öntözés és etetés

Malina Terente nem túl jól tolerálja a súlyos hő- és nedvességet, ezért az egyensúlyt függetlenül kell módosítani. A tavasz végén minden bokor bőségesen öntözött (3 liter per növényenként), nyáron – havonta kétszer (6 liter a málna buszon). Ezenkívül az őszet a Malinnik által öntözött bőségesen hajtja végre, amely segít a növény mozgatásához.

Az ásványi és szerves műtrágyák táplálása tavasszal és nyáron történik. Ősz, miután a szivattyúzás humuszból és fa hamuból készül.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Ez a fajta mérsékelt fagyállósággal rendelkezik, így a növényt télen kell elkészíteni. Az ágakat kissé behelyezzük a földbe, majd fedje le a mezőgazdasági.

Betegségek és kártevők

Malina jó mentessége a különböző fertőzések és a kártevők inváziója. Mint profilaxis, a növényi permetezés évente háromszor – kora tavasszal, virágzás és késői esik.

Reprodukció

A reprodukció fő módszere az árazási stroke ága és egy másik helyre való leszállás. Ha a booster lassan kialakul, ajánlatos kipróbálni a reprodukciót gyökér dugványokkal vagy zöld hajtásokkal.

Értékelések áttekintése

A különböző vélemények elemzésével bizonyos következtetéseket lehet tenni. Terente fokozat nagyon finom, illatos, ideális friss és konzerválásra, de nem nyereséges az ipari méretek növekedéséhez a szállítás lehetetlenségének köszönhetően. Ezenkívül a kertészek és a nyári lakosok jóváhagyása szerint a málna jó hozammal rendelkezik, valamint nem túl magas gondozási igények. A hibák közül érdemes kiemelni a bogyó túl puha, ami gyorsan deformálódott és spars.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: