Malina Tourmaline

  • Bogyó szín: Fényes rózsaszín, sötét málna
  • Íz: savanyú
  • Érlelési idő: késő
  • Súly bogyó, g: 4-5 g
  • Hozam: 2-3 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy
  • Célja: Univerzális
  • Gyümölcstermelés időszak: 3 évtized július
  • Rosszindulatú ellenállás: Fenntartható
  • Ellenállás a kedvezőtlen időjárási tényezőkkel szemben: Ha fagyasztott télen, a lilák hajtások kompenzálja a kialakulása erőteljes gyümölcs gallyakból alján a szár

Lásd az összes jellemzőt

A hazai tenyésztett tudomány hosszú ideig nem volt versenye a kerti ültetvényekben. A külföldi kiválasztás új elemeinek megérkezésével a helyzet megváltozott. És mégis sok kertész inkább oroszul, bizonyított málnafajtákat részesíti előnyben. Az egyik ilyen fajták – Tourmaline.

A fajták eltávolításának története

A turmalin-fajtákat a Skócia fagyálló málnafajták átkelés eredményeként kapják meg. Eltávolították a Gardening Sverdlovsk kísérleti állomásán. Ezt az iparág legrégebbi tudományos intézményét 1935-ben hozták létre. A vállalkozás vezető alkalmazottai tenyésztők lettek: l. ÉS. Chistyakova és I. ÉS. Bogdanova.

A fajták leírása

Tourmaline – hegyi érlelés folyó, jó hozam, univerzális a rendeltetése érdekében, nagy savanyú édes gyümölcsökkel. Olyan bokrokat képez, amelynek magassága legfeljebb 2 m-es magasságú tüskék nélkül. A súlyos betegségekkel szembeni ellenállás jellemzi. Jól szállítják és tárolják anélkül, hogy megváltoztatnák a bogyók színét és formáját.

Az érés időzítése

Rendezés Lateur Volter. Az érési időszak a július harmadik évtizedére esik az első fagyokra. Hosszú termőtest azért történik, mert az állott virágos bokor: virágok jelennek meg először a festmény menekülés, majd a középső, majd az alján. Ebből a funkciónak köszönhetően hasonló fajtákat neveznek félig.

Hozam

A hozam mértéke nem rossz: a turmalin 2-3 kg bogyós gyümölcsöket ad szezonban. A mezőgazdasági mérnöki szabályok szerint összegyűjthetünk akár 56 kg gyümölcsöt is. A termésszerelési folyamat egyszerűsíti az ágak tüskékének hiányát.

A hozam befolyásolja az ültetési bokrok sűrűségét és a talaj minőségét.

Bogyók és ízük

A málna torta gyümölcsei nagy, rugalmas, hosszúkás kúp alakú, fényes rózsaszín és sötét málna színe a teljes érés idején. Szín hasonló a félig drágakő turmalin színével, és a fajta nevét okozza. A bogyók általában 4-5 g-ot mérnek, de elérhetik a 7 g-ot. Van egy szép savanyú édes íz, tökéletesen alkalmas gyümölcslevek, kompótkezetek, desszertek és fagyok. Hosszú ideig lóghat az ágakon, könnyen eltávolítható az érés után, a busty nem szétszóródik. Nagyon jól tolerálja a szállítást, tárolva anélkül, hogy megváltoztatná a terméket.

A termesztés jellemzői

Tourmaline – meglehetősen a termékenység és a talaj savassági szintje. A tavasszal és a káliumban a nitrogén táplálását stimulálja az érés során. A legjobban a napos területeken növekszik, jó vízelvezetéssel. A magas ágaknak támogatási eszközre van szükségük. Egyedülálló. A bogyók és a bokrok nem égnek a napsütésben, nem rossz a száraz nyár szállításához, ha időben öntözik. A szezonban az öntözés körülbelül 10-szer 10 litert termel a bokor alatt.

A Tourmaline kötelező vágást igényel: a mérsékelten megvastagodott málna bokrok kell csökkenteniük az eséset, eltávolítják a szponzorokat.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A Tourmaline jobb, ha egy lapos, szolár által megtisztította a gyomnövényeket. Győződjön meg róla, hogy ellenáll a 0,5-0,6 m távolságnak a bokrok és a 2-2,5 m között a sorok között. A talajnak tartalmaznia kell humuszt, laza, nem túl savas (5,7 és 6,6 pH között). A beszállás előtt a talajt koszorúval vagy fa hamuval kell támogatni. Annak érdekében, hogy a gyökerek nedvességétől gyorsan elpárologjon, akkor egy szalma, széna vagy tőzegréteget helyezhet el.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A fajta téli keménysége jó, mert a tenyésztők a középső urálok körülményeiben termesztett termesztése. A növény csak a téli hajlítás, hogy a bokrok hóval borították. Kisebb télen a málna mezőgazdasággal vagy pogányral borított.

Ha a növény nem hajlik, akkor a bokor teteje befagyasztható, de a turmalin gyorsan képes helyreállítani: az erőteljes gyümölcs ágak növekednek a hajtások aljáról.

Betegségek és kártevők

A turmalin nem csodálkozik a szürke rothadás és a rosszindulatú kullancs, és ellenáll a gombás fertőzéseknek. Az egyetlen fenyegetés a lila foltos, augusztusban nyilvánul meg. Az üzemből megvédheti a fungicideket, valamint időben történő vágást.

Ez a málna nagyon jól növekszik a magánszektor városi területeiben is: a nagyváros folyamatos elviselhetősége.

Reprodukció

Megszakítja a turmalint gyökér dugványokként és zöld folyamatokként, vagy a bokor megosztása.

A reprodukciója dugványokat ősszel, a gyökereket elválasztjuk (15 cm) egészséges bokrok, helyezett tartályok egy talaj, hűvös helyen. A gyökerek havonta egyszer öntözöttek. A tartályt tavasszal átruházza az üvegházba, ahol a palánták az őszig erősebbek, miután Malinnikban ülnek.

A bokor megosztásakor körülbelül 6 új növényt kaphat. Ilyen reprodukciót termelnek tavasszal. A 15-20 cm-es magas folyamatok tavasszal és reszelve vannak elkészített kutakban is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: