Malina Wolnitsa

 • Bogyó szín: Élénkvörös
 • Íz: savanyú
 • Érlelési idő: átlagos
 • Súly bogyó, g: 3,2-5 g
 • Hozam: 4 kg bokor, 113 c / ha
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy, -35 ° C-ig
 • Kóstoló értékelés: 4
 • Célja: Univerzális
 • Location Shipov: A teljes hossz mentén
 • Hozam mértéke: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Malina Wolitsa fajta a Bryansk és a brigantin fajták átkelés eredménye. Az orosz tenyésztők fejlesztették ki. Ez egy ésszerűtlen osztály, amelynek sajátosságai vannak.

A fajták leírása

Constician Bush, amelyhez szüksége van egy harisnyakötőre. A falu magassága 150-200 cm, könnyű barna egyenes hajtások, kis lila egyenes tüskékkel, a teljes hosszúság mellett.

A levelek nagy méretű, sötétzöld színűek, levéllemez – ráncos, a szél hiányzik. Egy törzsön, 10-12 erőteljes gyümölcsös gallyak alakulnak ki, az elágazó kefék körülbelül 20 kötszerrel szállítanak.

Az érés időzítése

Az első bogyók kb. Egy héttel a korai osztályok után blushing, így ez a fajta besorolva van.

Hozam

A fajta nagy hozamú. Ugyanakkor, még kedvezőtlen körülmények között is, egy bokor körülbelül 4 kg gyümölcsöt hoz létre, ami körülbelül 113 ° C / ha. A hozam évente stabil.

Bogyók és ízük

A Wolnitsi fajta gyümölcsök világos vörös színűek és kúp alakúak. A bogyók nagyok, súlyuk körülbelül 3,2-5 g, nincs illat. Berry hús szelíd, íze nem egy shrill, savanyú édes. A gyümölcsök átlagos szállíthatósággal és alacsony sepréssel rendelkeznek, míg a méltatlan bogyók, általában nem távolítják el az illeszkedésből.

A termesztés jellemzői

A növekvő fokozat egyik fő előnye a magas téli ellenőrzés. A bokrok ellenállnak -35 fokig. E tekintetben az Oroszország minden régiójában megengedett.

A Volnitsa hátrányai közé tartozik, érdemes megjegyezni a lövések gyengeségét, amelyek a rácshoz tartozó gartokat igénylik. Ezenkívül a bogyók nagyon szorosan tartják a gyümölcsöt, és megnehezíti a betakarítás tisztítását.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A fajta málna előnyben részesíti a termékeny, jól hidratált talaj növekedését. Fontos azonban, hogy elkerülje a helyszín helyét a talajvíz közelében.

Ha a tőzeges talajt választják, akkor az ültetés előtt add hozzá az agyaghoz és a trágyához, ezek az alapok biztosítják a tőzegek bomlását. Ne menj a málna alacsony területeken.

Optimális tér a bokrokhoz – a kerítés közelében, a déli oldalról, ez a hely kényelmes a nap egyenletes világításának köszönhetően. Kerülje a leszállás közelében ágyak paradicsommal, burgonyával és eperrel.

Ritkítás

A vágás évente háromszor töltött:

 • Tavasszal a téli lövés során meg kell távolítani;

 • Nyáron fontos eltávolítani a gyenge hajtásokat, és hagyja 5-6 egészséges hajtást;

 • Az őszén megszünteti a tavalyi hajtások, amelyekből a bogyókat eltávolították.

A bokrokat el kell indítani. Az árokban termesztett növények az őrléshez vannak kötve. Egyszemélyes cserjék vannak csatlakoztatva a The Ranged Cola-hoz.

Öntözés és etetés

Ha növekvő előterjesztett fajták nem engedélyezhetők. Mielőtt hidratálná a földet, ellenőrizze a talaj felső rétegének állapotát. Ha felmelegszik, akkor egy kicsit nedvesség van. A szezonra 3-5-szeres, tavasszal és kétszer júniusban, majd szükség szerint.

Tél után a bokor legalább 10 liter vizet öntött, júniusban ez az arány kétszer növekszik minden egyes bokor esetében. Vegye figyelembe, hogy a túlcsordulók nemcsak a bokrok betegségeinek okai, hanem hozzájárulnak a gyümölcsök minőségének romlásához is – a bogyók vizes lesznek. Well bokrok válaszolnak a mulasztásra. Mulchként tőzegt, fűrészpor, széna.

Az első alkalommal a fa 2-3 év után a műtrágya 2-3 évig igényel, és ez az előzetesen elkészített talaj ültetése során szerves és ásványi anyagok hozzáadásával.

Tavasszal, a hó olvadását megelőzően az üzemet nitrogénnel kell kitölteni – hozzájárul a zöld tömeg kialakulásához. A virágzás előtt a kálium és a foszfor releváns, valamint a kalcium és a magnézium, amely ajánlott, hogy rendkívüli módon, vagyis a permetező segítségével.

Betegségek és kártevők

Wolnica fajta sérülékeny rovarok, mint egy málna kullancs vagy gyilkos. De a gombás fertőzések egy bokor stabil. Az a tény, hogy ennek a bokornak a szárát egy viasz raid borítja, amely megőrzi a repedésekből és a penetrációs gombákból az esős időn belül is. Ez nem olyan gyors és antracnózis hatálya alá tartozik, amely hozzájárul a termés növekedéséhez.

A betegség magas ellenállása megakadályozza a vegyi anyagok használatát, amelyekkel a gyümölcsök környezetbarátak maradnak.

Reprodukció

A tenyésztési fajták általában nem okoznak nehézségeket. Összességében le kell ásni, 30-40 cm-re a csomagtartóból, és tegye őket a gödrökbe.

A tartályok gyökerezésével a tenyésztési fajták elég egyszerűek.

 1. A szülő bokor közelében, ásni egy 30 cm szélességű árok és 40-50 cm mélység. Húzza a szuperfoszfát, kálium és humusz keverékét.

 2. Vágja fel a vesét egy nagy egészséges ággal.

 3. Hogy a menekülést az árokba erősítse, erősítse meg, és öntsük a termékeny talajt.

 4. Óvatosan nedvesítse meg a leszállási helyet. Vese, amely vágja, gyökerei lesznek, és a hajtások a fennmaradó vesékből fognak fejlődni.

 5. Augusztusban ásni fog, és tegye őket külön gödrökbe.

Értékelések áttekintése

Alapvetően a kertészek nagyra értékelik a fagyasztó gyümölcs hozamát és minőségét. Dachnips, mint a bogyók íze, valamint az, hogy néhány napot tároljon nekik. A termesztés és a magas fagyállóság egyszerűsége – néhány kertész 40 fok alatt van egy bokorral. A mínuszok között említik a tüskéket, amelyek megakadályozzák a kényelmes betakarítást.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: