Malina zev

  • Szerzői: Svájc
  • Javítás: Igen
  • Bogyó szín: Sötét vörös
  • Íz: édes
  • Súly bogyó, g: 2.5-3.0
  • Hozam: 4-5 kg ​​10 m2-vel
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Magas
  • Célja: Univerzális
  • Gyümölcstermelés időszak: Augusztus második felétől és a fagyoktól
  • Vérzik: Igen

Lásd az összes jellemzőt

Malina hasznos és hihetetlenül finom kerti kultúra, amelyet szinte minden nyári ház termesztenek. Rendszer, a kertészek és a gazdálkodók a legkisebb erődítményekkel és a magas hozamokkal próbálnak növekedni. Ezek a fajok közé tartozik a svájci málna fajta, az úgynevezett ZEV.

A fajták eltávolításának története

A cserélhető zea fokozatot sok évvel ezelőtt tenyésztették a svájci tenyésztők. Ez a nézet a Tutuymers osztályához tartozik, mivel évente kétszer képes termést adni. Országunk területén ez a málna osztály aktívan nőtt az elmúlt években, de már okozza a nyári házak és gazdálkodók dicséretet.

A fajták leírása

Malina Zeva egy európai fajta, amelyet a bokrok átlagos mérete (maximum 170-180 cm magas magasság) jellemez, erős gyökérrendszerrel. A sűrű szárakkal és a világos zöld levelekkel rendelkező bokrok meglehetősen kompaktok, mivel egy elrontás.

Az érés időzítése

Az érlelés és a gyümölcstermelés időzítése hosszú ideig – a nyár közepétől (ez a betakarítás első szakasza) a legtöbb fagyhoz (a második bogyók gyűjteménye). Rendszerint a fajta képes lemondani az első fagyok 60-65% -a a betakarítás, így az optimális régió növekvő és tenyésztése a növény egy hosszú nyár és meleg ősz.

Régiók növekvő

A hőmérsékleti ingadozások ellenállása miatt ez a málna fokozat különböző régiókban termeszthető – délről északra. Ezen kívül Malina Zeva masszívan nőtt Ukrajnában és Fehéroroszországban.

Hozam

A fajta hozama magas és stabil, mivel a gyűjtemény hosszú ideig következik be. Átlagosan körülbelül 5 kg-t gyűjthet 10 m2-től. A legmagasabb hozamsebességeket az ültetési üzemek utáni harmadik évre figyelték meg.

Bogyók és ízük

A málna lekerekített kúpos formája van. Sötétvörös gyümölcsszín, észrevehető fényességgel. A közepes méretű bogyókat (2,5-3 gramm) a húsrajt, a juitness, a sűrűség jellemzi, amely jó közlekedést és közlekedési lehetőséget biztosít. A málna sam-édes íze, amely kifejezett aromával kiegészült.

A termesztés jellemzői

Ez az európai fajta saját jellemző tenyésztési és termesztési jellemzői, amelyek évente egy jó málna termesztését kaphatják.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A telek kell jól lefednie a napot, és védeni kell a vázlatoktól és az erős szélektől. Az optimális talaj semleges savassággal lélegzik a talajt – a láng és a tápláló. Az ültetés előtt a webhelyet megtisztítják a gyomnövényektől, gondosan elhagyva és táplálják a szerves műtrágyákkal. Fontos szempont is a páratartalom szintje, amely mérsékeltnek kell lennie, így a málna alföldi leszállási palántáiban nem ajánlott.

Ritkítás

Tavasszal, előnyösen áprilisban, a szárított és régi ágak vágása, valamint szükségtelen. Májusban kissé lerövidíti a hajtásokat, amelyek magassága elérte a 100 cm-t. Az utolsó körülmetélés a szezon végén történik. A gyökér alatt vágja le a régi hajtások, amelyek több mint 2 évesek, hogy ne zavarja a fiatal ágak növekedését.

Öntözés és etetés

Az öntözéshez komolyan kell venni, mert Malina szeret mérsékelt páratartalmat. Különösen az öntözés szükséges a virágzás és a gyümölcsözés időszakában. Átlagosan 1 öntözést kell végezni hetente. A talajt 30-40 cm mélyen kell áztatni. Az optimális öntözőrendszer csepegtetésnek tekinthető.

Ami a takarmányozási, van egy bizonyos ütemezés álló három szakaszban – kora tavasszal (komplex szerves trágyák), virágzás előtt (telítettsége hamuzsír-foszforsav műtrágyák) és után a végső aratás.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Ez a fajta nagyon fanyolható, így a bokrok felmelegedése csak akkor szükséges, ha a régióban súlyos tél. A bokrok szigeteltek agrárterrel vagy szövetekkel. Mérsékelt télen elegendő az ugrás és kissé érintse meg az ágakat a földre.

Betegségek és kártevők

Malina Zeva ellenáll a különböző betegségekkel és kártevői invázióknak, de a kedvezőtlen körülmények csökkenthetik az immunitást és gyengíthetik az üzemet. A lehetséges betegségek között penész, antracnose és rozsda, amelyek kiküszöbölik speciális megoldások.

Reprodukció

A reprodukciót háromféleképpen hajtják végre – gyökér testvérek, gyökér dugványok és zöld testvérek, amelyek 15-25 cm-rel nőttek. A módszer kiválasztása a leszállási időszakot figyelembe véve. Emelje fel magokkal Ez a fokozat Málna szinte lehetetlen.

Értékelések áttekintése

A kertészek és a gazdálkodók áttekintése A növekvő málna kereskedelmi célokra, bizonyos következtetéseket lehet tenni. A bogyó hihetetlenül ízletes, illatos és jól tartja az űrlapot még néhány nappal a gyűjtés után.

Ezenkívül a málna bokrok tömörsége lehetővé teszi akár kis kerti helyeken is, élvezve a friss bogyók aromáját hosszú ideig.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: