Málna piros őr

  • Szerzői: És. BAN BEN. Kozákok
  • Javítás: Igen
  • Bogyó szín: Sötét vörös
  • Íz: édes
  • Érlelési idő: Korai
  • Súly bogyó, g: 8-10
  • Hozam: 5,0-5,5 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Magas
  • Kóstoló értékelés: 4,8
  • Gyümölcstermelés időszak: Július végétől – augusztus elején októberig

Lásd az összes jellemzőt

Sok kertész beleszeretett a cserélhető málnafajtákba, és örömmel ülteti őket a telekre. A népszerűség egyik vezetője jogszerűen tekinthető a piros őrség fokozatára, amely megcsodálja a bogyók megjelenését, magas hozamát és ízét.

A fajták eltávolításának története

Malina Red Guard fokozatát 2005-ben eltávolították. Teremtője az Ivan Vasilyevich Kazakov tenyésztője. Ez a málna volt az egyik legjobb fajta, amelyet ezek a tudósok származnak. Egy ilyen szokatlan névvállalás a gyümölcs megjelenése miatt kapott. A bogyók szinte mindegyike azonos méretű, hasonlít a vörös őrök karcsú rangjára.

A fajták leírása

A eltávolító málna erőteljes, kiterjedt, közel áll a meneküléshez, ami nagymértékben megkönnyíti mind a gondozás, mind a betakarítás. A szárak 160 cm magassága elérése. Tüskék rájuk kicsi. A levelek jelentősen eltérnek a többi fajta leveleiből – nagyok és ráncos, a lombozat színe sötétzöld. Fehér virágok. Korán érlelődik más eltávolítható fajtákhoz képest. A fajta a téli fagy és a nyári szárazság nagyfokú fenntarthatósága jellemzi.

Az érés időzítése

A színes vörös őrség június közepével kezdődik. A Blossom július elejéig folytatódik, és a júliusi második évtizedben élvezheti az első betakarítást. A frució októberben végződik.

Hozam

Magas fajta hozam, akár 5,5 kg bokor. Sok bogyós gyümölcsök, elrejtik az ágakból származó csomókat. A betakarítás továbbra is hosszú, majdnem hó alá. A bokor összes javasolt gyümölcse körülbelül 95% -a érkezik, ami szokatlan más javítási fajták esetében. A bokrok magas hozama és ugyanakkor a hajtások kompakt elrendezése lehetővé teszi, hogy még kis háztartási telkeken is növeljék a változatosságot, miközben jó betakarítást kapnak.

Bogyók és ízük

Nagyon nagy kúpos penészbogyók. Ezeknek a “Giants” hosszának legfeljebb 5 cm, a bogyók súlya – átlagosan 8-10 g, de néhány közülük akár 15 g is eléri. Sötétvörös, fényes bogyók vannak. Édes, sűrű, illatos bogyók sűrű és lédús hússal. A figyelemre méltó ízlés mellett, amelynek kóstoló értékelése 4,8 pont, a bogyóknak még egy méltósága van – nem jelennek meg az ágakból, még akkor is, ha nem kerülnek időben összegyűjtésre kerülnek. A fajta érdekes tulajdonsága gyakran találkozik bogyókkal – “sziámi ikrek”.

Az esős napokban nem ajánlott bogyók betakarítása. A túlzott nedvesség befolyásolja az ízteret és a tárolási időt. A bogyókat legfeljebb két napig tárolhatja, körülbelül 2 fokos hőmérséklettel, egy vékony réteggel bontva egy dobozban vagy egy kartondobozban. A szállítási alkalmasság magas, a bogyók nem károsítják. Az összegyűjtött növény lefagy, főzzön tőle az elakadásból vagy az elakadásból, és friss formában is fogyaszt.

A termesztés jellemzői

Az egyik fontos ellátási pont a bokrok kialakulása. Rendszeresen megvizsgálják, hígítják. Ez segít megtartani a hozamot.

A fajta málna meg kell ragasztani, a legjobb a címkén. A beépített csövek vagy más tartók, huzal vagy erős zsineg között 50 cm és 100 cm magasságban. Könnyű hajtások.

A piros őr az önfelügyeletekre utal, de ha a méhek közelében lévő bokrok ültetése, méhek jelentősen növelik a betakarítást.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Bezárás a bokrok bizonyos szabályok szerint szükségesek. A telken lévő leszállási helyek legjobb választása a déli részé válik. A megvilágítás nagyon fontos a málna fejlődéséhez és növekedéséhez. A rohadókat védeni kell a széltől és a tervezettől.

A talajnak laza kell lennie, enyhén lúgos reakcióval. Ha a talaj savas, akkor szükség van arra, hogy szerető legyen. Kőris, kalcit vagy dolomit. El kell kerülni a magas talajvíz futását. A távolság a bokrok közötti leszállásnak körülbelül 60 cm, a sorok között – körülbelül 2 m. Előkészítve az előkészített árkok vagy gödrök növényei. Mintegy 50 cm mélysége. A vízelvezetés a nap folyamán történik, a dúsított talajt öntjük, a fiatal bokor tetejére ülteti, és elalszik. A föld lefedi a mulcsot.

A korai tavasszal a fákon lévő vesék duzzadásának pillanatában.

Ritkítás

A vágást az ősszel lehet elvégezni, de ahogy a kozák maga is javasolja, jobb, ha a tavasz elején megcsinálja. Télen a magas hajtások havat tartanak. Sok kertész kétszer is gyakorolja a trükköket – mind az őszi, mind a tavasszal. Nyáron el kell távolítani a betegeket és a törött ágakat. A fiatal hajtások szintén eltávolításra kerülnek, ha nem tervezik, hogy leszállóként használják.

Öntözés és etetés

Ha a mulching minőségi, akkor a jövőben a további öntözés szükségessége nem merül fel. Az öntözés szükséges abban a pillanatban, amikor a fiatal palántákat kivesszük, és a súlyos szárazság körülményei között az esernyők aktív képződése során. Víz málna egy vagy kétszer hetente, ha a levegő hőmérséklete nagyobb, mint +27 fok. Mérsékelt levegőhőmérsékleten és hosszú ideig tartó esős hiánya havonta 2 alkalommal.

A növény fejlődéséhez és a hozamok növekedéséhez az etetést is gyakorolják. A málna tava a nitrogénben: ammónium-nitrogén, karbamid. A virágzás és a bogyók elindítása során a növényeket foszforsav és potash műtrágyák táplálják. A szezon végén lehetőség van a málna bokor erejének erősítésére szuperfoszfáttal.

Reprodukció

Ön gyökér utódokkal, és a transzplantáció kiválasztásához a legnagyobb malac kiválasztásához.

A nyár első felében a fogaskereket el kell különíteni a bokroktól. Körülbelül 30 cm magasságú dugványok körülbelül 20 cm távolságra ültetve egymástól. Öntöttek és mulcháltak. Télen ezek a palánták fedezik. Amikor a fagyok tavaszi veszélye áthalad, a talaj +10 fokig melegszik, a fiatal bokrok Malinnikban ültetnek.

A növény elosztó bokrokat is szaporíthatja. Ásás, alkatrészekre osztva, mindegyiknek 3 hajtásból kell állnia, és külön gödrökbe ülteti.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása