Málna sárgabarack

  • Javítás: Igen
  • Bogyó szín: Arany sárgabarack
  • Íz: Desszert
  • Súly bogyó, g: 3.0-3.5
  • Hozam: Legfeljebb 1,5 – 2 kg bokor vagy 9-11 t / ha.
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Közepes
  • Célja: Friss használat és mindenféle feldolgozás esetén
  • Gyümölcstermelés időszak: Augusztus első évtizede és a fagyok
  • Location Shipov: A menekülés alsó és középső részén
  • Hozam mértéke: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Majdnem minden nyári házat termesztenek málna, mivel nagyon hasznos. Az ízletes nézet kiválasztása nagy hozamadat esetén érdemes figyelmet fordítania a málna minőségű sárgabarackra, jellemezve az ellátás, valamint számos hasznos alkatrész – vas, kalcium, fruktóz, glükóz, szál, malika és citromsav.

A fajták eltávolításának története

Ez a fajta egy nagy borostyán-arany bogyó az orosz tenyésztők közötti sokéves munka eredménye lett. Ezt a bogyó megjelenését 25 évvel ezelőtt vezette, de az elmúlt években széles körű népszerűséget szerzett. 2004-ben az állami nyilvántartásba lépett. Az ország központi régióiban termesztik.

A fajták leírása

A málna sárgabarack egy sárga minőségű fajta, amely nem tartalmaz színezőanyagokat, így frissen és gyerekekbe menthető, és a terhes nők és az emberek, akik hajlamosak az allergiás irritációra. A bogyót nagyméretű dimenziók jellemzik, a bokrok jelentéktelen íz és gyengeség, azaz az ágak jobban kiegyensúlyozottabbak.

Az érés időzítése

A gyümölcshilincsek kissé feszültek. A gyümölcsök kóstolhatók az augusztus első felében, és a betakarítás a fagyok kezdetével fejeződik be. A gyümölcsös határidők kissé eltolódhatnak a régió éghajlati jellemzői miatt.

Régiók növekvő

A növekvő és jó gyümölcstermelő növények optimális helye nem túl durva tél.

Hozam

Nagy hozamminőségű. A jobb leszállás és gondozás minden egyes bokor, akár 2 kg bogyót is gyűjthet. A szezonban a két betakarításnál.

Bogyók és ízük

A bogyók kúp alakúak, unalmas véggel. A sárga-aranyos színek érett gyümölcsei vannak egy főnök. Egy bogyó súlya körülbelül 3 gramm. A málna íze elég édes, puha, alig észrevehető savval. Súlyos illat a fajta nem figyelhető meg. A fajta kereskedési nézete kiváló, de a szállítási lehetőség rossz.

A termesztés jellemzői

A megfelelő hely és a megfelelő növényi ellátás, még akkor sem nagyon tapasztalt kertész is képes lesz gazdag hozammal borostyán bogyók. A jellemző tulajdonság az, hogy a málna bokrok egyszerűek, és nem sok helyet foglalnak el, ezért nem szükséges a hatalmas földterületek növényéhez.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A telek leszállása málna sárgabarackot kell borítani a nap. Általános szabályként a bokrokat Északról délre ültetik. Az üzem optimális a laza és termékeny talaj. A telek nem szabadkolni, mivel a felszín alatti víz felesleges vizei negatívan befolyásolják az üzem gyökérrendszerét. A beszállás előtt a webhely tisztítását a gyomnövényektől elvégzik, majd alapos csepegtető és műtrágya hasznos alkatrészekkel történik. Az előkészítés néhány héttel a leszállás előtt történik, mivel a talajnak szüksége van a zsugorodás idejére. A leszállás optimális szezonja ősz, de a korai tavaszi Malinnik is ültethető.

Ritkítás

A tél előtt minden hajtás levágódik, és csak alacsony kender marad. A korai tavaszi hajtások 10-15 cm-t, valamint a szárított ágakat lerövidítik.

Öntözés és etetés

Ez a fajta bőséges öntözést igényel, de nedvességet bélyegzés nélkül. Ha a mulkinget elvégzik, akkor az öntözés nagyobb mértékben ritka. Fontos az öntözés áttekintése, amikor a növény bőségesen vízzel öntött.

Ez a málna fajta igényes. A szezonban, különösen a virágzás és a gyümölcsözés időszakában, az etetést többször is elvégzik a fa hamu és a tehén különleges befolyásaival.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A növény nagyon fagyálló, ezért nincs szükség speciális manipulációra a szigetelésre, kivéve az ágak öntözését és lerövidítését. Ha a régió hideg tél, akkor a bokornak szüksége van egy kicsit, hogy megérintse a földet.

Betegségek és kártevők

A málna-sárgabarack fokozatja nagyon ellenáll a kártevők betegségeihez és invázióihoz, de nem érdemes elfelejteni a megelőző intézkedéseket.

Reprodukció

Az új málna bokrok háromféleképpen kaphatók: a gyökér dugványok elválasztása, a zöld hajtások vágása és külön-külön növekedés vese.

Értékelések áttekintése

A kertészek jellemzik ezt a fokozatú málna, mint a mecset, de egy kicsit szeszélyes az éghajlati ingadozások. A legtöbb gazdálkodó megjegyezte a magas hozamokat, a bogyók gazdag ízét, amely konzisztens lehet a friss és konzerv, fagyasztva, szakács kompotes.

Egy másik előny a bokrok tömörsége, amely lehetővé teszi, hogy még egy kis nyári házban is növekedjen bogyót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása