Meg kell dörzsítem a leveleket az uborka és hogyan kell csinálni?

Az uborka szinte minden dacketet növekszik, de a kezdő ruhák nem mindig értik: hogy szükség van-e felmászni a levelek az uborka, és ha igen. A cikkben fogjuk mondani, hogy szükség van egy ilyen eljárás, az alapvető szabályokat eltávolítása levelek, hogy mi történik a vágás uborka, és mikor érdemesebb folytatni azt.

Az eljárás szükségessége

Szükségem van a levelekre az uborkaból? Kétségtelen, hogy igen! Így válaszoljon minden tapasztalt kertészre. Ez a kultúra a Lianovid családból, és hosszú szőlőt képez. Tehát, ha nem vágja le a felesleges zöldtömeget, erősen nő, és nem adja meg a lehetőséget a gyümölcsök fejlesztésére.

Bush Minden erők felesleges elemeket adnak – ebben az esetben a termés elfelejtheti. De akkor mi a jelentése a kultúra növekvő, ami nem ad gyümölcsöt? Az uborka kultúra ilyen vigyázási előnyeit jelöli, mint a felesleges lombozat eltávolítása:

 • A felesleges levelek csökkentése esetén a növény több női virágzatot képezhet, ami nagy eséllyel adja a jó gyümölcsöt;

 • Ez az eljárás felgyorsítja az uborkák érlésének időtartamát;

 • A bokrok kevésbé betegek, és nem annyira kitéve a kártevők inváziójának;

 • Kevésbé kell költeni vizet öntözés és tápanyagelemek során a bokrok etetése során;

 • Általánosságban elmondható, hogy a hozam növekszik, és javul az érett zöldségek minősége.

Ellenőrzésre van szükség az uborka szőlő nélküli növekedése: Nem csak a sérült leveleket eltávolítjuk, de számos szükségtelen hajtások – mindez lehetővé teszi a napfény behatolását történő szabad ágy, olyan feltételeket teremt a normál fotoszintézis és a hozam növekedése.

Ezen túlmenően, a kultúra nagyon fogékonyak a fertőzésekre és betegségekre, így lehetetlen, hogy a túlzott magassága a bokrok, mert egy rosszul szellőző térben, a legtöbb esélye, hogy a fertőzés terjedése. Végül a mérsékelt tisztítás lehetővé teszi a növény fejlődését, és könnyen összeszerelni a betakarítást.

De ezt az eljárást a technológiai követelményeknek való megfelelés feltételeivel kell elvégezni. Tartsunk részletesebben az alapvető szabályokat az extra lombozat eltávolítására az uborkákban.

Alapszabályok

Van egy szőlő az alsó levelek, az oldalsó lépések eltávolítása miatt, megszabadulni az üres virágoktól. A gyökér rothadásának megakadályozása érdekében a Liana első része jól törlődött: Győződjön meg róla, hogy ez a telek az összes virágzatból és oldalsó hajtásokból, valamint a Földről és már a kívánságokról szól.

Az ilyen tisztítás jó szellőzést hoz létre, és lehetővé teszi, hogy a növény táplálkozási elemeket küldjön a zöldségképző zónához. A hibrid uborka eltávolítja a teljes felső részt a 6. szeméből, és a gyümölcsözéshez 3 egymás utáni elhagyja.

A vágás típusai

Az uborka kultúráját megkülönbözteti az a tény, hogy mindkét nemű virágzatát tartalmazza. A gyümölcsök nem képződnek a férfiakból – ezek üresek, és a fő törzsön nőnek. Szóval, hogy jó betakarítást érjünk el, az összes ürítést el kell távolítani.

De a közeli levelek nem tisztítják, szolgálják a “vezető” a bokor – Hasznos anyagok jönnek a növénybe. Női virágzat, amelyek gyümölcsöt alkotnak az oldalsó ágakon. Fontolja meg részletesen ismert módjait uborka liana.

Tábornok

A teljes vágás az összes fajta uborka, különösen az önvizsadásra vonatkozik. A fő száron lévő uborkák, de a gyümölcs emelésére szolgáló virágzatok egy része az oldalsó részeken maradhat. By the way, a fő szár alakul ki gyümölcsöző és hibridek.

Az uborka szőlő 4 részből áll:

 • Az alsó rész (a föld földjei) az első résznek számít;

 • Plusz 1 méter (4 növekedési csomóponton) – a második rész;

 • Több plusz 0,5 méter – a vákuum harmadik része;

 • A Liana teteje a negyedik rész.

A cselekvés általános vágásával.

 1. Az alsó részen (alsó rész) az összes virágzat eltávolításra kerül, az üres súlyok, szintén megszabadulnak az oldalsó hajtásoktól, sárgás, sérült lombozat.

 2. A negyedik (felső) részben mindenki eltávolításra kerül a 6. lap után, ezáltal biztosítva az oldalsó hajtások fejlődését.

 3. A második részen (50 cm – 1 m) elegendő, hogy hagyja el a 3 fő hajtást, és a többiektől megszabadulnia kell.

 4. A 3 csírák mindegyikében 4 csíkot hagynak.

Egészségügyi

Az egészségügyi vágás alkalmas, ha egy hullám vagy torzulás jelenik meg az uborka lombozatán, van egy szökevényes szórólapok barna vagy sárga foltokkal a szőlőn. Minden egészségtelen elemet eltávolítanak és elpusztítják az ágyból.

Öngyújtó

Ez a fajta vágás a gyenge bokrok, valamint a beteg növények esetében történik. A zöld tömeg jobban tiszta az esőben. Tisztázzák tisztítását a következő sorrendben:

 • megszabaduljon az oldalsó hajtásoktól;

 • A szórólapokból, amelyek árnyékot hoznak létre, és zavarják a napfény behatolását;

 • lebontja a deformált és a sárgás lombozatot;

 • A gyümölcsök kialakulásához 2-3 szemet hagy.

Néha a jobb gyümölcsözés érdekében az első csomópontokban az oldalirányú folyamatok nem törlődnek. Átirányításra kerülnek a talajra – a szár magassága megszűnik, és a gyümölcsök aktív növekedéséhez szükséges feltételek jönnek létre.

Rendszerek

A levelek eltávolítása az uborka kultúrájában két rendszerben következik be: univerzális, klasszikus, amely szinte minden típusú uborka, és egy különálló “patak”, pl.

Klasszikus

Egy klasszikus “fodrász” -val meg kell vágnia az összes alsó leveleket és virágzatot, amely megfelel a földfelszínre, vagy húzza le a támogatást, és húzza meg őket. Ezután 2-3 csomóval kezdődően el kell távolítania az 1-2 levelet és ugyanolyan mennyiségű virágzást. Miután elérte a félméteres jelet a strandon, lépések. Amikor a szőlő leesik a kívánt magasságot, helyesen rögzíti a tetejét, és eltávolítja az összes felső levelét, egészen az ötödik csomópontig.

Rengeteg fajtákért

A rengeteg és a magvak uborka esetében az utasítás kissé eltérő.

 1. Amint Liana eléri az 1.2-1,5 m magasságot, távolítsa el az összes szórólapot és oldalt 1-3 csomóponton.

 2. Ezzel párhuzamosan az oldalak minden lépcsője 2-3 virágcseresz után (0,25 m tengerszint feletti magasságban).

 3. A tisztázáshoz az ágyakat az egyes menekülések alján lévő leveleken keresztül távolítják el.

Az ilyen rendszer hatékony az üvegházhatást okozó körülmények között, és lehetővé teszi a kertek számára, hogy betakarítást kapjanak a nyár maximumára, sőt az ősz elején is. Az összes agrotechnikai szabályzat az ellátásra vonatkozó szabályok szerint a gyümölcsök az időjárástól függetlenül.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: