Mi a cseresznye cseresznye és hogyan kell kezelni vele?

A meleg és a nedves időjárás a gombás betegségek kialakulásához vezethet, a vegetatív tömegének vereségének következménye, a lombozat korai fókusza, a növény természetes immunitásának gyengülése.

A fiatal növények esetében ez a halálozás miatt a hideg és a téli feltételek ellenére haladhat. Tudván, hogy mi a cseresznye cseresznye és hogyan kell kezelni vele, megakadályozhatja a termés elvesztését és a cseresznyét fagyasztva. Az optimális opciót a komplex módszer kezelése, amelyet a mykotikus invázió kialakulásának korai szakaszában kezdeményeznek.

Mi az, és miért jelenik meg?

A monilió cseresznye cseresznyével együtt – komoly veszélyt jelent a régiókban, ahol az éghajlati viszonyok lehetővé teszik a csontvirágok, különösen a cseresznye és a cseresznye termesztését. Az utolsó fajnak van egy szeszélyes és szeszélyes dachnik, amely szoros figyelmet igényel. Ennek egyik oka a betegségek érzékenysége, így a tenyésztőknek sok munkájuk van a gombás sérülésekkel szembeni fokozatok megszerzésével.

Matilizálódnak és KokkCompcose fordulhat elő más gyümölcsfákon (sárgabarack, őszibarack, mandula, szilva és alkohol, terenna). A kijelölés leggyakoribb terminológiai kombinációja azonban azt jelzi, hogy Cseresznye – egy kedvenc fa vöröses-barnás folt terjesztésére.

Ez a második név, amelyet a betegséghez rendelt az eredeti tünetek szerint, amelyek a gyümölcsfák leveleien láthatóak.

A tudományos források leírása azt jelzi, hogy:

 • A kokkomicosis okozói ügynöke két fejlesztési szakasz van – Teleomorph és Anamorph;
 • Fitopatogén a cseresznye és cseresznye leginkább jellemzője A legnagyobb veszély a gyümölcs növények számára;
 • A sérülés első tünetei észlelhetők nem csak a leveleken, hanem a fiatal hajtások, gyümölcsök vagy fagyott;
 • A negatív tünetek megnyilvánulásai – a tavasz vége – Nyár kezdete, és ebben az időben különösen óvatosnak kell lennie a fák állapotának figyelemmel kísérésére;
 • A szisztematikus kezelés hiánya A kultúra halálához 24-36 hónap után;
 • Az elsődleges fertőzés az apotekció kialakulása után terjed ki a túlterhelőből tömörített fytopatogén gomba formájában;
 • érett és tört apotekcióból Az Askospoda a kertben kerül elosztásra;
 • A patogén megjelenhet Kísérlet formájában (exogén vita) Ha tél a konidiális szakaszban.

Veszélyes gombás fertőzés megtalálható a fák Észak-Amerikában és Európában, a posztszovjet térben – a Moldovából az Oroszország európai és az észak-kaukázusi. A megfelelő mezőgazdasági mérnöki és kertészkedés lehetővé teszi a fertőzés vagy a fák megfelelő időben történő elkerülését. A posztulátum helyes dologát sokéves gyakorlat és tudományos megfigyelés bizonyította.

Leggyakrabban a gomba károsodása az elindított ültetvényeken vagy az országos területeken található, ahol a tulajdonosok nem biztosítják a megfelelő gondosságot.

A harc módszerei

Meg kell küzdeni a mykotikus károk elleni küzdelemben az észlelés óta: a korábbi pusztító fitopatogén megtalálta, a gyorsabb és a kezelés sikeresebb lesz. A harcra vonatkozó intézkedések nagyon hagyományosan agrotechnikai és vegyi anyagokra oszthatók, de ez néhány elavult differenciálódás. A betegfát a népi jogorvoslatok felhasználásával kezelheti, megelőző feldolgozásban és korai szakaszban.

Ha állandóan fröccsenál ugyanazzal a vegyi anyaggal, megjegyeztük, hogy a fitopatogén rabja, és ezután ellenállás, ezért ajánlott alternatív gyógyszerek. Szigorúan küzdeni kell a betegség elleni küzdelemben. Sokat mond arról, hogy a fungicidek, amelyek hatásmechanizmusa, amelynek hatásmechanizmusa a gombás kolóniákról és vitákról nem kellően vizsgálták, csökkentik a méhek azon képességét, hogy ellenálljanak a Warroa követeléseinek, amelyek a méh összeomlása fő okainak tekintik gyarmatok. Ezért különös hangsúlyt kell fektetni a biológiai erőforrásokra, az emberekre és a rovarokra. A biomethod különleges előnye, hogy bármikor kerti vagy egyéni fákat permetezhetünk – a gyümölcsök virágzása és kialakulása során a betakarítás előtt, és ez nem sérti sem egy személyt, sem a gyülekezetét: kulturális növények, hasznos rovarok.

Kémiai

A kémiai vegyületekkel való feldolgozás a Cokkom kezelésének leghatékonyabb módszere. A kertészek szakosüzletei polcokon egy egész arzenál hosszú ideig használják, és a közelmúltban kifejlesztett megoldások, porok és gélek. Mindegyik részletes utasításokkal rendelkezik a gyártótól, amelyben a megoldás módja, a kertész – berendezésekre vonatkozó óvintézkedések, időjárás, napszak és eltávolítás az eljárás vége után.

A megelőző célokban végzett gombás vita megsemmisítése korai tavasszal történik. Ez az időszak alatt elkerülheti a vesékre, a virágokra és a levelekre gyakorolt ​​hatásukat. Szükséges a vegyi anyagok alternatíva, hogy a kórokozó ne legyen rezisztenciát számukra, szükség lesz arra, hogy a cseresznye befejezte a virágzást.

A Zerovy és a gyümölcsözés kialakulása során ajánlott, hogy ne használjon vegyi anyagokat rézzel. A kettős feldolgozás szükséges lesz “Skor”, “Horus”. 4-szer kell permetezni, ha használják “Oxycom” és “Abiga Peak”. Threeys Spray a fák Pin Fungicide “Hom”. De csak “Topsin-M”, A rendszerművelet előkészítése egyszeri egyszeri.

Biológiai

Trend, hogy ne használjon vegyi anyagokat, és biztonságos eszközöket alkalmazzon a mykotikus fertőzések leküzdésére, dicsérte, segít elkerülni a pusztító hatású toxikus vegyületeket a környezetre. Ez a módszer azonban vitathatatlan pozitív jellemzőkkel és kézzelfogható mínuszokkal is rendelkezik.

Biofungicidek – az öröm nem olcsó, amely szisztematikus használatra van szüksége, és jelentősen befolyásolhatja a kertész költségvetését, különösen, ha sok fák vannak. Az egyszeri feldolgozás hatástalan, valamint az események a fertőzés fejlesztésének jelentős szakaszában. A biológiai módszerek jól indulnak ki azzal a feltétellel, hogy a gomba nem kapott lehetőséget a jelentős elosztásra. Elesett levelek, a kéreg repedése, a hajtások és ágak deformálása – Jelentős lézió jelei, amikor a biológiai eszközök nem segítenek. Néhány közülük egy bizonyos időszakra orientálódik – például:

 • “Színész” csak a rügyek kialakulásának szakaszában használható;
 • “Fitodoculator” és a “Mikosan” a virágzás befejezése után lesz szükség;
 • “Tervezés” Javasoljuk, hogy a betakarítás előtt permetezzen;
 • “Penkonazole”, “TripHodermin” és “Phytosporin-M” egy bizonyos időszakban univerzális, sürgős tanácsokat tartanak.

Elég észrevenni a levelekről vöröses-barnás pecsételés, és folytathatja az embereket és a rovarokat.

Agrotechnikai

A szakemberek ajánlották az őszi megelőzést – közvetlenül a Leafefall után. Kiváló lehetőség a betegség megjelenésének megakadályozására – Agrotechnikai események. Ez a száraz ágak eltávolítása, tisztító és égő levelek eltávolítása. A vágás hatékonyságát kerti borok vagy festék rögzítik – amelyeket a moha görgetése, feldolgozó szakaszok és alvás közben használnak. Az újrahasznosító maradékokat égetéssel végezzük. A kertben használt eszközöket alkohollal vagy más fertőtlenítő oldattal kell kezelni.

Népi módszerek

Az egyik hatékony módszer, amely abszolút minden kertész dicséret – a fa kőris és gazdasági szappan vizes oldata. Az alkalmazott adagolás változásai vannak, néha a gazdasági tanácsadó helyett. Feldolgozási költségek heti, Beleértve a törzset, az ágakat és a leveleket minden oldalról. Ha a meleg időt megkülönbözteti a megnövekedett csapadékmennyiség, akkor ezt gyakrabban kell megtenni, mivel a készítmény instabil és folyamatosan le kell mosni.

Megelőző intézkedések

Ezek a leghatékonyabbnak tartják, mivel a szakértők biztosak abban, hogy egy fertőzött fa nem gyógyítható teljesen, az összes optimista kijelentés ellenére. Ezért a szovjetek között biztosan megfelel az ajánlásoknak, hogy ne kezeljék a kezelést, hanem a betegség fejlődésének megakadályozását. Ehhez különböző eseményeket tartanak.

 • Kezelés tavasszal – közvetlenül a hó elolvadása után, és a föld egy kicsit megszárad. Ez réz oldatával történik.
 • Metsző ágak Ugyanakkor, amikor a gyümölcslevek még nem kezdődtek meg az üzemben.
 • A rügyek feltárása előtt újra permetezést végeznek, különben fáj a méhészeti telepeket.
 • A rendszer magában foglalhatja és Virágzás utáni feldolgozás, Ha a betegség jelei egyre hangsúlyosabbá váltak, vagy manifesztáltak.

Ez a megelőző intézkedések, amelyek évente, kiterjedt tapasztalattal rendelkező kertészeket vesznek figyelembe, a veszélyeik ellenére a kokkomicosis elkerülésének leghatékonyabb módja.

Vannak azonban egy másik módszer – a fajták, amelyek ellenállnak a fungusnak a tenyésztők munkájának köszönhetően.

Fenntartható fajták

Száraz és forró éghajlatban biztonságosan üzem Malinovka, regény, Vavilova és Komsomolskaya emléke. A besorolás kétségtelen nyertesei az Urál és Szibéria számára készültek – Lyskaya, Baby, Noé, Morel, Radonezh, Plink, világítótorony és Sakhalin.

Lehetetlen, hogy ne is beszéljen Bystringa, Rovenice, Antracite, Kharitonovskaya, Gurtievka. Ezeket a fajtákat nemcsak a cockclocknak, hanem a fagyállóságnak is megkülönböztetik, kiváló ízlése is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: