Mi a ferantizáció, és melyik műtrágyák használják?

A gazdálkodók és a kertészek nagyon érdekesek lehetnek – a termelés. A cikkünkben a ferrrációs rendszert a csepegtető öntözésen fogjuk megnézni, áttekintést adunk a rovarölő szerek felszereléséről és normáiról. Külön téma használatos műtrágyák.

Ami?

Már mély ókorban, Pahary, kertészek és kertészek kiderült, hogy műtrágyát kell tenni a földre -, akkor a termelékenység tartjuk nagyon magas szinten. Sok évszázados, és még a millennium is a fő kísérletek a műtrágyák különböző kémiai kompozíciói mentek. De csak a közelmúltban felülvizsgálta a megközelítés a könyvjelző – szilárd adalékanyagok, egyre több kezdett mozogni a folyadék. Így megjelent a termelés A tápanyagkomponensek talajba történő bevezetésének eredeti módszere, amely lehetővé teszi, hogy nagy hozamokra számítson, és gazdaság szempontjából vonzó. Első alkalommal az ilyen döntéseket az 1970-es években használták Izraelben.

A sivatagi földek csepegtető öntözőrendszerét vezették be. És nagyon logikus volt, hogy a műtrágyák és egyéb szükséges anyagok kizárólag öntözésként is hozzáadhatók. Ez a technológia gyorsan felvette más államokban, ahol a termelés sok millió hektáron alkalmazható. Az általa lefedett terület évente növekszik. Minden szerves és ásványi anyagot előre kevert, így a gyökérrendszerbe történő szállítás a lehető leggyorsabban és hatékonyabban halad.

A rovarirtók fogyasztása specifikus normái elsősorban a használt gyógyszertől függenek. Tehát a népszerű “színész” 0,4 kg / 1 hektáronként 1 mm-es magassággal fogyaszt. Ha ez több, mint ez a jel, a költségek kétszer növekednek. “Robbanásveszélyes energia” Használjon 3 l-t 1 hektáronként.

El kell vezetni, elsősorban a gyártók utasításai, és kétségei szerint – tanácsadás a tapasztalt agronómákra.

Amikor szükséges?

A mérlegelést elsősorban az ipari mezőgazdaságban használják. Ott, egyre inkább fejlődik a repülőgépekre – a talaj nélküli növények művészete. Azonban egyre több kertész és kertész is szerepel a termelői technológiákhoz. Ennek a technikának az előnye, hogy a folyékony műtrágya sokkal könnyebben terjeszthető homogén, mint egy szilárd anyag. Ez a körülmény különösen akkor fontos, ha a “szeszélyes” növények tartalma, amely mind elégtelen, mind a túlzott alkódolásban szenved.

A tápanyagok felszívódása 100% -kal fog történni. Ezért a könyvjelzők kevésbé gyakoriak lehetnek, és kevésbé lehetnek, csökkentve a munka munkásságát, és kiküszöbölhetik a természeti környezet túlzott terhelését. A szokásos megtermékenyítéssel ellentétben nem lehet alkalmazkodni az időjárási paraméterekhez. Az etetés költsége alacsonyabb, mivel a munkavállalók közvetlen erőfeszítéseinek kiemelkedő része helyébe az automatizálás hozzájárulása lép. Lehetővé válik, hogy a termesztési szezon második részében műtrágyákat adjon hozzá, amikor a mechanikusan tápláló növények nagyon kemények.

Hasznos anyagokkal való csepegtetés nagyon segít az egyenetlen megkönnyebbülés területén. A helyzet kizárásra kerül, ha az anyag fő részét az alföldön gyűjtik, és a megkönnyebbülés tetejét nem szabad megengedni. Mivel még szilárd készítményeknek is fel kell oldódniuk, a különbség azokat és a folyékony adagolók a használat kényelmét eltűnnek. A tápanyagok szabálytalan vesztesége minimalizálódik. A módszer egyformán jól ismert, nyitott és zárt talajban.

A termelés azonban gyengesége van:

 • Meg kell vásárolnia, telepítenie a berendezéseket;
 • A dózisok kiszámítása nagyon bonyolult, és csak az elkészített szakemberek egyértelművé tehetik;
 • Lehetőség van arra, hogy eltömődjenek az öntözőrendszer oldhatatlan maradványokkal;
 • Nem minden műtrágyát alkalmazhatunk ilyen módon.

Szükséges felszerelés

A csepegtető öntözés és a termúrák sokféle felszerelést igényelnek. Az injektorok fontos szerepet játszanak. A folyadékokat nyomás alatti áramlásba injektálták. A külső test polipropilénből vagy polivinil-kloridból készül. Az injektorok használatával tökéletesen keverheti a folyadékot a nyomáskülönbség alkalmazásával.

Ha a folyadék az injektorba esik, akkor a szivattyúzó kamrába tolódik, ahol gyorsabban mozoghat. Ebben az esetben a nyomáscsökkenés és az anyag új része húzódik. A modern injektorokat a bemeneti és kimeneti részek közötti minimális nyomáskülönbség kiszámításával tervezték. Van egy ilyen technika olcsó és szinte mindig költségek nélkül külső energiaforrások; Kényelmetlenül szolgálja. A vezető ültetvényeken a ferantizációt adagolószivattyúk segítségével végezzük, amelyek biztosítják a folyadék legpontosabb eloszlását. Különösen az ilyen technika izraeli aggodalomra ad okot “Tefen”. Az adagoló által gyártott Mixrite nincs szükség erre. A meghajtóerő a vízvezeték nyomásától származik. A nyomásfogyasztás minimalizálódik. Maga az eszköz nem igényel, és nem igényel komplex karbantartást, széles körben és sikeresen alkalmazható a világ különböző részein.

Az erjesztéshez gyakran több befecskendező adagolót használnak “Venturi”. De az etetőanyagok maguk mindig hasznos tartályban vannak. Ez egy szűk zárt tartály. Vannak daruk a bemeneten és az ömlesztett kontúrban.

Folyadékáramlás miatt kis nyomásesés. Az injekciós egység simítja az ingadozásokat az oldat koncentrációjában, és a fő öntözőrendszerben már homogén keverék van.

Használt műtrágyák

Fent említettük, az alkalmazott kompozíciók korlátozott változatossága. És ennek fő oka az, hogy csak folyékony és vízben oldódó gyógyszerek jelzálogosak. Az utóbbiak közül:

 • “Kristály”;
 • “Terraflex”;
 • “Novalon”;
 • Kombinált “kemir”;
 • “Ferctare”;
 • “Universol”;
 • kálium-monofoszfát;
 • karbamid.

A ritka komplexumos műtrágyák tilalma alatt. Próbálja meg, hogy gyakran forduljon körül az öntözőrendszer teljes köré. Nem kívánatos alacsony oldható anyagok, például nitroammofosk használata. Az ismeretlen etetés használata előtt előkészítenie kell, és tesztelnie kell az öntözővonal mintákon. Lehetséges, hogy soha nem zárja ki azt a tényt, hogy a víz kiszámíthatatlanul reagál az új vegyi anyagokra.

A műtrágyák elkezdenek hozzáadni a csepegtető öntözés 20. percét. Ekkor a sorban lévő fej stabilizálódik. Az ünnepi munkamenet legalább 1 óra. Ugyanakkor meg kell mosni a vonalat tiszta folyóvízzel.

Rendkívül nem kívánatos, hogy 1000 liter vízenként több mint 1,2 kg-os műtrágyát vezessen be – jobb, ha egyáltalán 1 kg-ot korlátozunk, és a pontos adagot egyedileg használják.

A fertőzőrendszeren keresztül hozzáadhatja a növények által igényelt összes elemet. De a legtöbb esetben a foszforra, a nitrogénre és a káliumra korlátozódik. A kalcium- és magnézium-adalékanyagok kevésbé gyakoriak. A nyomkövetési elemek megerősítése csak azok számára ajánlott, ha a rendkívüli táplálkozással lehetetlenné tenni. Különleges műtrágyák kiválasztásakor figyelmet kell fordítani:

 • a kultúrák tényleges igényeiről;
 • növekedésük és fejlődésük fázisai;
 • az ionok közötti kölcsönhatás;
 • a talaj sajátossága;
 • Víz jellemzői;
 • a műtrágyák költsége és prevalenciája;
 • Az etetés kompatibilitását.

A kényelem érdekében az összes növény életciklusa 3 fő periódusra oszlik: a felvételek kialakulásából vagy a kész formában a virágzás előtt, a virágok kialakulásától a gyümölcsök összecsukásához; A stroke és a gyümölcs befejezése. Mindegyik időszakokban a fertőztetés megoldja a konkrét feladatokat. A normál etetéshez hasonlóan sok műtrágya könyvjelzőit azonnal el kell kerülni a frolifikáció előtt és a. Ez veszélyes vegyületekhez vezethet. Mindegyik szakaszban továbbra is támogatják a táplálkozási elemek közötti optimális arányt, és figyelembe veszik sajátos formáik kölcsönhatását.

Lúgos földeken, nitrogén-műtrágyákon és karbamidokon. Az ammónium külön korlátozások nélkül is használható, mint például a kálium-mikro, makrobrakciók kelátképző formában. Az egyetlen kivétel a fe2+. A savas földeken nem alkalmazható fiziológiailag savas nitrogénkeverékeket, valamint foszforsavat.

Az egyenlő típusú cselekvés kiválasztásakor a kompozíciók figyelembe veszik a Föld hőmérsékletét.

A következő videóban megtalálja a mogyoró kert fertőzését a “Venturi” ejektorral.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: