Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

Ma a raktárpolcoknál számos egzotikus gyümölcsöt találhat, különösen Tamarillo. Ez a vándor úgy néz ki, mint egy szeretett zöldség – paradicsom, de nagyon félelmetes ízű, közel a paradicsomhoz. Azonban egy konkrét íz nem tetszik. De a különböző táplálkozás-cociiseurs értékelni fogja az érdem szerint. Ezenkívül a gyümölcsök hasznos nyomkövetési elemekben és vitaminokban gazdagok. Ez a “külföldi” nem különösebben szeszélyes az ellátásban, de saját fajtája van a tenyésztésben.

Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

Leírás

A gyümölcs a reszelt, mint a paradicsom, a padlizsán és a bors családjához tartozik. Ezért az emberekben az üzem kapott más neveket – paradicsomfa, más néven csípős vagy olasz krém. A fa 3 és 6 méter közötti magasságban nő, és 15 évig élhet.

Tamarillo nagyon nagy levelekkel rendelkezik, úgy néz ki, mint egy kiterjesztett szív. A csomagtartó barna kéreggel borított. A látszólagos erősség ellenére súlyos széllökésekkel az ágak és szárak könnyen megtörhetik.

Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

A gyümölcsözés a termesztés második évéhez jön. Virágok tavasszal nagyon szép fehér-rózsaszín virágzatok összegyűjtött ecsettel. A megjelenő magzat paradicsommal néz ki. Az egyik klaszter 3-12 darabból érkezik. Van egy ovoid alakú, enyhén mutatott le. Nem több, mint 10 cm. Az egyik gyümölcs maximális tömege 300 gramm.

A kultúrában lévő gyümölcshéj kabátja attól függ, hogy a fajta és az érettség, gyakrabban, piros, narancssárga, kevésbé gyakran lila. Hámozzon vékony, szelíd, sima, de keserű. A hús többnyire sötét narancssárga, nagyszámú kis fekete magvakkal, amelyek nem éreznek eszik.

A harmonikus íz egyidejűleg ötvözi a savanyú, édes és sós, néha a beteg. Az utóíz benne rejlő könnyű savanyúság, amely a paradicsomhoz hasonlít. A gyümölcs univerzális célja, az edény fő összetevőjétől függően.

Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

Eredet és terjesztés

Az anyaországi paradicsom erdője Dél-Amerika és Új-Zéland országai. Érdemes megjegyezni, hogy 1967-ben az új-zélandi tenyésztőknek nevezték ezt a növényt – Tamarillo. Ebben az országban a kultúra különösen népszerű, számos ültetvény fel van szerelve a termesztésére. A mezőgazdasági termelők szokatlan jótékony tulajdonságai a második világháború alatt felhívták a figyelmet, amikor a lakosság általában vitaminokat és teljes táplálkozást igényelt.

Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

Fajta

A mai napig 3 fajta van, mindegyik macskaAz orsha egyedülálló aromájukkal és ízével rendelkezik.

 • A leggyakrabban – Piros. A gyümölcsök kellemes harmonikus savanyú édes ízűek, különösen úgy érezhető, hogy a nyers formáció gyümölcsöt fogyaszt. A héja sűrű, ízléses íz, mustárral. A színes bőr az érettségtől függ. Mint érett, különösen telített piros. Puffadt lédús, narancssárga árnyalat sötétvörös magokkal.

Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

 • Sárga A gyümölcsök héjjal és egy tónusú hússal rendelkeznek – sárga. Ízlést sokkal inherens édesség, mint az édes saláta paradicsom.

Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

 • A legnagyobb gyümölcsök Narancssárga vagy arany Tamarillo. Nagyon lédús és húsos.

Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

A termesztés jellemzői

Hogy egy paradicsomfa egy háztartási telek, A hőmérséklet-minőséget figyelembe kell venni. A trópusi növények lábai. Ezért a sikeres fejlődés érdekében hőre és páratartalomra van szükség.

Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

A talajnak termékenynek kell lennie, lélegző. A Lightwely Suites erre alkalmas. Jó vízelvezetést igényel, mert Tamarillo nem tolerálja a vizet a gyökerekben. Ez nemcsak a gombás fertőzések fejlődéséhez vezet, hanem a bokor halálát is okozza.

A legjobb növekszik a régiókban, ahol a téli hőmérséklet nem csökken 10 fok alá. A kis fagyok finomak a kultúrához. A felnőtt fák a rövid fagyok után helyreállhatnak, de a fiatal palánták azonnal halnak meg.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kultúra felületi gyökerei vannak, a kirakodási helyszínek megválasztását a lehető leginkább meg kell tenni, mivel az erős szélek gyökerekkel rendelkeznek. A kéreg és az ágak szintén nem különböztetik meg a kitartás, könnyen lebontják a szél széleit, különösen akkor, ha a fa gyümölcsökkel van betöltve.

A magvakkal végzett termesztéssel nyert növény magas, az első fejlesztés első évében szükségszerűen csökkentik a 90-120 cm magasság első gyümölcsét. Ez lehetővé teszi az oldalirányú ágak számára, hogy jobban fejlődjenek, és egy kompakt bokorot kapjanak.

  Trim Tamarillo szükséges évente a betakarítás után, t. Nak nek. Csak az új hajtásokon vannak kialakítva gyümölcsök. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a régi, száraz, törött és már replikált ágakat. Az eljárás elhanyagolása túlságosan megvasteli a koronát, csökkentve a gyümölcsök számát.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  Értékelhető figyelmet kell fordítani az öntözésre, t. Nak nek. Trópusi növény, a talajnak folyamatosan nedvesnek kell lennie, de nem túllépett és nem vizes élőhelyek. Ebben az esetben csepegtető öntözés, amely támogatja a Föld állandó páratartalmát.

  Tamarillo egy évelő növény. Mint a legtöbb gyümölcsfák, megkezdi a gyümölcsöt a 2. fejlesztési évben. A legtermékenyebb – 5-6 éves. Ha azonban a kultúra kompetensen gondoskodik, akkor a hasznos és ízletes gyümölcsök 12 éves faig is megérinthetők.

  A paradicsomfa, mint a paradicsom, elég stabil, mint sok fertőző betegség. De különösen instabil a vírus mozaik uborka és burgonya. Szintén jelentős kárt okozhat, papucsokat és starlatokat.

  A megelőzés érdekében a virágzás előtt különleges készítményekkel kezelheti a bokrokat.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  A forró időben a daru képes. Ettől kezdve megszabadulhat a háztartási szappan szokásos megoldására. Az immunitás fokozása érdekében a jódban fészer, amely 10 liter vízzel 1 palack számítását tenyésztik.

  Nagyon nehéz megtalálni a kész palántát. A reprodukció optimális változata a magvak, kevésbé gyakran. Ha a vetőmag tenyésztés módszerét használják, a fa magasra nő. Színezhető a dugványokon keresztül, sokkal rövidebbek, hasonlóan a cserjékhez, ami lehetővé teszi számukra, hogy a nyílt talaj körülmények között növekedjenek, még a szeles területeken is.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  Ezenkívül a magvak reprodukálása sem mindig sikeres, t. Nak nek. A növények képesek elveszíteni a szülői tulajdonságokat. Nem szabad tévedni a választás, és az ültetési anyagot vörös gyümölcsökkel sötétbarna hússal vagy sárga színűvé teszi. Általában az ilyen gyümölcsök megtartják a szülői tulajdonságokat.

  Mielőtt elkezdené csírázni magokat, először óvatosan mossa le, sötét helyen szárítva, és a hűtőszekrénybe helyezzük, hogy felgyorsítsa a csírázás folyamatát. Miután a magokat a tartályba a termékeny talajba ültetik, 50-60 cm távolságban, sorok és 30-40 cm-es palánták között. A magok általában 100% csírázást adnak, és egy hét múlva láthatják az első csírákat. A palánták elkezdenek felvenni, ha 2-3 teljes körű levél.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  A leszállási magok télen kezdődnek, már lehetõvé válik, hogy erős palántákat kapjanak a védelem nélküli talajba. Az olasz krém az állandó helyre kerül, amikor a föld + 5 … 8 fokig melegszik. A leszállási gödör a gyökérrendszerből készült, 15-20 cm-rel. Győződjön meg róla, hogy megcsípte a fő gyökert, hogy aktiválja.

  A kultúra pozitívan reagál a rendszeres etetésre, különösen a szerves. A komposztot a gyökér alá helyezik, és a korovyan elvált arányban 1: 10.

  Nyílt talajban

  A déli régiókban a kultúrát sikeresen termesztik a háztartási telek. A Tamarillo feltárása előtt a telek előzetesen elkészül. Leszállási hely Válassza ki a legmelegebb és védett. Jobb, ha egy kis emelkedés, a talaj jól fog melegen. A csemetek május végén elkezdnek üzembe.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  A fa nem tolerálja a savas talajokat, így a helyet rendszeresen módosítani kell. Ha nehéz, akkor a bokor körüli talajrész részben eltávolításra kerül, és több termékenyen helyettesíti, vagy egy darab dolomit lisztet vagy lime-t.

  A Föld őszi ellenállásával komposztot kell készíteni, a tavasszal a talaj túlnyomó trágyával és kis mennyiségű ásványi műtrágyával (nitrogén, foszfor és kálium) van gazdag.

  A leszálláshoz csak erős palánták vesznek részt, a betegségek jelzése nélkül. Az alsó két lap eltávolításra kerül, lehetővé teszi a gyökérrendszer intenzívebb fejlődését. A palántát a fennmaradó alsó lapok szintjére helyezi, a Föld elalszik, bárki, bőséges és meggyilkolt.

  Figyelembe kell vennie a vágási időt. Ha tavasszal készül, akkor az érés korán lesz. Ha ősszel, akkor a gyümölcsözés késedelem, és csak a következő szezonban az üvegházban.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  A hozam növelhető a régi és a sárgás lombozat eltávolításával a törzs alján. Az ilyen manipuláció javítja a szellőztetést, ami pozitívan tükröződik a fa egészségére. A lombozat törlése csak az első csomó teljesen elindul.

  Érdemes megjegyezni, hogy az imádat ellenére ma Tamarillo széles körben gyakorolta a tájterületen. A külvárosokban és a középső csíkban leggyakrabban üvegházakban és orangénben ültetik. A kultúra gyorsan alkalmazkodik az új feltételekhez. Amikor a téli bokor a loggiában van, a nyári időszakra a kertbe helyezhető.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  Otthon

  Az egzotikus növények szerelmesei nem feltétlenül megszerzik a háztartási telek, hogy egy paradicsomfát növeljék. Jól érzi magát a potban otthon. A meleg időszakban az erkélyre helyezhető.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  De a sikeres növekedés érdekében a Tamarillo gyökerei helyet igényelnek, és nem a mélység. Tehát a tartálynak kell választania egy sekély, de széleskörűen. Az ellátás ugyanaz, mint amikor egy fát növelnek a nyitott földön. A legfontosabb dolog az, hogy megvédje a fagytól és az erős szélektől.

  Ha számos házat növekszik, akkor a magas páratartalom, a megvilágítás feltételeit kellene létrehozni, legalább 12-14 órát naponta. Ezt azonban figyelemmel kell kísérni, hogy ne legyen közvetlen hatása a napsugaraknak, amelyek a lombozat égési sérüléséhez vezethetnek. Annak ellenére, hogy a gyakori és bőséges öntözés biztosítani kell, hogy a víz ne tárolódjon a raklapon lévő raklapon, különben az egész fa gyökereinek és halálának rothadásához vezet.

  A gyümölcsözés során szépen öntöznie kell a bokrot. Tamarillo-nak van egy funkciója – a gyümölcsök képesek nagy mennyiségű nedvességet felhalmozni magukban, és egy túlkínálat a gyümölcs belsejében a repedéshez vezethet.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  Hogyan gyűjtsük össze és tartsuk meg a terményt?

  A gyümölcs tisztításához folytassa, ha egy kicsit ésszerűtlen vagy teljesen érleltek. Érzési egyenetlen, így több szakaszban kell összegyűjteni. Gyümölcsöket eltávolítanak a faból, feltétlenül egy 1 cm-es gyümölcsökkel, így hosszabb ideig tartanak, mint anélkül, hogy anélkül maradnak.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  Azonban sem minden gyümölcs sem alkalmas az élelmiszerekre, ezért gondosan kell megközelíteni őket. Figyelmet kell fordítania a következő mutatókra.

  • A hámlásnak egyenletesnek kell lennie, kár nélkül. A baktériumok révén a baktériumok a húsba eshetnek, felgyorsíthatják a termékismervény folyamatát.
  • Különös figyelmet kell fordítani a gyümölcsre. Száraznak kell lennie, és szilárdan le kell fektetnie a gyümölcs felületére. Ez bizonyítja a teljes érettségüket.
  • Hogyan lehet az érett gyümölcsöt ellenőrizni a fény megnyomva, a felület egy kicsit hajlított, miután gyorsan visszaállt. Ha ez nem történt meg, és a dents a pépen maradt, akkor bizonyítja a termék Peterness-jét, ami nem érdemes eszik.
  • Ha a bokor nem fog önállóan növekedni, de gyümölcsöt akarok élvezni, akkor egy termék kiválasztásakor a boltban, figyeljen a gyártóra. Új-Zéland szállította a leginkább finom és kiváló minőségű Tamarillo-t.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  A hűtőszekrényben tárolt érett gyümölcsök legfeljebb 10 napig tárolva. Ha nem adnak dózist, meleg sötét helyen hagyják el több napig. A gyümölcsök fagyaszthatók, még mindig megtartják hasznos tulajdonságaikat. Csak a héja tisztítása előtt.

  Alkalmazás

  Szokatlan ízének köszönhetően a gyümölcs- és zöldség jegyzetek kombinálásával a gyümölcsök széles körben használják a főzés során. Általános szabályként gyümölcsöket használnak az edényekben. A mártásokhoz, salátákhoz, desszertekhez, gyümölcsökhez adják hozzá a pizzához, a mászáshoz és a szokatlan adalékanyagokhoz a húshoz, a levesekhez és a szokásos szendvicsekhez.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  A piros fajták ideálisak a hús- és zöldségápolók számára, kellemes paradicsomos savanyúság miatt, de a sárga gazdagítja a desszerteket harmonikus ízű, t. Nak nek. Nagyon édesek.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  Természetesen a gyümölcsök nyers formában használhatók. Azonban enni őket, először kell először felkészülni. Az első dolog, amit meg kell tennie, távolítsa el a bőrt. Sűrű és keserű. Eltávolítani, a gyümölcs blankolja, csökkenti őket néhány percig forró vízben. Ezt követően a héjat nehézségek nélkül eltávolítják. Ahhoz, hogy friss tamarillo, elég ahhoz, hogy felére vágja, és megragadja a testet, és csak a héjat hagyja.

  Érdemes megjegyezni, hogy a paradicsomfa gyümölcsei gazdagok az A, B, C, E, RR csoport hasznos nyomkövető elemeiben és vitaminjaiban. Ezenkívül egy alacsony kalóriatermék – 100 gramm számla körülbelül 50 kcal. Az étrendjéhez való hozzáadás, megszabadulhat a migrénektől, erősítheti az immunitást, a szív- és érrendszeri rendszert.

  Folsav, amely a jövőképre előnyös hatással van, kiváló megelőzést folytat a szemekkel kapcsolatos problémákban. A gyümölcs hasznos és azok, akik anémiában szenvednek. A rendszeres használat lehetővé teszi a test hiányának kompenzálását.

  Különösen értékes gyümölcsök sötét bőrrel. Ezek egy fontos nyomkövető elemet tartalmaznak, amely küzd az onkológiai betegségekkel – anthocian. Ezenkívül antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

  Mi a tamarillo és hogyan kell növekedni?

  Azonban a személyek csoportja, különösen a 10 év alatti gyermekeknek bizonyos óvatossággal kell rendelkezniük. A kisgyerekek allergiás reakcióval rendelkezhetnek. És a diabetes mellitusban szenvedők, naponta legfeljebb 3 gyümölcsöt fogyaszthatnak. Akiknek problémái vannak az emésztéssel, különösen a gastritis-exacerbációs időszakban, csak termikusan feldolgozott Tamarillo-t fogyaszthatsz.

  Mivel az olasz szilva eltarthatósága nagyon korlátozott, Vannak olyan gyümölcsök, amelyeket több mint két hétig tartottak, lehetetlen. Ez mérgezéshez vezethet. Alkalmatlanok az élelmiszerekre és azokra a gyümölcsökre, amelyek kellemetlen illatanyaggal vagy károsodást okoznak a héja felületén.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása