Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Bár a hagyma olyan szerény kultúrákra utal, hogy kedveli a jó hozamú kerteket, rendszeresen fel kell venni. Különösen fontos, hogy ezt tavasszal tegyenek, amikor a zöldség annyira hiányzik a hasznos anyagok.

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

A műtrágyák áttekintése

Különböző típusú műtrágyákat használnak a lengéscsökkentéshez.

Ásványi

A vásárolt ásványi műtrágyákat gyakran gyakran használják. Három fő csoport képviselnek.

 • Kálium. Hozzájárulnak a cukor felhalmozódásához az izzókban és javítják ízeiket. Ezenkívül a kálium növeli az íj tartósságát különböző betegségekre. Ezeknek a műtrágyáknak a listája magában foglalja a Kaliya Selitra, a Kalimagnesiát, a kálium-kloridot.
 • Nitrogén. Stimulálják az izzók aktív növekedését. Leginkább az etetéshez az ammónium-nitrátot vagy karbamidot használják.
 • Foszfor. Ez a kategória magában foglalja a szuperfoszfátot, a nitroammoszokat, a foszforita lisztet. A foszfor anyagcsere-folyamatok és növeli a hozamot.

A műtrágyákkal ellátott etető növényeknek a következő szabályokat kell követniük:

 • A száraz terméket egy különleges edényben tenyésztjük, amelyet nem használnak főzéshez;
 • hígítsa a terméket meleg vízzel;
 • mindig szigorúan tartsa be az adagot;
 • megakadályozzák a zöldövezet megoldását;
 • használjon műtrágyákat csak a talaj öntözése után.

Érdemes figyelmet fordítani a talaj jellemzőire, amelyben az íj növekszik. Ha agyag van, csökkenteni kell a műtrágyák koncentrációját. Abban az esetben, hogy a hagymát ültetett fény Homokkövek esetén a dózis növekszik, mivel minden hasznos elemeket a talajban vannak nagyon gyorsan kimossuk.

Ezenkívül meg kell emlékezni, hogy a szuperfoszfát megmagyarázza a talajt. Ezért a foszfor-műtrágya alkalmazása, amelyen ezt a foszfor-műtrágyát alkalmazni kell.

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Organikus

A tavaszi kibaszott hagyma szerves trágyázó lehet. Leggyakrabban a kertészek előnyben részesítik a trágyát, a gyógynövény infúziókat és a fa hamut. Általános szabályként a szerves anyagot az első és a második etetéshez használják.

Az ilyen műtrágyák kiválasztása, érdemes megfontolni néhány funkciójukat.

 • A hagyma rosszul reagál a friss trágya táplálására. Ezért csak egy átdolgozott termék.
 • Nem használhat túl sok műtrágyát, hogy nagyobb hatást érjen el. Ez csak fájni fogja a növényt, mert elkezdi aktívan növelni a zöldeket. Az izzó nagyon lassan alakul ki.
 • A szerves termékek megválasztását óvatosan kell kezelni. Nem tartalmazhatnak gyomnövényeket.

A szűrőberendezések szerves oldatai általában előre vannak elkészítve.

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Megvásárolt

A szaküzletekben megvásárolhat egy teljes körű összetett műtrágyát a hagymákhoz. Használja őket nagyon óvatosan, a csomag utasításait követve. A LUCA műtrágya esetében az ilyen eszközöket használják “Citovit”, “tiszta lap” és “Agrikola-2”. Dolgozzon velük szépen. A gyökér alatt szükséges öntözőberendezések, a termék után nem esnek tollal.

Népi jogorvoslatok

Sok kertész a LUCA megtermékenyítésére szolgál. Teljesen biztonságos, könnyen használhatóak és rendelkezésre állnak.

Ammónia

Ezt a terméket gyakran használják az íj táplálására. Ez egy kiváló nitrogénforrás. Az alkohol elnevezése stimulálja a hagymát és növeli a hozamát. Ez a nitrát etetés használata a hagymás tollak lédús és világos zöld. Ezt a terméket és a téli hagymát táplálhatja. A növényi műtrágya egyszerű megoldást használ. Ez 1,5 stból készül. L. Ammonikus alkohol és 5 liter víz. Ezt a folyadékot a gyökér alatt öntözhette.

A permetezők nem vonatkoznak, Mivel az anyagot permetezzük, és az izzók nem kapnak szinte semmilyen előnyt az ilyen kezelésből. Használja az ammónia-alkoholt a növényi kezeléshez nagyon szép. A megoldás előállítható Csak az utcán. A kesztyű és a szemüveg biztonsága érdekében.

Alkalmazza ezt a terméket előnyösen kizárólag a nyílt talajban. Ha üvegházban használják, a feldolgozás utáni helyiségnek alaposan szellőznie kell.

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Élesztő

Egy fiatal hagyma táplálására mind friss, mind száraz élesztőt használjon. Ha a műtrágyát helyesen használja, a növény nagyon gyorsan növekszik. Az élesztők szintén rezisztensek a gombás betegségek és a kártevő támadások hatásainak. Ezek telítettek a kálium, foszfor, nitrogén és oxigén talajjal.

Öntözés hagyma-északra a vízig Élesztő habarcs hamuval. Az előkészítéséhez 100 gramm élesztőt kell feloldani egy vödörben. Szükség van 50 gramm cukrot és egy evőkanál szitált fa hamut. A keveréket újra kell keverni, és meleg helyen hagyjuk 2 órán át. Képzeld el, hogy ez a termék a növényzet elején van. Az ismételt etetéshez nem használja. Megtermékenyíti az élesztő hagymát csak meleg időben, különben nem lesz eredmény.

Fatőr

Ezt a terméket egy fiatal íj és tiszta formában. Az infúzió előállításához 2 pohár szent fa hamu, szükség van egy vödörben meleg vízben. A terméket a következő napon öntözéshez használhatja. Ebben az esetben az etetés az üzem számára a leghasznosabb lesz.

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Gyógynövény infúzió

A koncentrált növényi infúziók általában használják Második adagoló. Gazdag káliumban és foszforban gazdagok, ezért számos előnyt termelnek a növények. Az öntözéshez érdemes egy kilogramm gyógynövényeket gyűjteni, apróra vágja őket, és öntsük a vödör meleg vizet. Ragaszkodjon a hét folyamán szükséges termékre. Ezt követően az oldatot fel kell oldani 1-től 1-ig terjedő arányban, és az ágyak öntözésére kell használni az ágyon.

Trágya

A növényeket tehénként és madár alomoldatként vagy lórágyaként lehet vízzel. Az összes ilyen termék használata előtt előzetesen fel kell készülniük.

 • Molyhos ökörfarkkóró. A tehén trágya infúziója nagyon egyszerűen készül. 1-től 10-ig terjedő vízzel hígítjuk, és a hét folyamán meleg helyre ragaszkodik. Ezután a kapott oldatot ismét vízzel hígítjuk. Ezúttal az arány 1-5. Ezt követően az infúziót azonnal felhasználhatják a növények feldolgozására. A kapott folyadékot általában kifelé öntjük a hagymás ágyakon.
 • Lóházó. 20 liter vízben hígított 1 liter a termék. Ragaszkodj bele egy héten belül meleg helyen. Ezen időszak után a terméket vízzel hígítjuk. A kapott oldat literjén 10 liter vizet vesz igénybe.
 • Kőriak. A madár alom is gyakran használják a hagymák megtermékenyítésére. A megoldás elkészítéséhez egy liter trágya 35 liter vízben van. Ez körülbelül két hét. Miután a terméket vízzel tenyésztik, és használja a webhelyükön. A tiszta formában a madár nem érdemes használni, mert nagyon nagy mennyiségű húgysavat tartalmaz, amely hagymát égethet.

Az ilyen egyszerű termékekkel rendelkező növények támogatása lehetővé teszi számukra, hogy megkapják a tápanyagok maximális mennyiségét. A zöld ültetvények nem szenvednek.

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Az alkalmazás jellemzői

A hagyma tavaszi takarmányozás, bizonyos szabályokhoz kell ragaszkodnia ahhoz, hogy ne károsítsa a növényeket.

 • Este kell etetési igényt, vagy reggel. Nap, hogy csak felhős időjárás esetén dolgozzon ki hagymát.
 • Mielőtt a műtrágya növényeknek jól kell lenniük. Ez 1-2 órával az etetés előtt történik. Ebben az esetben az üzem megkapja a maximális tápértéket.
 • Ha a műtrágyákat behelyezték a talajba, mielőtt ültetnének, a jövőbeni üzemekben csak könnyű adagolókra van szükség.
 • Ne dobja a növényeket. A túlzott tápanyagok csak fájt.
 • Nem tudja használni a késedelmes vásárolt műtrágyákat. A lejárati dátum után a kábítószerek elveszítik az összes hasznos tulajdonságukat.

A tavaszi műtrágyák többször is lehetnek. Rendszerint a szezonban az adagolókat háromszor használják.

 • Első. A kora tavasszal táplálhatja a hagymát, amint 10-15 centiméterrel nő. Általában ez a csírázás után két héttel történik. Ebben a szakaszban a nitrogént a talajban kell elvégezni. Hozzájárul a zöldség kialakulásához. A műtrágya túlnyomása nem szükséges. Végtére is, a nitrogén képes lassítani az izzók érlelési folyamatát, valamint csökkenti a növény hozamát.
 • Második. Másodszor, a műtrágyák április végén vagy május elején hozzájárulnak. Ebben a szakaszban a növénynek foszforra és káliumra van szüksége. De a nitrogénhasználat jelenleg már nem áll, így az íj fejei nem kicsiek. A talaj savasságának csökkentése érdekében alkalmazza a kalciumban gazdag adagolókat.
 • Harmadik. A késői rugóban a növények táplálják a foszfor-potash megoldást. A termék serkenti a növényi fejlődést. Ebben a szakaszban a legtöbb kertész szuperfoszfátot használ. 40 gramm anyagot tenyésztünk 10 liter vízben. Ha a talaj gazdag, tavasszal megtermékenyíti a növényeket a harmadik alkalommal, ez nem kötelező. A téli vágyakozás általában nem igényel ilyen etetést.

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Mi és hogyan harapni hagymát tavasszal?

Érdemes megjegyezni, hogy ez a rajzrendszer feltételes. A tapasztalt kertek általában a növények megjelenésére koncentrálnak.

 • Ha a hagymás tollak halványul és gyengékvé válnak, nitrogént tartalmazó adagolókat kell használniuk.
 • Az úszás tollak alacsony káliumtartalmat jeleznek a talajban.
 • Száraz Greenee tippei Emlékeztetni arra, hogy a növények ideje a foszfor megtermékenyítésére.

Ha helyesen fókuszál a hagymára tavasszal, a szükséges tápanyagok egész évben elegendőek lesznek.

Arról, hogy mit és hogyan harapd a hagymát tavasszal, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása