Mi és hogyan illatolsz aludni egy almafa?

Megoldás, amit illeszkedhetsz egy almafa, sok kertész szembe kell néznie, hogy cserélje ki a kertben, de az alternatív lehetőségek keresése nem mindig sikeresnek tűnik. Vannak azonban olyan kis trükkök, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy ezeket a célokra használják a legegyszerűbb és megfizethető anyagokat. A részletes felülvizsgálat nem csak lehetővé teszi, hogy megtanulják, hogyan kell helyesen kezelni a vágás a fa a kivágás után az ágak őszén jogorvoslat, hanem majd menteni a gyakori hibákat.

A vágások kezelésének feltételei

Alszik az almafákon – az agrotechnikai intézkedések eredménye, amelyek célja egy fa korona vagy megfiatalításának kialakítása. Leggyakrabban ezek a művek befolyásolják a régi és száraz ágakat, a tavasszal, a tél után, valamint túl aktív fiatal malacok. A formáló korona koronát leggyakrabban az őszi, amikor az almafa már replikált. De még akkor is, ha lehetetlen azonnal feldolgozni.

Először várni kell, amíg a vágás megszárad, ez elég több napig, majd elkezdi megvédeni a fát a fertőzések vagy kártevők esetleges behatolásából.

Az időzítés kiválasztása nagymértékben függ a szezontól, az időjárástól az utcán. Például a bőséges esőzéseknél a szárítócsökkentések nem kevesebb, mint egy hét. A száraz és a napsütéses napok lehetővé teszik, hogy 1-2 nap múlva zavarba jusson. Nyáron egy kis átmérőjű ágakon a gyógyító gyakran előfordul a kertész beavatkozása nélkül. Télen az ilyen események nem kerülnek megrendezésre. Minden sérült terület (repedésekkel, állati fogak nyomai) tavasszal borítják, amikor az átlagos hőmérséklet pozitív lesz.

A pénzeszközök áttekintése

Ha egy olyan eszközt választ, amely ősszel vagy tavasszal egy almafán választható, fontos figyelembe venni az összes tényezőt. Például a vékony ágak akár 25 mm átmérőjű, egyszerűen egyszerűen feldolgozzák a fertőtlenítést. Húzza meg az ilyen károkat a fa után, miután a vágás önmagukban, elég gyorsan. Egy másik dolog, ha a telek kiterjedt, a hordó látható a kéreg nélkül a helyen, ahol megrepedt. Ha a tüske átmérője eléri a 30 mm-t is, komoly intézkedésekre van szükség.

A repedés vagy a vágásnak óvatosabb feldolgozásra van szükség, eltávolítja a tüzelt szakaszokat egészséges fa felé. Még a törött almafa is újraelszámolható.

Ebben az esetben meg kell vágnia a sérült területet. Eldobható ágak eltávolítják, majd egy sérült felület egy olyan helyen, ahol az ág kitört, tisztítsa meg a durva kést a durva. Ezután jobb, ha jobb, ha a felületet fertőtlenítő oldattal kenjük, majd hagyja, hogy nyomja meg.

Miután a seb az almafa enyhén késleltethető, lehet, hogy a kert keményebben kezelje, vagy cserélje ki más pályázókkal. A kezelésnek nem kell befolyásolnia a forkót a széleken.

Permetezéshez

Az első dolog az almafa törzsének vagy koronájának károsodását fertőtleníteni kell a különböző fertőzésekhez való hozzáféréshez.

Még a kis friss szakaszoknak is szükségszerűen át kell mennie ezen a feldolgozási szakaszban.

A legjobb választás a következő kompozícióknak nevezhető.

 1. Bordeaux folyadék. A kész formában eladott, kékes árnyalattal rendelkezik. A fa felületére ecsettel alkalmazzák.
 2. Balsams fungicidekkel. A kert és a kert üzletében kerülnek értékesítésre. Fertőtlenítő és gombaellenes intézkedésekkel rendelkeznek.
 3. Mangán. A szokásos orvosi készítmény feloldódik 1 l meleg vízben egy fényes rózsaszín árnyalat. Elegendő lesz a vágáshoz.
 4. Réz kuner. Az Apple vágások kezelésére elegendő megoldás lesz 50 g ezen anyagból és 1 l meleg vízből. Vékony áramlása limetriás “tej”. Ez is előkészületben készül. 500 ml vízben kell hígítani 30 g mész.

Ha bármilyen fertőtlenítési készítményekkel dolgozik, gondosan meg kell felelnie a biztonsági technikáknak. Az oldatot vékony réteggel kell elosztani, kefével, elkerülve a forgatást és az egészséges fa szekciót.

Istentisztelet

Miután fertőtlenítve vágás vágás az alma vagy a repedések kenésére és más károsodás kenésére, szükség lesz várni kell, amíg a felület száraz lesz. Ezután lefednie kell az érintett területet egy tömítő kompozícióval. Segíteni fogja a vágott rovar kártevők, gombás fertőzések és egyéb veszélyforrásokhoz való szoros hozzáférést. Ha nem végzi ezt a feldolgozást időben, az ág megkezdheti a szárazság megsértése miatt a gyümölcslevek mozgását.

A fa törzsének és ágainak levelezési károsodásának leggyakoribb eszköze lehet Garden Var.

Ez egy zsírbázisból, viaszból és rosinból áll, amelyet egy kész formában értékesítenek, vagy önállóan hoztak létre.

A Vara kertben minden egyes összetevő feladata.

 1. A viasz kiküszöböli a légcédiával való érintkezést. A maszk nem mozog túl a feldolgozott területen.
 2. A rosin szoros kapcsolatot teremt fával. Megakadályozza a keveréket.
 3. A zsír megszorítását takarít meg. Helyettesíthető olajjal, olifa, ha magad főzni.

A vágott szeletek feldolgozása előtt a var melegen kell lennie. Így szerezhető lágyság és plaszticitás. A vágás vagy repedés felületén más sebes sebeket egy spatula alkalmaz, amely a filmhez hasonló vékony réteget képez.

Ha megszakítja ezt a szabályt, a légcserés hiánya ezen a területen fából készült rothadást eredményez.

Független előkészítéssel minden összetevőt egyszerűen megolvasztják, majd összekapcsolják és lassan hideg víztartályba öntjük. A sűrített készítmény hermetikus tartályba csomagolható. Egy további fertőtlenítő hatás függetlenül a főtt kertben, var adjon hozzá fa hamut.

Ha a kész eszköz nem fordul elő, akkor más készítményekkel helyettesíthető. A legegyszerűbb módja az illatos fajták elkészítéséhez a házban.

 1. Agyagfal. Készül egy tehéncsónakból és agyagból egyenlő arányban, egy kis széna vagy szalma kis részével. A kapott keverék csak a folyékony tejföl konzisztenciájához oldható. Ezután a seb vékony réteg felületére kerül, szárítva. Egy egyszerű Boltushka az agyagon és a homokban 2: 1-ben.
 2. Cement gitt. Ez a recept elég egyszerű. A Mazazka-t finom szemcsés homokból és cementből készítik el 3-12-es arányban, a rugalmassághoz. Alkalmazza ugyanazt a kompozíciót a legmegfelelőbb a sérült terület jelentős területével. A cement tekintete jól illeszkedik a nagy repedések elleni küzdelemhez, különösen akkor, ha erősíti a burkolat vagy a pamut anyag darabját.
 3. Lakk vagy festék. Fit készítmények olaj- vagy emulziós alapú alapon, de érdemes megfontolni, hogy az ilyen bevonatok frissítése évente lesz. Ha a vízoldható festéket elveszik, a feldolgozási eljárás minden bőséges eső után szükséges. Jobb azonnal megtenni az olajkeverékeket olfókkal, képes egy sűrű, levegőbiztos film kialakítására.

Ezek a kompozíciók alapvető kiviteli alakjai, amelyek cserélhetők Kerti VAR-val az almafák sebek esedéke alatt. Mindegyikük jól tolerálható a fák, nem hoznak égési sérülést, megakadályozzák a törzs és az ágak megerősítését a vágás után.

Lehetséges problémák

A fák vágása, törzse megrepedése, vagy elhagyja az ágakat a terhelések hatása alatt – itt csak egy kis része a kert előkészítése és hasonló kompozíciók használatának okairól. De ha a feldolgozás előkészítő szakasza helytelenül elhaladt, problémák fordulhatnak elő a jövőben. Ebben az esetben az almafákon ipened lesz, hogy gyógyuljon, az ágak megszáradnak.

Gondosan nyomon kell követnie az atipikus tünetek megjelenését az időben hibák helyesbítéséhez.

A leggyakoribb szövődmények között a vágás után kiválaszthatja a következőket.

 1. Friss vágásból származó gyümölcslé elárasztása. A probléma általában abban nyilvánul meg, tavasszal, ha a formáció a korona vagy a rehabilitáció végeztük kezdete után a deploration. Ebben az esetben a sebnek csak nincs ideje késleltetni. Rögzítse a pozíciót a vágás csökkentése folyékony agyag alapú csavarral, réz- vagy vas-hangulat hozzáadásával.
 2. Losening folyadék az olvasztástól. Ilyen jelenség figyelhető meg a nagy vágásokon és tüskékeken, amelyeket már az összes szükséges kompozíció fedez. Ebben az esetben a károsodott szorosságnak vissza kell állítania. Ehhez a kert vagy a többi kompozíció teljesen megtisztul, a fertőtlenítő keveréket alkalmazzuk. A szelet száraz, majd újra pecsételje le.
 3. A kezelt terület károsodása vagy blaracingje. Még a kis pöttyök azonnali beavatkozást, mivel jelezhetik egy almafa fertőzés, rák vagy más veszélyes fertőzéseket. A kezelés elindul a fa szövetek vágása és a sztrippelés az élő meneküléshez. Ezután az érintett területet réz-vitriol borítják, szárítjuk, kerti kazán főzve.
 4. A rothadás kialakulása. Általában egy ilyen jelenség következménye lesz a gomba-dob fa spórajára. A rothadás teljes mértékben hitt, a spróbó érintett szövetek ellenőrzése. További üdvösség csak a szilárd és nedves fa réteg alján lehetséges. Fertőtlenít, fedett egy réteg kerti bot.
 5. Leválasztás. Ha az ok vált mechanikai sérülés (rágcsálók vagy hatása alatt más tényezők), akkor egy ilyen telek gondosan meg kell tisztítani a kert késsel, fertőtleníteni oldattal réz-szulfát 3% koncentráció és kenet. A sérülés nagy területe, teljes körű öltözködés szükséges.

Helyesen kezeli a vágásokat és az alvás segíti az almafát a kár után. Ha megsértették a munka végrehajtásának határidejét, a lé későbbi szivárgásának valószínűsége, a rothadás vagy a betegség károsodása fokozza észrevehetően. Minimálisra csökkentheti a kockázatok, gondosan kiválasztva az időt a vágáshoz, valamint megfigyelni az ajánlott cselekvési sorozatot, hogy megvédje a növényt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: