Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

A padlizsánok olyan igényes kultúra, amely különleges gondozásra és rendszeres táplálásra van szüksége. A modern üvegházban termesztett bokrokat táplálja, mind a megvásárolt, mind az ökológiai termékek. A legfontosabb dolog az, hogy a növények minden olyan anyagot kapnak, amire szükségük van a növekedésre és a fejlődésre.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

Az eljárás szükségessége

A zöldkarbonát üvegházban padlizsán etetés lehetővé teszi a növények állapotának javítását a fejlesztés különböző szakaszaiban. Az első napokban a kirakodás után, a bokrok megtermékenyítik, hogy aktívabbak legyenek. A bootonizációs időszak alatt azok táplálják, hogy növeljék a fáradság számát. A gyümölcsök megjelenése után a bokrok megtermékenyítik, hogy javítsák ízüket, és a padlizsánok sokkal erőteljesebbé váljanak.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

Ezeknek a növényeknek az alábbiakban felsorolt ​​táplálkozási elemekre van szükségük.

 1. Nitrogén. Ha hiányzik a “singny” nagyon lassan nő. A bokrok gyengeek és halványosak maradnak. Nagyon kevés korlátozást alakítanak ki. Ha a kerti “szünet” növények nitrogéntartalmú műtrágyákkal, elkezdenek aktívan növelni a zöld tömeget. De ez egyáltalán nem jó számukra, mert ennek következtében a növény kevesebb színt dob. Ezért a tojásláncok hozama.
 2. Kálium. Ez az elem lehetővé teszi, hogy a növények erősebbé váljanak, és gyorsabban alkalmazkodhassák a hőmérsékletet. Meghatározza a kálium hiánya meglehetősen egyszerű. A növényi lombozat megkezdődik, seb és virágok bokrok esik. Ezenkívül sötét foltok jelennek meg a lombozatban. Észrevegyük az ilyen jeleket, a bokrokat minden műtrágyával kell kitölteni, amely káliumot tartalmaz.
 3. Foszfor. Az etetés használata, amelyben ezt az elemet tartalmazza, felgyorsítja a gyümölcs érési folyamatát. Ha a növény hiányzik a foszfor, a “kék” lassítja magasságukat. Ezenkívül az érlelés utáni gyümölcs még mindig kicsi marad.

Ezen alapelemek mellett a padlizsánok is mangánra, furatra és vasra is szükségük van. Ha a bokrok hiányoznak rájuk, a lombozat lombosabb, sárgódó és szárad. Mindez negatívan befolyásolja nem csak a bokrok állapotát, hanem a gyümölcs ízét is.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

A műtrágyák áttekintése

Az ágyak padlizsánokkal történő táplálásához különböző opciókat használhat a műtrágyák számára.

Ásványi

Az ilyen adagolók mind a kezdők, mind a tapasztalt kertészek számára alkalmasak. A padlizsánok inkább megtermékenyítik a felsorolt ​​termékeket.

 1. Ammónium-nitrát. Ez az egyik legnépszerűbb nitrogén műtrágya. Használata tökéletesen befolyásolja a lombozat és a korlátozás állapotát. Ezért azt használják, ha a bokrok rosszul nőnek.
 2. Karbamid. A whoring karbamid is segít felgyorsítani a bokrok növekedését. Használat előtt ajánlott meleg vízben fektetni.
 3. Ammónium-szulfát. Ezt az eszközt elsősorban a tavasszal használják. Nagy mennyiségű nitrogént tartalmaz. Ez a termék trágyával keverhető. Az ilyen etetési költségek azonnal előkészítése a talajba való felvétel előtt.
 4. Kalivaya Selitra. Ezt az összetevőt általában a virágzási folyamatban használják. Nem csak káliumot, hanem kis mennyiségű nitrogént tartalmaz. Ezért nem érdemes használni a zöld növények táplálására a gyümölcsözés időszakában.
 5. Szuperfoszfát. Ez az adagoló csak akkor érdemes használni a talajfeldolgozást, ha nem túl savas. Javasoljuk, hogy belépjen a növényfejlesztés későbbi szakaszaiba.

Annak érdekében, hogy ne sértse meg a bokrokat, szükség van az etetésre, nem lebontva az adagokat.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

Organikus

A bokrok állapotában pozitívan befolyásolja az ökológiai táplálék használatát. Az ilyen készítmények szintén növelik a talaj minőségét. A következő műtrágyákkal rendelkező növények születnek.

 1. Trágya. A webhely feldolgozásához a túlterhelt trágya. Ez 1-10 arányú vízzel keveredik. Az összetevők összekeverése után a jövőbeni etetéssel ellátott tartályt több napig küldjük el. Képzeld el, hogy ez a termék csak rendkívüli módon.
 2. Madár alom. Ez a műtrágya “singny” is szeret. A készítmény előkészítése érdekében a terméket 1-20 arányban tenyésztik. Közvetlenül a főzés után az oldatot 7 napig sötét helyen is küldjük.
 3. Gyógynövény infúzió. A trágya vagy a dohányzás etetésének középpontjában. A kiválasztott termék elvált vízzel, majd hozzáadódik a tartály finoman szeletelt gyomnövényekhez. Ott is hozzáadhat egy kis mennyiségű száraz hamut. A vízben ugyanolyan arányban van, mint a dohányzás. Ragaszkodjon egy ilyen terméket a hét folyamán. Használat előtt a megoldás határozottan hígítható.

Ezeket az egyszerű adagolókat általában a szezon első felében ágyak táplálására használják.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

Különleges készítmények

Alkalmas padlizsánok és komplex műtrágyák táplálására. Az üvegházban lévő bokrok megtermékenyítésére használt legnépszerűbb termékek “Kemira” és “ideális”. Ezek tartalmazzák a növények által igényelt tápanyagokat a normál növekedésre és fejlesztésre.

Mint a közönséges ásványi műtrágyák, a komplex etetést óvatosan kell használni. Nagyon fontos, hogy megfigyeljék az adagot, hogy ne károsítsa a növényeket. A jótékony anyagok felügyelete negatívan befolyásolja a bokrok állapotát.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

Népi jogorvoslatok

Kertészők, akik inkább zöldségeket szeretnek saját szakaszaikat a “kémia” nélkül, különböző népi jogorvoslatokat használnak növényfeldolgozáshoz. A legjobb műtrágya padlizsánok az üvegházban alkalmasak a következő termékekre.

 • Tiszta hamu. Ez a termék számos növényt táplál. Különböző adagolók előkészítéséhez a hamut általában használják, az ágak és lombozat égetése után maradnak fenn. Mindkettő száraz formában és a megoldás összetételében kerül a talajba. Ahhoz, hogy az utóbbit egy vödör meleg és jól meghatározott vízben kapja meg, 500 gramm hamut tenyésztik. A kompozíció a nap. Ezt követően meg kell ragadnia. A kapott műtrágyát a bokrok tiszta formában történő kezelésére használják. Ha a növényeket a lap mentén kell szűrni, több vizet kell használni a megoldás elkészítéséhez.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

 • Jód. Ez egy másik hozzáférhető eszköz, amelyet bármely gyógyszertárban lehet megvásárolni. A megoldás alapján ez a termék telítettzsírsav a talaj hasznos nyomelemek, valamint védi a növényeket a gyakori betegségek és a kártevők. Ilyen eszközök nagyon egyszerűek. Néhány csepp jód Add hozzá a víz vödörhez. A kapott terméket a gyökér alatt lévő növények öntözésére használják. A bokrok permetezése ilyen eszközökkel a lombozat égési csökkenéséhez vezet.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

 • Élesztő. Leggyakrabban a nyers élesztőt a padlizsán feldolgozására használják. A termék kilogrammja öt liter vízben van. Biztosan melegnek kell lennie. A kapott oldattal ellátott tartály meleg helyen marad egy napig. A használat előtt tenyésztett. Ha ilyen megoldást nem állapít meg, a kertész száraz élesztőt használhat a műtrágya előállításához. Egy ilyen termék csomagja egy vödörben meleg vízben van. A hatás erősítése, egy kis cukor hozzáadódik a tartályhoz. A termék két órára ragaszkodik. Az élesztő műtrágyák nem használhatók több mint kétszer az egész szezonban. Az ilyen etetési költségek csak akkor, ha elegendő hő van a szobában.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

 • Banánbőr. A növények számára elegendő számú káliumot kapnak, a banánbőr felhasználható az etetéshez. Víztartályba kell helyezni őket. Ragaszkodik ahhoz, hogy a termék 2-3 napon belül szükséges legyen. Ezt követően a műtrágyát kiszűrni kell, és egy kis terület táplálására szolgálnak padlizsánokkal.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

 • Gyógynövény infúzió. A főzéshez bármilyen gyomnövényt használhat. A zöldövezet kilogrammja 20 liter vizet öntött. Néha fél csésze száraz hamu add. A kapott keveréket helyettesítjük 8-9 napig. Ezt követően a készítményt a gyökér alatt lévő növények öntözésére használják. Az ilyen eszközök extrakcióját nem szabad elvégezni.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

 • Komposzt tea. Ez az eszköz nagyon gyorsan visszaállítja a gyengített növényeket. Az előkészítő hordójához egy harmadik kitöltés friss komposztot tartalmaz. Majd öntsön tiszta vizet a tartályba. A hordó tartalmát keverjük. Ezt követően 4-6 napig meleg helyen marad. Időről időre a kompozíciót keverni kell. Az alkalmazás előtt érdemes törni. A folyékony etetést a főzés után közvetlenül a gyökér alatt lévő növények öntözésére használják.

Mindezeket az adagolókat idővel tesztelik. Ezért nem kétséges a hatékonyságuk.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

Az alkalmazás szakaszai

Általános formában, amikor különböző etetés, a kertészek a növényi fejlesztési fázisokra összpontosítanak. Az átlagos padlizsán takarmánya évenként háromszor.

 1. Egy új webhelyen való leszállás után. Az első etetés két héttel a zöld palánták transzplantációja után kerül megrendezésre. Korábban a műtrágya nem éri meg, mert ebben az időben a fiatal padlizsák gyökerei még nem sikerült alkalmazkodni az új növekedési feltételekhez. Ebben a szakaszban a bokrokat komplex műtrágyákkal kezeljük. Az összes fiatal zöld növény legjobbja az extrakciós etetést érzékeli.
 2. Virágzás előtt. Hogy a bokrok gyorsabban alakultak, a padlizsánoknak megtermékenyíteniük kell őket. Ebből a célból káliummal és foszforral történő szűrést használnak. Ahhoz, hogy a második értéket nem korábban legalább 10 nappal az első.
 3. A gyümölcsözés időszakában. A gyümölcsök kialakulása során a bokrok is szükségük van foszforra. Ezenkívül káliumra van szükségük. Az ilyen műtrágyák használata jelentősen javíthatja a gyümölcs minőségét.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

Ezzel az egyszerű rendszerrel a növényeket minden, amire szüksége van a normál fejlődéshez. Ha a bokrok egy szegény talajjal rendelkező cselekményen nőnek, a padlizsák etetése gyakrabban lesz. Szükség lesz arra, hogy gyakorolja, összpontosítva a fiatal növények megjelenését.

Ha mindent jól csinálsz, a padlizsánok jól fognak növekedni, és örülni fogják a webhely tulajdonosait nagy és ízletes gyümölcsökkel.

Mi és hogyan kell táplálni a padlizsánokat az üvegházban?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása