Mi és hogyan kell táplálni a paprikát?

Az édes paprika tökéletesen növekszik mind az üvegházakban, mind a szabadtéri talajban. A jó gyümölcsözéshez nagy mennyiségű tápanyagra van szüksége. Tedd őket időben a talajba, összpontosítva a növények igényeire.

Időzítés

Az etetés ideje nagymértékben függ a talaj jellemzőitől. Ha ez termékeny, akkor sokkal kevesebbet kell termelni. A szegény talajnak gyakrabban kell lennie. Átlagosan borsos takarmány 5-6-szor szezonban.

 • Az első etetés azonnal az üvegházban vagy üvegházban lévő fiatal palánták kiszállása után történik. A műtrágyákat a teljes körű harmadik betegtájékoztató hajtások megjelenése után hozták létre. Ebben a szakaszban foszfor- és nitrogénszűréssel szűrjük. Így táplálja az édes és éles paprikát.
 • A második etetés az első után 10-12 nappal tart. Ha a növényeket elkülönítik, a talajban lévő műtrágyák csak egy héttel ez az eljárás után hozhatók létre.
 • Harmadszor, a növények általában táplálják a szerves és ásványi műtrágyák kombinációját. Ez történik egy héten, miután a fiatal növényeket nyitott földön ábrázolva.
 • A negyedik alkalommal a műtrágyák két héten belül kerülnek bevezetésre a talajban. Segít a növények gyorsabb alkalmazkodása az új feltételekhez. Ebben a szakaszban érdemes magnézium és nitrogén etetés.
 • Az ötödik, a nitrogén és a kálium bevezetése a talajba kerül. Ezek a termékek a folyás előtt vagy alatt hozzájárulnak a talajhoz. Hasznosak a gyümölcsötéshez.
 • Az utolsó alkalommal, amikor a növényeket általában a bootonizációs időszak alatt táplálják. A gyümölcsözés során történő felhúzás lehetővé teszi a betakarítás összegének növelését.

A jövőben már nem szükséges táplálni a növényeket. Az etetés használata az összeomlott gyümölcs romlásához vezethet. Általános szabályként a növények ebben az időszakban csak akkor táplálkoznak, ha rosszul néznek ki, vagy pesti támadásoknak vannak kitéve.

Az anyagok hiánya jelei

Határozza meg, hogy a növények hiányoznak néhány előnyös anyag, a megjelenésük szerint lehetséges.

 • Nitrogén. Ha a növénynek nincs nitrogénje, a lombja általában halványsá válik. Idővel a levelek leállnak, majd egyáltalán elesnek. Ha az ilyen bokroknál kis paprika jelenik meg, ez a nitrogénhiány jele is.
 • Foszfor. Ha a felnőtt növények gyorsan növekednek, de ugyanakkor nem akadályoznak akadályokat, akkor azt jelenti, hogy hiányzik a foszfor. Ennek az elemnek köszönhetően a levelek lila vagy kék lesznek.
 • Kálium. Ha a paprika hiányzik a kálium, sárga Kaimka jelenik meg a lombozatban. A gyümölcsök maguk is különböznek egymástól egyenetlen színben.
 • Kalcium. Az elem laptopját a lombozat kénes színe igazolja. Idővel elkezd esni. Ha a talaj a szegények telekén van, előre eljuthat a krétával. Ebben az esetben a növény aktívabban fejlődik. Ezért nem kell kiegészítenie a speciális eszközöket.
 • Bór. Amikor a bór lombozat hiánya kezdődik. A növény maga is lassabb a magasságban. Megjelenik a paprika gyümölcsei ágyán, gyorsan csökken, nem az idő, hogy érett legyen.

A hasznos elemek hiányainak megjelölése érdekében elegendő, ha időben ellenőrizni kell a telket.

Az alárendeltségek előállítására szolgáló módszerek

Két fő módja van a műtrágyák a talajban. Leggyakrabban a gyökér alatt táplálkoznak. Így mind a szárazanyagok, mind a folyékony oldatok talajjához adható. Ez a módszer alkalmas etetésre és palántákra, valamint felnőtt növényekre. Táplálja a növényeket az öntözés vagy az eső után. Tehát az összes szükséges anyag gyorsan felszívódik a talajba.

Az extra sarok táplálása a növények permetezését jelenti. A bors feldolgozása általában szórópisztollyal. Az extra gyökér adagolók alkalmasak a műtrágya bokrok az aktív növekedés és fejlesztés időszakában. Az ilyen módon készült termékek nagyon gyorsan felszívódnak. Fogantyú A bors a levél lehet kora reggel vagy késő este.

Szakmai eszközök

Sok modern szakmai alapot használnak a paprika táplálására.

Ásványi

Leggyakrabban a következő ásványi műtrágyákat használják a fiatal növények otthoni táplálására.

 • Karbamid. Ez az egyik legnépszerűbb nitrogén műtrágya. A terméket olyan növények feldolgozására használják, amelyek aktívan növelniük kell a zöld lombozatot. Rendszerint a karbamid bokrok az aktív fejlődés első hónapjában táplálkoznak.
 • Szuperfoszfát. A PEPPER FOGHOR ELŐTT VÁLASZTÁSA, érdemes figyelmet fordítani erre a termékre. Segít a növény gyökérrendszerének megerősítésében. A foszfor-műtrágya tökéletesen felszívódik a paprika.
 • Szulfát kálium. Ez a potash műtrágya használható növények permetezésére a paprika vagy a készletképződés virágzás alatt. Ugyanakkor az ágyak permetezhetők egy humatikus kálium, kálium-selertray, vagy a monokális foszfátot a talajba helyezhetjük.
 • Azophoska. Ez a termék az év bármikor használható. Általában a paprikát virágzó bokrok alatt táplálják. Az öntözőberendezésekhez 30 gramm termék elvált 10 liter vízben. Az arányokat be kell tartani, hogy ne összeegyezzék a bokrokat.

Vannak összetett termékek az ültetési növények számára is. Az egyik jó lehetőség a “fittoosporin”. Segít, hogy ne csak erősítse a növényeket, hanem a fungális betegségek, például a fitoophulas-tól való védelme.

Organikus

Az ásványi műtrágyák mellett vannak olyan szerves adagolók, amelyek felhasználhatók a paprika növekedésének felgyorsítására mind az üvegházban, mind a nyitott talajban. A megvásárolt termékek megengedettek az otthoni szervek helyettesítésére. A paprika táplálásához tőzegt és túlterhelt komposztot használhat. Ugyanakkor az első termék az a képesség, hogy megtermékenyítsük a helyszínt az év bármikor. Gyakran használják az oldal mulasztására.

A komposztot általában szerves hulladékból készítik. Rendszerint előre készül. Néhány nyári és őszi hónapokban gyűjtött termékek, amelyek a téli kompok kezelésére irányulnak. Ezért használhatók a fiatal paprika táplálására.

Népi receptek

A webhely feldolgozása szintén megy a mozgás és a népi jogorvoslatok. Idővel tesztelik őket. Ezért sok kertész figyelmet fordít rájuk.

Trágya

Ha a bors rosszul növekszik, akkor tehénpel lehet működni. Ez a termék tökéletes zöldség műtrágya számára. Azt jelenti, hogy a paprika fejlődésének korai szakaszában kell használni. A növényi kezelés elősegíti a növények aktív növekedését és felforrást. A bokrok feldolgozásához a terméket 1-10 arányban vízzel keverjük. A busty szilárd anyagot általában a gyökér alatt öntözik.

Bump levelek. Égési sérülésekhez vezethet. A növények táplálása csirke alom is lehet. De már szükséges, hogy az arány 1-20. Ellenkező esetben csak fáj a fiatal bokrok. A műtrágya megkezdése előtt ajánlott ragaszkodni a nap folyamán. A Konsky trágya nem kerül a telekba.

Fatőr

A fa hamu kiváló műtrágya. Az etető növények csak tiszta terméket használnak. A kaliláció és a foszfor talaját szüntesse meg. Általában ezt a terméket a talajba ültetik a talajba, nyitott talajon. Egy kis mennyiségű száraz hamu egyszerűen elalszik minden egyes kútba. A helyszíni műtrágya általában hamu, maradék, az ágak és más hulladék csökkentése után marad.

Másodszor, a paprika táplálja a virágzó és gyümölcsöző növényt. Ebben az időben a növényeket hamutoljuk meg. 10 liter forró vízből készül, valamint egy üveg száraz hamut. Ez a feldolgozás lehetővé teszi a bokrok védelmét és sok kártevőtől. Ezért a növények egészségesek és elégedettek maradnak a hozamukkal.

Élelmiszermaradványok

A borssal ellátott terület feldolgozásához szükségtelen élelmiszermaradványokat használhat. Minden otthonban megtalálhatók.

 • Banánhéj. Ez a termék kiváló káliumforrás. A növények ilyen adagolók szeretik nagyon. A műtrágya paprika, a termék elég csak száraz, majd porba zúzódik. A kapott ágens azonnal a talajba kerülhet.
 • Tojáshéj. Ez egy másik népszerű termék, amely mind a fiatal, mind a felnőtt növények táplálására használható. Ebből a célból a héjat három tojásból kell szárítania. A kapott terméket össze kell zúzni. Gyenge megoldást készít. A száraz por három liter vizet öntött. A kapott oldat bármilyen korú növényeket önthet.
 • Kenyér. Az üzem egyszerű szemcseoldata permetezhető az állományra. Ez lehetővé teszi, hogy erősítse a növények immunitását. Az 1 kg kenyér elkészítéséhez elég csak a forró víz vödörben történő elkészítéséhez. Ebben az űrlapon egy éjszakán át kell hagyni. Használat előtt folyadékot töltenek be, majd öntözött bokrok.
 • Hegesztés. A teahegesztés használható fiatal bokrok kezelésére. Ehhez egy pohár hegesztést kell öntenie három liter vizet, és 5-6 napig hagyja el ezt az űrlapot. A folyékony terméket bokrok öntözésére lehet használni.

Élelmiszer-hulladékkal táplálkozhat, nem csak a nyílt talajban, hanem az ablakpárkányon vagy az üvegházban is növekszik.

Jód tejjel

Egy másik termék, amelyet gyakran használnak a paprika táplálására – ez jód. Ez általában tejjel van. Ez az eljárás segít jelentősen javítani a termékek ízét és minőségét. A kertben a kertben lévő növények 10 liter vízben történő öntözéséhez érdemes hozzáadni 10 ml jódot, valamint kis mennyiségű tejet. Ehelyett friss szérum használható.

A csalán infúziója

Júniusban vagy júliusban a paprika ujját, a csalán vagy más gyomnövényekből. A zöldeket zúzni kell és hordoznia kell egy hordóba, öntsük forró vizet. Az ilyen táplálkozás lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa a növényi növekedési folyamatot. Használat előtt a megoldásnak törzsnek kell lennie. Ezt követően a terméket azonnal használhatják a fiatal bokrok öntözésére.

Hidrogén-peroxid

Ezt a terméket felnőtt növényekkel és fiatalokkal kezelhetjük. A hidrogén-peroxid a legjobb a bokrok kezelésére, amelyeket a közelmúltban átadtak egy új helyre. Annak érdekében, hogy a növények könnyebben harcoljanak a gombás betegségek elleni küzdelemben, ez a termék, mint a mangán vagy a szóda, kezelhető és magvak.

Élesztő

Az élesztő használata lehetővé teszi a paprika növekedését. Az ilyen adagolók hasznosak a növényfejlesztés minden szakaszában. A termék előkészítéséhez 200 gramm élesztő, egy liter meleg vízben kell hígítani. Ebben az űrlapon a terméket sötét helyen kell hagyni. Ezt követően elváltozható vízzel 1-5 arányban.

A nyers élesztő száraz helyettesíthető. De ez csak 20 gramm terméket használ. Meleg vízben a végén kívánatos, hogy hozzáadjon egy evőkanál cukrot. Ez felgyorsítja az erjedés folyamatát.

Cukor

Egyes kertészek cukrot használnak paprika és tiszta formában. A fiatal hajtások növekedésének felgyorsítása egyszerűen megszórja a cukorral. Jó a növények fejlődéséhez, és az öntöző paprika édes habarccsal. A készítmény előkészítése 2 teáskanál a terméket egy pohár vízben. Tartalmát a növény gyökerei alá öntik. Cukor helyett használhatja helyettesítéseit. Az ilyen adagolók legfeljebb egyszer ajánlottak a szezonban.

Zacc

Ilyen termék, mint egy kávévastagság is használható – ajánlott a fiatal palánták kezelésére. Ez az adagoló hozzájárul a bors felgyorsult növekedéséhez, erősítheti gyökérrendszerét. És a kávé vastagsága védi a növényeket kártevőkből és betegségekből.

Bórsav

A fungusból származó növények védelme a borral kezelhető. A legfontosabb dolog az, hogy mindent meg kell tennie. Egy liter vízben 5 gramm terméket kell hígítani. Ezután az oldatot lehűteni kell. Készen kell állnia a vizet. A megoldás térfogatának legfeljebb 10 liternek kell lennie. A szezononként 1-2 alkalommal feldolgozhatja. Ez a megoldás kezelhető és édes, és keserű bors. A paprika időben történő táplálása lehetővé teszi, hogy jelentősen növelje a növények hozamát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: