Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Annak érdekében, hogy a paradicsom az üvegházban vagy a nyílt földön nőtt, végül elégedetten lédús és finom gyümölcsökkel elégedett, nagy figyelmet kell fordítani az adagolójukra a palánták színpadán.Arról, hogyan táplálja a palántákat úgy, hogy a paradicsom erős és egészséges legyen, hogyan kell igazítani, olvassa el az alábbiakat.

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Mikroelemek és mezőgazdaság

Az etetés nagy jelentőséggel bír a paradicsom számára a palántáknál. Nélküle, a fiatal növény halvány lesz, és az immunitása gyenge, ami határozottan befolyásolja ellenállását a különböző betegségekkel és a kártevők elleni támadásokkal szemben.

Nagy figyelmet kell fordítani elsősorban a nitrogén műtrágyákra. Ez nitrogén, amely elősegíti a leszállás zöld tömegét. Az ammónia-nitrátok és karbamid oldatában tartalmazza. Ha a talaj ezen eleme elegendő, akkor az üzem eredményeként erős és jó növényi tömege van.Természetesen nem érdemes megjegyezni ezt a műtrágyát. Ellenkező esetben a zöld tömeg túl sok lesz, és a bokor minden erőt fogja tölteni, és nem a jó és kövér gyümölcsök kialakulására.

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

A foszfor-adagolók ugyanolyan fontosak a leszálláshoz. Ez a foszfor, amely hozzájárul az üzem által szükséges anyagok teljes asszimilációjához, és kedvezően befolyásolja a fotoszintézis folyamatát.

A nitrogén és a foszfor mellett azonban a növény más nyomelemeket is igényel, ezért ha a palántákat táplálnia kell, akkor a legjobban átfogó eszközöket kell használni, hogy az üzem elég legyen.

Tehát, ha beszélünk a megvásárolt mezőtárakról, akkor ezek közül a leginkább kiemelkedik:

  • “Sportoló”;
  • “Beépítési”;
  • “Smaragd”;
  • “Lyly Turbo”.

Ezek a gyógyszerek olyan hasznos anyagokat tartalmaznak, amelyek kedvező hatással vannak a palántákra, hozzájárulnak a növekedéshez, erődítményekhez és az egész állapotának javításához. Használja őket szigorúan az utasításoknak megfelelően, a dózis helyesen figyelve, különben fennáll a kirakodás veszélye.

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Népi trágyák

A népi módszerek is nagyon népszerűek a nyári házakkal. Néhány ilyen etetés alkalmas a növények szórására, míg mások öntözésre szolgálnak. Személyesen otthon, míg a nagy pénzügyi költségek nem lesz szükségük.

Tehát a műtrágya madár alomból készülhet. Szüksége lesz csak 0,1 kilogramm a fő komponens és a liter víz. Mindez összekeveredik, és 10 napig teljes ragaszkodásra maradt. Ezt követően a réz lombkorona hozzáadódik a megoldáshoz. Ezután a folyadékot használhatjuk a palánták vízre.

A banánhéj is jó összetevő a főzéshez, és előterjesztheti a növényt káliumon, és ezért nem siethet, hogy eldobja. Ahhoz, hogy a héjból táplálkozzon, több banán bőrre lesz szüksége ahhoz, hogy 3 liter vizet ragaszkodjon. Három nap elteltével a kirakodásokat a kapott megoldással öntheti.

A megoldás hamuból is készülhet. Ehhez 0,5 csésze eszközre van szükség, amelyet 2 liter fűtött vízzel kell hígítani. Mindez meg kell törni, majd az öntözéshez.

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Más adagolók kiegészítéseként a műtrágyát 2 evőkanál hidrogén-peroxidból és liter vízből használhatja. Ez az eszköz pozitív hatással van a leszállásra, és fertőtleníti az etet.

Ön is infúziót lehet az élesztőből, hogy kenyeret készítsen. Szüksége lesz csak 5 gramm ebből az összetevőből, 5 liter vízzel és napra ragaszkodni. Ne feledje, hogy a kenyér élesztő tároló keveréke nem tartozik. Ezt közvetlenül a főzési folyamat befejezése után kell használni.

Korovyan is alkalmas főzésre. A folyékony formában 0,5 liter fő komponensre van szüksége, és 1 evőkanál Nitroposki-t. Mindezeket 10 liter vízben kell elveszteni, és jól keverjük össze. Ne feledje, hogy az ilyen etetés csak a szezonban csak 3-szor használható, ezért nem ajánlott gyakrabban.

Az alkohol elnevezése egy másik jó adagoló az etetéshez, mivel az ammónia a nitrogén forrása, amelyet a növényeknek szükségük van. Szüksége lesz egy evőkanál pénzre és 10 liter vízre. Mindez összekeveredik és alkalmazzák a növényeket.

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Séma

A fiatal növény a növekedés első szakaszában, különösen a földön való kiszállítás után nagyszámú hasznos makroelemeket és egyéb anyagokat igényel. Általában az ilyen növények első etetését a felvételek megjelenítése után végezzük, és teljes körű lap van kialakítva.

Hány műtrágya lesz szüksége a növénytől, csak a talaj jellemzői függ, amelyben a merülés után nőnek. A legjobb taktika az üzem állapotának rendszeres megfigyelése. Az általános típusú hajtások szerint, hogy pontosan megtudhatja, hogy elegendő-e a műtrágyák számára, vagy mennyisége növelni kell.

Így, A nitrogénhiány a lombozat ünnepi és sárgulása terén manifesztálódik, amely az alsó szinten található. Ezzel együtt a cooks növényi tömege kezdődik. Ha a szórólap része megváltoztatja a színt az ibolyához, akkor ez jelzi a foszfor-műtrágyák hiányát és a szuperfoszfát használatának szükségességét. A fiatal leszállások csavarta a kálium-műtrágyák hiányáról szól, képesnek kell lennie arra is, hogy megértse, különben a gyümölcsök egyenetlenek lesznek. Ha a paradicsomnak nincs vasalója, elkezdenek megbetegedni klórist, a lombozat sárga színűvé válik.

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Hasznos tanácsadás

Először is érdemes azt mondani, hogy nyomon követi a feltételezett műtrágyák számát. A felesleg, valamint a jótékony anyagok hiánya csak a kárhoz vezetni fog: a zöld tömeg aktívan nyer, de a gyümölcsök kicsiek és kis mennyiségben.

Alulkulinkok csak reggel vagy este ajánlottak, és a leszállásuk után nagy mennyiségű szobahőmérsékletű folyadékot kell biztosítani. Hozzájárul a makroelemek legjobb felszívódásához.

A beszállás előtt nem kell a madarak vagy trágya ajkát felvenni a kutaknak. Emiatt elveszítheti a gyümölcsöt, és a növény csak nagy mennyiségű növénytömeget igényel.

Mi és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit?

Arról, hogy hogyan és hogyan kell táplálni a paradicsom palántáit, nézd meg a következőt.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása