Mi és hogyan kell táplálni a sárgarépát?

A sárgarépa szinte minden telek. Ez egy szerény növény, amely kiváló, és szinte nem igényel további gondosságot. De ha rendszeresen táplálja, akkor nagyobb lesz, és a termést sokkal hosszabb ideig tárolják.

Sajátosságok

Időszerű visszacsatolás pozitívan befolyásolja a betakarítás mennyiségét, az íz és a sárgarépa édességének telítettségét. A gyökérnövények simaak és fényesek. Ezenkívül nem félnek a hőmérsékletcseppektől, a kis kártevők támadásai, és szinte nem fájnak.

Ha nem adja meg a sárgarépát időben, akkor nem lesz olyan nagy és ízletes. Nem elég ahhoz, hogy meghatározzák, hogy a növények hiányoznak a tápanyagelemek a következő funkciókban:

 • A sárgarépa rosszul növekszik;
 • A levelek daráltak és sárgaek;
 • A gyümölcsök vöröses árnyalatot kapnak;
 • Tops csavart;
 • A gyökér nincs kialakítva a csúcsok aktív növekedésével.

Észrevette a tápanyaghiányok bármelyikét, azonnal azonnal fel kell tenned a telek.

A műtrágyák áttekintése

A gyökerek táplálására szolgáló szerves és ásványi műtrágyák.

Ásványi

Általános szabályként sárgarépa komplex gyógyszerekkel, amelyek egyszerre több szükséges makroelemeket tartalmaznak. A növény általában a következő anyagokra van szüksége.

 • Nitrogén. Ha a növény hiányzik a nitrogén, a gyökerek lassúak, és a csúcsok sápadtak. Ezenkívül az ilyen táplálkozás hiánya a sárgarépát gyenge és különböző betegségek alá vonja.
 • Foszfor. Ennek az elemnek a hiánya egy lila árnyalatú levelek bizonyítják. Ezenkívül, ha a növény hiányzik a foszfor, lassan fejlődik. Ebben az esetben a növényeket a szuperfoszfát táplálja.
 • Kálium. Ez az elem segít jelentősen javítani a sárgarépa ízét. Ő teszi a lédús, szeszes és nagyon finom. A kálium-adagolók általában az édesség közepén járulnak hozzá. A montofoszfát kálium a nyitott talajban táplálja a növényeket. Mind a leszállásban, mind a nyáron készülhet.
 • Bór. Ez hozzájárul a sárgarépa megerősítéséhez. Ezenkívül az elemet tartalmazó adagolók a rooteplodes-t lágyabbá teszik, és ezért finomak. Ezt a típusú etetést általában július végén vagy augusztus közepén használják.
 • Magnézium. Ez az elem segít növelni a növények hozamát. A lombozat hiánya, a testek és a természetellenes foltok jelennek meg. A gyökerek lassúak. A fotoszintézis folyamata lelassul. A sárgarépa táplálására a magnézium-szulfátot általában használják, amely szabályként egy extraxanle módszerrel történik.

Az ásványi műtrágyáknak meg kell tenniük, egyértelműen követniük kell az utasításokat. A túlzott tápanyagok arra a tényre vezetnek, hogy a gyümölcs elkezd repedni, ág, és egyszerűen megdöbbentővé válik.

Organikus

Sok kertész csak a szerves. Az ilyen műtrágyák gazdaságosak, hasznosak és segítenek a nagy és ízletes sárgarépa számára. Általános szabályként a növények etetésére vizsgált anyagokat használnak.

A legnépszerűbb lehetőség – Ash. Általában a kertészek fás hamut használnak. Sok hasznos anyagot tartalmaz. Annak érdekében, hogy a hamu gazdag volt kalciumban, szilárd fából készült. Ebből a célból nyár, vörösfenyő vagy tölgy. És hogy a növények elegendő számú káliumot kapjanak, meg kell vennie a gyomnövény égetése során kapott hamu hamuját.

A száraz hamut gyakran használják a növények természetes ellenségeinek védelmére. Általános szabályként a dohányporral ez a célra 1-től 1-ig keverjük. A termék megszórja ezt a terméket.

Az ilyen eszköz tökéletesen segít védeni a növények a sárgarépa legyek és a levélleplish. Érdemes megjegyezni, hogy ezt a műtrágyát nagyon jól kell használni. Nem keverhető a foszforot tartalmazó adagolókkal.

Sok kertész szereti a sárgarépa alom, trágya vagy komposztot táplálni.

 • Molyhos ökörfarkkóró. A folyékony tehén trágya nagy mennyiségű hasznos anyagot tartalmaz. Segíti a talajt táplálóbb és magas színvonalúvá tenni. Borovyak Használat előtt szükség van vízben, különben az etetés csak fáj a növények, ami a rothadó rothadását okozza. Az 1 liter tehén trágya elkészítése 10 liter meleg vízzel keverve. Ilyen eszközök több napig meleg helyen.
 • Kőriak. Gyakran gyakran növényi takarmány és csirke alom. Az ilyen műtrágya összetétele nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz, így tökéletesen segít a gyökér hozamának növelésében. Az etetéshez való használata csak értéktelen és hígított víz alomban. A főzéshez a termék literje elvált 20 liter vízben, és mint az előző esetben, ragaszkodnak több napig egymás után.
 • Komposzt. A talajműtrágya esetében a kiváló minőségű nyersanyagokból készült komposztot kell használni. Sok nedvességen kell alapulnia. Például, fiatal, ferde fű, gyomok, konyhai hulladék. Szintén komposztot adunk száraz levelek, szalma, széna. Hozzájárulnak a szén anyagok koncentrációjának növeléséhez. Általános szabályként 1 négyzetméteres helyet használnak 6-8 kilogramm komposzt.

Népi jogorvoslatok

A jó betakarításhoz a sárgarépa a víz és más hasznos adagolók számára ajánlott. Számos hatékony lehetőség van.

 • Köszvényfű. A koncentrált növényi infúziók nagyon népszerűek a kertek között. Gyakran alkalmazzák és a sárgarépát táplálják. Az ilyen műtrágyák előkészítéséhez friss csalánul, ivott, pitypangot kell gyűjtenie, és apróra kell vágnia őket. Az összes füvet a tartályba kell helyezni, és öntsük a vizet. Ezután fedjük le a fedéllel. A kapacitást két hétig meleg helyen kell hagyni. A kívánt idő után a koncentrált oldatot 1-től 10-ig terjedő vízzel hígítjuk, és ezt az öntözéshez használják. Bizonyos esetekben az ilyen növényi infúziók egy kis jódot vagy mangánt adnak hozzá. 10 liter víz csak 10-20 csepp gyógyszertár történik.
 • Élesztő. A főzéshez 0,5 kg nyers élesztőt kell vinnie, és 5 liter meleg vízbe kell helyezni egy tartályban. Ott hozzá kell adnod egy evőkanál cukrot. Mindent meg kell keverni, amíg az összetevők teljesen feloldódnak. Használat előtt elváltak a sárgarépa táplálására szolgáló eszközöket. A kapott termék egy pohárjának 5 liter vízben kell lennie. Használjon ilyen eszközöket az öntöző rudakhoz. Az öntözést meleg időben végezzük. A hideg megoldások egyszerűen nem befolyásolják.
 • Bórsav. Nagyon jó a sárgarépa íze befolyásolja és elhalványul a növények bórsavval. A kertben lévő növények öntözésére szolgáló megoldás nagyon egyszerűen készül. Egy liter forró folyadékban szükség van egy teáskanál bórsav feloldására. A folyadék után meg kell hűlni. Egy kis idő elteltével a terméket 10 liter meleg vízben kell elveszteni. A megoldást a nyár második felében öntözőberendezésekre használják. Ez megtörtént, hogy a sárgarépa édes és ízletes.
 • Jód. Ez egy másik népszerű gyógyszertár, amelyet gyakran használnak az ágyak táplálására. A kiváló minőségű jódoldat használata lehetővé teszi, hogy javítsa a gyökér megjelenését és ízét. De nagyon óvatosan alkalmazni kell ezeket az alapokat. A jód nagy adagjának elkészítése a levelek színének és szárításának színének változásához vezethet.
 • Só. A szokásos szakács sót gyakran használják az ágyak táplálására. Általános szabályként az ízek javítására szolgáló növényeket egyszerűen sós vízzel öntözik. Ezenkívül a só használható növényi növények védelmére. Hogy megszabaduljon a sárgarépa legyekektől, a növényeket koncentrált sóoldattal öntözik. És annak érdekében, hogy a csigák cselekvési telekjéből kerüljenek, egy évtizedes sószilárdsággal permetezzük.
 • Tejszérum. A kiváló minőségű oldat előkészítéséhez 5 liter terméket keverünk össze egy fél kilogramm fa hamu. A kapott elegyet meleg vízben tenyésztjük. Használjon ilyen megoldást a webhely megtermékenyítésére. Hogy az eredmények észrevehetőek voltak, havonta kétszer táplálják a sárgarépát.
 • Hosszú héj. A műtrágya ágyak előkészítése előre kell lennie. Télen megteheti, a fiókok vagy vödör tisztítása. A sárgarépa adagolójának előkészítése nagyon egyszerű. Egy kilogramm a terméknek öt liter vizet kell öntenie. A héjjal ellátott tartályban is szükség van egy fekete kenyér clichank és egy pohár jól szárított fa hamu hozzáadására is. A kapott műtrágya három napig ragaszkodik. Ezt követően 1-től 5-ig terjedő vízzel tenyésztik. A terméket a hagyományos szűrőberendezésekhez és a Carrot Fly elleni küzdelemhez használhatja.

Hogyan készítsünk és használjon etetéseket?

A növényeket a növényzet egész évszakában táplálhatja.

A kirakodás előtt a talajban

Hogy a növények jobb lövés, az ültetés előtti talaj szerves trágyakkal teli. A legfontosabb dolog a jó átdolgozott termék használata. A táplálékszervezőnek legalább egy évig érkezik. Az elő-vetőgép talajja a legjobb, ha elkezdi az őszi. Ebben az időben a párás vagy a komposzt hozzájárul a talajhoz.

A szerves használt mennyiség függvénye a kiválasztott terület jellemzőitől függ. Ha a talaj szegény, nagyobb számú műtrágyát kell használnia.

Vetés közben

A nyílt talajtakaró és ásványi műtrágyákba szállított növények. Leggyakrabban erre a célra használt karbamidot. Ha az adagolók száraz formában kerülnek be a talajba, akkor azokat a talajjal kell prédikálni. A növényi magok nem érintik a granulátumokat. Ez égési és lassú mozgáshoz vezet.

Az ásványi műtrágyák a talajban néhány nappal a vetés előtt ajánlottak.

A vetőmagot a leszállás előtt is kezelhetjük. Ebből a célból egyszerű megoldást kell előkészíteni, amely egy evőkanál fából és liter vízből áll. Mindezt óvatosan keverték a mély tartályokban. Van egy nap egy napra. A magokat elhelyezik. A kívánt eredmény elérése érdekében néhány órát kell venni a tartályból, meleg víz alatt öblítse le, és áztassa a hamutartalom új részét. Így a magokat általában a talajba való leszállásra készítik, amelyet ősszel nem megtermékenyítettek. Az eljárás nagy hatékonyságot mutat.

A magvak fertőtlenítéséhez fél órát hagyhatunk egy bórsav teáskanál, egy liter meleg víz és egy teáskanál nitrogén műtrágya. Néhány kertész hozzáad egy kis mézet erre a megoldásra. Ez lehetővé teszi, hogy ösztönözze a magok csírázásának folyamatát.

Egy ilyen feldolgozás után az első hajtások sokkal gyorsabbnak tűnnek. A növekedés ösztönzése érdekében is használható és kifejezetten erre a vásárlásra is tervezhető.

Tavasszal és nyáron

A nyílt talajban a palánták első etetése az első keresések után történik. A tapasztalt kertek azt ajánlják, hogy a rangok elvékonyodtak. Ebben az esetben a tápanyagok nem táplálják a hajtásokat, amelyek nem adják meg a betakarítást. Az elsődleges etetést helyesen kell választani. Mert attól függ, hogy milyen gyorsan fejlődik a fiatal növények. Szabályként ebben a szakaszban egy koszorúkat vagy ammónium-soltert használ. Még akkor is, ha a palánták rosszul emelkedtek, miután ilyen táplálkozás után magasra emelkedne.

Ha a sárgarépa jól fog fejlődni, júliusban további táplálkozás nélkül tehetsz. Ebben a szakaszban fontos, hogy rendszeresen laza ágyakat és víz magukat. De ha a növényeknek további anyagok részeire van szükségük, bórokkal vagy káliummal tölthetők. Az ilyen műtrágyák erősítik a gyökérrendszert, és sárgarépát édesebbek és lédúsok. Az ágyak etetése után bőségesen kell elrejteni. Ahhoz, hogy növelje a sucrosiness a gyökér a gyökér, akkor is lehet permetezni a borostyánkősav-oldatban.

Augusztusban a kertészek általában népi jogorvoslatokat használnak. A pályán van egy hamu, élesztőoldat vagy bórsavval ellátott keverék. A betakarítás előtt, amikor a sárgarépa tárcsázza a gyümölcslevet és az édességet, egy szilárd oldattal, egy sztrájkolással vagy jóddal végzett vízzel öntözhető.

Hasznos tanácsadás

Annak érdekében, hogy egy jó betakarítási betakarítás legyen, követnie kell a tapasztalt kertek tanácsát.

 • Ne fejezze be a sárgarépát. Túl sok műtrágya vagy nem megfelelő koncentráció használata a gyökér ízének romlásához vezet. Ezenkívül az ilyen sárgarépa nem lehet hosszú ideig tartani. Ne álljon túl gyakran víz az ágyak. Általában csak akkor csinálják, ha a nyári száraz és a talaj gyorsan szárad. Túl gyakori öntözés akkor vezethet, ha a sárgarépa “szőrös” lesz, vagy elkezd repedni és rothadni.
 • Az extra karosszéria szűrőüzemeket este vagy reggel kell végezni. Ha forró időben a sárgarépát táplálja, a levelek éghetnek. Ez jelentősen gyengíti a növényeket.
 • A műtrágyák megteremtése előtt a talajt lazítania kell. A gyomirtás után a hasznos elemek gyorsabban esnek a növények gyökereire. Szükséges továbbá megszabadulni a sárgarépa melletti összes gyomirtásból, mert részt vesznek a tápanyagok, és nem adják általában.
 • Nem ajánlott a klórt tartalmazó műtrágyákat írni. Ez arra a tényre vezet, hogy a fórumon lévő gyökerek fokozatosan csavartak és ág. Ugyanezen okból nem ajánlott a talaj eltorzítását a sárgarépa ültetése előtt.
 • A sárgarépával rendelkező erők is ajánlottak minőségi mulch. Ehhez használhat fűrészpor vagy zsetonokat. Öntsük őket a folyosón sűrű réteggel. A kiváló minőségű mulcs védi a növényeket a gyomokból és kártevőkből. Ezenkívül késlelteti a nedvességet a talajban.
 • Lehetőség van a sárgarépa hozamának növelésére, megfelelő helyen ültetve. Korneflood szereti a napot, így nem szabad az árnyékban növekedni. Ezenkívül sok kertész azt javasolja, hogy leszállási zöldség, ahol zeller, kapor vagy petrezselyem nőtt.

A sárgarépa nem különösebben az etetés után. Ezért általában csak néhányszor táplálja az egész szezonban. Ha mindent jobbra tesz, és minőségi etetést használ, akkor számíthat egy jó betakarításra.

Arról, hogyan kell a sárgarépát táplálni, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: