Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Az új kertészeti szezon előkészületei mindig az őszén kezdődnek – ez azután, hogy az ültetvények megelőző kezelése betegségektől és rovaroktól származik. A ribizli bokrok, mint bármely más kultúra, szintén szükség van ilyen permetezésre is.

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Az eljárás szükségessége

A bogyó cserjék őszi kezelése nagyon fontos szerepet játszik. A betakarítás utáni permetezés lehetővé teszi a következő szezonban fertőző és gombás betegségek kialakulását, valamint a rovar inváziókat. Ha a nyár folyamán a kultúra erős immunitást mutatott, a végső eljárás lehetővé teszi, hogy megőrizze ezt a pozitív trendet. Ezenkívül az időben történő feldolgozás növeli a cserje hozamát, gyorsabban “Wakes” ültetvényt a tavasszal, és egy kertészet biztosít a ribizli reprodukálásához szükséges egészséges ültetési anyaggal. Elvileg ez a fajta megelőzés és meghosszabbítja a növények életét.

A szezon végén tartott permetezés megakadályozza az ilyen gombás betegségek, például a rosszindulatú harmat, a szürke rothadás, a fehér pöttyös és rozsda kialakulását, valamint egy vírussorozatot. Annak ellenére, hogy azokat a ribizli különböző részei befolyásolják, a legtöbb esetben a növény minden kérege. Ezeknek a gombáknak a veszélye fokozódik az a tény, hogy az egyik által érintett bokor leggyakrabban fertőzi a szomszédjait.

A használt inszekticidek válik védve támadások a tly, a web fogó, whiteflies, leaflers és más rovarok, a megélhetését amely esetenként a teljes pusztulást a kirakodás.

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Kezelési idő

A ribizli őszi megelőzése szokásos Szeptember végén és október elején. Általában ez a kifejezés, a teljes betakarítás már összeszerelve, és a bokrok szaniter vágásnak vannak kitéve. Ha azonban az időjárási viszonyok miatt a gyümölcsök később érettek, ezek az idővonalak kissé eltolódhatnak. Ismét, ha a gyümölcs tisztítást nyáron tartják, akkor a szükséges eljárások a nyár végén végezhetők el. A konkrét határidőket a régió attól függően határozzák meg, ahol a kultúra, az időjárási viszonyok és a fajta jellemzőit termesztik.

Ha a kertész a vörös ribizli tenyésztővel foglalkozik, akkor a rovarirtók, a fungicidek és a népi drogok végső felhasználása előtt, Meg kell várni a lombozat független etetését. A fekete bogyófajták önállóan “kimondhatják”. Őszi nap, amikor permetezés kerül végrehajtásra, száraz, széltelen és nem nagyon alacsony hőmérsékleten kell lennie.

Természetesen cselekedj a fagyok kezdetéig és száraz napon. Ha az esőben lévő bogyót feldolgozza, akkor az összes hasznos kompozíció vízzel van ellátva.

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

A csapadék szintén érinti, ami néhány nappal a feldolgozás után esik, így a permetezés tervezése előtt Érdemes megismerni a legközelebbi időjárás-előrejelzést. Felhős, éppen ellenkezőleg, előnyösnek tekinthető, de a nedves növényeket nem szigorúan befolyásolja a vegyi anyagok. A megelőző események szokásosak, hogy kora reggel vagy késő este szervezzenek.

Kémiai gyógyszerekkel történő permetezés

A spray fekete vagy piros ribizli esik a kártevőkből és a betegségekből. A vegyi anyagokkal való munka, a kertész gondoskodnia kell a szemvédelemről, a bőrről és a légzőszervi szervekről.

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Inszekticidek

Rovarölő szerek – A rovarok elleni küzdelemre szánt kémiai készítmények befolyásolhatják az utolsó különböző módon: közvetlen érintkezéssel, akár mérgező gőz belélegezve.

 • A Berry Landings megőrzéséhez a karboofókat kell használni – A gyógyszer, amely kiküszöböli a Tsley-t, a Honor Moth-ot, a Tings and Shields-t. Vegyi anyagot lehet megvásárolni egy kényelmes tabletta vagy granulált formában, valamint por vagy emulzió. Feldolgozásra 75 gramm vizet igényelnek, majd a ribizli minden egyes példányát a kapott keverék legalább 1,5 literje esetén használják.
 • A “Conflamid” nevű előkészítésellensúlyozza a bogarak és telefonok terjedését. A permetező oldatot 5 ml-es kémiai és 6-7 liter rezisztens folyadékból állítjuk elő. Az eszközök jellemzője, hogy nem mérgezi a kulturális gyökérrendszert, és nem késlelteti a talajban.
 • Nagyon gyorsan cselekszik“Aktellik”. A rovari szervezet belsejébe esik, megsérti az összes rendszerük működését, ami viszont halálhoz vezet. A gyógyszer 2 ml-es mennyiségben mindig elvált egy és fél liter vízben.
 • A karbamid használata lehetővé teszi, hogy elpusztítsa a Medyannik és Tly populációit, a ribizlire telepedve. A permetezést 50-70 g hatóanyag hígításával végezzük egy liter vízben.

A szakemberek azt javasolják, hogy váltakozzanak különböző rovarirtókat, hogy megakadályozzák a kultúrát, hogy a kártevőknek nincs függőségük.

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Fonggicidok

A ribizli fungicidek kezelése a tél megérkezése előtt lehetővé teszi, hogy megfeleljen a következő szezonnak a legtöbb gombás betegség nélkül.

 • Az egyik leghatékonyabb alapot réznek tekintik, amely alkalmas a megelőzésre is, és közvetlenül megszünteti a fertőzés fókuszát. Elvileg használhatják a talaj öntözésére, de a permetezés hatékonyabb. A terápiás oldat komponensei 20 gramm / 10 liter arányban vannak összekötve.
 • A kertészek szeretete IBurgundia folyadék – Többfunkciós előkészítés a megelőzésben, az aktív kezelésben és a Culcie kultúrában. Az őszi feldolgozáshoz 40 gramm szárazanyag elvált 10 liter kiemelkedő vízben.
 • A Bordeaux folyadék rézszulfát és hajú mész keveréke. A Berry Culture a legjobban reagál az egy-átadási megoldás használatához. A kész keverék, amelyet úgy kaptunk, hogy 40 g hatóanyagot és 10 liter folyadékot összekapcsolva sikeresen a penész, rozsda, legyek. A “koktél” és a csiszolási folyamatok kiküszöbölése.
 • A Malical harmat megelőzésére ajánlott a “topaz”. Az aktív keveréket csak 2 milliliter vízből és vödörből kapjuk. Az egy évtizedes emulzió alkalmazása javasoljuk, mielőtt a hőmérséklet + 4 ° C alá csökken, nemcsak a bokrok, hanem egy gördülő kör, valamint a közeli tervek is öntözve.
 • Inkstone Megakadályozza a betegségek fejlődését, és megakadályozza a törzsek eloszlását, a pókot, a tüskét és a pengert. A megelőzéshez használja a legjobb egyélű megoldást.

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Biológiai anyagok alkalmazása

A biológiai készítmények az élő mikroorganizmusok alapján jönnek létre, és nem tartalmazzák a kompozíciós toxikus elemeket, és ezért kevesebb kárt és kultúrát okoznak, és az egész kertet. A betegségekből származó bokrok ilyen módon biofungsidák lehetnek (a gombákkal küzdők elleni küzdelem) és a kártevőktől, a bioinekticidoktól.

Biztonságos a ribizli számára “Phytosporin” A rozsda és az impulzus harmat megelőzésére szolgál, és “Phytenderm” hatékonyan harcol egy fűrészdel és másfajta kullancsokkal. Rovarok megsemmisítése a bogyó ültetvényeken, akkor is helyes a permetezés bokrok “Színész” és “bitoksibatillin”.

A gyógyszerek hatásai, mint általában az eljárás után néhány órával kezdődik, de három hétig folytatódik. A permetezés önmagában a legkönnyebben tölthető, öntözéssel egy fúvókával vagy speciális eszközzel.

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Népi módszerek

A kedvezményes és gyakran infóciós komponensek alapján megtestesített népszerű receptek fő előnye a kultúra és az emberi egészség tekintetében. A permetezett bokrokkal folytatott bogyókat később nem okoz kárt.

 • A produktív produktív a ribizli tinktúra feldolgozásának tekinthető: A rovarok nem tolerálják a folyadék éles ízét, és ezért tartsák a leszállást. A következőképpen készül: A zúzott gyümölcsök párja tele van egy liter vízi szobahőmérsékleten, hermetikusan zárva, fedéllel, és eltávolítja 7 napig. A bokrok keverékének megszórása előtt 0,5 liter fokhagymás infúziós vödröt kell hígítani.
 • A kőris kápolkodás “vakcinázás” a penész ellen. A 400 gramm szárazanyagát vízzel öntjük és forraljuk, majd 24 órán belül ragaszkodnak hozzá.
 • A ceashelab infúzióval ellátott bokrok öntözése megakadályozza a fon és a tűz létfontosságú tevékenységét. A profilaktikus anyagot 3 kilogramm száraz fűből hozza létre, folyadékkal bélelt és néhány nap alatt beolvassa. A használat előtt természetesen meg kell feszíteni.
 • Félnek a gazdasági és szövet szappan sok rovaraitól. A reszelt dörzsöléssel kapott finom zsetonokat forró vízzel öntjük és alaposan összekeverjük. A Ready Solution azonnal vagy a porhultár gazdagítását követően 2-3 evőkanál elegendő 10 liter szappankeverékhez.
 • A hagymás infúzió létrehozásához a HUK 200 grammban vesz részt. A száraz komponens 10 liter forró vizet, és az éjszaka alatt ragaszkodott, a kapott keveréket a ribizli feldolgozására lehet használni.
 • A rovarokkal szembeni rossz hatás nem ad dohányporot, 400 gramm, melyeket meleg vízzel egészítenek ki. A gyógyszer napi ragaszkodást igényel.
 • Ezenkívül a mangán széles körű megoldása.

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Mi és hogyan lehet ribizli az ősszel?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása