Mi és hogyan zavarja karfiol?

A karfiol meglehetősen igényes, hogy táplálja, még a kaprick is. Továbbá, ha átrendezed, a reakció rosszabb lesz, mint a teljes tétlenségtől. De mivel a nyári lakosok beleszeretett ez a kultúra, hogy értékelik őt, hogy a méltóság és megértette, mennyire elveszíti az aratás nélkül, van valami bádogos.

A műtrágyák áttekintése

Ha a karfiolot az ásványi anyagokkal gazdag talajba ültetik, akkor a leszállás után a szezononként kétszer megtermékenyíteni kell. Ha a talaj nem gazdagodik ásványi anyagokkal, akkor a műtrágya hármas lesz. Sok lehetőség van arra, hogy megértsük, mi hiányzik a kultúra, hogy elkapja az összes jelet a kertben, róla – a következő elem. Szükség van arra, hogy részletes áttekintést adjon a műtrágyákról, amelyek tölthetők karfiolokkal.

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Ásványi

Nitrogén, kadii, foszfor, kalcium – azok az elemek, amelyekben a kultúra különösen szükség van. Ahhoz, hogy megértsük, mi a kifejezetten egy növény, akkor követheti a következő jeleket:

 • Ha a felső káposzta levelei halványzöldek lettek, és az alsó – kékes vagy vöröses, hiányzik a nitrogén;
 • Ha a fejek növekedése és zeepingje élesen megállt, a káposzta hiányzik a foszfor;
 • A kultúra sárgása, a levelek széleinek szárítása dinamikával felülről lefelé – a káliumhiány jele;
 • Szerencsés levelek, és még a későbbi haláluk is a magnéziumhiányról szól;
 • Ha a fej nem akar kötődni, talán befolyásolja a molibdén hiányát;
 • Sötét foltok a Kochene és Numor, a Meakty duzzanata azt mondja, hogy a talaj megfosztja a bórot.

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Amint megjelent a talajcsökkenés tünetei, itt az ideje, hogy a műtrágyák nyílt földön legyenek. A kapott táplálkozás megállítja a deformációs folyamatot, válik a növény növekedéséhez és fejlődéséhez.

A karfiol növekedésének első hetében a foszfor-műtrágyák különösen használják. Akkor a hiányosság hiánya lehetetlen, mert az első hetekben foszfor. A szuperfoszfát a legjobb forrásnak tekinthető. De a nitrogén-potash műtrágyák fontosak, miután a káposzta meleg magvak, és a merülési szakasz jön. Jó nitrogénforrás – 10 g karbamid négyzetméterenként vagy ammónium-nitrátonként.

Mi és hogyan zavarja karfiol?

A káposzta gyökerei és a levelek növekedésének kialakulásához káliumra van szükség, a talajba esik a talajba. Ne félj, hogy a káposzta negatívan reagál, ez a kultúra nem fél attól. A molibdén és bor a mikroferterek rovására készült. Például egy jó segítség ebben az “Agrikola” komplex összetétele. Bor kielégíti a talajt, és ugyanazt a bórsav etetését követően.

Organikus

Az ásványi adagolóknak alternatív szervesnek kell lenniük. A bioritás tömege hagyományosan az ősszel, a Rescrope alatt. Általában ezt a száraz humuszot használják, és tényleg nem szükséges bölcsen – a humusz tökéletesen megteszi az üzleti tevékenységet. Amikor a talaj tavaszi előkészítéséről van szó, komposztot adjon hozzá. Humusz, a csirke alom jól segít a szerves anyagoknak.

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Az ilyen adalékanyagokat vízzel hígítjuk, és ez a kompozíció a káposzta gyökerei alatt halad. De a friss trágya nem használható, elnyomja a növényi növekedést.

Biológiai

A bostimulátorok olyan pénzeszközök, amelyek először készülnek, ha a palánta csak aktív növekedésbe kerül. Kényelmesek például a magok feldolgozására. A kompozíciók kedvező hatással vannak a gyökérrendszerre, a képződésére és a helyes növekedésre, azok jól érinti a szárat, a fejek kialakulását.

Hogy a biostimulánsok tenyésztő gomba, tőzeg és más biológiaiorok. Ez az, hogy a különböző típusú biohumuszok is tulajdoníthatók a műtrágya kategóriához. Például a Biohumus “bolygó” fermentált alomból készült, ahol a beltéri repülési lárvák kerülnek hozzáadásra. A palánták kezdetén a leghasznosabb lesz.

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Népi jogorvoslatok

Valaki kategorikusan a “kémia” ellen, valaki nem bízik a biológiai kompozíciókban, valaki egyszerűen használatos a “Dedov módszerek”, amelyek garantált eredmények. Egy szóban úgy tűnik, hogy a növények műtrágya népi módszerei kevésbé lesznek. Még az ilyen kis egzotikus termékhez hasonlóan, mint például a karfiol.

Milyen népi receptek a legtöbb kereslet?

 • Nettó csalán. Víz karfiol Ez az infúzió néhány héttel a növény ültetése után. Vegyünk 1 liter foltos infúziót 1 vödör vízen. A csalást 1-től 2-ig terjedő vízzel öntjük, akkor 3 nap, és infúziót használhatsz. Vízkaptár, amelyre szükséged van egy nedves talajra, majd befejezheti a fa hamu hozzáadását.
 • Srewer élesztő. Először különleges felfüggesztést kell készítenie. 20 g száraz élesztőt keverünk homokkal (150 g). Ez a keverék 5 liter meleg vizet öntött, és egy egész héten kell elfogadni. Ezután összesen 200 ml fúró kompozíciót vegyen be, 10 liter meleg vízben tenyésztette. Lehet, hogy víz a káposzta. Ilyen etetésben a kultúra kétszer kell a szezonban. Az élesztő táplálását követő negyedik napon az üzemet kell lőni (a kalciumállományhoz a talajban).
 • Burgonyafolt. Javasoljuk, hogy csiszolják a burgonyatakarítást, öntsük őket forró vízzel, és tartsa a 3 nap összetételét. A tisztításnak fröccsennek kell lennie, amelyre időről időre kell keverni őket. 3 nap elteltével az infúzió már készen áll az öntözésre: egy pohár infúzió. Ez segít a káposzta, amely rosszul növekszik, hozzájárul a legjobb sebhez.
 • Tojáshéj. Mint tudod, kalciumban gazdag. A héjat alaposan meg kell zúzni, és a kapott port egy evőkanál foltok mennyiségében az egyes növények gyökere alatt. A karfiol gyökérrendszeréhez ez a fajta műtrágya nagyon hasznos.
 • Banánhéj. És ez az élelmiszer-hulladék gazdag káliumban gazdag, mint amennyit át kell telíteni a talajt, amelyben a káposzta nő. A héját meg kell szárítani, meglehetősen zúzott, öntsük a vizet és adj 4 napot. A vizeket 1 l / 1 héjszámításban veszik figyelembe. Szükség van, hogy ne tisztítsa meg a kapott káposztát, hanem öntsön. Hogy a karfiol jól kötődik, egy ilyen recept működik. Ez az opció a mangán által ismerős táplálkozás alternatívájának tekinthető.

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Mi és hogyan zavarja karfiol?

A hozam növelése érdekében a fenti receptek hasznosak – legalábbis nagyon népszerűek a hazai lakóövezetben, és gyűjtsenek jó véleményeket.

Hogyan kell táplálni?

Az egész szezon a növényzet az az idő, amely kedvező az etetéshez. Az első adalékanyagok a talajkészítés pillanatában készülnek, ahol a palántákat ültetik. Ezután a műtrágyák a palánták fejlesztésében készültek, a zöld tömeg kiterjesztésének szakaszában, a fejek nyakkendőjénél.

Hozzávetőleges etetési séma.

 • Az ágyak elkészítése ősszel. Ősszel, a kultúra betakarítása után. Ha a talaj savanyú, szükség van mészre. Ezzel együtt nyitott földön, hozzáadhat hamut vagy dolomit lisztet. Ugyanabban az időszakban a komposzt, a szuperfoszfát és a káliumsó só (10 kg / 100 g / 120 g négyzetméterenként).
 • Ágyak előkészítése tavasszal. Csak akkor végzett, ha elfelejtette kezelni az ősszel. Vegyünk akár 5 kg száraz földelt, 100 g karbamidot, 100 g kettős szuperfoszfátot, 120 g kálium-sót, 30 g magnézium-szulfátot, 2 g bórsavat, 1,5 kg.
 • UnderCabe palánták. A merülés után 10 nap elteltével az első műtrágya palántákat – 2,5 g ammónium-nitrátot, 2 g szuperfoszfátot, 1,5 g kálium-kloridot – 1 liter számítással. A következő feldolgozás 10 nap elteltével történik. A műtrágya fogyasztás körülbelül egyharmada növekszik, a készítmény nem változik. És már a harmadik feldolgozás csak gyenge és sápadt palánták esetében szükséges.
 • Leszállás után nyitott földön. A nitrogéntartalmú műtrágyák folyamata körülbelül 16-18 nappal a földbe való leszállás után kezdődik. 1 négyzetméter vesz 20 g szuperfoszfátot, 10 g ammónia-nitrátot, 10 g kálium-kloridot. Egy növény egy liter. Ha félévenként a laprész növekedésének növekedése meg kell ismételnie az etetést. A karfiol termesztésének első felében is lezárhatja a csirke alomját. Ha a kultúra gyengén fejlődik, hozzáadhat egy ammóniát (egy vödör – 2 evőkanál).

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Mi és hogyan zavarja karfiol?

A Kochanov korai fokozatú karfiol-takarmány júliusban (ritka júniusban), későn – augusztusban.

Hasznos tanácsadás

Amikor a palántákat már gyökerezték a kertre, szükséged van egy szemre Igen. Ez a kultúra a gyakori öntözést előnyben részesíti, legalább havonta kétszer veszi. Ő is szereti az árnyékolásban. Minden etetés után a kultúrát kell elhelyezni, hogy bőségesen elaludjon a föld törzsét. Segíteni fogja a gyökereket a betegségek elkerülésében. A talaj páratartalma fontos, ha a talaj szárítja, a káposzta virágzik.

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Mi és hogyan zavarja karfiol?

A hőmérsékletet 20-22 fokos időszakban kell fenntartani, különben a tenyészet helytelen képződést vár, de deformálódik.

A káposzta jó növekedése sokáig zavarhatja a rossz időjárást. Ha a nyár száraz, vagy éppen ellenkezőleg, a szezon hideg volt, ha a káposzta homokos talajon nő, fenyegeti a molybdenum éhezését. A virágzat meghal, a levelek túl puha, csúnya, a Kochan nem lesz képes lovagolni. Ha igen, a fantasztikus ammónium molybdenum nélkül nem tud.

Nyilvánvaló, hogy a karfiol gondoskodik. De amikor örömmel eszik a terméket a növényi pörkölt, ízletes körű, leves-tömegek és egyéb egészséges ételek összetételében. Aki egyszer gyűlt össze a karfiol termését, nem tagadja meg az ilyen gazdagságot a következő évre, még akkor is, ha a növény igényeit a komorra emlékezik. Készen állnak, és permeteznek, és kövessék a rajzrendszert, csak hogy töltse ki a fagyasztót finom és nagyon értékes termékkel.

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Mi és hogyan zavarja karfiol?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása