Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Lyukak a szamóca leveleire – gyakori jelenség, amely azt jelzi, hogy a növény beteg, vagy a paraziták által ostromolt. Mi a teendő vele, mondd el nekem ebben a cikkben.

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Lehetséges kártevők

Sok kártevők vannak, mivel a szamóca levelei elfordulnak, amit számos lyuk bizonyítanak. A leggyakoribb vendég az eperágyaknál Malino-Strawberry Weevil. Ez egy kis rovar, amelynek mérete általában nem haladja meg a 3 milliméter. A levelek, a virágok és a rügyek aktívan működnek, nemcsak eper, hanem málna, szeder és eper is. Az ilyen parazita nősténye szezononként körülbelül 50 tojást elhalaszthat, amelynek eredményeképpen a kis hibák megjelennek, amelyek aktívan rágják a szamóca leveleit, mert ezek lyukak alakulnak ki.

Egy ilyen rosszindulatú rovar képes teljes mértékben megfosztani az eper betakarítását, ezért szükség van kezelni. Lehetséges, hogy ezt a népi jogorvoslatok segítségével végezzük, ha a paraziták továbbra is folytatódtak, jobb, ha vegyi vagy biológiai anyagokat igényelnek, köztük a “karate”, a “phyteerm”, a “Cesar” és a “Corsair” a legnépszerűbbek.

A Pure-Leaf Weevil egy másik kártevő, amely eper lombozatot eszik. Ez egy fényes zöld hiba 1 centiméter. Ez a rovar örömmel eszik fiatal leveleket az élek körül, valamint teljesen aktívan. Ne feledje, hogy a lárvák is károsítják az üzemet, és komolyan, mert enni fogják a gyökereit. A parazita elleni küzdelemre, tavasszal és a gyümölcsözés után szükséges, hogy a talajokat eper bokrokkal, valamint feldolgozza a fiatal eperet, amíg a “carboofos” képződik 2-3% -os koncentrációjú oldatból.

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Egy másik gyakori kártevő eper levél. Ez egy kis rovarméret, legfeljebb 4 mm, ami nagy károkat okozhat az eper bokrok miatt vorousess. Ez a rosszindulatú rovar lombozatot emenesz, szinte az egész lemezlemez elpusztítása, miközben csak a filmet és a csíkot hagyja. Ugyanakkor ez a teremtmény nagyon aktív lesz: egy nő képes körülbelül 200 tojást elhalasztani egy hónapig. Ezzel a parazitával foglalkozik, használhatja természetes ellenségeit, mint például a ragadozó bedbugokat, a dohányporot vagy a vegyi anyagokat. Ahhoz, hogy segítsen az utóbbinak, érdemes csak akkor, ha a rovarok sikerült komolyan elérni az üzemet.

Gyakran eper bokrok csapadék és eper szórólapok. Ez egy kis pillangó vöröses. Önmagában ártalmatlan, amit nem lehet mondani a héjairól – ez az, akik a legnagyobb károkat okoznak az eper bokrok. Először eszik az alsó leveleket, majd érett, átkapcsolnak másoknak. Paraziták szakítsa meg a szórólapok lemezeit, fordítsa őket, és ragassza a cobweb-t.

A parazita elleni küzdelemben először is szükség van a régi lombozat eltávolítására, amely alatt a rosszindulatú rovarok gyakran télen, valamint a “Carbophos” és a “Phosbecide” üzem kezelése.

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Betegségek és kezelésük

Az egyik leggyakoribb betegség, amely lyukakat okoz az eperen antracnóz. Ez egy gomba, amely aktívan fejlődik melegségben és magas páratartalommal, amely képes az egész növény elérésére. Először barnás podpaledet okoz, amely hasonlít az égési formákra vagy a sprure formájára, amely később kiszárad, és elkezd repedni, ami a lemezlemez megsemmisítéséhez vezet. Ha futtatja a betegséget, akkor később elveszítheti az összes eper betakarítást. Kezelje ezt a betegséget a korai szakaszokban. Ehhez szükség van a bokor elképedt részei időben, kizárólag a gyökér alatt öntözve, és azonnal elkezdi alkalmazni a fungicid készítményeket.

Buuray pöttyös – egy másik gyakori vendég az eper ágyban. A NYOMTATÁS MEGSZÜNTETÉSE A nyár második felében aktiválódik, nagy mennyiségű csapadék és csökkentett hőmérséklet alatt. Ez egy gombás betegség, amely vörös foltokat okoz az eper lapokon, idővel barná válnak. Ezt követően ezek a foltok szárazak, és ezeken a helyeken lyukak alakulnak ki. Ez a betegség jelentősen csökkentheti az eper betakarítást, és gyengíti a bokorot, ami különösen észrevehető lesz a következő évben.

Küzd a betegséggel eléggé radikálisan, egy bokor elfojtásával, amelyet az égés követi – ez szükséges ahhoz, hogy a betegség ne mozduljon az egészséges növényekre. Ezután az egészséges bokrok a burgundi folyadékkoncentráció 1%, az öntözés és a nitrogén trágyák száma csökken. A betakarítás utáni megelőzés érdekében a növényt phitoosporinnal kezelhetjük.

A ramularitás egy másik gomba-betegség, amely olyan tényezőktől függetlenül, mint a hőmérséklet és a páratartalom, de különösen a napfényt szereti. A betegség a kis barna foltok megjelenését okozza, amelyek idővel emelkednek, és maguk pedig úgy érzi, hogy fehérnek érzi magát, mert milyen lyukak vannak a levéllemezen. Ezt követően a beteglap elkezd elhalványulni és meghalni. Harcolj ezzel a növényrel az alábbiak szerint: A régi fólia megtisztul, és a bokrok spray a gomba ellen, amely réz, valamint borodikus folyadékot tartalmaz, 3% -os koncentrációval.

Egy másik betegség, amely lyukakat okozhat a szamóca leveleire – ez egy fehér pöttyös. Elkezdheti fejlődni a tavaszi, elterjedt fiatal növények és virágok, ami a halálukkal teli. A betegség előfordulásának megakadályozása érdekében meg kell szüntetni a régi lombozatot, valamint gondoskodniuk kell a Bordeaux-koncentrációk rugós feldolgozását 1%.

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Megelőző intézkedések

A megelőző intézkedések segítenek elkerülni a sok problémát és az egészséges és finom betakarítást. Először rendszeresen meg kell vizsgálnia az eperet, hogy észrevegye a betegség parazitáit vagy tüneteit. Ne felejtsd el a minőségi ellátást. Jó öntözés, megelőző kezelés népi és speciális eszközökkel, és az etetés szükséges az eperhez, anélkül, hogy a növény gyenge lesz, és nem fogja tudni a paraziták vagy betegségek sokáig szembesítenie. Érdemes megfizetni a figyelmet és tisztítják a régi lombozatot, mert az alatt elrejthet egy rosszindulatú rovarok vagy gombás vitákat, amelyek könnyen túlélhetik a téli időt és elkezdhetik a növények elhelyezését a következő szezonban.

Ne felejtsük el a helyiségek szellőztetését, ha eperről beszélünk, amelyet üvegházhatású körülmények között termesztünk. Az üvegházban lévő szellőzés nem lesz túl meleg, a magas szintű páratartalommal együtt a gomba fejlődését provokálhatja.

Figyeljen és tisztítsa meg a gyomokat, mert leggyakrabban a parazita rovarok és gomba elosztók. Ne felejtsd el a kerti leltárt. Rendszeresen fertőtlenítheti, hogy véletlenül ne adja át a fertőzést egy betegnéből egészséges.

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Miért az eper lyukak levelei és mit kell tennie?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása