Miért nem a körte, és mit kell tennie?

A kertészek gyakran szembesülnek a gyümölcstermesztés alacsony hozamának problémájával. Számos oka van annak, tudva, hogy melyik, megtalálja a szabadtéri. A körte meglehetősen népszerű gyümölcsfa, de megkülönbözteti az ő szeszélyes. Ez a növény gondos gondoskodást igényel, amelyben számos finomságot kell figyelembe venni. Ha a kertben nem olyan ilyen körte hozam, amint azt szeretném, az alábbi információk segítenek az ok kimutatásában és pozitív megoldani a problémát.

Fő ok

A körte egy nagyon utat, amely gyakran télen fagyasztott, és a nyáron különböző betegségeknek vannak kitéve. Ezen okok miatt az ilyen növény nem minden. A kertészek panaszkodnak, hogy a kirakodás után, sok palánta nem fejlődik sokáig, nem nő, és nem virágzik, a jó betakarítás évekig vár. Bizonyos esetekben a körte megáll a gyümölcsöt.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Tekintsük az ilyen jelenségek fő okait.

Kor

Ez az egyik közös ok. Fiatal korban – akár 6-8 évig – megfelelő gondossággal és kiváló minőségű forrással, a növények jól fejlődnek, A gyökérrendszerük, mint az ágak, az évről évre erősödnek, van egy vastag zöld tömeg, amely termelést biztosít. De ha egy fa 10 vagy több év, gazdag termés, legvalószínűbb, hogy ne várjon.

Az életkor mellett az üzem oka is számos növény lehet. Ha a kertnek van egy olyan fa, amely hosszú ideig hosszú ideig hozott gyümölcsöt, majd élesen leállt, talán az oka a hagyományos öregedésben rejlik, hiszen minden növénynek saját aktív határideje van. A körte azonban a gyümölcsfák kategóriájára utal, akiknek a terményei fél évszázaddal rendelkeznek a tulajdonosok számára. Ebben az esetben először foglalkoznia kell a fa fajtájával és korával.

Néhány fajta körte azonnal elkezdi gyümölcsöt, és 5 és még több. Ne hagyja azonnal a fát, csak várnia kell, ha természetesen más okokból sem észlelték.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Néha a termés hiánya szabálytalan leszállást ad, ebben az esetben meg kell különböztetnie a talajt a csomagtartóban, és engedje el a nyakát. Az ék alakú körte 2 évvel a leszállás után 2 évvel kezdődik, de ebben a tervben csak 10-15 éves korig aktív marad, amely után már nem hozta meg a betakarítást.

Túlzott akadályok

Ez lehet egy oka a gyümölcsösség hiányának. A tavaszi fák kezdetével a kertben virágzik és beporzódott. A kedvező időjárás hozzájárul a húrok kialakulásához, de az üzem visszaállíthatja őket. Ha a talaj túl sokat esett, vagy a kívánt nedvesség szintje a kívánt, akkor a fa elkezd “lusta”: nem akar gyümölcsöt adni. Ha nagyszámú virág és állomány jelent meg, akkor nem kétséges, hogy meg fogják fogva tartani a levelek növekedését a hajtásokkal, a fotoszintézis romlik.

A növénynek nincs elég tápanyagai, ezért kézzel kell elvágni a sebeket, mivel a körte nem mindig megbirkózik magára.

Meg kell jegyezni, hogy a gyümölcsöket körülbelül 15 cm-re kell helyezni egymástól. Ha túl sok van, akkor a téli kertifa ellenállása télen csökken, ami a következő évben a termés elvesztésével van.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

NEM POLLINATOR

A kerti fák egy példányban jobbak, mivel beporzásra van szükségük. Két fával kezdhetsz, hogy az egyikük a pollinátor feladatait végzi. Méhek más rovarokkal, természetesen fontos szerepet játszanak. E kis segítők nélkül szinte lehetetlen a kultúra betakarítása.

A fajtákból származó virágzási időszakoknak meg kell egyezniük. Ha nincsenek rovarok a telken, mesterségesen szennyezhetnek ecsettel. Ez a módszer meglehetősen hatékony, bár a kertészeknél értékes tavaszi időt vesz igénybe.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Szegény hely

Mielőtt bármilyen gyümölcsfa beszállna, óvatosan válassza ki ezt a helyet. Minden növénynek saját követelményei vannak a növekvő feltételekre. Ami a körtét illeti, ő szereti jól megvilágított telkeket, és fontos, hogy gondoskodjon arról, hogy megvédje az erős szélektől való védelmet. Ha a fa nem gyümölcs, akkor lehet egy tervezetben.

A talaj típusa jelentősen befolyásolja a kultúra állapotát. A tér megválasztását az ilyen jellemzők szerint kell elvégezni, mint a nedvességtartalmú, a páratartalom, a savasság mutatója, és így tovább. Ha van egy csomó nedvesség a talajban, a gyökerek elkezdnek rotálni, és a felszín alatti vizek, és minden hasznos anyagot mosni fognak a talajból egyáltalán.

A körte nem fél az átlagos talajkristálytól, éppen ellenkezőleg, az ilyen állapotok bizonyos betegségek ellenállnak például egy BRISHE-hez.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

A fiatal ágak károsodása

Amint fentebb említettük, az erős szél megzavarhatja a teljes fejlődést, sőt a fiatal fák integritását is. Télen súlyos csapadékokat figyeltek meg, így a szeles időjárási ágakban, a havas vagy jeges tömeg alatt, valószínűleg nem képesek ellenállni a széltől. Így fontos, hogy megvédje az üzemet a lehetséges károktól.

A tapasztalt kertészeket mindig a fiatal fák állapota követi, a hó rázza őket, és levágja a felesleges ágakat.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Érvénytelen ellátás

Talán az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a termelés hiánya körte a kertben a kerti tulajdonosok gondozásához. A körte meglehetősen magas fa, vastag ágak, amelyek különleges udvari szabályokat igényelnek. A növénynek alapos vágást, hígító kerti helyet igényel, különben a virágok nem tudnak lovagolni, és rovarok – beporozni őket.

Ahhoz, hogy hagyja, hogy hagyja, hogy megközelítse a wish és komolyan. Maga a fa megcsípése nagyon fontos, de itt lehetetlen túlada a növényt, amelyet a növény nem gyengíti. Vannak olyan nagy fiókok, amelyeket nem szabad törölni. Csak azok, akik a koronán belül nőnek.

Ha egy körte sok száraz és régi ága van, azonnal el kell távolítania, mivel károsíthatják az egészséges ágakat, amelyek a következő szezonban front lesznek. A megfelelő vágás, a fény és a levegő akadályok nélkül jön.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Időjárás

A negatív éghajlati viszonyok gyakran befolyásolják a kerti fák állapotát. Ha az üzem nincs védve a fagytól és a széltől, akkor a gyümölcs sokkal kevesebb lesz, vagy egyáltalán nem lesz. Ez különösen igaz a májusban virágzó korai fajtákra.

Ha a rügyek érettek, és a kültéri hőmérséklet 5 fok alatt van, a hozam gyenge lesz. A körte értékét ki kell választani erre vagy a régióra, az időjárási viszonyok miatt. Délen a korai trágyázási fajták tökéletesen gyümölcsök, de ha a kert az ország északi régióiban található, figyelmet kell fordítani a téli és őszi kultúrákra. Ezenkívül a körtefajták ilyen fajtáit széles körben mutatják be.

Az erős szélű esőzések könnyen eltűnnek a fákból származó virágok, de ebben az esetben szinte lehetetlen biztosítani. Ezért jobb, ha egy nem nyitott helyet választani egy körte, de valahol a kert csendes sarkában, az egyik oldalon egy süket kerítés vagy a szélek természetes ültetvényei által védett. A világítás hiánya negatívan befolyásolja a gyümölcs további fejlődését. Ezenkívül nem lesznek nagyon édesek.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Betegségek

Ha nem kezeli a kerti fákkal kapcsolatos gombás vagy más betegségeket időben, a gyümölcsök nem fognak megjelenniük, vagy nagyon kevés lesz. A probléma olyan esetekben fordul elő, ahol nem tartják szükségesnek a talajműtrágya táplálására.

Például a nitrogén hiánya felfüggeszti a levelek növekedését, kevesebb lépések vannak a fán. De ha a megfelelő gyógyszereket vagy trágyát használja, akkor a probléma megoldódik.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Kártevő

A körte nem fog sok betakarítást hozni, ha a kártevők támadnak, befolyásolják a vesék a fióktelepeken még a fejlődés színpadán. A szakértők azt javasolják, hogy az Alatar eszközt használja, amely egy körte mediánnal jár. Ha a gyümölcs aggódik, mélybe kerül a sebbe, és eszik egy kamrát magokkal, a növényeket a “ivango” gyógyszer feldolgozza.

A feldolgozást a tavasz végén kell elvégezni, és az első eljárás után két héttel ismételjük meg.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

A probléma megoldása?

Ha a kertész érdekli, hogy megszüntesse a gyümölcsfák hozam hiánya hiányát, azaz több megoldás, amely segít a gyümölcsöt is egy régi körte. Felgyorsíthatja az eredményt és késleltetheti az öregedés időszakát és a növény halálát. És ez nem olyan fontos, a fiatal vagy felnőtt körte, – bármilyen fa meg kell tanulni, hogyan kell gondosan ápolja és harcolni bármilyen probléma a kezdeti szakaszban.

Ha nincs beporzó a webhelyen, akkor megoldhatja a problémát az alábbiak szerint. A fák ültetése előtt több gyümölcsfajtát kell felvennie a keresztpollináció biztosítása érdekében. Ez a módszer már bizonyította hatékonyságát a gyakorlatban. A sorok között a távolságnak legalább 4 m-nek kell lennie. És szintén meg kell találnod a pollinator fát, ami elég 12 hektár.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Ha több fajta van a tervekben, akkor meg kell győződnie arról, hogy egyidejűleg virágzik (ez biztosítja a teljes körű pollinációt).

Ha lehetséges, hozza a méheket a kert közelében helyezzük el. Méhek – a gazdag virágzás biztosítása érdekében, ami minden bizonnyal növeli a hozamot.

Ha a fákat már telepítették a megvásárolt webhelyen, hanem bizonyos szabályok megsértésével, transzplantációt készíthetsz. Igaz, gondosan kell elvégezni, tekintettel arra, hogy a körte nem olyan, mint az ilyen események. A transzplantáció jobb, ha tavasszal vagy őszi vegyen részt, de mindez az éghajlati viszonyoktól és más tényezőktől függ. Az ilyen manipulációkat a legjobban olyan fiatal fák tapasztalják, amelyek kora legfeljebb 3 év. Az idősebb fáknak meg kell szépen színezni, mivel a gyökérrendszere meglehetősen mélyen a talajba kerül. Gondosan gondoskodni kell arra, hogy bármit károsítson.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Hasznos tanácsadás

Számos tipp nem zavarja a Novice Gardener-t.

  • A hozamok növelése érdekében gyakrabban következik, hogy lazítsa meg a talajt az egyes fák alatt. Ugyanakkor a gyökerek az oxigénnel telítettek.
  • Ha a szezon száraz, fontos, hogy magas színvonalú öntözést biztosítson. Minden egyes öntözés után hasznos a talaj felületét úgy, hogy a nedvesség tovább maradjon.
  • A táplálkozási műtrágyák nagy szerepet játszanak. Elég a komposzt vagy ásványi műtrágyák használata, amelyeket össze kell lazítani.
  • Egy körte 5 kg trágyát kell készíteni 2 év alatt és körülbelül 50 g szuperfoszfát.
  • Ami az egyéb manipulációkat illeti, a téli téli fát a fagy és a kártevőktől védeni kell. Ehhez ajánlatos elvégezni, megszüntetni az összes kártevőt, vágja el az extra és a beteg ágakat időben, adjon meg egy hozamminőséget és nedvesítse meg a földet. Nem kell elfelejteni a gyökérrendszert a hideg előtt.
  • Ha van egy csomó sorrel a helyszínen, akkor ez a megnövekedett savasságot jelzi, amelyet Lime semlegesíthet. Elegendő lesz ahhoz, hogy 200 g anyagot 1 kV-nál. méter.

A felsorolt ​​ajánlások alkalmazása, a következő szezonban lenyűgöző eredményt kaphat.

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Miért nem a körte, és mit kell tennie?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása