Miért sárga levelek eper és mit kell tennie?

Gyakran előfordul, hogy a kertészek ilyen problémával szembesülnek, mint a szamóca sárga levelei. Sok esetben lefedhetők foltokkal és idővel elhalványulni. Számos oka van annak, hogy ez előfordulhat. Mi a teendő vele, mondd el nekem ebben a cikkben.

Az agrotechnológia fő okai

Ásványi hiányosság

Ez az egyik fő oka annak, hogy az eper levelek aktívan sárgaek. Előfordulhat, hogy a vetésforgás során elkövetett hibák miatt következik be. Leggyakrabban az eper bokor ülteti, ahol más növények nőttek fel, amelyek alkalmatlanok a szamóca számára.

Ilyen növények, borsok, paradicsom, burgonya és padlizsánok között – mindegyik sok hasznos anyagot húz a talajból, mivel az eper ezt követően hiányzik, ami észrevehetően tükröződik az állapotában. De a hüvelyes növények után, fokhagyma, sárgarépa, retek és zöld eper bokrok, éppen ellenkezőleg, jól nőnek.

Közvetlen napsütéses sugarak

A nap egyenes sugarai a nyáron aktívan feltűnő eper lombozatot jelentenek, mert sárga és száraz lesz. Különösen erős napos sugarak befolyásolják a fiatal eper bokrokat, amelyeknek nincs ideje legeltetésre, és a legrégebbi, amely az utóbbi években él. A probléma megoldásához könnyű: szükség van eper bokrok behelyezésére, hogy az egész nap és az árnyékban legyenek a napban.

Ha ilyen lehetőséget nem lehet megfigyelni, akkor az árnyékolás önmagában, például az íj kiszállása.

Nedvesség hiánya

Egy másik nagyon gyakori ok, amelyből sárgult és száraz eper bokrok lehetnek. Rendszeres és kiváló minőségű öntözés nélkül az üzemet nehéz elnyelni a talajból, még akkor is, ha jól esett, az összes szükséges hasznos anyag. Emiatt az epereket rendszeresen kell öntözni. Ugyanakkor nem érdemes megjegyezni, hogy tükröződhet a legjobbak állapotában is: lehet és meghalhat. Ezenkívül a veszélyes gombás betegségek nagyon aktívan fejlődnek magas páratartalmú, különösen a szürke rothadás, amelyik harcolva nem olyan könnyű.

Az eper bokrok a reggeli vízhez ajánlott, hogy a föld felső rétege este megszáradhasson, amikor a légtömeg hőmérséklete enyhén csökken. Átlagosan az eper bokrokkal ültetett 1 négyzetméteres földterületnek ajánlott 12 liter folyadékot. Ezenkívül a Föld nem túl sokat szárad, és nem kérte a gyakori öntözést, szükség van a szalmára, a sajtra vagy a ferde fűre. A szezon végéig vastag rétegét a szezon végéig kell hagyni.

Hogyan lehet megszabadulni a kártevőktől?

A rosszindulatú rovarok az egyik leggyakoribb probléma. Szó szerint minden kertész. A lombozat sárgulása általában képes a következő rosszindulatú rovarok okozására:

 • Malino-Strawberry Weevil;
 • Slunival-pennya;
 • levéltetvek;
 • webes kullancs;
 • eper kullancs;
 • nematód;
 • Cserebogár.

Mindezen paraziták aktívan táplálják a kulturális leszállás gyümölcsleveit, kimerítik őket, és a gyökérrendszert ütközik, amelyet később tükröznek a növények állapotában: eper bokor kezd lassítani a fejlődést, sárga, száraz és meghal. A bogyók ízlése és mérete is hatással lehet. Ezenkívül a paraziták közül sok a gombás betegségeknek is.

Határozza meg, hogy melyik rovar megtámadhatja a növényét, bizonyos jeleknél lehetséges. Például az eper kullancsa elhagyja a bokorot. Általában olyan üvegházakban indulnak, amelyek gyengén szellőztetik, vagyis a magas hőmérséklet és páratartalom feltételei kedvezőek. A Strawberry Weevil megkülönböztethető a fekete szín és a lefelé irányuló Trump.

Megértsék, hogy a növényt megtámadták, túl könnyű. Általában nagyon aktívan felhalmozódik a levéllemez alján.

A kártevők elleni küzdelem számos hatékony módja van.

 • Ahhoz, hogy megszabaduljon mindezen parazitáktól, olyan gyógyszert használhat, mint a “karbofos”. De érdemes figyelembe venni, hogy nem lesz lehetséges állandó alapon alkalmazni. Csak a virágzáshoz és a bogyók összeszerelése után engedélyezett, mivel nagyon mérgező.
 • Egy másik lehetőség a rosszindulatú rovarok elleni küzdelemre – a biztonságos biológiai anyagok használata. Ezek közül a legnagyobb népszerűség a “Phytenerm” -t használja. Általános szabályként ezt a biológiai anyagot virágzás előtt használják. A következő két permetezést 2 hét után végezzük.
 • Érdemes megfontolni, hogy a feldolgozás során meg kell felelnie a biztonsági berendezéseknek való megfeleléshez. Ellenkező esetben nagy kockázatot jelent az egészségre.
 • A rosszindulatú rovarok ellen a felhasználás és a népi anyagok teljes mértékben megengedettek. A paraziták elleni küzdelem a nyírfikció vagy gazdasági szappan alapuló pénzeszközök megfelelő. Mindazonáltal csak megelőző célokra vagy olyan esetekben lesz releváns, ahol a paraziták még nem sikerült elterjedniük. Ellenkező esetben az ilyen alapok haszontalanok lehetnek.
 • Kevésbé gyakori, de ugyanakkor hatékony a paraziták kezelésének módja, A katicabogárok, az égő, grump. Képes lesznek segíteni abban, hogy megszabaduljon a parazitáktól, és ugyanakkor nem károsítja a növényeit.
 • Ezenkívül gyakran megszabadulni a parazita rovaroktól, a növény egyszerűen elpusztul. Gyakran ez történik eper kulcokkal, amelyek sikerült megtörni. Ilyen esetekben különösen kicsapódott bokrok megszűnnek, és a többi spray speciális eszközökkel.

Vannak más árnyalatok. Tehát az eper és a málna gyakran elcsodálkozik ugyanazok a kártevők között, amelyek könnyen mozoghatnak egy növényről a másikra. Így nem érdemes együtt ültetni.

Harci betegségek

Általános szabályként az eper lombozat az ilyen betegség miatt sárga színűvé válik, mint például a klorózis, amely az éles hőmérsékleti túllépések miatt tavasszal történik. Rövid időre ez a betegség a legtöbb levelektől származó yellowness okozhat. Figyelembe kell venni, hogy az összes levélből kiderül, de csak a részét a betegség megkülönböztető jellemzője. Ezzel a betegséggel foglalkozhat, azonban érdemes megfontolni, hogy az epergyártásnak egy kicsit várnia kell. Néhány küzdelem ezzel a problémával egy könnyű módszer segítségével, nevezetesen az öntözőberendezések meleg vízzel. Ez a módszer azonban nem alkalmas, ha hatalmas területeken beszélünk. Ebben az esetben a legjobb lesz egy film használata agrofluoriddal. Február végén érdemes fedezni a növényeket.

Egy másik betegség, amely veszélyesebbnek tekinthető az eper sárgaság, más néven xantózis. Az elcsodálkozott eper a szélén zuhanyozni kezd, majd egy levéllemezen egyesítve van. A betegség következménye a lapok gring és deformációja. Ők csavartak, és a petiolai rövidek. A növények gyümölcsei ugyanakkor csökkennek észrevehetően, és a bogyók íze romlik. Gyakran ez a betegség vegetatív leszállási anyaggal terjed.

Ezenkívül nagyon aktívan transzfer. A kezelés nem vonatkozik a kezelésre. Az elképedt bokrok általában megszűnnek és égnek, hogy a betegség ne váltson az egészséges eperre.

Megelőző intézkedések

A megelőző intézkedéseknek való megfelelés segíthet megelőzni a betegségek előfordulását, a rosszindulatú rovarok megjelenését, vagy abbahagyja a fejlődését a korai szakaszokban.

 • Tehát elsősorban az eper bokrok kötelesek rendszeresen megvizsgálni bizonyos problémák rendelkezésre állását. Ez segíti a betegséget vagy kártevőket a korai szakaszokban, amely megmenti az epereket.
 • A magas minőségben vigyázzon a növényre, nem csak eper bokrok. Először is, végezzen rendszeresen öntözést, miközben nem teszi lehetővé a felesleges nedvességet. Másodszor, táplálja a növényt – ez segíti a hasznos anyagok telítését, és jobban ellenáll a betegségeknek és a paraziták elleni támadásoknak.
 • Ne felejtsd el megszabadulni a gyomnövényektől. Leggyakrabban vannak, és parazita rovarok hordozói.
 • A kötelező esik, megszabaduljon a száraz lombozatból. Jobb lesz, ha megégne, mivel gyakran elrejtheti a parazitákat és a gomba spórákat, amelyek meglehetősen képesek túlélni a tél túlélését, és fokozhatják a következő szezont.
 • Amikor az üvegház körülményeiben növekvő eper, gyakrabban hajtja végre a szobát. Ellenkező esetben a paraziták és a gombás betegségek nagy kockázata jelenik meg.
 • Ne értékcsökkenjen és megelőző feldolgozást. Segíthetnek megakadályozni a betegségek és rosszindulatú rovarok előfordulását. A megelőző feldolgozás a népi jogorvoslatok, a fokhagyma és a hagymás infúzió, a pirospaprika, a Velvetsev infúzió, a mustár infúzió és a tejen alapuló oldat infúziójával végezhető el.

A kerti leltár fertőtlenítése szintén szükség van arra is, hogy rendszeresen figyeljen, különben nagy kockázatot jelent a fertőzés átvitelére a beteg növényéből egészséges.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: