Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

Annak szükségessége, hogy megtanulják, hogyan és mikor kell porlasztani ribizli a kártevők a külvárosokban és az anyákban, amikor forró vízzel vízzel, miért, általában, általában feldolgozó bokrok, minden kertészből felmerül. Ez az egyszerű cserje nagyon sebezhető a rovar inváziókhoz, így a rovarirtók helyes és időszerű használata nagyon fontos itt. A ribizli elkészítése tavasszal elfelvizsgálta, miután megvizsgálta a forró víz helyes alkalmazásának jellemzőit a kullancs elleni küzdelemben.

Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

Az eljárás szükségessége

Ribizli – az egyik legnépszerűbb cserjék Oroszországban. De különleges kártevője van, amelyek különleges intézkedéseket igényelnek a harcra. Pénznem tick Tick miniatűr méretű – a test hossza nem haladja meg a 2 mm-t. De a kártevő által okozott kár valóban hatalmas lehet. A parazita sztrájkja a növény vesékét, majd szopja a gyümölcsleveket a növekvő szezonban.

Még a legmagasabb minőségi ellátás sem fogja megmenteni a ribizliokat:

 • Sárgító levelek;
 • Állítsa le a fejlesztést;
 • a gyümölcsözés csökkentése;
 • szárító bogyók;
 • Az egész bokor halála.

Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Lehetetlen harcolni vese kulcokkal hagyományos inszekticidekkel. De elpusztíthatja a forró víz dömpingjét, tavasszal töltött, mielőtt a kivágás megkezdődik. Az ilyen radikális intézkedések biztosan szükségesek, ha az ősz a növény már látható fertőzés jelei. A vese természetellenes növekedésében nyilvánulnak meg. Érdemes megjegyezni, hogy ez a parazita nemcsak mindenféle ribizli, hanem az egresen is előfordulhat.

  Az időszerű intézkedések segítenek megmenteni a kertet a teljes megsemmisítésből. Tisztítsa meg a ribizli forrásban lévő vizet és annak érdekében, hogy megakadályozza a lehetséges fertőzés megelőzését. Ha figyelmen kívül hagyja a paraziták megjelenésének jeleit, a kullancsok kolóniája óriási sebességgel fog növekedni. Állítsa le ezt a folyamatot a forrázás segítségével. Az a tény, hogy a kullancsok érzékenyek az éles hőmérsékleti különbségekre, és a növények ilyen “sokkterápia” jó módja a türelemnek.

  Hatékony feldolgozás forró víz és más kártevők ellen. Ezek közül – a tll, valamint a gombás fertőzések kórokozók, veszélyes mikroorganizmusok. A kezelt cserje gyorsabban ébredt a tavasszal, egy fiatal sertést ad.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Időzítés

  Forró vízzel kell kezelnem a ribizliokat, figyelembe véve a regionális cserje növekedési jellemzőit. A fő hivatkozás olvad a hófedelet. A feldolgozás kora tavasszal történik, ha magassága 5-10 cm-re csökken. A léghőmérséklet befolyásolja a cserjék cserjék kiválasztását a tél után, de nem érdemes megszerezni.

  Az optimális hónap és a regionális tényező figyelembevételével.

  1. Március 10-15 – Moszkvában és Moszkva régióban ribizli ribizli.
  2. Az első évtized április nyugati és keleti szibériai. Az ULALS-ben ezen a feltételekre is összpontosíthat.
  3. Március 12-17 – Vladimir, Yaroslavl, Tula régiók. Ugyanakkor alkalmas az egész központi régióra.
  4. Délen a Scaldings március első évtizedében történik. Ezek a dátumok mind az asztrakhai régió, mind a Krasnodar terület számára relevánsak.

  Fontos tudni, hogy a feldolgozás forrásban lévő vízzel kell elvégezni kivételesen kora tavasszal, ha van egy sűrű és kemény kéreg a vesére, teljesítő természetes védelmi funkciók.

  Összességében megsemmisíteni a kártevőket ilyen módon nem fog működni. És a késő tavaszi és a nyári forró víz nagy kárt okoz a már virágzott levelek és aktív hajtások.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Öntözési módszerek

  Javítsa meg a bokrokat forró vizet is, meg kell tudnia. Ha általában elegendő a betegségekből származó növények szórására, a vese kullancsokkal kapcsolatba kell lépnie másként. A kártevőkből származó bokrok szükségesek ahhoz, hogy pontosan bejussanak a vesékbe, ahol a veszélyes paraziták elrejtenek. Tehát bármely fajta fekete, piros és fehér ribizli kezelhető, beleértve a régi kirakodásokat is, amelyeket már érintettek. Az inszekticid expozíció hatékonyságának növelése további összetevőket is hozzáadhat.

  Leggyakrabban a nyári házak mangán, karbamid vagy réz erőteljesek. Néha a víz és a só gyenge keveréke 5 g vödör forró vízben történő arányában készül. Az ilyen megoldások nem veszítik el tulajdonságaikat, ha forró vízzel érintkeznek. A feldolgozási technológia is érdemes megfontolni. A cserje ágai ajánlott, hogy előzetesen meghúzzák, ha megvastagodott az őszi vese, eltávolítják és égetnek.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  A ribizli forrázás fő sorrendje úgy néz ki, mintha.

  1. Vezetés. Tavasszal vagy ősszel előadható. Fontos, hogy a bokor meglehetősen megoldódott, megszabaduljon a száraz vagy sérült ágaktól.
  2. Törölési platform a feldolgozóhelyen. Kell eltávolítani a szemetet, törölje a pályát.
  3. A szükséges védelmi események végrehajtása.
  4. Forró víz előkészítése vagy különleges megoldás alapja. Fontos, hogy a forró víz forrása elég közel álljon a ribizli bokrokból.
  5. A hőmérséklet mérése. A bokrok ütése idején a + 70-80 fokos Celsius tartományban kell lennie. Ez elég ahhoz, hogy elpusztítsa a rovarokat, de ne égesse cserje.
  6. Végezze el a komp feldolgozást. A tónak egy bokor felett maradnia kell. Forró vizet szolgálnak fel a központi részből a korona széleihez. Egy helyen a víz áramlása legfeljebb 5 másodpercig tart. Növényenkénti áramlás – körülbelül 3 liter kész megoldás. Teljesen feltöltött öntözés elegendő lehet 2-4 bokor.

  Bizonyos esetekben a tiszta vízgőzt a szokásos kertészeti leltár nélkül kell benyújtani, hogy kiegészítse az összetevők hatásának hatását. Vannak olyan alternatív megoldások is, amelyeken nincs hozzáférés a kora tavaszi vízhez.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Karbamiddal

  A ribizli feldolgozásában feloldott karbamid a ribizátor feldolgozásában a extraxornikus nitrogén táplálás funkcióját stimulálja, amely stimulálja a zöld tömeg növekedését.

  A keverék előállításához a kristályos anyagot először 700 g mennyiségben 3 liter forró, de nem forró vízben tenyésztjük, 50 g réz hozzáadása. Ezután az oldatot forró vízzel 10 literrel töltjük.

  A párolgással való érintkezéskor fontos, hogy vigyázzon a légzőszervi szervek védelméről légzőkészülékkel.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Gőztisztító

  Ha hozzáférést biztosít a tápegységhez, modern technikát használhat a gőzfeldolgozáshoz. A gőzfejlesztő folyadékkal van kitöltve, csatlakozik a hálózathoz. Ezután minden egyes bokorot egyenként kezeljük a gőz sugár. Szükségesnek kell ellenállnia a fúvókának távolságától az ágakig 30-50 mm-es tartományban.

  Hasonló hatással van egy forró vízzel ellátott vödör pörkölési zónájában történő telepítése – a bokor 5 percig kellően lefedi a filmet, hogy a feldolgozás sikeres legyen.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Mangánnal

  A feldolgozás előállítása 10 liter vízen több kálium-permanganát kristályt. A folyadék rózsaszín lesz. Ez egy jó megoldás, ha nem csak a forró gőz miatti kullancsokat kell megszüntetni, hanem a növények fertőtlenítését is. Az esemény kombinálható a túlterhelt cserjék szaniter vágásával.

  Ez a módszer nagyon jó a régi kert tisztázására a betegségmegelőzés mértékének.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Égő

  Van egy “népi” módszer a Kidelite kullancs küzdésére ribizli, ami nem igényel forró vizet. Alkalmazásához egy hordozható gázégőre lesz szükség. A feldolgozási eljárás közvetlenül a tavaszi vágás után történik, de a lágyság kezdete előtt. Fontos, hogy a bokor már megoldódott. A fiókok ebben az esetben nem szükségesek.

  A tüzelést minden ágon végezzük a vesékkel, tartva egy 80-100 mm-es égőt a kéregtől. Minden parcella 2-3 alkalommal halad át. A CORTEX felülete enyhén tágul. A módszer jó, mivel alkalmas az őszi használatra, míg az ütközési lehetőségek többi része csak tavasszal alkalmas.

  Ezenkívül a gázégő javítja a pozíciót, ha nincs lehetőség forró vízre.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Hasznos tanácsadás

  Forró víz permetezése – komoly feladat, amely óvatos előkészítést igényel az eljáráshoz. Meg kell kezdeni alaposan megtervezni a munka körét. Mivel a hideg levegőben lévő forró víz gyorsan lehűl, szükségtelen késedelem nélkül kell elvégezni őket. Szükséges, hogy gondoskodjon a gyökérrendszer védelméről a forró víz káros hatásairól. Biztonsági intézkedésként használhatja a talajszélességet a táblákon, rétegelt lemezlapokkal. Tehát a felszíni gyökérrendszer képes lesz elkerülni a károkat.

  A munka eszközének szintén helyesen kell választania. Az optimális megoldás klasszikus fém öntözés lesz, egy kis osztóval. A forró víz műanyag kapacitásában túl gyorsan hűlni fog. Ezenkívül a forró vízpolimer anyagok deformálódhatnak.

  Az öntözési vizet a forráspont alatt kell tartani az eljárás során. Érdemes használni egy utcai tűzhely Bourgear, tűz vagy födém. Ha van fürdő a területen, megolvad, kitöltve a tartály meghajtót, majd vegye ki a vizet.

  Nagyon fontos, hogy a bokrok egységes öntözését késedelem nélkül több mint 5 másodpercig. A talajra öntsük a vizet, de közvetlenül a hajtásokra, ahol a kártevők rejtve vannak.

  Mikor és hogyan lehet a víz ribizli forró vízzel?

  Az óvintézkedések nem zavarják. Forró fémből, amelyből az öntözés gyorsan felmelegszik. Fontos, hogy vigyázzon vastag kesztyűkkel. A kéreg rögzítése is érdemes megnézni, hogy véletlenül ne ugorjon a munka során. A lábak jobbak ahhoz, hogy megvédjék a gumi csizmákat egy szilárd vastag talppal, meglehetősen enyhítsék a csúszás megszüntetését a helyszínen.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása