Milyen távolságra van a növényi málna?

Malina – szerette sok kert cserje. Nemcsak a finom és hasznos bogyók, hanem teljesen szerény. Azonban még olyan leszállási feltétele is van, amelyet megfigyelni kell, hogy később képesek összegyűjteni bőséges és egészséges betakarítást.

Ez segít, és a cserjék illetékes helye nemcsak a helyszínen található épületekről, hanem egymással kapcsolatban is. Ez különösen igaz a kertészek, akik tervezik ezt a bogyót.

Milyen távolságra van a növényi málna?

A bokrok és a sorok közötti távolság

Először is, a bokrok közötti távolság a málnafajtától függ. Ha ez egy bokor, akkor meg kell jegyezni, hogy az ilyen palánták termesztése során akár 10 fő hajtás is lehet, és a cserje szélessége néha eléri az 50 cm-t. Ha túl közel állsz egymáshoz, a növények nem lesznek elegendő fénye és levegője, ezért nem lesznek képesek teljes gyümölcsök.

Egy ilyen típusú bokrok esetében minden méteren keresztül hulladéklerakó lesz, és a sorok közötti távolság legalább egy és fél méter. Így minden cserje elegendő helyet kap a növekedéshez, és ezt követően a bogyók gyűjteménye nem adja meg a megfelelő távolságot.

A szokásos kerti málna, amely az ország többségével nő, sokkal kevesebb helyre van szüksége.

Milyen távolságra van a növényi málna?

Annak köszönhetően, hogy az egész bokor lényegében egy menekülés a kis elágazási folyamattal, kevesebb négyzetet vesz igénybe. Az ilyen bokrokat minden lépésen keresztül ültethetjük, vagy 30-40 cm távolságra egymástól. A sorok között elhagyhatja a szabad helyet, de a kényelem és a növények, valamint azok, akik később gyűjtik össze a betakarítást, ajánlott az árkok a jövőbeni leszállás elérése 1,5-2 méterre egymástól. Kényelmes nem csak a bogyók összegyűjtésére, hanem a cserje gondozására is.

Milyen távolságra van a növényi málna?

Hány méternek kell lennie az épületek előtt?

A leszállás során érdemes figyelembe venni a különböző épületek helyszínét, beleértve a kerítéseket és a foltokat, sőt ideiglenes mellékleteket is.

A tény az, hogy Málna – egy növény, bár a szerény, de még mindig nem tetszik az égő júliusi hő, sem egy mély árnyék. Ha nem vigyázol erről az időben, a levelek éghetnek az égő déli nap, majd később – és bogyók.

És érdemes megfontolni és széleket. Gyakran túl gyakori és élesen széllökések hátrányosan befolyásolhatják a növények virágzását, majd ezt követően gyümölcsök.

Milyen távolságra van a növényi málna?

A webhely déli vagy délnyugati részének kiválasztása legalább 2-3 méterre a legközelebbi épületektől és körülbelül 1 méterre a kerítéstől. Így a kerítés szükség esetén képes lesz arra, hogy megvédje a bogyókat a levegőáramlásoktól, télen, hogy késleltethesse a havat, és tavasszal a talaj gyorsabbá teszi a talaj felmelegedését.

Ezenkívül más nagy cserjék, mint például a ribizli és az egres, valamint a gyümölcsfák befolyásolják a málna növekedését rendkívül kedvezőtlen.

Alapvetően, mivel a gyökerei a talajból származó tápanyagok nagy részét veszik igénybe, ami negatívan érinti, nemcsak a málna, hanem a potenciális szomszédai is. Ezért a kirakodás még mindig érdemes legalább 2 méterre a legközelebbi “versenytársakra”.

Milyen távolságra van a növényi málna?

Leszállási rendszerek, figyelembe véve a régiót

De ezek a tippek haszontalanok, ha nem veszik figyelembe a régió, amelyben a kultúra leszállás tervezett.

Például a forró régiókban, például a Krasnodar régióban, érdemes figyelembe venni az éghajlat főbb jellemzőit – száraz nyár és egy kis mennyiségű hó télen. Ilyen körülmények között lehet elkezdeni a bokrokat még ősszel is. Ha a megfelelő víz hiánya időben kompenzálható az időszerű öntözés, akkor a kirakodások megvastagodása segít a napfény túlzott bőségesen. A bokor közötti távolság 20-30% -kal csökkenthető. Ez nem csak a cserjék természetes árnyékának megteremtését segíti, hanem védi a talaj túlmelegedését, és szintén hozzájárul a tél több hó levonásához.

Milyen távolságra van a növényi málna?

Közepes szélességekben, például a külvárosokban, optimális feltételek a berry növények növekedéséhez. Nyáron a növények elég mind a nap, mind a természetes öntözés az eső formájában, és télen elegendő a hó.

De Szibériában és az anyákban a málna várható fagyos tél és súlyos gusztus szél. Ilyen régiókban a palántákat javasoljuk, hogy egymástól külön-külön helyezzük el egymástól, hogy a csomagtartó már elég legyen. Ezenkívül az egyes cserjék könnyebben hajlíthatóak a földre a fagyás előtt.

Milyen távolságra van a növényi málna?

A fentiek mellett sok más módja van a kerti málnák növényezésére. Sok régióban tökéletesen nemcsak a nyílt talajban, hanem az üvegházhatású körülmények között is jár. És vannak különböző speciális fajták, amelyeket még edényekben is meg lehet termeszteni. Ebben az esetben szem előtt kell tartani, hogy a málnákkal rendelkező edények előnyösen szabadon tartják – az utcán vagy az erkélyen, és az időjárási viszonyok romlásával beléphetünk a házba vagy az üvegházba. Az ilyen módon bélelt növények, semmiképpen sem érintkezhetnek a levelekkel, mivel megakadályozza őket a további növekedés és fejlesztés miatt.

Milyen távolságra van a növényi málna?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása