Mind a fekete ribizli

Tudja meg mindent a fekete ribizli-ról, ami rendkívül fontos a DACMS és a kertész számára. Hasznos a közös fejlesztés kezelésére az életforma és a család családja. De gyakorlati célokra, sokkal fontosabb, hogy megtudja, hol növekszik a bokor, ismeri a gyümölcsök leírását, a levelek és a gyökérrendszer sajátosságaival, más alapvető árnyalatokkal.

Mind a fekete ribizli

Leírás

Nehéz megtalálni azokat az embereket, akik soha nem hallottak volna a fekete ribiszkáról. Mindazonáltal a tudás nagyon szűkös. Ezért érdemes az alapvető botanikai leírással. Ez a csatatér növény képviselője. Ezt a Camneuric szín sorrendje, és ezen a sorrendben az egres növények családjához kell.

Mind a fekete ribizli

Több mint más születések ebben a családban.

A fekete ribizli “rokonai” botanikai rendjének keretében:

 • Kalanchoe;

 • Rhodiola;

 • Volicher;

 • Ugut;

 • pion;

 • Astilba;

 • kőtörőfű;

 • Tetrakartay.

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

A fekete ribizli élet alakja – leveles cserje. A növény szokásos magassága 1 és 2 m között van. A vegetatív fejlődés kezdetén fasisztákat hajtanak végre, és halvány színűek. Erősítése barna. A fekete ribizli hossza és szélessége általában 3-5 cm-re érhető el, és a legnagyobb példányok akár 12 cm-t is elérhetnek.

Mind a fekete ribizli

A lombozat jellemzőiről beszélve,Érdemes megjegyezni:

 • az élek elválasztása;

 • 3 vagy 5 pengék elérhetősége;

 • Aranymirigyeket tartalmazó kiadók;

 • a leggyakrabban széles háromszög formátumban lévő pengék;

 • Sötétzöld szín;

 • A “pisztoly” szinte teljes hiánya (csak a vénák aljáról megfigyelése).

A fekete ribizli virágzat úgy néz ki, mint a kefék. Hossza eléri a 8 cm-t, bár a legtöbb esetben 3-5 cm-re korlátozódik. Mindegyik virágzat megkülönböztethető 5-10 virág. Jellemző, mint meztelen és borított pelyhes. 5-9 mm hosszúságú virágok elérése 4-6 mm keresztmetszetben; A szirmok ovális alakúak.

Mind a fekete ribizli

A fekete ribizli gyümölcsök homlokzatok illatos fényes bogyók. Átlagos átmérőjük nem haladja meg az 1 cm-t. A bogyók részeként 3 és 37 mag között lehet, amelyek rendkívül egyszerűek. 1 kg körülbelül 3300 gyümölcsöt tartalmaz.

Mind a fekete ribizli

Virágok fekete ribizli májusban és a nyár első harmadában; Gyűjtsd össze a betakarítást általában júliusban.

Az alsó ágakban lévő vesék, a földről melegítve, majdnem azonnal elkezdenek nőni, amint a hó megolvad. Átlagosan a fekete ribizli legfeljebb 300 kg bogyót ad 1 hektáronként. A nagyon ideális körülmények között ez a mutató elérheti az 1850 kg-ot. A kapott gyümölcs íze nagyon sokszínű. Ez magában foglalja az egészet az édes és a savanyú érzés, és a konkrét benyomás a fajtától függ a termesztési feltételektől, a termés tárolási idejétől.

Érett bogyók gyorsan szembesülnek. A lombozat nagyon későn esik. Sok esetben a bokrok zölden vannak a hideg kezdetéig. Ehhez a fajhoz egy másik levél jellemzi. A gyökérrendszer felületi típusra utal.

Mind a fekete ribizli

Utisound ribizli gyökerek 50 cm mélységig. Ehhez aktív rendszeres öntözés szükséges. A vadon élő, fekete ribizli szinte minden Eurázsia. Ő találkozik az Atlanti-óceán partjainál, a Yenisei és a Baikal medencéig. És területe kiterjed Kazahsztán, Mongólia és a KNK területére; A bevezető sertés Észak-Amerikában található.

Alapvetően ribizli bokrok találhatók:

 • a folyók és a tavak partján;

 • nedves lombhullató, tűlevelű vagy vegyes erdőben;

 • a mocsarak mentén;

 • Egy nedves ártéri réten (mindenütt ezekben a helyeken láthatsz egyetlen növényt, mind kis csoportokat).

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Fajta

A fajta művelt fekete ribizli altípusok olyan nagyszerűek, hogy kiválaszthatják az összes mezőgazdasági termelőt. A különbség az íz és az aromás tulajdonságok, a külső környezet feltételeihez való alkalmazkodás képessége. Figyelembe kell venni az érés időzítését. A fekete ribizli “Pearl” népszerűséget használ. Alkalmas bármilyen klimatikus zónára.

Az ilyen fajta bogyóként szilárd méretű. A tömegük 4,4 és 8,4 g között változik. A növény a Középmentes csoportra utal. A zöldes színű hús az űrlapon úgy néz ki, mint egy zselé. Ez egy szahara és gyenge savanyú megjegyzés, amely termesztést ad.

Mind a fekete ribizli

A “Mavladi” ribizli a leghatékonyabban nőtt a külvárosokban. Ez öngyűjtő Olyan fajta, amely nem különbözik egymástól. Ellenállt a betegségekkel. A növény nagy (legfeljebb 5,2 g) gyümölcsöt ad. Jelölje meg mindig kellemes ízét.

Mind a fekete ribizli

Moraine fokozat az Urál és Szibéria feltételeihez igazodik. Ez a növény magas (legfeljebb 2 m) bokrok. Elég gyorsan érkeznek. Bogyók “Morine” súlya 2,7-3,3 g. Desszert íz harmonikus.

Mind a fekete ribizli

Beszélve a növekvő területek osztályozásáról, meg kell említeni, és a “Kedvenc” osztály. A csernozjomban és a nem fekete földön termesztik. Egy ilyen növény kevéssé érzékeny az aszályra és a hidegre. A bokrok 1,45-1,55 m-re nőnek. A hozam meghaladja a 3 kg-ot.

Mind a fekete ribizli

Az ultrahang között a ribizli megkülönbözteti az “áfonya”. Ez a növény kompakt és rezisztív módon fejlődik. Az ő javára, a betegségek alacsony valószínűsége, kártevő elváltozások. Az “áfonya” neve a savanyú édes gyümölcsök jellegzetes raidért kapott. A termést pályázat jellemzi, a bogyó súlya általában 1,6-1,9 g.

Mind a fekete ribizli

Az ultra-szar virágzás jellemző és a “shaluny”. Ez a fekete ribizli származik a Tambov régióban. Kompakt bokrokat és ellenállást képez. A bogyókat vékony bőrrel borítják. A gyümölcsök átlagos tömege – 1,5 g.

Mind a fekete ribizli

Népszerű és középkori fajták fekete ribizli. Ezek közül sok aszkorbinsavat és az E-vitamint tartalmazó típust tartalmazza. Az ilyen jellegű jó minta “dacnitsa” fröccsenésre tekinthető. Ez egy alacsony növény, nem túl jól védett a rosszindulatú harmatól. A hosszúkás bogyók tömege 2,1-2,4 g, ők kitűnnek kiváló szag és különös gyengédséggel édes édes pépet.

Mind a fekete ribizli

Moszkvai tenyésztők a “Dacnitsa” felelősek a “varázsló “ért. Ez egy kompakt ribizli fajta is. A hideg ellenállás mellett kevés ki van téve az ütközési kullancsnak és a patológiás gombáknak. Az íz kétértelmű, változások széles. Átlagosan a bogyók súlya 1,2-1,6 g, különbözött egy kifejezett aroma.

Mind a fekete ribizli

Az átlagos fajta fajták értékelik, hogy hosszú ideig friss bogyókat hozzanak létre. Gyakran ilyen ribizli lóg a bokrokon. A károsodás nem jellemző, hanem inkább a mazsola természetes analógját kijavítja.

A középváltozó csoport olyan moszkvai változatot tartalmaz, mint a “Barmalei”. A terjedt bokrok alacsonyak.

A “Barmalem” télen jól mozog. A kártevők és betegségek károsodásának valószínűsége szintén alacsony. A kefék nagy számú bogyót tartalmaznak, nagyon messze vannak. Az íze édes-savanyú kombinációval van kialakítva. A kóstoló vizsgálat eredménye – 4,5 pont. A bogyók mérsékelten nagyok.

Mind a fekete ribizli

A közepes szabad ribizli “hableány” az URAL fejlesztői jöttek létre. A bokrok elég magasak. A penész károsodásának valószínűsége kicsi. A vese kullancsának károsodása szinte kizárt. Az íze sokoldalú, de főként a desszert csoportra utal.

Mind a fekete ribizli

Fontos figyelmet fordítani a regionális specifikációkra. A fekete ribizli növekvő tapasztalata hosszú ideig megengedte, hogy meghatározza az egyes terepek optimális változatosságát. Tehát az észak-nyugatra (Leningrad régió, Karelia), az 1980-as évek óta ismert “VELO” óta jó választás. Ellenáll az aszályok és az antracnóz, a hideg és a penész ellen. Még egy gombás rozsda és vírusos terep sem szörnyű, és a termés együtt alszik; Igaz, a nyers időjárás szórakoztató gyümölcse gyakran tört ki.

Mind a fekete ribizli

“Nezhdanchik”, éppen ellenkezőleg, a legújabb kiválasztás terméke. Ezt csak 2019-ben nyújtották be az állami nyilvántartásba. Ez egy olyan növény, amely közepes érlelést és üres szárú szárakat tartalmaz. A “nezhdanchik” tisztességes ellenállás, de a betegségek és rovarok veresége nagyon valószínű. A miniatűr bogyó méretét az édességük kompenzálja.

Mind a fekete ribizli

A moszkvai régióban és a középső zenekar más területei sikeresen növelhetők bármely téli kemény ellenálló fekete ribizli. A “Litvinovskaya” fokozat nagyon jól bizonyult. Ez egy korai növény, amelynek mentessége a gombás és parazita elváltozásokra. A gyümölcsök nem csak édesek, akkor is frissítő hatása van. A tömegük 1,9-3,3 g.

Mind a fekete ribizli

A fajta versenye lehet egy szamorszon “Sevchaka”. Ilyen korai ribizli, amely a száraz időszakokra ellenáll. A virágok szinte soha nem veri a fagyot. Fontos hangsúlyozni a rozsda, az antracnózis és a penész ellenállását. A “Sevschariti” hosszú kefék, és a bogyók 2 és 3,5 g között vannak; Még egy romlandó állapotban is nem esnek.

Mind a fekete ribizli

Az urálokban és a Volga-Vyatka régióban, másképp kontinentális éghajlat, A jó lehetőség “DAR Smolyaninova” -nak tekinthető – értékelik az ultra-köptet. A növény is ellenáll a fagyok is, ami nem meglepő a célterület ilyen választékában. “Dar Smolyaninova” nem szenved a bimbózó kullancs, de a gombás fertőzések nagyon sokat érintenek. A hús nagyon édes.

Mind a fekete ribizli

A héj szilárdsága garantálja a gyümölcsök hosszú távú biztonságát és mechanikai megbízhatóságát.

A kórokozó gombák ellenállás és a hideg, a fekete ribizli “lusta” nagyon értékes. Ez egy késői fajta. Nagy sűrített szárakat képez. A kenhetőség jellemző, de nem túl kifejezett. A gyümölcsök sokszínű ízét 4,6-ról 5 pontra becsülik.

Mind a fekete ribizli

Leszállás

Az idő és a hely kiválasztása

Valamilyen oknál fogva gyakori, hogy olyan cserje, mint a fekete ribizli, mindenütt növekszik, és mindig, akár minimálisan kedvező körülmények között is növekszik. Ez azonban nem más, mint a tévedés. Pontosabban, a vetőmag mindenhol megragadhat, de nem éri meg a hatékony gyümölcsöt. A leszállás optimális pontja – szeptember végén október közepéig.

Nagyon fontos, hogy a palánták normál körülmények között 3 vagy 4 héttel élhessenek, mielőtt a fagyás jönne.

A rugós talaj előfordulása előtt sűrűbb lesz. Mert nyugodtan és téli ételt kapnak. Leszállás a tavasszal, ahol milyen bit. Ez a megoldás csak olyan helyekre alkalmas, ahol a hófedél nem túl vastag, és nagy kockázatot jelent a gyökerek befagyasztására. A leszállás idején a szörnyeteg rétegnek körülbelül 20 cm-nek kell lennie.

Magas savassággal a talajnak lime kell lennie. Általában a ribizli bokrok jobban fejlődnek a produktív csernozjomon. De használhatod, vele együtt, szintén peres és közepes loams. Elfogadhatatlan, hogy olyan helyet választani, ahol a vizet bámulják. Tökéletesen összehangolt webhely, akkor is van egy kultúra a lejtők felső részén.

Mind a fekete ribizli

Talaj és gödör elkészítése

Túl savanyú primer előnyösen mész. Ugyanakkor lehetetlen elvégezni a mész bevezetését, mivel ez káros lehet. Supa javítja a szerves hozzáadását. A Suglink, arra is szükség van, hogy adjunk a szerves, de aztán ásványi összetevők van szükség.

A Föld nem tud menni. Ezután viselkedjen a helyi quulturing. Ez nagy szélességű leszállási tálat jelent. A humuszgal kevert termékeny talajjal telítettek. 0,2 kg földi mészkő, amelyet minden egyes kútba helyeznek.

Mind a fekete ribizli

Ülés kiválasztása

Határozottan szükség van a fajta fajtákra. Ideálisan alkalmazkodnak a betonterület körülményeihez. Az első osztályú leszállási anyag kevésbé jelentős kiválasztása. Éves és kétéves palánták is lehetnek.

Nem lehetnek lombozat, de a növény erődje minden bizonnyal szükség van.

Szükségszerűen ellenőrizze, van-e patológiák. Érdemes megnézni a gyökereket. Egészséges palántákban alaposan kifejlesztett és díszített vizelet típusú. És 3 vagy 4 csontváz gyökérnek is kell lennie, amelynek hossza 15-20 cm.

Mind a fekete ribizli

Ültetési rendszer

A gödör között elhagyja a rést 2 m. A keresztmetszetnek körülbelül 60 cm legyen. Mélység – kb. 50 cm. Kell választani egy jól megvilágított padot. A gödrök körülbelül 12-16 nappal az eljárás előtt készülnek, hogy a talaj váljon, és a trágyával fogott klór.

Az egyes gödör alja humusz által megszórva. Az IT Hill-től hajtogatva töltse ki a lyukat 1/3. Miután hozzáadott egy pohár fa hamut, mindezt összekeverjük. Az ásványi műtrágyákat előzetesen fedezi, termékeny talajjal, hogy a gyökerek ne égjenek. A gyökerek magukat óvatosan csomagolják. A csemeték nem vezetnek be szigorú függőleges, de 45 fokos szögben.

Mind a fekete ribizli

Még mindig fontos:

 • Helyezze a gyökér nyakát 6 cm-re az ásatás szélén;

 • Öntsük a földet, töltse ki a gyökerek közötti réseket;

 • Kompakt talaj;

 • öntsön egy ribizli palántát 5 liter vízzel;

 • elalszik a gödörbe a végére;

 • jól alkot;

 • A növény fele bőségesen;

 • Vágja meg az 5. vese fölött a Secateur.

Mind a fekete ribizli

Gondoskodás

Locsolás

Ez az egyik legfontosabb feltétel, amely anélkül, hogy a ribizli nem ad tisztességes betakarítást. Nagyvonalú aktív öntözés nélkül, legalább a bogyók és a beszéd gyűjteménye nem lehet. Különösen intenzív öntözés kell, ha a bokor virágzik, és amikor a bogyókat öntjük. A növények közelében kb. 20 cm mélységben hornyokat készítenek; Minden esetben 20-30 liter vízzel öntözik. A víz elpárologtatásának gyengítése érdekében egy mulcsot kell használnia, amely szintén védi a túl sok gyökérfűtést is.

Mind a fekete ribizli

Podkord

Tavaszi és nyári hónapok nitrogénre van szükségük. Az első alkalommal a nitrogén trágyák hozzájárulnak, ha a vesék csak virágoznak. A legjobb lehetőség a karbamid. A virágzás vége után egy másik nitrogén műtrágyát használnak, már átfogó. A márkás eszközökkel együtt ajánlott szerves infúziókat használni, mint például a litter madarak vagy trágyak tehenek használata.

Amikor a bogyókat gyorsan öntjük, káliumot és foszforot kell készíteni. A nitrogén adalékanyagok minimálisak. Ezen a ponton a legjobb a karbamid használatához. Amikor az utolsó betakarítást eltávolították, itt az ideje, hogy használja a szerves. Nyáron kis mennyiségű réz-szulfát, permanganát és bórsav kombinációja levelet készít; Mindez egy vödörben van.

Mind a fekete ribizli

Ritkítás

A nagyméretű fekete ribizli bokrok ágai gyorsak. Megújítja a bokor a negyedik évben. Túl öreg digstream könnyű megkülönböztetni a fekete színt és a betakarítás szinte teljes hiányát. Alternatív megoldásként csak barna ágaknak kell maradniuk.

A kevésbé intenzív növekedés, annál radikálisabb, hogy hajtsák a hajtásokat.

Fiatal bokrok, 2-3 sima legerősebb menekülés az első évben. Minden, ami gyengén és sűrűsödik bokrot küldeni komposzt gödröknek. Az üveg vereségével vagy a viccelőbilincs ribizli vágva a talajszintre. Ez lehetővé teszi a nyüzsgés frissítését, új egészséges hajtások felszabadítását. Igaz, meg kell várnod a következő vegetatív szezont.

Mind a fekete ribizli

Reprodukció

Cherencia

A zöld leállítás használata a legegyszerűbb út. Meg kell azonban érteni, hogy ez a módszer inffektív, és veszélyezteti a betegségek okozati ügynökök átvitelét a forrásbokorból. Ezenkívül a csökkentő ribizli korona csökkentheti a betakarítást. Az ültetési anyag azonban a tél kezdete előtt gyökerezik. Az írástudási megközelítéssel a dugványok minimumra csökkennek.

Mind a fekete ribizli

Ásás

A vízszintes tartályokat 3, 4 vagy 5 év alatti növényekből használják. Az általa kora tavaszi lazább és megtermékenyíti a földet. Aztán a kerület körül, ásva a barázdákat a bokor felé. 1-2 év ágak vannak. A csúcsoknak meg kell adniuk, hogy az összes vesék a hajtásokon aktívabbak és szilárd éves növekedést alakítottak ki.

A vesék duzzadása után a hajtások megszórják a földet. Csak a felfelé kell maradnia a felszínen. Egy idő után megjelenik a függőleges láncok. Elaludhatsz nedves ömlesztett talajjal, ha magassága 10-15 cm.

Mind a fekete ribizli

2-3 hét elteltével az extraktumok ismétlődnek, minden nyári termékeny és lazítanak, és esik, a Secateur-ot levágják és alkatrészekre osztják.

Bush elosztása

Ezt az eljárást tavasszal vagy ősszel végezzük. Általában egy új helyen található növényekkel kombinálva. A bokrokat ki kell húzni a gyökérrendszerrel, óvatosan felszabadítani a talajból. Minden bokor 3 vagy 4 részre osztható egy fejszével és kerti fűrészel. A betakarítás az átültetett részek új helyre történő átültetése után csak egy év alatt várható, amikor a gyökerek visszaállnak; A vágás és a dugványok lehetővé teszik, hogy több gyümölcsöt számíthat.

Mind a fekete ribizli

Betegségek és kártevők

A gombás patológiák elsősorban az eső és az alacsony hőmérsékletek fejlődése. A vírusaink szinte minden időben megtalálhatók, és keményebben gyógyítják őket. A gombás veszélyek között különleges kockázat kapcsolódik:

 • antracnóz;

 • rozsda;

 • kínos harmat;

 • septorteris.

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

A gép és a csíkos mozaik leginkább veszélyeztetik a vírusokat. Az első riasztás azzal fenyeget, hogy tele van tombokkal, a második tönkreteszi őket. Mindkét fertőzés gyógyíthatatlan. Beteg bokrok keményítettek és égnek.

A sérülések megelőzése:

 • Egészséges ültetési anyag kiválasztása;

 • a bokrok szisztematikus ellenőrzése;

 • proaktív feldolgozás;

 • Rendszeres küzdelem rovarok;

 • Bukott levelek gyűjtése és égése;

 • Időben, de nem túlzott, Luche ásványi anyagok.

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Több mint 70 fajta rovar parazitálhat fekete ribizli. Különleges veszély képviseli a gallikusokat, a pók atkákat, lövöldözős hibákat és pajzsokat. A bordeping keverék segít a gallusban. A “fitodéter” előkészítése képes kiküszöbölni a paoot kullancsot; Különösen a megfelelő feldolgozás forró száraz napokban. Lövöldözésből “Carbofos” és “Akttellik”, és a pajzsból – “Nitrafen”.

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Mind a fekete ribizli

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása