Minden Luke Suvorovról

Néhány kertész nő a nyári házak, a hegyi tál Suvorov. De ugyanakkor külön figyelmet érdemel. Ma beszélünk a növény sajátosságairól, arról, hogyan kell helyesen és növekedni.

Minden Luke Suvorovról

Minden Luke Suvorovról

Általános leírása

A kultúra egy tál alakú íj. Átmérője körülbelül 2-3 centiméterrel érhető el. A gyümölcsöknek bőrös kagylója van. A növény szára 30-100 cm magas lehet. Gyengén a növényen lévő vénák. A növényzetlevélek 5-20 milliméter szélessége lehet. Ezek Sizovy. Az űrlap, ahol van. A lombozat szélei durvaak. Loke Suvorov fűszeres ízű és erős kén szaga van. Ahhoz, hogy megszabaduljon a szagtól, az érett izzók a legjobban áztatják a tiszta vízben, miközben rendszeresen frissek.

A hagymák megjelenése hasonló a kerti tulipánok hajtására. De a növekedés és a fejlődés folyamatában az űrlap megkezdődik. A kultúra gömbölyű virágzatának átmérője 10-12 centiméterig érhető el. Rózsaszín-lila telített színű virágokkal virágzik. Az ilyen íj friss zöldjeit hozzá lehet adni a levesekhez, salátákhoz, snackekhez, szendvicsekhez. És ha szükséges, fagyasztva fagyasztható. Az izzók maguk is fogyaszthatók sült vagy pácolt formában. Ők leggyakrabban ízletes és fűszeres fűszerezésként használják az ételeket. Néha a gyümölcsöket mézben főzzük, és coals-on sült.

Luke Suvorov hozama alacsony. 1 négyzetméteres kirakodással lehet csak 1-1,2 kilogramm gyümölcsöt összeszedni. Azt is meg kell jegyezni, hogy a kultúra elég lassan nő. Az izzók csak 3-4 év termesztést használhatnak. Gyűjtött formában a gyümölcsök továbbra is 3-4 hónapig tárolhatók 2-4 ° C hőmérsékleten. Tartsd őket jobban sötét helyen. A fajta nagyszámú különböző vitaminok, illóolajok, nyomelemek és cukrok forrása. Az ilyen növény alapján készített házi sütemények segítenek megbirkózni a látáshoz kapcsolódó betegségekkel, csökkentik a fájdalom szindrómát, javítják az agyi aktivitást, a normalizációt és a vérkeringést, és növelik az immunitást is.

Minden Luke Suvorovról

Minden Luke Suvorovról

Az ilyen hagymakompozíciók részegek és hidegek lehetnek, a légutak vereségével járó betegségek kezelésében. Ugyanakkor az ilyen hagymák különböző formákban terápiás célokra használhatók: puha cashektúra, házi tinktúra formájában. De meg kell emlékezni, hogy lehetetlen visszaélni ezt a növényt. A Suvorov hagyma túlzott mennyiségében mérgezőnek ítélte, az egészséget károsíthatja. És jobb, ha nem veszi át a napi adag azoknak, akik szenvednek a különböző betegségek, a szív, az élelmiszer-allergia, fekélyes kár, hogy a gyomor-bél traktus szervek, gyomorhurut. Ez az íj magas szénhidráttartalmú, így különösen hasznos lesz azok számára, akik sportban részt vesznek.

Ez az íj megnövekedett speciális fitoncidek tartalma. Hozzájárulnak a patogén mikroflóra növekedésének és fejlődésének lelassulásához az emberi orális üregben. Gyakran előfordul, hogy a tenyésztést a tájképek elhelyezése során használják, mivel gyönyörű dekoratív megjelenésű. A fényes színű virágok szinte minden nyári házat díszíthetnek. Néha az ilyen hagymát azonnal ültetik a virágágyásokban. De meg kell jegyezni, hogy a növényzet elég térfogat és terjedését, így lesz egy csomó telken.

Érdemes megjegyezni, hogy a kultúra ellenáll a fagynak. Könnyen alkalmazkodik a különböző termesztési feltételekhez. De lehetetlen elfelejteni, hogy egy ilyen íj egy rövid vegetációs időszak, ezért a zöldek lesznek alkalmasak csak pár héttel megalakulása után a hajtások.

És az érett izzók is tartalmaznak néhány mérgező komponenseket, ezért csak a kezelt formában használhatók. Friss gyümölcs lehetetlen.

Minden Luke Suvorovról

Minden Luke Suvorovról

Leszállás

Ezután elemezzük, hogyan kell tenni a hagymát Suvorov. Az üzem nem láthatóan a talajra. De mégis az optimális lehetőség laza csernozozok lesz. A talajnak semleges savassággal kell rendelkeznie. Ha túlságosan skálázott, akkor a mész.

Ne felejtsük el, hogy ez a növény nagyon nehéz átutalni a magas páratartalmat, így lehetetlen az átalakított helyeken, a talajvíz közelében található területeken ültetni. Ellenkező esetben a vegetáció gyökérrendszere gyorsan felzárkózni fog, ennek eredményeként csak meghal a gombaből. A kultúra ideális lehetőségei olyan területek, amelyek korábban termesztett borsó, cukkini, káposzta és sütőtök.

Közvetlenül a kiválasztott területen lévő föld leszállás előtt alaposan laza. Szükséges lesz eltávolítani az összes káros gyomnövényt a helyszínről. És győződjön meg róla, hogy eltávolítja azokat a növények maradványait, amelyek korábban korábban nőttek. Jobb, ha a humusz, a komposzt, a műtrágya, amely magában foglalja a foszforot és a káliumot. Leggyakrabban használt fa hamu és szuperfoszfát. Ha még mindig magas páratartalmú helyszínen növényzetet üzemeltetsz, akkor vízelvezető réteget kell készítenie.

Az összes ágy jobban alkotja az ömlesztést. Az ilyen technológia megakadályozza az olvadékvizet és a légköri csapadék felhalmozódását. Tehát az izzók gyökérrendszere nem kerül átalakításra. A magvak vagy lolk ültetésének folyamatában pár centiméterre mélyülnek a földbe. Ugyanakkor az egyes magok közötti távolságnak legalább 25 centiméternek kell lennie. Az egyéni sorok közötti távolság körülbelül 30-35 centiméternek kell lennie. Az anyagot a lehető legnagyobb mértékben a talajba helyezzük, hogy ne károsítsák a gyökereket.

Minden Luke Suvorovról

Minden Luke Suvorovról

Gondoskodás

Annak érdekében, hogy a kultúra képes legyen normálisan növekedni és fejlődni, emlékezni kell arra, hogy elhagyja őt.

Locsolás

A hagyma Suvorov nem igényel túl gyakori öntözést. Ha elég természetes nedvesség van, a növények egyáltalán nem hidratálódnak. Ha hosszú idő túl száraz és meleg időjárás, akkor az öntözést naponta egyszer kell elvégezni. És az eljárást javasoljuk, hogy kora reggel vagy késő este.

Ne feledje, hogy ez a hegyi íj sokkal könnyebb lehet az aszály átadása, mint a túlvihar.

Lazítás és sírás

Ahhoz, hogy jó betakarítást szerezzen, szükség lesz a rendszeres gyomirtásra és lazításra. Hetente legalább egyszer szüksége volt a földre. A gyomirtás a gyomnövény megjelenését és bővítését végzik.

Minden Luke Suvorovról

Alárendelt

A hagyma Suvorov is szükség van táplálkozási adagolókra is. Az optimális lehetőség humusz és szuperfoszfát lesz (kb. 20-30 gramm / 1 négyzetméter kirakodás). A tavaszi szezonban növelje a foszfor- és kalcium-műtrágyák számát. Ha ammónium-sószalapot használ, akkor érdemes megjegyezni, hogy túl sok ilyen anyag vezet, hogy a zöld tömeg nagyon erős lesz, de az izzók túl kicsi lesznek.

Ne feledje, hogy a legkisebb káliumhiány a talajban a lemezlemezek erős deformációja lehet. Ezt követően megkezdik a szőnyeget. Néhányszor szezonként ajánlott nitrogéntartalmú etetés. Jobb, ha ezt az első fiatal levelek megjelenése után csináljuk. Ha olyan növényzetet termeszt, hogy élelmiszer-izzókat kapjon, akkor időben kell törölnie a nyilakat. Ha csak díszné válik a tájat, akkor ne tegye meg ezt.

Időközönként, tekintse meg a kirakodásokat a kártevők és a betegségek jeleinek jelenlétére. És szintén irányítják, hogy nincs túlzott túlzott tició. Ha megvastagodott, akkor jobb, ha kis izzókat ásni a földről, így télen ültetik őket.

Minden Luke Suvorovról

Minden Luke Suvorovról

A tenyésztési módszerek

Ez a kultúra két fő módon szaporodhat.

  • maganyag;
  • Szolkov.

A vetőmagok télen ülnek, röviddel a fagyok kezdete előtt. A beszállás előtt szükségszerűen mangánnal készült oldatban mossuk, a réz oldatát is használhatjuk. Jobb, ha a magvakat nedves homokba fagyasztják. A réteget a vetőmag szilárd héjának károsítása érdekében végezzük. Ez hozzájárul a gyorsabb csírázáshoz.

A magvakat a nyári szezon közepén összegyűjti őket a növények virágzásaiból. Úgy, hogy gyorsabban hajtsák végre, gondosan kezelhetők a csiszolópapírral. A hó tömegek szállítása után a csírázási folyamat fokozatosan kezdődik. Ugyanakkor egy kis időt fognak látni a lapok. A nyári szezon végére a talajban egy kis méretű kis méretű lesz, amely meg kell ásni, majd újra esik a földbe, közelebb a hideg időjárás kialakulásához. A második évben a virágosok és a nagyobb lemezlemezek jelennek meg. Ezután a tavalyi manipulációkat – az ásási és növényi növények újra.

Ne feledje, hogy lehetséges, hogy erős és egészséges növényzet csak az élet 3 éve. A vetőmag anyagként egyidejűleg ültetett salves. Ezeket is korábban manellát vagy réz oldatában kell kezelni.

Minden Luke Suvorovról

Minden Luke Suvorovról

Betegségek és kártevők

Suvorov hagyma meglehetősen ellenállónak tekinthető a betegségnek és a kártevőknek. De ennek megelőzésére ajánlott feldolgozni a növényzetet mangán oldattal. És sok kertész használatot használ a “phytosporin-m” előkészítésével. Néha a kultúra hatással lehet a rothadásra. Ez a nedves talaj miatt történik. Ebben az esetben az üzemet el kell távolítani az egészséges leszállásokból és megsemmisíteni. Egészséges növények az öntözési mód után.

A növényzetet más betegségek befolyásolhatják:

  • Puffadt harmat;
  • sárgaság;
  • trachemózis;
  • mozaik-.

A betegség első jeleinél az összes sérült alkatrész azonnal levágódik a Secateur és az égés. Ezután a beteg növényeket feldolgozzák, jobb, ha kész kémiai fungicideket használni. Szigorúan az utasításokkal összhangban. És a vöröshagymát Suvorov néha szenved az invázió a Medvedok, hagyma legyek, lepkék, shelon. Ebben az esetben a kerti üzletekben eladott biológiai készítményeket használhat. A népi jogorvoslatok csak akkor alkalmazhatók, ha a vegetáció megsérült.

Minden Luke Suvorovról

Minden Luke Suvorovról

Összehasonlítás más fajokkal

Hagyma Suvorov a hegyi íj (Anzurov) csoportjához tartozik. Hasonló az ilyen hegyi fajhoz, mint az ének és aflatung. Vannak különbségek az időszakaszási idő, a laplapok hossza és szélessége, a méretek és az izzók alakzata.

kívül, Suvorov hagyma gyakran zavaros egy óriási frizura rokambula. Ugyanakkor az első a kártevőknek és a betegségeknek ellenállnak. Ezenkívül súlya csak 100-150 gramm, a Rokambila súlya akár 500 gramm is lehet.

Vélemény

Sok kertész pozitív visszajelzést hagyott az ilyen Luke-ról. Megjegyezték, hogy ez a kultúra gondoskodik. Használható az ország területének díszítésére. Néhány kertész észrevette, hogy az ilyen íj tökéletesen alkalmas különböző ízletes fűszerek készítésére.

És azt is elmondták, hogy a növény gazdag C-vitaminban gazdag. Pozitív visszajelzés megérdemelt és hagyma levelek. Ezek különböző ételek elkészítéséhez használhatók, kiváló ízléssel és aromájuk van.

Minden Luke Suvorovról

Minden Luke Suvorovról

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása