Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Megismerkedni mindent, amit meg kell tudnod a szederről, meg kell találni, hogy a bogyó úgy néz ki, mint egy bokor. Egyéb jelentős információ – jellemzői és típusa a magzat, és azt is, amit – Blackberry Bush és más cserjék.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Ami?

Blackberry egy különleges módján a Rhodes a rózsaszín család, ami azt jelenti, biológiai közelség az eper, egy almafa, őszibarack, berkenye és a szilva. Meg kell figyelembe venni, hogy Oroszország, nem szakemberek általában úgynevezett szeder kétféle ezt a fákat – a kilenc és forgalmas szeder, a másik fajta ismert kevesebb. A gyümölcs reprezentatív növényvilág bogyója sötét lila hangon festett. A típusok része a gyümölcsök jellegzetes Siz. A botanikai leírásokban meg kell jegyezni, hogy ez nem cserje, hanem egy félig vágott.

A rózsa és a csipkebogyó biológiai kapcsolatát a jellemző tüskék jelenléte igazolja.

Egy ilyen kifinomult védelmi rendszer lefedi és szárítja és hajtja. A levél az adott típustól függően eltérhet – a BlackBerry 3, 5 vagy 7 levelekkel ismert egy közös kisállaton. A különösen kedvező éghajlatú területeken valószínűleg a vastag, áthatolhatatlan szó szerint vastagbélletek megjelenése.

Mint már említettük, a növény életformája félig tűző. Távtartók, amelyek legfeljebb 2 m magasra és legfeljebb 5 m szélesre nőttek. Egy tipikus funkció egy kétéves fejlesztési ciklus (mint a rasinában). A fajták javítása azonban már a betakarítást már fiatal sorban hozhatja. A szárak mind tiszta-zöldek, és lila árnyalattal rendelkeznek.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Annak érdekében, hogy jobban képzeljük el, hogy a BlackBerry úgy néz ki, hogy más fontos paramétereket is figyelembe kell vennie:

 • Az egyenes vonal típusú lefolyás hajtása;

 • súlyos növekedés;

 • A fiatal sor könnyebb színe;

 • Blossom a nyár első harmadában (amikor a fekete alapú félig bámul virágzik, nagy fehér vagy halvány rózsaszín virágokkal borítottak, amelyek körül zöld tengeri térség van);

 • A jellemzők szerint a gyümölcsök a multicoles vagy több kiválasztott kövek kiürülésére utalnak (a bogyók fogalommeghatározása feltételesen, és kertész és kulináris, és nem egy botanikai jellegű);

 • Az érett gyümölcsök fehér, fekete, piros, sötét sárga színben festhetők, de más színpadok áthaladnak az érési folyamatban;

 • A szederre jellemző a savanyú édes ízre és a pép szilárd gyümölcsösségére.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

A Rosanik, Kumanik, Strammorm formák csak a kertészek számára számítanak, és külön elemzést érdemelnek. Még mindig van értelme, hogy csak megjavítsa az elválasztást. Szeder nollion. Az ilyen típusú ilyen típusú gyökérrendszer, mint a málna. De nagy mélységben behatolhat.

Ez a faj szinte mindenütt növekszik az északi félteke terjeszkedésein. A rendes szeder található Északnyugati és Közép-Európában. És a bokrok megtalálhatók:

 • a kaukázusi;

 • Maláj Ázsiában;

 • Kazahsztánban és más közép-ázsiai országokban;

 • Iráni.

Természetesen Oroszországban nő. Lehetetlen találkozni, hacsak az északi tundrában, a száraz sztyeppekben és a magas hegyeken. Egy ilyen félig falutó határozottan előnyben részesíti a fás területeket. Láthatjuk, hogy mind a nap, amelyet a nap pumpált a nap, és vastag bozót.

Még az öböl rétek is kedvelt része ennek a növénynek.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Népszerű fajok és fajták

Visztolisztikus

Ez a faj egy levél leeső cserje. A szőtt hossza elérheti a 3 m-t. A levelek 3-5 levélből állnak, vagy fordítottan. A tetején sötétzöld színű, fehér halommal csökkent. Úgy gondolják, hogy a vizuális szeder a mediterrán régiókból származik.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Óriás

Találkozhat egy ilyen kultúrát Örményországban és az Észak-Kaukázusban. Kezdetben csak mesterséges leszálltban használták. De aztán a túlzott bősége tüskék tette az üzleti – és a hatalmas szeder zsúfolt kevésbé tüskés fajták.

Ma ez a fajnak nincs gyakorlati jelentősége, és csak a vadállapotban található.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Rendes

Ez csak egy nagyon gyakran hívott rosica. A hosszú és vékony hajtások jellemezhetők, idegen erőfeszítések nélkül. Gyakran a forrásokban ez a fajta nevezik és a méret szeder. A hajtások hossza néha eléri a 4 métert, és gőzölnek a földön. A bokor magassága rendkívül ritkán haladja meg a 0,5 m-t, de szélességben nagyon lenyűgöző.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Túlélett

A szöges erős szárának nagyobb vastagsága van. A szár hossza 1,2-ről 3 m-re változik. Hagyományosan, a 3-5 levelek által alkotott szeder lombozat. Mindegyik levelek egy csomó fogaskerékre oszthatók. Az osztott fajta pontos eredetét még nem hozták létre.

Csak azért tűnik, hogy a XVIII. Században néhány mutáció eredményeként jelent meg, és mielőtt ez a pillanat nem találkozott.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Hajtott

Az ilyen szeder szára magában foglalja a hajlított sárga tüskéket (bár néha málna színű). Fehér virágok közé tartozik egy csésze szürkés csésze. A levelek alkotó levelek gyakran egymásra helyezkednek. Mint a felsorolt ​​csoportok előtt, ez a specifikáció fekete bogyót képez. Összecsukható fajok csak Oroszország európai részében fordulnak elő, az Ural nem keresztezi.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Sizai

Magassága 50 és 150 cm között van. A gyümölcsök fekete házakból származnak. A természetben mind a hagyományos erdőben, a szakadékokban, a folyó partján nő. Bogyók mérete szeder lédús, de a gasztronómiai értékelés rosszabb, mint a többi fajta.

A gazdasági kapcsolatokban azonban ezt a hiányt átfedi a kiváló méhsejt tulajdonságokkal.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Nagymellű

Ezt is vastag szedernek nevezik, de a Kumanik neve a leggyakoribb. Ehhez a típushoz az egyenes alakú ritka tüskék jellemezhetők. Láthatod a Kumanikot és a folyók mentén, valamint az út mentén. Az Északi Habitat nézet Skandinávia (külföldön) jön. A hazai kiterjesztéseken a területe az Arkhangelsk régió részét is magában foglalja.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Kifogásolható

Sok forrásból azt jelzik, hogy ez ugyanaz, mint a Kumanik. A szeder személyzetének szárai, a neve, a név, a függőleges vagy kissé eltűnik. A tüskék száma általában nagyszerű. Biológiailag és a szerkezeten olyan fajta fajta része a malinával. Neki, jellemzően önszennyeződés, amely nagyon hasonlít a kertészek túlnyomó többsége.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Miután elolvasta a TREA főbb típusait, el tudsz menni a legjobb fajták tanulmányozásához. 100-2 fajta ismert. De még minimális értékeléssel is szükség van néhány kiválasztásra. Meg kell érteni, hogy az idő múlásával a termés prioritások megváltoztak. Ha a múltban arra törekedtek, hogy nagyra kiterjedő fagyálló mintákat kapjanak, most már a határidőkben dolgoznak, hogy elérjék az érettséget, és harcoljanak a tüskékkel.

A “Natchez” a képviselt csoportra utal, és akár 10 grammig terjedhet. Nincs tövise, és a betakarítást normál körülmények között már júniusban eltávolíthatja. A fajta jellegzetes jellemzője egy kötődési édesség.

Egy ilyen növény képes túlélni a hideg és -15 fok. Ezért még a fekete-tengeri övezetben is lehetetlenné válik, lehetetlenné válik.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Népszerű és fokozatú “óriás”. Még gyakrabban választottak az ipari termesztéshez. Az “óriás” gyümölcsök nem csak ízletesek, hanem nagyon sűrű is. Hidegállóság – az átlagos szinten. Nehézség nélkül, a növény fényes menedékkel jár.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

A Sayage fajta a legelegánsabb az ízlésnek tekinthető. De szem előtt kell tartani, hogy nem termeletlen, és 1 bokor, hogy összegyűjtse több mint 4 kg bogyót, nem teszi lehetővé az agrotechnikát. A növények mentesek a lepárlóktól, elérhetik a 2 m-t. A bogyók az ovális és a kör közötti átlag között vannak, átlagos méretűek.

A gyenge fagyállóság miatt nehéz számolhat a nem megfelelő termesztésre, még Oroszország déli régióiban is.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

A késői fajták közül a “Texas” a legendás Michurina szerzőjének “Texas” -ját oszthatják ki. Külsőleg és ízlés szerint nagyon közel van az egyszerű málnahoz. Texas biztosítja a fejlett élező bokrokat rugalmas hajtásokkal. Elsősorban a rácson termesztik.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Töltse ki az új új-zélandi verzió “Karaka Black” -t. A fajta a legkorábbi szeder számához tartozik. A hosszúkás bogyók tömege 8-10 gramm. Számukra egy savanyú édes együttes jellemző.

A “Karaka Black” lehet Fron 60 napig, és ezúttal 15 kg betakarítást adhat.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Leszállás

A szederek üzembe helyezése általában április utolsó évtizedében vagy májusi hét első napján jön. A fő kritérium nem naptár, hanem a Föld fűtése. Ehhez a növényhez világos napfényvilágításra van szükség. A talajt alaposan le kell üríteni, bonyolítja a LOOD-t és a levest. A gyenge savassággal rendelkező parcellák a legjobbak.

A Blackberry Leszállás mind tavasszal, mind pedig az őszi hónapokban végezhető el. Először is, a konkrét határidők kiválasztásakor figyelembe kell venni a régió éghajlati jellemzőit és a hosszú távú időjárás-előrejelzést. Normál körülmények között az olvadó víz és a hó elegendő szintű talajnedvességet biztosít. Ezért a kora tavaszi öntözés csak soha nem látott szárazság mellett ajánlott, enyhe havas tél után. A téli szeder gyökerei fejlődnek, bár lassan, és a következő szezonban a cserje sokat mutatja a legjobb eredményt, mint a csak ültetett minták.

Délen és Oroszország középső sávjában a fekete kapcsolódó bokrok őszi leszállása optimális. Ő is jó, mert a kertészek szabadon választhatják a legjobb palántákat a piacokon és az óvodákban. A középső sávban a november első felében a legkedvezőbb időjárás is ki kell töltenie a munkát. A Caspian, a Priazovsky és a Fekete-tengeri régiókban december közepéig megengedett leszállás.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

A szezontól függetlenül meg kell győződni arról, hogy a Föld jó és alaposan felkészült. Ellenkező esetben még a legjobb fekete alapú bokrok sem jönnek össze. Az oroszországi föderáció északi részén tavasszal több optimális, mint az őszi munka. Javasoljuk, hogy következetesen megvilágítják, de nem fújták a szél által. A Blackberry rosszul hagyja mind a nagyon száraz, mind a víz érzékeny. A kerítések és egyéb alacsony akadályok közötti távolságnak 1 m-nek kell lennie, hogy nincs vastag árnyék.

Minden leszállás Jamas termékenység:

 • szuperfoszfát (0,15 kg);

 • komposzt vagy csavart trágya (5 kg);

 • Káliumsók (0,05 kg).

Bizonyos esetekben a Sapropel a leszállási gödrökre helyezte. A szárított gyökereket el kell távolítani. A fennmaradó gyökerek vágódnak. A gyökerek kiegyenesítik, de nem fognak sietni.

Ahhoz, hogy jobb leszállási gödör, ajánlott körkörös barázdát készíteni. A vese 2-4 cm alatt marad a talajszint alatt.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Gondoskodás

Általában a Blackberry a saját kezüket a biztonsági másolatokra helyezi. A legjobb megoldás a biztonsági mentés hagyományosan egy Tweer. Alszik a földön, bár néha úgy néz ki, hogy néha eredeti, valójában állandó fertőzés veszélye. A pillérek között húzza a vezetéket, és rögzíti a növényeket rajta. Az egyszerű koler mellett az ívek és a pergola folyamán helyezhető el.

Víz szeder, míg a virágzás és a könyvjelzők mérsékelten. Más időszakokban csak szükség esetén öntözni kell, mivel a növény tartósan átadja a száraz körülményeket. A szegély bokrok nyáron, tavasszal és őszi hónapokban. Idézett, ismét közvetlen szükségesség. A növekvő szezon kezdetén nitrogén trágyázókat használnak, és az őszi hónapokban a foszfor-foszró keverékek nem tartalmaznak klóratartalmat.

A műtrágyák évente hozzájárulnak. Florforcences és bogyók esetében a káliumkeverékek elhelyezése releváns. Mielőtt a tél szükség van, menedékre van szükség. Ugyanaz, mint a málna bokrok. A Föld befecskendezésének javítása segíti a tanítás egy hasonló eljárás során a nyár folyamán.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

A tenyésztési módszerek

A felső vagy oldalsó hajtásokkal gyökerező fajták erősítése. A bokrok javítása a szeder leggyakrabban megosztott vagy tenyésztő gyökér vese. A magok és a dugványok használata nem túlságosan ésszerű – mindkét tenyésztési lehetőség nem elegendő produktív. A gyökér utódok használata optimális, ha a tenyészet sertést ad. Az ilyen utókészülékek támogatása akkor történik, amikor a magasság elérte a 10 cm-t, de legkésőbb június vége, hogy alaposan gyökerezzenek, és nem húzták ki az erőket a fő növényen.

Rengeteg és göndör fajták határozzák meg a csúcsot. A bokrok teteje a július második felében a talajra rugalmas. 10-15 cm-es mélységbe kell meríteni, vagy csak eltemetve. A gyökeresedés 20-28 nap alatt fordul elő, a fiatal hajtások is fejlődnek.

Annak érdekében, hogy túlélték a télt, egy édesem vagy levél teljes anyaggal borítottak.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Betegségek és kártevők

A rozsda kis narancssárga pontok kialakulásával kezdődik. Gyorsan elterjednek és növelik a méretet, amíg teljesen szárított felületet alkotnak. Az érintett bokrokat burgundi folyadékkal vagy réz erdeire kezeljük. A problémás ágak és a lombok legalább 15 cm mélységig égnek. Jobb, ha megteheti a Blackboy bokrokat és más hasznos növényeket.

A Septorial vereség különösen valószínű, hogy nyers hideg időjárás. Már a szezon kezdetén alakulhat ki, de a betegséget különösen a nyár végéig fejezi ki. Minden beteg levelek és hajtások kell vágniuk. Megelőzés – Bordeaux kezelés folyadék a lombozat feloldása előtt. Egy másik szeder szenvedhet:

 • antrand;

 • szürke rothadás;

 • Phillosticosis;

 • lila és gyűrűs folt;

 • fürtök;

 • sárga retina;

 • TLI;

 • nematód;

 • gyökér és szár rák;

 • Medveda;

 • Lehet bogár;

 • Malinos levél peeling;

 • paouth és rosszindulatú kullancs;

 • rosszindulatú anyák;

 • Színezett.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Hozam és betakarítás

A szeder egyenlő területén összegyűjthető 3 vagy 4-szer több, mint a málna. Az ültetvénytermesztés potenciális termelékenységét 20 tonna / 1 hektáron becsüljük. Az erdő körülmények között azonban természetesen jelentősen alacsonyabb lesz. A gyakorlatban ismeretes, hogy számos fajta hatékonysága 16-28 tonna / 1 hektáron van beállítva. Mivel az üzemet a betakarítás egyenetlen érése megkülönbözteti, több technikában összegyűjti, összpontosítva a bogyók tényleges készségére.

A fekete alapú palánták eladók gyakran pihennek az a tény, hogy a növények több mint 70-100 kg gyümölcsöt láthatnak 1 bokoron. Vannak olyan utasítások is, amelyek az üzemből származó gyűjtemény 2-3 kg-os termést hoz. Az ilyen állítások őszintén megkérdőjelezhetőek, és sokkal pontosabban haladnak a termelékenységtől egy bizonyos területen. Egy tisztességes gondozással egy kis kerti telken, összegyűjthet 160-180 kg gyümölcsöt. A maximális rögzített jelző körülbelül 240 kg, de csak nagyon kedvező esetekben érhető el. Gyűjtemény 1 bokor a rengeteg alakú, akár 50-70 kg.

Csak távolítsa el a bogyókat, hogy nincs elég. Ahhoz, hogy továbbra is jó eredményt kapjon, 5-10 cm-rel kell lazítani a folyosót. A nedvességterhelésű öntözést is elvégezzük.

Fontos megérteni, hogy az adott esetben a hatékonyság az alkalmazott változattól és az időjárási klimatikus tényezőktől is függ.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Különböző régiók kiválasztása

A középső csíkhoz, beleértve a moszkvai régert is, figyelembe kell venni az alacsony szintű telek és kevésbé és kevésbé fenntartható időjárási tényezőt, különösen az off-szezonban. Ez azt jelenti, hogy szükség van a leginkább tartós fagyfajtákra. Az optimális jelöltek lehetnek:

 • “Agavam” (a Föld túlzott nedvességtartalmának folyamatos szállítása);

 • Csiszol (savanyú, édes produktív minőségű);

 • Tornfrey (nagyon édes kultúra mentes tüskék).

Az Ural és a szibériai körülmények diktálják, hogy korai vagy átlagos érlelésű növényeket kell használni.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

A korai korai kultúrák kevéssé alkalmasak erre a természeti zónára. A fagyvisszatérítés veszélye nagyon komoly a virágzáshoz májusban és június bokrokban. Javasoljuk, hogy előnyben részesítsen:

 • “El Dorado”;

 • “SNIDER”;

 • már említett “Darro”;

 • “Flint” (képes hideg és -40 fokos átvitelre).

A Távol-Keleten az éghajlat általában lágyabb, mint Kelet-Szibériában, de az instabil jellege határozottan felkészül a legrosszabb forgatókönyvekre. A korábban említett Agavam és Darrow mellett jó választás itt: “Blake”.

Ez kiváló közepes minőségű nagy bogyókkal.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Ez a növény hasznos lesz, és az élő magasságok kialakulásához. Alternatívaként figyelembe kell venni:

 • “Fekete szatén”;

 • “Tornfrey”;

 • “Bőséges”;

 • “UFA”;

 • “POLÁRIS”;

 • “Gazda”.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Érdekes tények

Blackboy bogyók nem csak ízletesek, hanem hasznosak az egészségre is. A testet számos vitaminnal és nyomelemmel ellátják. Az Észak-Amerikában kívüli szeder ipari termesztése szinte nem fordul elő, Oroszországban és az EU-ban a kertekben termesztik és erdőkben gyűjtik őket. Ami kíváncsi, a legtöbb növényt Mexikóban termesztik.

Egyéb fontos és érdekes pillanatok:

 • A Blackberry egy vonzó méz, és a méz különösen ízletes;

 • Ez a méz még mindig az ókori egyiptomi időkben volt az égő gyógyszerek;

 • Az ókori angol babona azt mondja, hogy október 11-e után gyűjteni és enni szeder elfogadhatatlan;

 • Az ismerős Kumanika és Rosica együtt is vannak átmeneti “élesítés” fajták is;

 • Körülbelül 2000 évvel ezelőtt értékelték az üzem gyógyszereit;

 • 1964-ben megjelent egy postai bélyegző a bogyó képével.

Mindössze annyit kell tudnod a BlackBerryről

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása