Mit kell kezelni a cseresznyét a TLI-ről, és mi a pesti néz ki?

A TLL gyakran kicsapja a fákat, beleértve a cseresznyét is. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy mit néz ki ez a parazita, és milyen módszerekkel kell leküzdeni, a leghatékonyabb.

A rovarok leírása

A szó rosszindulatú rovar, amely a félelem családjára utal. Ez a parazita számos növényt csapódik ki, nem pedig az oldalsó és a csontfák, különösen a cseresznye és a szilva. Ezek a termesztett növények általában fekete színűek.

A parazita egy kis rovar, amelynek mérete alig haladja meg a két milliméter. Ezért nehéz ezért észrevenni a kártevőt.

A fekete TLI két fajtája van: szárnyakkal és nélkülük. Általában, A túlzott paraziták nem tudják megváltoztatni a lakóhely helyét – táplálják ott, és fajtát.

Érdemes megjegyezni, hogy a tll nagyon aktívan éri el. Egy nő 2 hónapig képes akár 5 generációt generálni, és minden nyáron – akár 12-ig. Tehát az egész szezonban mintegy több százezer új kártevők jelennek meg.

A cseresznyefák esetében ez a parazita támadja meg az élelmiszer kitermelésének célját. Különösen Tru vonzza a lé ezt a fát. Ez a következőképpen termel: egy kis törzs segítségével átszúrja a menekülést, és szopja a hasznos anyagokat az üzemből. Ugyanakkor a hatalom alatt a parazita aktívan megkülönbözteti a különleges édes anyagot, amely más rovarokat vonz, különösen Ant. Ezek a kártevők hordozói. A hangyák védik az idegeseket más rovaroktól, hogy enni lé, hogy kiemeli.

A cseresznyefa támadásainak következményei a törzs oldaláról könnyű. A fán lévő gyümölcsök száma élesen csökken, mint a minőségük: darálták és deformálódnak. A cseresznye levelek csavarták, majd szárítják és szárazak. A hajtások teteje is szenvednek: a shrust elindulnak és kiszáradnak. A cseresznye sebek megjelennek, a fa gyengül, rosszabbá válik és fejlődik. Ezen túlmenően, a támadások tLIM befolyásolja mentelmi növények: ez észrevehetően csökken, mert amit a fa kezd fájdalmasan koca gombás betegségek.

A harc mechanikai és technológiai módszerei

A küzdelem mechanikai és technológiai módjainak nehézkesek a leghatékonyabbak számára. Azonban a vegyi anyagok kiegészítésére, a népi jogorvoslatokra vagy hihetetlen esetekre is használhatók, amikor a parazita még nem sikerült megtörni.

Tehát lehetséges, hogy eltávolítsuk a TRU-t a víz erős fejével a tömlőből. Többször is sétálhatsz egy fa vízzel, hogy megszabaduljon a kártevőtől. Azonban valószínű, hogy idő után a parazita visszatér az üzembe.

A kesztyű segítségével manuálisan is kiküszöbölheti a tru-t. Ez a folyamat hosszú és unalmas. Ezenkívül az üzemet hetente többször kell ellenőrizni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a parazita teljesen megszűnt.

A cseresznyefa csodálkozott szakaszait is megszüntetheti azokat és az azt követő égést. Természetesen ez nem érdemes ezt egy eset alatt csinálni. Ez a küzdelem módja valóra válik, ha az ügy elindul, és a paraziták már sikerült megtörtek.

Egy másik lehetőség a küzdelemre – ragasztó csapdák felszerelése. Az ilyen eszközök segítenek megosztani a hangyákkal, amelyek talapzatták.

Hasonló csapdákat lehet megvásárolni egy speciális boltban. Ők akadályozzák a hangyák a fa mozgását, és ennek következtében segít megakadályozni a megjelenését.

Gyógyszerek használata

Kémiai

Annak érdekében, hogy megszabaduljon egy nagy mennyiségű rosszindulatú rovaroktól, ajánlott olyan ipari készítményeket használni, amelyeket általában nagy toxicitással különböztetünk meg. Az ilyen kémiai alapok általában nagyon hatékonyak a paraziták kezelésében, munkájuk eredménye azonnal láthatóan vagy néhány óra alatt látható. Azonban sok dacitás nem szereti őket használni, és csak nagyon indított esetekben igénybe veheti segítségét. Ez az ilyen típusú kábítószerek ennek a magas káros hatásának köszönhető: könnyen felhalmozódnak a fa gyümölcsei, ezért számos korlátozás van a használatukra, és ha helytelenül használható lehet káros és a növény, és az ember és melegvérű állatok.

A leghatékonyabb gyógyszerek, amelyek segítenek megszabadulni a Tly-től, a következő eszközöknek tulajdonítható: “Spark”, “ISKRA-M”, “Spark Golden” és “Kinmix”. A növény kezelése előtt óvatosan olvassa el a gyógyszer használatához szükséges utasításokat, amely általában a csomagoláson található. Ne feledje, hogy az eszközök adagját nem szabad elhanyagolni, szükség van az utasítások szerint.

Ezenkívül vegyi anyagok használatakor javasoljuk, hogy megfeleljen a biztonságnak, különösen a személyi védőfelszerelést, különösen a maszkot és a kesztyűt. Ez segít megelőzni a mérgező gyógyszert a nyálkahártyán és megmenteni az egészségét.

Biológiai

A küzdelem biológiai eszközeit megkülönböztetik a nem toxicitásuk, ezért sok nyári lakosban népszerűek.

Így, Az ilyen küzdelem leggazdagabb eszköze közé tartozik a rovar asszisztensek vonzása, nevezetesen, katicabogárok. Az ilyen rovarokat nagyon aktívan táplálják a korom és a lárvái, így kiküszöbölik a cselekményt egy kis kártevőből. Az Isten tehenek vonzása könnyű, ajánlott ilyen növényeket ültetni a telek számára, mint például kapor, calendula, petrezselyem vagy koriander. Ezenkívül a katicabogárokat és a lárváikat szakosodott üzletekben értékesítik.

A Tley elleni küzdelem másik biológiai eszköze “fitodéter”. Ez a gyógyszer nem mérgező, azonban veszélyes a tri. A jogorvoslat az emésztőrendszereken keresztül érinti a parazitát. Ideges paralitikus hatással van, és néhány órán át dolgozik. Azonban érdemes megjegyezni, hogy ilyen eszközök csak felnőtteknél dolgoznak, a lárvák esetében teljesen ártalmatlan, ezért szükség lehet több kezelésre.

Külön, például a feldolgozás elvégzéséhez: jobb közelebb az estéhez, miután leesik a csapadék.

A népi jogorvoslatok áttekintése

A népi jogorvoslatok teljesen ártalmatlanok az embereknek, az üzemnek és a környezetnek egészének. Ezenkívül könnyen felkészülhetnek, és felkészítheted őket a barátnőből. Sok népi előkészületek segítenek visszavonni a parazitákat. Mindazonáltal a legjobban cselekedhetnek az esetleges esetekben. Ha a baj sikerült megszakadni, akkor megmenteni a növényt, akkor ki kell használnia az erősebb előkészületeket, amelyek gyakran eltérőek a toxicitásukkal.

Hamu

A RAL megoldás az egyik leghatékonyabb eszköz a rosszindulatú idő ellensúlyozására. Az előkészítéshez a következő összetevőkre van szükség: 0,3 kilogramm hamu, 2 evőkanál szappan, víz és 2 evőkanál 9% ecet.

Először össze kell keverni a hamut és 3 liter forró vizet, mindez 24 órát kell áramlnia. Ezt követően a keveréket hozzá kell adni a keverékhez. Ezután az oldatot alaposan keverjük, amíg a szappan teljesen fel nem oldódik, és 7 liter vizet adunk hozzá. Ezt követően az oldatot újra keverjük és szűrjük. Ezután hozzáadunk ecetet, amely csökkenti a keverék lúgosságát, hogy elkerülje a cseresznyefa égését.

Ezt követően a megoldás szükséges a növények szórására. Szükség van a virágzás előtt és 14 nap után.

Fokhagyma

A fokhagyma olyan növény, amely kiemeli a fitoncideket oxigénre. Ezek viszont baktericid tulajdonságokkal rendelkeznek, amelynek rovására megijesztik a parazitákat. Ezért a fokhagyma gyakran gyümölcsfák közelében ültetett.

A fokhagymás megoldás szintén hiányzik a kártevők. Könnyen készül, erre vízre és 50 gramm fokhagymára van szükség. A fokhagymát meg kell hagyni a fokhagymás catcake-en keresztül, és keverjük össze 10 liter fűtött vízzel. Az oldatot 24 órával meg kell törni, majd gondosan szűrni kell. Ezután kezelésre használhatja. Kellően megszórjuk a fák megoldásával, de gondosan meg kell tennie. Szükség esetén az eljárás megismételhető.

Vérfű

Ez egy másik eszköz, amely jelentősen segíthet a DACMS-t a rosszindulatú rovarok elleni küzdelemben. A kártevők elleni használatra általában a késő tavasszal összegyűjtik, a gyökér alatt. Ezt követően szárítjuk, őröljük porba és használjuk a növények beporzására. A növényi toxinok behatolnak a fák gyümölcsléjébe. Etetés őket, paraziták meghalnak.

A celluláris megoldások megoldására is alkalmas. Ehhez 3 kilogramm nyersanyagra és 10 liter forró vízre van szükség. Mindez 48 órán belül áramlik. Az oldatot ezután szűrjük, majd a paraziták kiküszöbölésére használják.

Pitypang

A pitypang is kiváló eszköz, amely segíthet a korom elleni küzdelemben. A megoldás előkészítéséhez ez a növény friss zöldjeire lesz szükséged, májusban vagy júniusban összegyűjtheted.

A megoldáshoz 0,4 kilogramm pitypang lombozatot kell bevenni. Finoman vágni kell, meleg vizet önteni, és hagyja, hogy 3 órán át hagyjon. Ezt követően az elegyet alaposan szitálták, és az érintett fák feldolgozására használják.

Szappanhabarcs

Szappan keverék megfelelő főzéssel kontakt fungicid hatóanyagként. 0,8 kg Yarrow-t, 10 liter forró vizet és egy háztartási szappan felét igényel.

Először meg kell száradnia és összetörnie kell a füvet. Forró vízzel öntjük, és 48 órával elhagyják a tinktúrát, majd a keveréket alaposan csapdába esnek, és a vékony szappanok add hozzá. Ezután az oldatot keverni kell, hogy teljesen feloldódjon az informatikai szappanban. Ezt követően a keverék feldolgozásra használható.

Feldolgozási funkciók különböző időszakokban

A virágzás ideje alatt a növény tilos a vegyi anyagok feldolgozásából, mivel sértik a hasznos beporzó rovarokat. Általában, A hasonló eszközök utolsó feldolgozását néhány hónappal a bogyók megjelenése előtt töltik el. Ha a feldolgozásra szükség van a virágzás során, akkor ebben az esetben az ilyen termék segítségével a “Spark Bio” segítségével érheti el az ilyen terméket.

A gyümölcsöző növények időszakában nem szükséges a vegyi anyagok feldolgozására, jobb kihasználni a biológiai eszközöket, amelyek nem toxicitásukban különböznek. Ellenkező esetben a toxikus anyagok halmozódnak fel a bogyókban, amelyek később nem befolyásolhatják a legjobban egy olyan személyt, aki ezeket a bogyókat az élelmiszerben használja.

Ha a betakarítást már összeszerelik, ami általában a nyár végéig fordul elő, a vegyi anyagokat használhatjuk, amelyek nagy toxicitásban különböznek.

Megelőző intézkedések

A megelőző intézkedések segítenek megakadályozni a kártevőket, vagy megszabadulnak tőlük az első szakaszokban. Így, Az első dolog, hogy rendszeresen megvizsgálja a fákat a paraziták számára. Ez egy hosszú és óvatos folyamat, így megakadályozhatja a tly elterjedését, és megmentheti a termést.

Javasoljuk, hogy megelőző feldolgozást végezzen. Főleg júniusban kell megcsinálni, amikor a rovarok elkezdenek kijutni, felmelegedni. Javasolják, függetlenül attól, hogy van-e hullámfa vagy sem. Az üzemet ammikus alkohol oldatával kezelheti. Lehet önteni egy növényt, vagy permetezhetnek. Azonban szükség van a nitrogén műtrágyák kiküszöbölésére, mivel a Nizota Nazota-ban, és így tartalmazzák.

Javasoljuk, hogy fa minőségbiztosítást biztosítson. Ez magában foglalja a rendszeres öntözést, az etetést, valamint az időben történő vágást és az égetést.

Ne felejtsd el harcolni a gyomnövényekkel a telken, mivel gyakran a paraziták hordozói. Azt is javasoljuk, hogy megszüntesse a régi lombozatot az oldalról, majd az égő. Ehhez szükséges, mivel gyakran elrejti a telelő paraziták, lárváik és a káros gombák vitái, amelyek a következő szezonban aktiválódnak a kedvező feltételek jelenlétében. A régi lombozat kiküszöbölése, általában a betakarítás után, azaz az őszhez közelebb kerül.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: