Mit lehet ültetni az eper mellett?

Ültetés az eper telek, fontos kiválasztani a megfelelő szomszédokat. Mivel ez a növény egyszerűbb, nem olyan nehéz, hogy Novice Gardensnek tűnik.

Fontos-e a kompatibilitás?

A vetésforgó az egyik legfontosabb agrotechnikai intézkedés. A jó kertészek tudják, hogy a legtöbb kultúrát évente nem lehet ugyanazon a helyen ültetni. Ez arra a tényre vezet, hogy a talaj nagyon gyenge lesz.

A szamóca ültetése esetén fontos, hogy ne csak a legmegfelelőbb helyet, hanem jó szomszédokat is választani. Ez segít növelni az üzem hozamát, és megvédi a különböző betegségek és kártevők.

Mit lehet ültetni?

Találja meg a jó szomszédokat az epernek elég egyszerű.A bogyók bokrok közelében javasoljuk a következő növényeket.

Zöldek

Sok kertész kis ágyakon szamócával ültetett különböző zöldek. A webhely legjobb megoldása – gyökér petrezselyem. Ez a növény aktívan segíti a csigákat és csigákat. Így nem károsítják az eper betakarítást. A bogyók védelme ezekből a kártevőkből segít. Óvatosan veszi figyelembe. A bokrok közötti növényeket azonnal eltávolítani kell. Nagyon gyakran a szamóca a telken a spenót vagy a saláta. Az oldalsó növényi növényeket általában a folyosón ültetik. Az ilyen szomszédok nagy pluszja az, hogy az ásványi anyagok nem kerülnek a talajból.

Ezenkívül a zöldek gondozása nagyon egyszerű. Folyamatosan önteni vagy öntözni kell. Zöldek önmagában növekvő. Kinézett a nyitott talajon, te és fűszerek. Ideális szomszédok a bogyók számára – bazsalikom, kakukkfű és koriander. Telített aromájuk megijesztik a kártevők többségét. Tehát az ilyen szomszédokkal rendelkező eper ízletes és édes. A bogyók betakarítása után a telek esik, akkor is vetheted a mustárt. Ez segít javítani az üres ágyakat. Ezenkívül a következő évben a webhely sokkal kevesebb lesz, mint a gyomok.

Bab

Hasznos az eper ágyak mellett, hogy növények és hüvelyesek. Optimális lehetőség – bab, lencse vagy borsó. Ezeknek a növényeknek a gyökérrendszere segít abban, hogy a talaj lazabb legyen. A hüvelyesek ajánlottak az eper ágyak közelében. Ebben az esetben a növények könnyű árnyékot hoznak létre. Tehát a bogyók nyáron nem fognak hőt szenvedni.

Érdemes emlékezni arra, hogy számos gyomnövény nő egy ágyon eperrel és babon. Ezért a teleknek rendszeresen kell lennie. Csak ebben az esetben a bogyós bokrok megkapják az összes szükséges tápanyagot.

Gyökerek

Hasznos az eper és a gyökér melletti növény. Ki kell választanod, hogy olyan növényeket kell kiválasztani, amelyek egyidejűleg front, mint eper.

Az ágyak közelében fekszenek retek, sárgarépa vagy cékla. Nem ajánlott ezeket a növényeket együtt elvégezni. De a sorok között retek szervezhető. A legfontosabb dolog az, hogy rövid távolságra van a bokroktól.

Hagyma és fokhagyma

Egy ilyen szomszédság nagyon nyereséges az eper számára. Ezeknek a növényeknek az éles szaga megrémíti a rovarokat, amelyeket a betakarítás megpróbáltat. A hagyma védi a szamócát a kiküldetésből. Fokhagyma, viszont segít a fitoofluorózis elleni küzdelemben. A növényeket az ágyak közelében és közvetlenül a folyosón lehet ültetni.

Egyes kertészek fokhagymát gyújtanak a szamóca gyűjteménye után. Az ilyen váltakozás tökéletesen tükröződik mindkét kultúrán. A növények nem fájnak, és nagyon jó betakarítást is adnak.

Virágok

A szamóca jó szomszédai virágok lesznek. Leggyakrabban a bársonyok kiszállásait. Telített szaguk megijesztik a kis kártevőket, valamint a rovarokat. A Velvetsev tisztítása után érdemes megtartani. Rugóban a vágott zöldség a talaj tavaszi dömping során hozzáadható a talajhoz. Ez szintén segít megvédeni az epereket a kis kártevőktől.

Clematis, peonies, nasturtiums és rhododendron növekedhet az eper területen. Meghintjük az ágy közelében is egy nagy jázmin bokor is lehet. A telek közepén egy kis virágródust rendezhet Iris-val. Ebben az esetben a kert gyönyörűebb és eredeti.

Fák

Eper megengedett a fák mellett. A legfontosabb dolog az, hogy nem túl nagyok és elágaztak. Az eper árnyékában rosszul fejlődik, és a bogyók kicsi maradnak. A tengeri zsákút, cseresznye vagy tűlevelű fák melletti bokrok. Egyes kertészek a bukott fenyő tűket használják eper menedékhelyén. Egy ilyen mulch tökéletesen védi a növényeket kártevőkből. Ezenkívül jelentősen javítja a bogyók ízét.

A rossz szomszédok áttekintése

Különben érdemes beszélni olyan növényekről, amelyek határozottan nem kerülnek szárazra az eper ágy közelében.

  • Málna. Ez a növény szárazodik, és nagy árnyékot is teremt. Ez arra a tényre vezet, hogy a szamóca nagyon rosszul kezdődik. Ezért az ágyak nem helyezhetők el a Malinik mellett.
  • Napraforgó. Érdemes megjegyezni, hogy a növény erősen kimeríti a talajt. Emellett napraforgómag mérgező az eper számára.
  • Káposzta. Nem lehet egy kertben és káposztaba esni eperrel. Az a tény, hogy a káposzta nedvesség-szerelmes növény. Ezért gyakran gyakran és bőségesen. Ebből a mennyiségű víz miatt az eper végül elindíthatja a rothadásokat.
  • Poléni. Egy ágyon eperrel, nem lehet a burgonyát és a paradicsomot. Egy ilyen szomszéd elpusztíthatja az egész betakarítást. A szemcsés családtól az ágyakon kívüli növények is feleslegesek lesznek.
  • Nyír. Ha van nyírfa a helyszínen, akkor szigorúan tilos az eper ágy mellett. A bogyók nagyon rosszul tolerálják az ilyen környéket.

Nem ajánlott ültetni az egyik területen és a szamóca különböző fajtáit. Ez arra a tényre vezet, hogy a kultúra teljesen degenerálódik.

A helyszínen kétféle bogyót kiszállt, gondoskodni kell arról, hogy ne üldözzék az aljzatokat. Bajuszukat mindig különböző irányokba kell irányítani. Ha követed ezeket a szokásos tippeket, válasszon jó szomszédokat a szamóca számára, nagyon egyszerű lesz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: