Mozi csellikus

  • Szerzői: DE. ÉS. Astakhov (VNi Lupina)
  • Megjelentek: Sewer Dove X Line 32-77 (Bradorp)
  • A feltételezések éve: 1993
  • Az érés időzítése: korai érés
  • A növekedés típusa: Középálló
  • Hozam: Magas
  • Célja: Univerzális
  • A bogyók tömege, g: 2.2-5
  • Kóstoló értékelés: 4.9
  • Epishers: Növekvő – zöld, bontatlan, fényes, anthocian festve; Viselt – vastag, ívelt, bézs szürke, serdülő

Lásd az összes jellemzőt

A különböző fajták fekete ribiziája élő kerítésként vagy gyümölcsüzemként használható. Illatos bogyók – népszerű összetevő a hasznos és finom finomságok számára. A Cellechenskaya fajta kiváló fagyállósággal rendelkezik, amelynek köszönhetően súlyos téli régiókban termeszthető. És szintén kedveli a kivágás ízét és előnyeit.

A fajták leírása

A közepes diplomás növények egy és fél méter magasságot kapnak. A cserjék vastag és gyenge. Fiatal, zöld, egyszerű. Felületi fényes, anthocian festve. Erős hajtások, amelyek már furcsa, vastag, ívelt és hatalmas. Színes – szürke bézs chip. A vesék nagyok, és nőnek, pusztító lövésekből.

Minden lap öt pengékből áll. Középső dimenziók. Szín – telített zöld. Felület matt és kis ráncokkal borított. A pengék szélesek, és maga a gép konvex. Virágok kicsi, egyszerű. Szirmai szín – vöröses ibolya, sápadt. Ecsetek lehetnek kanyargós és egyenesek. Sűrűség – átlag. Egy ecsettel egyidejűleg 8-12 bogyót ér el.

A bogyók jellemzője

Színes teljesen felhúzott bogyók – fekete. Tömeg – 2,2-5 gramm. A méretek nagyon nagyok. Űrlap – forduló. A Juicy Pulp az átlagos bőrsűrűség fedezi. Felület – sima, csillogó. Cél – száraz.

Ízi tulajdonságok

Gasztronómiai gyümölcs jellemzői – magas. Édes íze észrevehetően uralja a savat. A kóstolók értékelése – 4,9 pont 5-ből maximum. A cukrok száma – 7,8%, savasság – 2,2%. Egy kellemes frissességet eszik.

Olvasson tovább  Malina norvég

Érés és gyümölcsözés

A cserjék a július napjaiban gyümölcsöt indítanak. Érési idő – korai. A gyümölcsök szinte egyszerre maradnak.

Hozam

A kertészek magas hozama miatt minden szezonban sok lédús és édes bogyót gyűjtenek össze. Az átlagos hozamsebesség egy és fél kilogramm egy bokorból vagy 10 tonnából, hektár ültetvényekkel (termelési skála növekszik). Maximális gyümölcs – 2,8 kilogramm bokrok vagy 18,7 tonna hektárral. A bogyók kiváló termékminőséggel és csodálatos szállítással rendelkeznek.

Leszállás

Mint sok más fekete ribizli fajtája, Selchechenskaya faja tavasszal vagy ősszel ültetett. A második leszállási lehetőség előnyösebb. Szeptember végén vagy október első napján végzett munka. A palánták tavaszi leszállása nem kívánatos, mert a vesék gyorsan feloldódnak, és nem mindig lehetséges a fiatal cserjék időben történő növényezésére. Ezenkívül fenntartja a korai tavaszi fagyok visszaküldésének lehetőségét is.

A palánták vásárlása, figyelmet kell fordítania a gyökerek állapotára. Hogy a cserje gyorsan átadta az új telek, és eléggé fejlődött, hogy gazdag betakarítást alakítson ki, a gyökérrendszer gyökerei az egész és egészségesnek kell lenniük. A fő gyökerek száma – 3-5 darab.

Legjobb minden, 1-2 éves fiatal palánták. A növény felső része legalább 30 centiméternek kell lennie, és 1-2 hajtásból áll.

Selchechenskaya fajta – a talaj összetételének igénye. A ribizli előnyben részesíti a könnyű és termékeny földet, amely könnyű vízi hozzáférést biztosít a gyökerekhez. Tökéletesen megfelelő betű vagy loam. A savra való reakciónak alacsony vagy semlegesnek kell lennie. A talaj nagyobb mutatóknál add hozzá dolomit lisztet (kb. 500 gramm / méternyi térben) és drippy.

A nizenák és a vizes élőhelyek nem felelnek meg a ribizli termesztésében. Ilyen körülmények között nem várhatsz gazdag betakarítást, és a cserjék gyorsan eljutnak és gyakran fájnak. A cserjéket homokos talajba is biztosíthatja, de a növények jól megtermékenyítése.

A ribizli előnyben részesíti a napsütéses szakaszokat, de délben kívánatos, hogy a terület egy könnyű árnyékot lefedje. Erős árnyalatú, fekete ribizli gyengül, és a termés íze csökken. A földnek sima kell lennie. Lehetőleg a vázlatoktól való leszállás védelme. Ehhez a cserjéket az épületek közelében vagy egy élő sövény közelében ültetik.

Olvasson tovább  Alycha július rosa

Növekvő és gondoskodás

Ez a fajta nagyon igényes a tartalom feltételeiről. Minden agrotechnikai manipulációt kötelezőnek kell elvégezni. Csak ebben az esetben a minőségi betakarítás minden szezonban összegyűjthető. A ribizli csodálatos, mérsékelten nedvesített talajban nő. Egy ilyen állapot támogatásához rendszeresen és bőven vízcserje szükséges. Az öntözési ütemterv a szezonon alapul. A túlzott öntözés veszélyes a ribizli, a gyökerek elindulnak, és a bogyók vizesek.

Győződjön meg róla, hogy nedvesítse meg a webhelyet a hajtások növekedése során, a petefészek kialakulása, az üzemanyagszivattyú és az érlelő bogyók gyűjtése után. És a bokrok kívánatosak a közelgő telek előtt. Az utolsó öntözés csak akkor történik, ha az öntözés bukása ritka volt.

Ha a növény nem kap elegendő nedvességet, az ágak növekedése lelassul, és a gyümölcs íze szenved. Az öntözés során a víznek legalább 40 centiméterre kell mennie a földre. Legfeljebb öt vödör becsült víz költött egy bokor. Az egyes növények mellett, gyűrűhornyok, amelyekben a vizet öntjük. Szükséges, hogy a folyadék ne terjesszen a felületre.

Az öntözés után a következő napon a talaj felső rétege laza. Az egyszerűség ellenére ez az eljárás sok előnyt hordoz. A sűrű kéreg megkönnyítése kellő oxigént cserélni fog, és a víz gyorsabban behatol a földbe. A rendszeres lazítás nem ad gyomnövényeket, hogy növekedjenek a telken.

Amikor a forró régiókban termesztik a bogyókat, lehetetlen mulcs nélkül. A kertészek nedves vagy ferde száraz füvet használnak. Az ökológiai mulch egy további tápegység és nedvességmegőrzés.

Az ellátás fontos eleme az etetés. Ha a műtrágyákat a leszállási lyukba viszik, akkor két évig nem tudunk ribizlátázni. Összességében és tavasszal minden egyes vödör által felhasznált növények humusz vagy trágya.

A leszállást követő harmadik évben rendszeres műtrágyákra kerülnek. A gyümölcs kultúra előnyben részesíti az ásványi kompozíciókat és a szerves anyagokat. Az adagoló évente háromszor költ. A növény minden egyes időszakában bizonyos anyagokat és gyógyszereket használjon.

Olvasson tovább  Szőlő fáraó

A cserjék ébredése során a talajban, a karbamidban. 45 gramm fiatal növények és 25-30 gramm felnőtt ribizli. Ez az anyag sok nitrogént tartalmaz, amelyre szükség van a fényes és csodálatos növényi tömeg növeléséhez. Miután táplálják a bokrokat, és a talaj lefedi a mulcsot.

A csirkealapú megoldást nyáron használják. Egy vödör összetétel elegendő ahhoz, hogy megtermékenyítse az egyik cserjét. Mielőtt az alom feloldódna a vízben 1-től 10-ig.

Az ősz kezdete, a szupfoszfát (40-50 gramm) és a szulfát kálium (15-20 g) bevezetésre kerül a talajba. Ásványi készítmények helyettesíthetők a 200-400 gramm mennyiségében. A műtrágya elhelyezése után a növény körüli helyszínt 6-7 kilogrammban trágyával vagy humuszral borítják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: