Nectarin Lola

  • Szerzői: Üzbegisztán
  • A növekedés típusa: Középálló
  • Érlelési idő: Korai
  • Önsebesség: Önellátott
  • Célja: Fogyasztás a friss formában, a konzerváláshoz
  • Eladhatóság: Magas
  • Régiók növekvő: Krím, Nyugat-Ukrajna, Moldova, Oroszország déli részén
  • Csontméret: Közepes
  • A csont eloszlása ​​a pépből: Rossz
  • Gyümölcsösszetétel: Savak – 0,5-0,6%, cukrok – 8,37-11,6%, aszkorbinsav – 16,8 mg / 100g nyers tömeg

Lásd az összes jellemzőt

Emelje fel a nektarin fát az ország területén egyáltalán nem nehéz. Ehhez meg kell választani egy megfelelő nézetet, amely gyorsan alkalmazkodik az éghajlati jellemzőkhez, és szintén jó gyümölcs lesz. Az egyik fajta figyelem a nektarin lola.

A fajták leírása

Necrine Lola az egyik népszerű Uzbek kiválasztása, amely egy közepes minőségű fa, amely széles körben elterjedt formája a korona és az ágak gyenge görbülete. Kedvező körülmények között a nektarin kultúra 5-6 méteres magasságig nő. Ez jellemzi egy fa mérsékelt sűrítő sötétzöld levelei, erős és rugalmas hordó ágak barna-barna színű.

Ez a faj széles körben használják a dekoratív díszítés a kertben, mert közben a virágzási időszak vastag borított nagy rózsaszínes virágok, kiadói vékony aromáját illóolaj. A virágok rövidített virágokra vannak rögzítve.

Gyümölcs jellemző

Az üzbég nektarin a közepes árú fajok kategóriájára utal. Egy egészséges fa, gyümölcsök nőnek fel 80-100 gramm mérlegelést. Nektarin van egy kerek alakú és klasszikus egyenetlen színű – zöldes krémfedél, sötétvörös pirítással hígítva, amely a legtöbb gyümölcsöt lefedi. Nektarin sima, vékony, de tartós, súlyos fényességgel. A magzat felületén világos hasi varrás látható.

A betakarítás után a gyümölcs jól átruházott a szállításra, és egy ideig is tárolható az íz és az árucikk típusának elvesztése nélkül. Célja a fajta univerzális – étkezési friss forma, használata a főzés, konzerválás, feldolgozása lekvárok, kompótok, lekvár.

Ízi tulajdonságok

Nektarin lola csodálatos íze van. A fehér magzati pép sűrű, húsos, szelíd és kis rostos következetességgel rendelkezik. A gyümölcs jellemzője a gyümölcsösség és a hihetetlen desszert-méz illat. Az íze nektarin expresszált édességet, amely egy fűszeres betegséggel egészül ki. Közepes méretű csont, amely a magzat belsejében található, nehézséggel elválasztva a péptől. A cellulóz részeként a cukrok akár 11% -át és kevesebb, mint 1% savat figyeljünk.

Érés és gyümölcsözés

Lola a korai fajták ízletes képviselője. Fák gyümölcsök 3-4 évig a leszállás után. Gyümölcs rendszeres és stabil. Kóstolja meg az első gyümölcsöt a nyár közepén. A csúcsrögzítés július végén – augusztus eleje.

Hozam

Magas és stabil hozam – Ez a fajta egyik előnye. Intenzív agrotechnikai kultúrát biztosítva, számíthatsz egy bőséges betakarításra. Átlagosan 1 fa szezononként, 18-35 kg lédús gyümölcsökből gyűjthetsz össze.

Régiók növekvő

Ez a nektarin fajta nagyon népszerű a nyári lakosok és a mezőgazdasági termelők növekvő gyümölcsök ipari léptékben. A gyümölcs kultúra Lola a Krímben is masszívan nőtt, a Ukrajna nyugati részén, Moldovában, a déli része Oroszország. Az utóbbi években a fa az Orosz Föderáció központi részében kezdte telepíteni.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Kultúra Samoplodna, így nincs szükség a donorfák kötelező leszállása hasonló virágzó időzítéssel. Emellett a fa nagyon vonzza a méheket és más rovarokat.

Növekvő és gondoskodás

A nektarin palánták leszállása korai tavasszal vagy az őszi közepén – egy hónappal a stabil fagyok előtt. A palánta kell egy fejlett elágazó gyökérrendszerrel és akár 150 cm magas. Az ültetvények között 2-4 méter távolságra van szükség, amely megakadályozza az árnyékolás. Nem ajánlott nektarin a szomszédos ajtóhoz egy őszibarackba.

A jelenlegi ápolás magában foglalja a rendszeres öntözést, a műtrágyát, míg a talajonként háromszor, a talaj, a korona formázás, a száraz ágak, a betegségmegelőzés, valamint a rágcsálók elleni védelem.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fában lévő fagyállóság jó, így a kultúra könnyen átviheti a hőmérsékletet -20-25 fokra. A nektarin menedékben nincs szüksége.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Az immunrendszer a fajta gyenge, ezért olyan betegségeknek van kitéve, mint egy penész, a levelek és a gyümölcs rothadásának görbülése. Ezenkívül a gyümölcskultúra meg kell védenie a rovar inváziókat, valamint a szezonális vírusokat.

A talaj-éghajlati feltételekre vonatkozó követelmények

A nektarin fa ajánlott a déli oldalon lévő telek ültetése, amely jól védett a vázlatoktól és a szuper széltől. A talajnak termékeny, laza, lélegző és hidratált kell lennie. Fontos, hogy a savassági index semleges vagy csökkent. A gyümölcs kultúra sok fényt, levegőt és hőt szeret. A talajvíz áthaladása mélynek kell lennie, mert a fa negatívan reagál a talajban lévő nedvesség túlzott felhalmozódására.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása