Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

A cseresznye paradicsom termesztése az ablakpárkányon nagyon sikeresen áthaladhat. De erre szükséged van, hogy meg kell felelnie a ház termesztésének technológiájának. Érdemes megérteni, hogyan növekszik a palántákat otthon egy lakásban Novice Lover a Room Gardening.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Előnyök és hátrányok

Használja ezeket a kis gyümölcsöket kulináris célokra a közelmúltban kezdődött. De már megjelentek egy számú forró rajongók. A kis paradicsom fontos jellemzője a hasznos komponensek megnövekedett tartalma. Ráadásul a nagyméretű fajták nem tudnak ilyen kellemes ízekkel büszkélkedniük. Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon egész évben nem lesz sok nehézség, csak szükséged van néhány erőfeszítésre. Cseresznye:

 • gyorsan növekszik;
 • rövid idő alatt elrejthet;
 • Kiváló termékekkel rendelkezik.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Egy bokor képes 15-20 kis paradicsomot adni. A betakarítás a naptár tél kezdete előtt tart.

A pihenőidő viszonylag kicsi, és nem ad különleges riasztást. Tartsa meg a betakarítást elég hosszú lehet. Ami fontos, ha a kellemes ízt tárolják, nem veszik el.

A cseresznye paradicsom negatív oldala a szekréció. A jó minőségű betakarítás növekedéséhez ki kell próbálnod:

 • Nagyon fontos a növekvő bokrok kialakítása;
 • harisnyakötő nélkül szinte soha nem befolyásolja;
 • A vékony peel paradicsom cseresznye miatt gyakrabban reped, mint a nagyszabású fickó.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Megfelelő fajták

Lehetőség van az alacsony sebességű paradicsom növekedésére, illetékes választékkal a fajtákkal. Az otthoni körülmények között erősen ajánlott olyan növényeket használni, amelyek nem emelkednek több mint 0,5 m-rel. Fontos jellemző a gyökérkomplex kis mérete. Az ilyen tulajdonság lehetővé teszi, hogy a kultúrát még a szokásos színekben is üzembe helyezzük.

Egy másik előnye az alacsony sebességű típusok – fokozott dekoráció, bárhol valódi díszítés. A szakértők szerint ezek a fajták a legjobbak, mint:

 • Pigmey;
 • Baba;
 • Erkély csoda;
 • Minibel;
 • Gyöngyszem;
 • PINOCCHIO (minden esetben meg kell vizsgálni a leírást).

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Elsődleges követelmények

Tényleg növekszik cseresznye paradicsom minden ablakban a lakásban. Azonban a legjobb, ha az erkélyre válaszolhat. Általában a maximális fény van. Ha nincs erkély, vagy lehetetlen az ablakpárkány használata, lehetetlen választani a déli ablakot. A leszállás megtörténhet:

 • októberben;
 • November;
 • December;
 • Január;
 • február.

Amikor a cseresznye hidegszezonban kiszállt, a háttérvilágítás fényereje nagyon fontos. Nincs elegendő világítás, a virágzat leesik, és lehetetlen egy jó betakarításra számíthat. Kényelmes feltételek a kis paradicsomhoz – A levegő nem hidegebb, mint 18 °. A naplók és az erkélyek néha segédfűtést igényelnek. Még a magas színvonalú felmelegedés önmagában nem ad teljes mértékben a siker.

De túl sok a levegő melegedéséhez. A paradicsom több mint 25-28 ° -nál hosszabb hőmérsékleten nem fog normálisan fejlődni. A specifikus mutató a fajta függvénye. Túl erős fűtés megakadályozza a féktelenség megjelenését.

Szintén gondoskodnia kell a kiváló minőségű szellőztetésről is. Biztosítani kell, hogy a levegő relatív páratartalma ne haladja meg a 65% -ot.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Növekvő palánták

A paradicsom termesztése bizonyos eljárásokat jelent.

Talaj és mag előkészítése

Talaj az erkélyes cseresznye ugyanaz, mint a kert vagy ültetvény palánták. Ideális lehetőség a homok és a csernozomok laza keverékének használatára tekinthető. Bizonyos esetekben kis mennyiségű tőzeget vagy faszenet adunk hozzá. Más típusú termékeny föld is hasznos lehet. Azonban általában a műtrágyák segédrészeit kell telíteni, és elhelyezi a homokot úgy, hogy a szubsztrátum laza legyen.

A paradicsom cseresznye magjai, mint más növények magjai, lázadnak sózott vízben. Elrontott és üres példányok egyszerűen összeállítani a felületről. A kiválasztott leállítóanyag mosott és maradt több órán át (maximum 24 óra) a vékony vízréteg alatt. Néha az ilyen előzetes csírák nem korlátozódnak, és növelik a növekedési erősítőket, mivel a fejlesztési sebesség és a hajtások jellemzői kritikusak.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Kapacitás és vetés

Bármi is legyen az alázatos cseresznye gyümölcs, nagyon nagy növényeken fejlődnek. A tartály kapacitása legalább 3-5 liternek kell lennie. Pontosabban csak egy adott fajta korrekciójával lehet mondani. A pot alján vízelvezetést kell tennie. Csak akkor, ha elaludhatsz talaj- és növényi növényekbe.

Javasolható, hogy 1 kapacitást legalább 3 magot helyezzen el. Jobb, ha több lövés, annál erősebb, mint a kudarc. Néha az első csészékben vagy raklapon használatos. Szükséges eltávolítani a menedéket, amikor a hajtások megjelennek.

A nagyobb edényekben lévő transzplantáció akkor keletkezik, amikor a növény szorosan válik. A PASSINKI is meglehetősen lehetséges, hogy különálló tartályokba transzplantizálható, a megtermékenyített vízben 7-14 napon belül tartják a földbeállítás előtt.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Gondoskodás

Cryry paradicsomra van szükség, ha nagyszámú további folyamatot alakítanak ki. De biztosítani kell, hogy az igazi leveleket ne vágják le a folyamatok helyett. Ez hátrányosan befolyásolja a betakarítást. Tehát ez a kultúra általában fejlődik, az ablakpárkánynak levegőnek kell lennie. A túl nedves levegő és a veszélyes mikroorganizmusok eltávolítása mellett a szellőztetés lehetővé teszi, hogy növelje a beporzás hatékonyságát.

A paradicsom cseresznye csak mérsékelt öntözéshez szükséges, de minden nap meg kell tennie. A nedvesség hiánya barna repedések kialakulása. A túlkínálat is repedéshez vezet, de még korábban is magával érezte magát a bogyók vízitásával. A miniatűr paradicsom jól beszél egy komplex ásványi táplálékon. Magába foglalja:

 • cink;
 • foszfor;
 • mangán;
 • molibdén;
 • kálium;
 • szelén;
 • kobalt;
 • Vas.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Az ilyen műtrágya készítése a kézműves körülmények között aligha lehet kihasználni a kész márkás gyógyszereket.

Leggyakrabban használt gyári keverékek:

 • “Hatékony”;
 • “Kemira”;
 • “Agrikola”.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Esztergálás

Általában a cseresznye paradicsom ültetésére válasszon mély keresési mélycserepet. A mélység fontosabb számukra, mint a szélesség. Havi palántákat kell ültetni (vagy inkább áthalad) az elkészített edényekben. A transzplantáció előtt az elmúlt 24 órában a poharakban hidratálni kell, hogy a növények könnyebben kivonják őket. Az eljárás a következő:

 • A vízelvezetés edényekben van elhelyezve;
 • A talajot öntjük rá (szükségszerűen szabad helyet hagyva);
 • A kivont vetőmag közepén;
 • A szár közelében szubsztráttal csípett telkek;
 • Hidratált földterület.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Hogyan kell törődni a paradicsomért?

Növekszik otthon a burgonya cseresznye még könnyebb, mint az ágyban. Végtére is, a környezet teljesen ellenőrzött, és a legfontosabb dolog az, hogy megakadályozzák a támadó hibákat. Nagyon fontos figyelemmel kísérni a hőmérséklet és a páratartalom stabilitását. A szokásos technológia a növekvő paradicsom télen otthon kezdőknek, az öntözés felnőtt növények 1 alkalommal 3 nap alatt. Ez néha kevésbé vagy többre van szüksége – egy útmutató a bokor és a talaj állapotához.

A túlzott öntözést el kell kerülni, mert gyakran elkezdi a root rothadást. Időszakosan paradicsom spray a lapra, hogy ne piszkosak legyenek. Az ásványi összetételű etetés praktikus, mint a szerves, és könnyebb lesz a városi lakások lakóinak megszerzése. Az ásványi keverékeket 10-14 naponként használják, az utasítások szerint hígítani kell őket.

1-2 nappal az öntözés után mosott, meg kell szakítania a talajt. Ezt gondosan kell elvégezni, elkerülve a felületi gyökerek károsodását. Ha magas bokor alakult ki, meg kell vizsgálni a támogatást. A beltéri cseresznye virágai nem beporoznak magukat, függetlenül attól, hogy az ültetési anyag azt mondja, és ezért segíteni kell.

Amint a virágok virágzik, a bokornak kissé ráznia kell, vagy többször kopognia kell a fő száron: ez elég ahhoz, hogy pollenet mozgassa a pestle-be.

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

Betegségek és kártevők

        Cseresznye paradicsom, függetlenül az ültetési anyag minőségétől, fájt. A problémák néha még a leginkább óvatos ellátás esetén is előfordulnak. A gomba károsodásának megelőzésének fontos mértéke a szoba rendszeres szellőzése és a páratartalom stabilizálása. A növényeket rendszeresen ellenőrizni kell – csak az időben hátrányos helyzetű jelek észlelése.

        A fertőzések és a kártevők elleni küzdelem jobb szintetikus gyógyszerek nélkül. A természetes eszközök szelídebbek és közvetlenül a gyümölcsözés során is használhatók.

        A paradicsom mozaik a lombozat színeinek megváltoztatásával fejeződik ki. A sötétzöld vagy sárgás foltokat érzékeli. Fokozatosan a levelek elrontják és megfékezhetik. Egy kicsit később kezdődik a paradicsom általános gyengülése. A harc egyetlen mérése – az érintett bokrok gyomlálása és égése.

        A fitofluorózis szinte bármilyen fajta számára veszélyes. A fertőzés korai jele – barna szubkután foltok a gyümölcsökön és a fehér raid a leveleken. Harcolt a fitoofluoróval, ez lesz a legmegfelelőbb a fungicidek használatával. Ha a gyümölcsök megrepedtek, az öntözés intenzitását csökkenteni kell, és a föld aktívabb. Az összes növényi maradványok tisztítása segít a szárító helyen.

        Növekvő cseresznye paradicsom az ablakpárkányon

        Kamat cikk
        ( Még nincs értékelés )
        Ossza meg barátaival
        123
        Megjegyzés hozzáadása