Növekvő paradicsom az ablakpárkányon

Kert vagy kert az erkélyen – a szokásos üzlet, különösen a városi lakosok számára. A Téma Urban Jungle releváns és nagyon népszerű, szorosan metszi a készséggel az ablakpárkányon. Például paradicsom. És ha valaki ilyen kísérletet csinál reménytelen kalandnak, nagyon téved.

Előnyök és hátrányok

Természetesen nem éri meg a fejét a kertjével, nem éri meg – nem mindig lehetséges az erők kiszámítása. Mivel minden gyakorlati cselekvés megelőzi az elméleti előkészületet. És a folyamat minden oldalának együttérzése van: Előnyök, mínuszok, lehetséges nehézségek, előnyök és t. D.

A növekvő paradicsom előnyei az ablakpárkányon nyilvánvalóak.

 • Vintage egész évben a fő plusz. A lakás mindig meleg, ezért nem szükséges alkalmazkodni a szezonalitáshoz. Szép paradicsom egy salátában és télen, természetesen egy hatalmas kísértés a tulajdonosok számára.
 • Az esztétika – nagyon szép is. Aki nem gondolkodik otthon nélkül, megérti, hogy a paradicsom bokor díszíti helyet. És a gyümölcsök – annál többet fogsz kérni a szemet.
 • Alternatíva hiányában jobb, mint a semmi. Egy hatalmas termés nő otthon nem fog működni, de a paradicsom az asztalon lesz. Igen, nem a legnagyobb bajban.
 • Megfelelő szobák rendelkezésre állása. A cseppeket kertészek kertjére állítják be. Tehát vannak olyan fajták, amelyek pontosan az ablakpárkányon lévő szétszereléshez igazodnak.

Valószínűleg sokan vonzzák a közelgő folyamat tényét: Ez egy olyan kaland, amelyben egy személy nem csak részt vesz, ellenőrzi és irányítja. Érdekes a növények bevonása, és mivel életben vannak – növekszik, változhat, különböző fázisokat tapasztal.

Hátrányok a növekvő paradicsom az ablakpárkányon.

 • Lehetetlenség, hogy egy igazán nagy betakarítást gyűjtsön. Természetesen a kert nem hasonlítható össze, de a célok eltérőek.
 • El kell felednie az ablakpárkány felületének másik lehetséges használatáról. A paradicsommal elfoglalt lesz.
 • Néha ez a folyamat korrelál a piszkos munkával. Valójában a finom fehér függönyök nem fognak lógni, ahol meg kell ásni a földön, növény, víz és t. D. De mivel senki sem törölte a kompromisszumos megoldásokat.

Nem könnyű a kezdőknek, akik nem sok megértés a növénytermesztésben. Különleges webhelyeket kell tanulnia, tanácsot keres a fórumokon és t. D. Ez megtörténik, anélkül, hogy naplót tartana, nem szükséges: minden lépést írni, megfigyelve a palánták növekedését és t. D. De a finom és lédús gyümölcsök lesznek a legjobb jutalom minden erőfeszítést.

Megfelelő fajták

Az a tény, hogy csak beltéri, dekoratív paradicsomfajtákat termesztenek az ablakpárkányon. A félméteres magasságig tartó bokroknak kell lenniük, rövid interstices, stramb. És még jobb – 30 cm magas fajták. A paradicsomnak ellenállónak kell lennie a kártevőknek és a betegségeknek, mert a növényeket az ablakpárkány körülményei között nagyon nehéz megmenteni. Az a fajta, amelyet a növények választanak, a potra kell utalniuk. Ez azt jelenti, hogy egy ilyen védjegy a csomagoláson kell lennie.

Az úton, figyelmen kívül hagyja a csomagon megadott információkat pontosan. A gyártó szinte mindig jelzi az ajánlott talaj, árnyalatú ellátás és t. D.

Milyen fajták alkalmasak az ablakpárkány növekedésére?

 • “Bonsai”. Nagyon népszerű opció, amely növekszik egy guggoló elágazó bokor, akár 30 cm magas. A gyümölcsök kerek, piros, maximum 25 g. Egy szezonban egy bokorral összegyűjthet 1 kg paradicsomot.

 • “Szoba meglepetés”. És ez egy strambered fajta, amely tökéletesen növekszik az ablakpárkányon. Növeli a túzódást fél méter magasságban, tartós és meglehetősen vastag hajtásokkal rendelkezik. A gyümölcsöket az ecsettel összegyűjtjük, az egyik – akár 30 g tömeg, ovális formájában, a piros színben. Íztelen jellemzők Kiváló.

 • “Pinocchio”. Csúcsminőség az ablakpárkány növekedéséhez. Dúdos, meghatározó. Paradicsom nő, mint a fényes. Egy bokorból 1,5 kg gyümölcsökből gyűjthető össze. Használhatja a betakarítást és a salátákat, valamint az ételek díszítését, valamint sózás.

 • “Minibel”. A háztartási paradicsom korai kilátása, amelynek ideje van, hogy teljes mértékben növelje a 3 hónap alatt. Kompakt bokrok, lehetséges gőzölés nélkül. A bőséges gyümölcsözés érdekében támogatni kell. Bár a paradicsom és a kicsi, de az íz és az illat nagyon gazdag.

 • “Snegheck”. Népszerű miniatűr fajta, tomboló, kellemes bőséges gyümölcsöző. Egy magzat tömege – 25 g. Az ablakpárkányon tökéletesen növekszik, tetszik és íze és aromája.

 • “Florida Petit”. A Bush 30 cm magasra néz, egy gyümölcs fúrt 40 g. Édes, telített íz, kifejezetten piros. Egy kefe két tucat gyümölcsöt is aludhat.

 • “Erkély piros”. Olyanok, mint a gyors érés, a betegség és a kártevők ellenállása, kifogástalan megjelenés, gyümölcsösség.

Ezek a fajták univerzális választás. Alkalmasak a szokásos ablakpárkányra. De ha széles körű paradicsomot termelünk, és még melegítettük az ablakpárkányokat is, figyelhetünk a következő fajtákra: “Native”, “Hermitage”, “Irafi”, “Bebi”, “Balkoni Yelou”.

Leszállási időpontok

Nincs szigorú korlátozások erre a kérdésre, mivel a leszállás nem kötődik a nyílt talajhoz, az optimális időjárási viszonyokhoz, a hőmérsékletre várva. Mindez attól függ, hogy a tulajdonos a paradicsom téli hozamát kívánja-e megszerezni, vagy úgy van kialakítva, hogy egész évben kialakuljon. Ha azt szeretné, hogy a paradicsomot mind a 4 évszak, a magokat ugyanabba a céloknak ültetik: az őszi vetésnek októberi és novemberi vetés lesz, február és Martov biztosítja a nyári betakarítást.

Mindenesetre, de 3 hónap, hogy beszéljen a paradicsommal, vagyis vegyen részt “nézni” hátrányt, és nem használhat egy ablakpárkányot, vagy támaszkodhat télen és nyári hozamokon. Ha a nyári paradicsomot a telken termesztik, akkor októberben érdemes lesz leszálló paradicsom már az ablakpárkány széloldalán – csak a téli ünnepek számára házi készítésűek lesznek házi gyümölcsök.

A hely és a feltételek követelményei

Szinte minden paradicsom a könnyű szerető növényekre vonatkozik. Ha sötét helyen tervezed őket, várjon a bouton alá. Az árnyékolási ellenállás szerény mennyiségű fajták. A tér optimális kiválasztása – South-oldalas ablakpárkány.

Amikor felhős napok jönnek, a paradicsomnak kiemelnie kell a speciális felszerelést. Ezek lehetnek energiatakarékos vagy fluoreszkáló lámpák. Ezek a természetes ultraibolya megfelelő helyettesítése lesznek. Mind a három évszak, a nyár mellett könnyen használható az ablakon. Ellenkező esetben minden szabványos: a növényi növekedési fázishoz kapcsolódó vetőmagok és talajok, vetés és szabványos eljárások.

Hogyan készítsünk magokat és talajt?

A cserepes paradicsom termesztése az ablakon nem sok más a növekvő kerti fajtáktól. Kezdetben a cél pontosan egy – erős, életképes palánták. Ezután kövesse a merülést, transzplantációt és t. D. De mindegyik magvakkal kezdődik. A palánták minőségének garanciájának biztosítása érdekében meg kell szüntetni, vagy a “bevált emberek” (akik nem lehet megbízhatóak), vagy egy jó hírnévvel ellátott szaküzletben. Nagyobb valószínűséggel a tároló magok megfelelnek a meghatározott fajtának.

Üreges magokat kell rendezni, előzetesen megmutatja az összes anyagot sózott vízben. Azok, akik megjelennek, üresek, nem veszik el őket a palántákra. Ezután a magokat fertőtlenítik, maradjon fél óra a mangán oldatában. És hogy a magok emelkedett a lehető leghamarabb, akkor lehet küldeni a szövet táska, nedvesítsük meg jól, és szabadságot dagad a vetés több napig.

Mi a talaj előkészítése:

 • A szubsztrátot tápláló, laza, semleges savassággal kell választani (jobb, ha ez egy különleges talaj a paradicsom számára);
 • Téli vetéshez – határozottan különleges talaj, mert összetétele már táplálkozik a tápanyagokkal;
 • Ha a talaj felkészítésére szolgál, használhat ilyen receptet: 1 része a homokból – 2 rész a kert földterület; Egy másik lehetőség azt javasolja, hogy egyenlő arányban tőzeg / párás / turf földet vegyen; Harmadik opció – 1 része a vermikulit – 4 részvény komposzt és gyep a föld;
 • Ha a Földet kertből vagy kertből készítik, használat előtt fertőtleníteni kell (a sütőben gördülő vagy forró vizet öntsük).

Míg minden normál, csak a házi készítésű leszállás mértéke kissé szerény lesz.

Vetés

Használhat közös tartályt vagy egyedi kazettákat, tőzegpillákat, csészéket és t. D. Ha úgy döntenek, hogy közös tartályt készítenek, a tartálynak nem szabad nagyon mély. Talán tele van, amely után elég hidratálódik. A magokat 1,5-2 cm-es intervallummal kell lefektetni, és maximum 2 cm-re kell mélyíteniük őket. A tetején egy vékony földréteggel megszórva. Még mindig elkaphatod.

A vetőmagok, amelyek helyesen kezelniük kell az üvegházhatású körülmények között. A növekedés kapacitása fedele vagy filmpel borítható, majd küldje el az ablakpárkányra (jó világítással). Rendszeresen az üvegházat szellőztetett, több lyuk készült a filmben, hogy a kondenzátum ne felhalmozódjon. A növekedés ezen szakaszában a palánták hőmérsékleti feltételei 22-24 fok lesz a nap folyamán, 20 fok alatt éjszaka.

A palánták szedése

Amint az első hajtás tűnt, a filmet el kell távolítani. Ha az üveget a film helyett használják, akkor is eltávolítják. A palánták átkerülnek az ablakpárkányra. Majdnem az üzemen van 2 valódi lap, itt az ideje, hogy merüljön a paradicsom. Minden hajtás egy villával ás, és a fő gyökér pontosan egy harmadik. Az eljárás egyszerű, mindazonáltal az üzem tökéletesen növelheti a gyökér hangerőt.

Hogyan lehet újratelepíteni?

Általában a merülést a palánták átültetésével kombinálják. Minden bokor egyéni kapacitásba kerül. Ez lehet egy pot, vödör, fiók, bármi – a fő dolog, az arányosság. Ha lépésről lépésre cselekszel, akkor a vízelvezető réteg szükségszerűen a tartály alján helyezkedik el. A szubsztrát visszaesik, és az üzemet a “natív” szobával együtt továbbítják.

Ha a törpe paradicsom, akkor elegendő kapacitás lesz 2 liter térfogatú. Ha a közepes szürkeárnyalatos paradicsom – 4 liter alkalmas. Ha úgy döntenek, hogy házi fajtákat termesztenek, az 5 literes edények nem kevésbé alkalmasak számukra.

Ez általában nem jelent problémát, hogy az egyes tartályok, a növény elég könnyű, hogy menjen át ezt az eljárást, ha a szabályok nem sérülnek. Fontos, hogy megértsük, mi fog történni.

Hogyan kell törődni a paradicsomért?

Gondoskodás – egy többfaktikus folyamat, amelyben sok dolog van. A Novice Gardener számára a szavakat a paradicsom termesztéséről hallott – egy újdonságban fél, hogy megzavarja valamit, felejtsd el néhány szakaszát. De mindez először “görgetni” a fejedben, hogy meglepjék ott egy sikeres növekvő terv.

Podkord

A helyiség növények hetente egyszer megtermékenyíthetők, és kéthetente. Mindenki önmagában tesz, visszavonja a szabályokat saját tapasztalataiból. A paradicsom ásványi komplexumát általában jól fogadják el. Például, például 5 g szuperfoszfát, 1 g kálium-szulfát, 1 liter víz vesz.

A paradicsom ütemezése az ablakpárkányon:

 • Első etetés – az ötödik-hatodik valódi lapok kialakításában;
 • A második etetés a virágzás kezdetén van;
 • Harmadik etetés – az első karakterláncok kialakításakor.

Ha otthon szeretném használni, csak a szerves, akkor lehetőség van rá: egy csendes oldat – 1 részvény a száraz tömeg 5 rész vízzel, vagy egy madár alom oldat 1 részvény száraz tömeg, 15 rész víz. Igaz, érdemes figyelmeztető kezdők, a szaga a szerves etetés nagyon kétes a ház körülményei számára.

Természetesen, kevés. A paradicsomnak fegyelmezettnek kell lenniük. Ez a kultúra nem szereti a hipotermiát, amint hideg vízzel és / vagy gondoskodik a vázlatokkal, várjon a bajra. Ezért jobb, ha jobban megvédi a vizet a napsütéshez, mesterséges megvilágítást használhat. Az öntözőberendezések csak meleg víz lehet, nem kevesebb, mint 20 fok.

Az otthoni paradicsom öntözésének árnyalatai:

 • Sokat öntözött – a gyökerek rothadnak;
 • Az öntözés szükségességének legjobb jelzője a szubsztrátum szárítása;
 • a vizet kell önteni a talajba, és nem a gyökérbázison;
 • A levelek jobban vigyáznak a vízre, különben egy növényi égésre fordulhat.

Egy másik főbb ellátóelem az otthoni paradicsomhoz – nedves levegő. Ha a ház meleg a házban, akkor nem igazán tetszik a paradicsom. Ezért rendszeresen szükséges a szoba szellőztetéséhez, a fiókok / edények mellett, a paradicsommal, hogy víztartályokat tegyenek. De ez az, ha a szobában furtos. De télen a bokrok meleg vízzel permetezhetők a permetből (nem felejtik el, hogy ez nem történhet közvetlen napsugárzással), és még jobb – egy levegő párásító.

Az öntözés után a növény szükség lehet lazításra. Hasznos a földes kéreg megszakítására, és nem csak.

Sablon és formáció

Vannak további eljárások, amelyek nélkül a paradicsom nem nő. Mi lehet még a hazai paradicsom törődéséhez?

 • Beporzás. Jellemzően a háztartási típusai a paradicsomhoz tartozik az öngyilkossághoz. De még segíthetsz ilyen fajtáknak: egy kis rázott virágcserepet, amelyben a bokrok elhelyezkednek, töltsük a folyadékot, hogy pollent szállíthassanak. Ez nem jelenti azt, hogy beporzódjon, ez csak egy extra, gyenge manipuláció.
 • Gyümölcsképződés, stimuláció. Amint a bokorban lévő gyümölcsök összekapcsolásának folyamata látható, így ez így végezhető – 1 g bórsavat vegyen be, hígítsa 1 liter vízben. És ez a folyékony permetező munkavállalók ecsetek.
 • Határ. Ez az eljárás nem szükséges minden paradicsomhoz, csak azoknál a minőségeknél, ahol nagy paradicsom érlelődik. Meg kell tenned a csapokat a tartályba, és kötődöm a bokrokat, a szokásos kötést vagy kötelet a természetes anyagoktól.
 • Kupacolás. Egy közönséges villát lehet kiválasztani a földre a kabát aljára. Hatékony új gyökerek létrehozása.

És a felnőtt növények talajcsendre van szükségük. Még mindig egy bokor fejlődik ki, amely kimeríti az aljzatot.

Betegségek és kártevők

   Az egyik legnagyobb szerencsétlenség, hogy az otthoni paradicsom arc – fitoofluorózis. Még akkor is, ha minden rendben van, a talaj fertőtlenül, a vetőmagokat választják, a betegség éghet. Ezért a fitoophluorosis megelőzése nem lesz pontosan. 3 liter vízre van szükség, hogy előkészítse a mangán kristályt, apróra vágott fokhagymás fejét. Ez a tömeg egy napra ragaszkodik, villog. És ez a kompozíciónak bokrokat kell permeteznie.

   Milyen betegségekről van szó?

   • A levelek délután csavartak, száraz lehetnek. Így a növény forró, zavaros. Azt kell mondani (újság), kapcsolja be a levegő párásítót.
   • A lombozat éles szögben emelkedik. A növénynek nincs nedvessége, fénye vagy levegője. Az öntözés ütemezése, a levegő páratartalma mutatóinak módosítása, nem felejtik el a mesterséges megvilágítást.
   • A növény nem virágzik, de csak zöld tömeget vesz fel. Ez azt jelenti, hogy a paradicsom túlterhelt nitrogénnel. Legalább hetente kell megállnia, hogy permetezzen szuperfoszfáttal, majd manuálisan (kefékkel) pollinált virágokkal.

   Nyilvánvaló, hogy a paradicsom termesztése az ablakpárkányon szabályokkal, rendszerekkel, ajánlásokkal dolgozik. De még mindig szükség van egy teljes kertre, de több bokrért.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: