Nuances és technológia vágás cseresznye tavasz

A cseresznye hozam nagyrészt a fa állapotától függ. Annak érdekében, hogy jobb gyümölcs, a korona rendszeresen meg kell vágnia. Ezt az eljárást nagyon óvatosan kell elvégezni, számos egyszerű szabályt követően.

Az eljárás szükségessége

A cseresznye, általában tavasszal történik. Ez az eljárás segít egyszerre több feladatot megoldani.

 • Növényi növény. Az édes cseresznye természetében nagyon gyorsan nő. Ez arra a tényre vezet, hogy az ágak elkezdenek eltömődni a termény súlya alatt. A fa gyorsan és öregszik. Az időszerű vágás megmenti a cseresznyét, és egészségesebbé teszi.
 • Fokozza a termés mennyiségét. Amikor a korona gyümölcsök kibővítése kicsi és íztelen. Ezenkívül a számuk csökken. Az édes cseresznye időszerű vágása segít gyorsan megoldani ezt a problémát.
 • Erősebbé teszi a növényeket. Ez releváns mind a fiatal palánták, mind a régi fák számára. A korona metszése segít a hőmérsékletcseppek ellenállása. Ezért a fák egyre ellenállnak a fagyasztottnak.
 • Egyszerűsítse a betakarítási folyamatot. Gyűjtsük össze a betakarítást egy fából, amelynek egy tiszta korona, sokkal könnyebb. Valójában a folyamatban a kertész nem zavarja a különböző irányokban növekvő ágakat. A kertészek sokkal könnyebben törődnek egy faért.
 • Védje a kertet a kártevőkből. Vastag és futó koronában gyakran kezelik a különböző kártevőket. Ezenkívül kiváló környezet a baktériumok fejlődéséhez. A vastag koronák időszerű vágása és a régi ágak és a levelek telekének tisztítása lehetővé teszi, hogy megvédje a kertjét a betegségekből és sok kártevőkből. Az eredmény biztosításához a fákat is tovább kell kezelni speciális gyógyszerekkel.

Ezenkívül a metszés segít a cseresznye megjelenésének javításában. Az eljárás után úgy néz ki, hogy szép és szép.

Időzítés

Az édes cseresznye tavaszi vágása fontos a megfelelő időben. Ezt a pillanatban meg kell tennie, amikor a fa még mindig pihen. A legjobb az ágakat a plusz hőmérsékleten. Ilyen körülmények között a fa sokkal kényelmesebb lesz.

A tökéletes idő kiválasztása az eljárás elvégzéséhez, érdemes navigálni a régió éghajlati jellemzőit.

 • Közepes szalag. A külvárosokban a csontfák vágását az első tavaszi hónap végén végzik. Ebben az időben a levegő hőmérséklet emelkedik, így az üzem nyugodtan túléli ezt az eljárást.
 • Déli. A déli régiókban, hogy február második felében elkezdjenek vágni fákat. Ha a tél elhúzódott, az eljárást március első felére halasztják el.
 • Északnyugat. A Leningrádban és más északi régiókban április második felében vágott cseresznye. Ugyanez történik az urálokban és Szibériában. Ha kora tavasszal vágott egy cipőt, akkor a fa jelentősen gyengülhet.

Az eljárás lefolytatása előtt győződjön meg róla, hogy a közeljövőben a hőmérséklet nem lesz erősen megérthető. Végtére is, a fa korona az extra ágak eltávolítása után különösen érzékeny lesz a fagyra.

Nézetek

Többféle cseresznye korona vágás létezik. Mindegyiküknek saját jellemzője van.

 • Alakítás. A korona kialakulása a leszállás utáni első években történik. Ez az eljárás szükséges egy fiatal fa normális fejlődéséhez. Ezenkívül hozzájárul a nagylelkű betakarításhoz. A vágás kialakítása nem okoz kárt a cseresznye számára. Lehetővé teszi, hogy egy fa erősebb, vonzó és könnyen kezelhető legyen.
 • Támogató. A cseresznye koronáját mindig jó állapotban kell tartani. A támogató vágást évente tartják. A folyamat során minden extra hajtást és törlőket törölnek. Általános szabályként a kertészek nagyon kevés fiókot távolítanak el.
 • Egészségügyi. Cseresznye, mint más kerti fák, gyakran szenvednek különböző betegségek, valamint az ütközés kártevők. A sérült ágak eltávolítása általában segít a kert javításában, valamint a paradicsom megelőzésében. Az év bármikor elvégezhető, beleértve a tavasszal is. Szüksége van rá nagyon óvatosan.
 • Fiatalító. Az ilyen vágás felnőtt fákra van szükség. Azt tartják néhány évenként. Az idő hátralévő részében a fát meg kell vizsgálni, hogy ellenőrizze, hogy a farkasok nem jelennek meg róla. Azonnal el kell távolítania az akut titkot. Ha a tavasz esős és nagyon hideg volt, a megfiatalító vágást a nyár elejére lehet átruházni.
 • A növekedés korlátozása érdekében. Ezt az eljárást időről időre tartják. A kertésznek képesnek kell lennie önállóan meghatározni, szükség van, vagy sem. Úgy, hogy a fa ne legyen túl magas, felemelte az ágak lerövidül. Ez az eljárás segít a fiatal hajtások növekedésének fokozásában. Ezenkívül az ágak növekvő ágak vágása édes gyümölcsök növekedéséhez vezet. Végtére is, az ilyen hajtások lerövidítése után az oldalsó ágak több tápanyagot kapnak.

Kiképzés

A gardery eljárás lefolytatása előtt fontos előkészíteni az összes szükséges eszközt.

 • Ceattor. A vékony ágak eltávolítására szolgál. A lövések vágásakor a vágásokat ferde kell tenni.
 • Suchkorez. A hosszú fogantyúkkal ellátott szerszámot a KRONE-ben található ágak eltávolítására használják. Alkalmas vékony hajtások eltávolítására.
 • Fecsegés. Ez az eszköz, mint a titok, élesnek kell lennie. A metszés minősége attól függ, hogy milyen gyorsan képes lesz visszaszerezni az eljárás után. Hacksaw vagy kertészeti kocsi, amely a régi és vastag ágak eltávolításához szükséges.
 • Kés. Kerti kést használ a szeletek eltávolítására. Szükség lesz a felnőtt fák vastag ágakra.
 • Létra. Szükség van, ha egy felnőtt magas cseresznye vágását elvégzik.
 • Védőruházat. A kertésznek sűrű munkavállalók ujjatlan és jó biztonsági szemüvegre is szüksége lesz.

Fontos olyan eszköz készítése, amelyet a szakaszok feldolgozásához használnak. A leggyakrabban ezt használják kerti var. Ez helyettesíthető olajfestékkel. Ezek a termékek segítenek a fertőzésekből származó szakaszok védelmében. Alkalmazni őket, használhat ecsetet vagy ecsetet.

A növények előkészítése, fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk a fát, és meghatározzuk, hogy mely ágakat el kell távolítani.

Hogyan kell vágni a fákat?

A tavaszi vágás bizonyos szabályok alatt cseresznye. A kezdő kertészek segítenek egy lépésenkénti sémában, amely elmagyarázza, hogy mit kell tenni a különböző korú fákkal.

 • A fiatal éves palántáknak csak akkor kell vágniuk, miután megjavítják. 50 centiméterrel kevesebb, mint 50 centiméterrel emelkedik. Csak fájt. A fiatal édes cseresznye palánta gyakorlatilag nem aggódik. A kertésznek csak a központi csomagtartó lerövidítése szükséges. A hatodik vese fölé szükség van.
 • A 2. évhez elkezdheti létrehozni a korona első sorát. Az ágak első teljes körű vágása nem sok időt vesz igénybe. A kertésznek 4 legerősebb menekülést kell választania. Mindegyik csírázatot 50 centiméterrel kell lerövidíteni. Központi menekülés is vágott. Legalább 4 vese maradjon. Ezek szükségesek ahhoz, hogy az ágak második szintjét alkotják.
 • Amikor a cseresznye 3 évet fordít, az összes hajtásnak újra kell vágnia. Ugyanabban az időben, hogy a legrövidebb ág hossza szükséges. A koronák belsejébe irányuló hajtásoknak teljesen meg kell vágniuk.
 • A negyedik évben befejezheti a korona kialakulását. Az első szint változatlan marad. Csak a növekvő hajtások. A második szinten is érintetlen. De a 3. szint ágai 65-70 centiméterre rövidítik.

A tiszta korona kialakulása végén a fa arányosan növekednie kell. Az egészséges édes cseresznye a leginkább hatalmas ágak. A vékony hajtások közelebb kerülnek a tetejéhez. 5-6 éves és idősebb növények is szükségük van vágásra. A folyamat során meg kell pusztítani az összes beteget vagy törött hajtást, valamint a helytelenül növekvő ágakat. Ez is nagyon fontos, hogy rendszeresen eltávolítsa az összes sertést a hordóban. Végtére is nagy mennyiségű tápanyagot igényel.

A régi cseresznyét különösen pontosan vágják le. Az ágak nagyon kis részét eltávolítják. Különös figyelmet fordítanak a tetejére. Segít a gyümölcsözés lefordításában az oldalán található ágakra. Ez az eljárás megkönnyíti a bogyók gyűjtésének folyamatát.

Későbbi ellátás

Fontos szerepet játszanak a következő faápolás. A vágás után 2-3 napot kell várnia. Ebben az időben a vágások megpróbálják megszáradni. Ezután folytathatja a fa feldolgozását. Szeleteket kell kennie a kerti borokat. Ez a gamot leállítása érdekében történik. Ha ez nem történik meg, az édes cseresznye jelentősen gyengülhet.

A jövőben gondoskodni kell a fa, valamint más kerti növények. Meg kell védeni a kártevők, betegségek és gyomok, valamint szükség esetén. A fa vágása után szűrhető. Segít egy cseresznye helyreállni és erősíteni. Ehhez mind szerves műtrágyákat, mind vegyi anyagot használhat. A tavaszi kertészek általában nitrogént tartalmazó termékeket választanak. Az ilyen műtrágyák hozzájárulnak a fiatal hajtások, valamint a zöldek gyors megjelenéséhez.

Hasznos tanácsadás

Hogy a metszés ne károsítsa a cseresznyét, a kertészek számos egyszerű szabályhoz kell ragaszkodniuk. Ezek mind az újonnan érkezők, mind a tapasztalattal rendelkező emberek számára relevánsak.

 • Az édes cseresznye tavaszi vágása csak meleg és száraz időjárást tölt. Bármikor megteheti.
 • Cseresznyefa nagyon puha. Könnyen károsítható. Ezért a kertészeknek nagyon óvatosan kell kezelniük az eszközöket. A fiatal hajtások károsodásának kockázatának minimalizálása érdekében csak élesen élesített fűrészeket és szeleteket kell használni.
 • Annak érdekében, hogy ne károsítsuk a kérget, az összes főbb fiókot először az alábbiakban kell filmezni. Szüksége van finom és lassú mozgásokra.
 • Ha vannak olyan ágak a fán, amelyek egymás után összefonódnak, el kell távolítani, a gyökér alatt levágva.
 • Az összes eszköz megragadása után fertőtleníteni kell. Ehhez használhatja a szokásos alkoholt.
 • Ha a kertben több cseresznye van, az első napokban a hő előfordulása után szükséges, hogy elvégezzük a régi fák metszését. Végtére is, a vesék korábban megduzzadnak. Ezt követően folytathatja a fiatal növényeket.

Ha követi az összes javasolt szabályt, a cseresznye jól fog növekedni, valamint a webhely tulajdonosai kiváló betakarítással.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: