Paradicsom ajándék tündér

 • Szerzői: Nastenko N.BAN BEN., Brazhan B.G., Candoba A.BAN BEN.
 • A feltételezések éve: 2008
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 93-95
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Eladhatóság: Magas
 • Bush méret: Éjszakai minőségű

Lásd az összes jellemzőt

A fajta egyik jellemzője a tündérek ajándéka, hogy alkalmasak egy paradicsom növekedésére az ország különböző régióiban, különféle éghajlati viszonyok ellenére. Ez a faj széles körben népszerű volt a pozitív jellemzők halmaza miatt. Most már sok dacs kedvenc fajtája, beleértve azokat is, akik az eladásra kerülő zöldségekkel foglalkoznak.

Az eltávolítás története

Értékelés A szerzőség a nastnko n-hez tartozik. BAN BEN., Caracycle B. G., Candobe A. BAN BEN. Az Agrofirma Aelita LLC-ben folytatott tanulmányokat dolgoztak és folytattak. A fajta 2008-ban használható.

A fajták leírása

Növénymeghatározó típus. A felnőtt növény magassága 70-100 centiméter. A bokrok levéllemezei közepes méretűek, sötétzöldek. Gyümölcsüket artikulációval.

Javasoljuk, hogy 1-2 szárat alkotjon. Az első BUD 7-8 lap közepén érlelődik a talajszinttől. Közbenső virágzat. A csomagtartóban legfeljebb 6 kefe alakul ki, 5-8 gyümölcsből érkeznek.

Az előnyök között elosztható:

 • ízi tulajdonságok;

 • Kompakt bokrok;

 • sokoldalúság;

 • Szokatlan gondoskodás;

 • ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal;

 • hozam;

 • tárolási idő;

 • Szállítási képesség.

A hiányosságok egy kicsit, de ezek:

 • csomagolás;

 • A támogatáshoz való ragaszkodás szükségessége.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Van egy szív alakú, gyenge formája. Színük narancssárga. Bőr sima. Az egyik zöldség súlya elérheti a 110-115 g-ot. A hús sűrű. Minden paradicsomban, 4 kamerában és nagyon kevés magban. A paradicsom alkalmas friss, főzési gyümölcslevek, szószok, ketchupok és marinációk fogyasztására.

Kóstolási jellemzők

A paradicsom tündér ajándéka édes ízű, alig észrevehető savval rendelkezik az utóízben. Gyümölcsök húsos, nagyon lédús, nagy mennyiségű cukor és száraz anyagok. Ezenkívül az érett gyümölcsök megkülönböztetik a karotin megnövekedett tartalmát.

Érés és gyümölcsözés

A növényi kultúra a korai fajtákra utal. Az érés időzítése 93-95 napig következik be. Kedvező feltételek mellett vagy az üvegházban való növekedés során a gyümölcsözés és az érés folyamata gyorsabb. A betakarítást júliusban folytatják.

Hozam

Magas hozam. Ha kompetens érdekli a kultúrát, egy négyzetből. m lehet összegyűjteni 9,3 kg gyümölcsöket.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetőmagok 55-60 napot termelnek a nyitott talajba való leszállás előtt. A palánták meglehetősen könnyűek és gyorsan jönnek, és szinte nem betegek. Általános szabályként a május közepén állandó helyen ültetett növények – június elején, amikor meleg idő van.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom ajándék tündér

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom ajándék tündér

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom ajándék tündér

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A kirakodásokhoz csak erős és egészséges palántákat választanak. A helyszínen található helyet jól megvilágított, valamint a széltől védett.

A talajnak termékenynek kell lennie. A palánták közötti sorok között körülbelül 50 centiméterrel kell hagynia. A palánták között 40-50 cm.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsomos gondozás az összes gyomirtás időszerű eltávolításában rejlik. Valamint a speciális ásványi műtrágyák, különösen a nitrogén, a foszfor és a kálium talajának rendszeres hozzájárulásában. Fontos, hogy a gyökér alatt meleg vízzel történő öntözést folytasson.

Esős ​​időben, öntözést kell vágni, mert a talaj kikötője különböző gombás fertőzések fejlődéséhez vezethet. Nem kell elfelejtenie a gyomirtás és a talaj lazítóját.

A beszállás előtt a lyukak előkészítése, mélysége a bayonet lapátba, és azonnal telepítse a téteket, ha a növényeket a támogatásban termesztik. A kirakodás után a talaj kompakt, kiömlött, és egy nappal később lazult. És szükség van arra is, hogy 1-2 hajtásban egy bokorot kell kialakítani, és győződjön meg róla, hogy gőzölel.

Paradicsom ajándék tündér

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom ajándék tündérÉlesztőParadicsom ajándék tündérBórsavParadicsom ajándék tündérJódParadicsom ajándék tündérHamuParadicsom ajándék tündérKalcium-selitraParadicsom ajándék tündérbukkinsavParadicsom ajándék tündérTejszérumParadicsom ajándék tündérHidrogén-peroxidParadicsom ajándék tündérCsirke alomParadicsom ajándék tündérSzódaParadicsom ajándék tündérCsalánParadicsom ajándék tündérMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A tündér ajándékállóság ellenzi a betegségek nagy részét. A paradicsom jó ellenállást biztosít a verticillosisnak, a dohánymozaik vírusnak, a fusrious fadingnek. Azonban döntő szerepe még mindig kompetens termesztési technikákat végez. A betegségek csak gyengített és sérült növényekre valószínűek. A kártevők feldolgozásához minden védőkészítményt az utasításoknak megfelelően lehet használni.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom ajándék tündér

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom ajándék tündér

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom ajándék tündérPhytofluoroParadicsom ajándék tündérPuffadt harmatParadicsom ajándék tündérCsúcsParadicsom ajándék tündérClapporiosParadicsom ajándék tündérSzürke gnilParadicsom ajándék tündérDohánymozaik vírus

Régiók növekvő

A fajta fajták a területeken lehetnek:

 • Észak-Kaukázus;

 • Oroszország európai részének északra és északnyugatra;

 • Távol-Kelet;

 • Szibériai régió;

 • Közép- és alsó Volga régió;

 • A Volga-Vyatka régióból;

 • Központi fekete földterület;

 • Az Orosz Föderáció európai részének központja.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása