Paradicsom aleu

  • Szerzői: Kashnova Elena Vasilyevna, Andreeva Nadezhda Nikolaevna, Pillars Tatyana Mikhailovna, Kotelnikova Marina Aleksandrovna
  • A feltételezések éve: 2007
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • Levelek: közepes méretű, zöld
  • Az éretlen gyümölcs színe: világos zöld
  • Az érett gyümölcs színe: rózsaszín

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsomok modern változatossága között vannak olyan tenyésztési fejlesztések, amelyek nem befolyásolják a kiváló jelet – gigantikus méretű, eredeti színt vagy csodálatos ízét, de örvendezik a stabilitást és a sokoldalúságot. Teljes mértékben érvényes a paradicsom Alya – Szibéria szándékos és ízletes változatossága.

Az eltávolítás története

A Tomatov Alya változatosságát a nyugati szibériai zöldség-kísérleti állomás munkatársai hozták: Kashnova E. BAN BEN., Pillárok T. M., Andreva N. N. és Kotelnikova M. DE. Az állomás Barnaulban található, és az FGBNU “Szövetségi Tudományos Növényi Növekedési Központ” ága, amelyet a kezdeményező bejelentette. A besorolási szabadalom tulajdonosa a híres szibériai agrofirm “altai magvak”. 2007 óta a fajta szerepel az állami nyilvántartásba, és az Orosz Föderáció egészében személyes leányvállalatokban fektethető.

A fajták leírása

Alya egy középkori, termesztési rezisztens különböző klimatikus zónákban, a nyitott talaj (és üvegházak) hozamminősége. Meghatározó típusú bokor, 65-120 cm magas. Kerek vagy hosszúkás közepes méretű gyümölcsök, málna-vörös, magas ízű tulajdonságokkal univerzális, de főleg salátállomás.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Az Alya paradicsom átlagos mérete és tömege körülbelül 100-135 g. Nagyon ritka példányok elérik a 250-300 g-ot. Két konfigurációval rendelkezik: lehet kissé hosszúkás, szilva és lekerekített. Mindkét formában a ribbubness gyakorlatilag hiányzik.

A bőr sima, vékony, az éretlen gyümölcsök világos zöld, fokozatosan rózsaszínűek, és világos rózsaszín színt kapnak a teljes érettség szakaszában. Fleshflower hús, de gyengéd, szacharous és lédús, súlyos paradicsom aromával. Seed Cameras – 6 vagy több. A gyümölcsöket közepes sűrűséggel megkülönböztetik, nem jól szállítjuk és tárolják.

Kóstolási jellemzők

Sok rózsaszín fajtát növelte a cukrok tartalmát. A Tomato Alya íze nagyon magas: kiegyensúlyozott, édes, savanyú. A jellemzői az állam módban évfolyam nyilvánították a saláta, de lehet használni a szószkészitésnéi, növényi kaviár, előadás, más ételek és vak. A kis paradicsom nem reped, és tökéletesen alkalmas az egész üzemanyag-megőrzésre.

Érés és gyümölcsözés

Ez egy középkori fokozat érlelés július végén – augusztus elején az üvegházban, egy kicsit később – a nyitott talajban. A baktériumoktól az érett gyümölcsök tömegére, körülbelül 3,5-4 hónapig. Barátságos barátságos, paradicsom összehangolt, majdnem egy méretű, kiskorú csak a szezon végéig. A betakarítás bokrokon érlelődik, amíg az első őszi fagyok.

Hozam

1 m magasságú zsemle, körülbelül 6-8 gyümölcs kefék 5-6 gyümölcsökkel vannak kialakítva. A fajta hozam közepes és átlag feletti, 4 kg / 1 kV. M. Ez a fajta nem jelenik meg a piacon, és nagyon kevés vélemény van a kertészekből, de van információ, hogy a mutatók elérhetik a 10-15 kg / 1 kV. M. A magas termékminőség gyűjteménye.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetőmagok vetőmagjait márciusban vetik, amikor megjelennek az első teljes felépített levelek, a palántákat felveszik. Körülbelül 2 hónap elteltével a palántákat állandó helyen átruházzák: nyílt talajon vagy üvegházban.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Aley fajta bokrok meglehetősen kompakt, de sűrűn borított lombozat. A kényelmes növekedés és a betegségek megelőzése érdekében a növények helyet kell helyezni, ha leszáll, akkor ajánlott az 50 x 40 cm-es sémának megfelelően elhelyezni őket.

Növekvő és gondoskodás

Az Agrofirma LLC “magvak Altai” fajta paradicsoma a téli nehézséggel és a hőmérséklet-különbségek meghozatali mutatókkal rendelkezik. Az ilyen jellemzők lehetővé teszik, hogy sikeresen növeljék az ALA-t az Oroszország keleti határain.

A fajta által meghatározott bokor gondozása egyszerű: a nyitott részen, a növény általában lefelé, és 1-2 szálakban, üvegházban vezethet, 3 szárakban alakíthatja ki. Bush sűrűn tele van gyümölcsökkel, nehéz keféket ajánlott nyakkendővel.

A növények nem lehetnek túl gyakran öntözés, a konvergencia gombafájdalmat okozhat. Az öntözést a gyökér alatt állítjuk elő, a gyökérzónát rendszeresen el kell utasítani, kattinthatsz.

Az alábecsülést rendszeresen végezzük: a nitrogén a leszálláskor a magnézium-műtrágyák erősítik a termesztési szezont, és a kálium segít az érési időszak alatt.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

ALYLE-t a tenyésztők jellemzik, mint egy teljesen, jó immunitású növény. A bokrokat a phytoofluoró befolyásolhatja, különösen, ha elhúzódó és gyakori esőzések. Ebből a betegségből profilaktikus permetezéssel védhető, vagy a módszert biztosított és a gyümölcsök biztonságos lehet: Távolítsa el az egész lombozatot a növényekből.

A kártevők közül a biológiai termékek és inszekticidek feldolgozása segítséget nyújt a hamu bevezetésében.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: